Avatii, Bred Pit si vulpea polara

Incep si eu ca MuskaMD Va intrebati cine este MuskMD? Ehh….este un fel de Toma Necredinciosul care vede doar puncte rosii 😛 . Ce legatura are Bred Pit si Vulpea Polara cu articolul asta? Cititi in continuare si o sa vedeti. Da, este drept ca mi-a mai scapat si vulpea polara in titlu,dar si aia are legatura. Si ca sa nu mai o lungesc atat sa incep sa va povestesc cum am ajuns sa leg modelele care le vedeti mai jos.
Ciudat an a fost asta, pe bune acum…1 Octombrie si 27 de grade afara??…cam ciudat dar foarte benefic pentru pescuit. Apa scazuta, calda, dubios de calda pentru perioada asta din an. Totul a pornit de la un telefon:
– Ba, inca este cald, ce zici, bagam o partida duminica?
– Da ma, mergem, unde vrei?
– Nu conteaza ma….doar sa incercam dupa avat, ar cam trebui sa pape bine in perioada asta.
Restul detalilor nu are rost sa le mai povestesc pentru simplu fapt ca nu sunteti aici ca sa cititi o discutie telefonica.
Ma trezesc cu noaptea in cap, mai exact pe la 4 jumate . Dece asa de repede mai ales cand se lumineaza afara doar la 7? Pai doi dihori s-au apucat sa faca liniutze prin podul casei. Plin de nervi sar din pat, si asa trebuia sa ma trebuie sa ma trezesc. Ma duc la menghina si cu ochii umflati de somn incerc sa leg ceva…acolo…sa fie in trusa.
Evident ca nu am prins nimic cu ce am legat, doar nu sunt Chuck Norris.
in fine, se face ceasu 6, si aud un motor de masina care se opreste in fata portii. Cine era? Bred Pit, cine altcineva sa fie. Asta era putin mai treaz ca mine. In fine….iau rucsacul, vesta si joarda. le bag in masina si pornim la drum.
Ajunsi pe marginea apei, pe un inceput de rasarit de soare absolut superb, incepem sa ne echipam. Wadersii pe noi, snurul prin inele, ledear incropit din doua bucati de mono, una de 0.30 si una de 0.16 la o lungime de vreo 3 metri, un streamer legat la capatul leaderului si dai bataie. Nu am reusit sa prindem nimic pana pe la ora 8 jumate.
– Ba, ce facem gresit? Doar pescuim in apa, uita-te si tu, malul este in spate. Zise Bred.
Replica asta cerea una pe masura:
– Ma, sigur ai nadit cu mamaliga si nu cu boiles?
Intr-un final schimbam locul si dupa niste urmariri de iti sarea inima in gat, dam de ei.
Bred dadea cu cu un leader din Fluorcarbon, poate de asta a si prins inaintea mea sau poate era simplu fapt ca el fiind Bred Pit, avatii l-au vazut si au venit la musca lui prima data. Stateam amandoi in apa, lanseurile erau suficient de lungi incat sa ajungem la ei.
Eu foloseam un shooting head floating de clasa 7 lucru ce imi permitea lanseuri mai lejere, adica nu era nevoie de multe fals casturi ca sa ajung pana unde dadea Bred. El folosea un Wf de 7 floating.
Observasem ca am un defect in instalatia mea, din cauza ca partea de tippet era prea lunga si prea subtire nu imi intorcea streamerul cum trebuie pe apa, adica ajungeam unde trebuie dar leaderul nu era intins perfect pe apa, fapt ce ma penaliza la prezentare.
Ehh, tai din tippet cam 30 cm si parca parca este mai bine.
Dupa vreo 2 urmari fara finalizare si ceva sfinti dati de apa, schimb putin jocul la streamer si POC!…vad un atac si simt cum batul se indoaie. HAA!! Te-am prins!! Dupa un drill frumos ajunge langa mine pestisorul.

Atacurile si urmaririle au continuat pana ce debitul Oltului a inceput sa creasca, fapt ce a facut ca bancul de avati sa se mute sau pur si simplu au incetat sa se hraneasca.

La sfarsitul zilei evident tragem concluzii:
Bred Pit: un clean si un avat
Hell: doi avati
Bred, dadea cu un streamer destul de mare…undeva la 8 cm, un pattern de pestisor
Eu dadeam cu un Red Head din marabou care era aproape de 7 cm de lung.
Vazand dihania de streamer cu care Bred dadea am ajuns la concluzia ca trebuie si ceva floace mari in cutie.
Dupa si alte discutii telefonice si face to face, am ajuns sa leg ce o sa vedeti mai jos.

Ma asez in fata menghinei cu un pahar mare de vin si incep:
Carlig: marimea 1
Ata: o culoare neutra este buna si alba daca aveti
Sclipiciuri: Taimen Pearl Flash
Linia laterala: Reflecta Paun
Coada si o parte din corp: vulpe polara alba
Abdomen: Vulpe polara vopsita Galben
Gat: Vulp polara vopsita Rosu
Coama: Vulpe Polara vopsita Negru
Hot spot: putin marabou Rosu aprinsDaca aveti impresia ca folosesc prea multe materiale va inselati, Totul este legat rar si in smocuri distantate. Doar este loc pe tija unui carlig de marimea 1.

Hell

This entry was posted in Articole. Bookmark the permalink.