Duelul omuletilor

Cu toti asteptam sa vina caldura, sa se mai incalzeasca apele, sa mai lasam menghina, penele, sclipiciurile si alte materiale de legat.
Deja incepem sa pregatim echipamentele, mulinete curatate si gresate, fire scose din saculetii de pastrare, curatate din nou, batul iese din coltul de debara in care l-am aruncat toamna trecuta.
Avand in vedere ca este primavara, cu toti suntem constienti ca pana nu se incalzeste apa cum trebuie atacurie nu vor semana cu cele din vara, cand aproape ca sare din apa, deci firele sinking au prioritate la inceput de sezon, ele vad primadata apa.
Deja toate sunt puse la locul lor, o stare de euforie pune stapanire pe mainile noastre care brusc se opresc, pe umeri apar omuletii… cel negru si cel alb si soptesc…”anu asta o sa il prinzi  pe ala mare, ala de ti-a scapat anu trecut”.
Lasam toate deoparte si toata atentia se indreapta catre leader…”din cauza lui l-ai scapat”, sopteste omulteul negru…
Te apuci si cauti pe internet despre leadere. Gaseti ceva informatii pe un forum…leader impletit…”nu, nu asta imi trebuie”, continui sa cauti…leadere conice, direct de la mama lor…” nu, din cauza la unu de asta l-am scapat”, injuri in gand si cauti mai departe.
Leadere ”custom”….omuletul alb isi face aparitia..” nu o sa fie niciodata la fel de bun ca ala facut de fabrica”…te uiti urat la el si bagi un pahar de vin pe gat, asta il face instant sa taca. Continui sa citesti cu interes, intre timp mai iei o gura din paharul de vin…asa…cat sa taca si omuletul negru.
In sfarsit intelegi ce este cu leaderele facute de catre pescar, dai fuga la vesta si scoti 4 role de tippet…masori, mai citesti inca odata pe forum, te apuci, faci nod dupa nod…este gata
Isi ea si el locul la captul snurului in bucla refacuta…
Te uiti la ceas…”pffuii, este tarziu”
Te poti pune linisitit in pat la somn, cei doi omuleti iti canta de pe umeri o melodie ce au invatat-o de la tine, este melodia ce mereu o asculti cand conduci spre locul preferat de pescuit.
In final va prezint doua modele de streamere care au dat randament primavara trecuta
Carlig: Owner 1\0
Corp:Tinsel Holografic
Ribbing, tinsel metalic argintiu
Wing(in ordinea in care sunt legate): vulpe polara alba, vulpe polara vopsita galben
Ochi: 8 mm acoperiti cu epoxy
Top Wing: Reflecta verde cu insertii aurii
Carlig: Owner 1\0
Ata de montaj:  Rosu
Corp: Tinsel holografic\ Tinsel auriu
Ribbing: fir mono 0.10 mm
Wing: vulpe polara alba\vulpe polara vopsita galben
Top Wing: Flancuri de Ratoi naturale, pereche
Hint: Puneti o margea  rosie sau portocalie pe fir, inaintea streamerului, va da un plus de atractie, o impresie ca streamerul defapt vaneaza alt ceva si nu este atent.
HellRAISER
This entry was posted in Articole and tagged . Bookmark the permalink.