Care e parerea mea despre stilurile declarate inferioare
Pescuitul cu stremere este tot un fel de spinning mai primitiv pentru ca nu ai confortul mulinetei dar nu-i pescuit la musca streamerul fiind tot o naluca care apeleza la stimulare de tipul celor folosite in spinning si casting.
Singurele muste care au o prezentare natural identica cu a insectelor pe care le imita sunt mustele uscate si restul imitatii in stagii diferite(emerger, nimfe)
Cum in acest moment lansete()HM cu Fuji KR) si mulinete de spinning si casting sunt la fel de usoare cu cele de fly la puteri si clase similare pescutul cu stremere si alte imitatii nu il vad asa tentant pentru ca prezentarea paote fi imitata cu noile generatii de naluci care evolueza atat al suprafata cat si suspending. Dca vrei distractie poti a folosesti un echipament de putere mica Medium echivamentul #7-8 la stiuci mari si mai la fel de multa distractie.
Efortul de a pescui cu un echipament recent de spinning sau casting este mai mic decat cu cel de fly nu mai vorbesc daca e vorba de pescuit al stiuca cu clase 8-10. Ieri am pescuit vreo 7 ore si de la echipamentul care canterea sub 300g n-am simtit nici o jena.
Cum vantul batea puternic nu am indoiesc ca precizia era compromisa si efortul un chin timp de 7 ore cu echipament de fly intr-barca relativ stabila,fara loc de cos sau lasat firul in barca.
Sa-ai un echipaent doar pentru vreme buna si pentru anumite adancimi unde are sens pescuitul cu streamere mi se pare chiar un moft. Daca ami pun ca stiuca este un peste rar in RO pe ici pe colo mai peste granita si local in crescatorii echipamentul il vad ok acolo unde stiuca colcaie si e posibilitate de distractie nelimitata. Cand o sa vad stiuci in RO ca aici
http://www.dyckers.com/blog/category/vliegvissenopsnoek/ sunt convisn ca merita un echipament de fly
Stiucile vroiau vibratie de plastice mari usor lestate;)
Nu spun ca nu este distractiv sa prinzi stiuci pe apa mica cu echipament de fly dar mi se pare ca e mai mult vorba de o pretiozitate fara acoperire cand este practicata exclusiv

Pescuitul la ciprinide(crap,mreana) mi se pare mult mai aproiat de ce este pescuitul la musca si are avantaje evidente fara de spinning.