Author Topic: Prelucrari mecanice  (Read 30016 times)

Sheniloiu

• Adult
Prelucrari mecanice
« on: May 29, 2013, 07:33:04 PM »
Ma intereseaza daca aveti vreunul posibiitatea de a executa ceva piese metalice, nu ceva foarte complicat, in principal strunjire si gaurire, poate si un pic frezare.
Pentru ce, nu e un secret, ma bate gandul sa fac o menghina de legat muste, ceva care sa bata la cur, la pret, cam tot ce se gaseste pe piata.
Poate si la calitate!
Sau macar la raportul calitate)pret! :D

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
Re: Prelucrari mecanice
« Reply #1 on: May 29, 2013, 07:51:46 PM »
ai niste desene ?
Inglorious Muzkars

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #2 on: May 29, 2013, 08:04:32 PM »
Nu vei putea bate la cur o indiană... deşi mulţi visează pe ascuns la asta... ;D ... Un pic mai scumpe dar mai bune găseşti la B. Gawlik; dup-aia, pe la 200+ lei poţi lua un Tvrdek, care te tine o viaţă... Cumpăra-ţi bre o menghina şi da-i drumul legat că deja sări calul cu erzaţu' tău... :laugh:

Sheniloiu

• Adult
« Reply #3 on: May 29, 2013, 08:20:52 PM »
Nu am inca desene, sunt in faza de proiectare, mai degraba de conceptie. Doar azi am inceput, dupa ce am studiat cateva modele pe net.
Tavi, daca scot o menghina cu toate functiunile unui Tvrdek, poate chiar mai mult, dar la sub 100 lei, mai uratica (finisajele costa enorm) dar cam la fel calitativa, ce vei zice?
La ce ma gandesc acum, prelucrarile alea mecanice se reduc la ceva piese la strung, practic axuri si la trei gauri date perfect vertical, ceea ce eu nu am posibilitatea.
In rest, cateva puncte de sudura si finisajul lor. Plus vopsire, daca vreau, dar aia dupa ce o voi admira putin "la pielea goala"   ;D !
Traiasca erzatzul!
Sau, conform unei reclame - Nu dati banii pe prostii, faceti poza la copii  (sau dati un coniac la taticutul lor)!

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #4 on: May 29, 2013, 08:24:39 PM »
Chiar m-am uitat acuma pe B. Gawlik, vreo 200 lei pentru o menghina rotativă veritabilă... preţul asta e imbatabil; iar la celelalte nu mai zic:menghine de la 25 de lei... :o

Sheniloiu

• Adult
« Reply #5 on: May 29, 2013, 08:27:41 PM »
Corect, Gawlik are preturi bune, dar aici mai intra in ecuatie si piticii.
Tu de ce ti-ai facut singur lanseta? Ca si asta e o forma de ersatz!
P.S. Mai avem avati pe aici, nu mai treci la o gherla?

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #6 on: May 29, 2013, 09:52:43 PM »
Mă înclin în faţă piticilor... Deşi piticii cu menghina sunt mai nemiloşi... Prea mare pierdere de vreme.... Mie piticii cu lansetele chiar mi-au economisit bani. ;)
Mai vin da' nuj când...

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #7 on: May 29, 2013, 10:02:14 PM »
... Cumpăra-ţi bre o menghina şi da-i drumul legat că deja sări calul cu erzaţu' tău... :laugh:
Doctore, ce te face pe tine sa crezi ca daca ar avea menghina ar si lega ceva?!?!?

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
« Reply #8 on: May 29, 2013, 10:05:34 PM »
lasati piticii sa alerge liberi ....
nu iesi in 100 cost real nici daca ai tu strungul acasa.....asta daca vrei ceva care sa tina la legat 2 streamere....
Inglorious Muzkars

Sheniloiu

• Adult
« Reply #9 on: May 29, 2013, 11:00:04 PM »
Dottore, sper ca nu contabilizezi si manopera!
Intre timp am gasit o posibilitate de executie printr-un vecin, ramane sa-i fac desenele.
O mare parte din componente vin moca.
La fel sudura, cateva puncte.
Cu putina bafta, la un centru fier vechi gasesc ceva interesant, asta sambata, oricum am un drum cu fierul firmei la care lucrez.
Mai vorbim,dar eu sunt optimist.
P.S. Nu stii cat din pretul unui produs este reprezentat de manopera, TVA, taxe la stat, adaosuri comerciale si altlele. Pun pariu ca un Tvrdek de ala nu reprezinta, in costuri cu materiale, amortizare de scule si energie, mai mult de 15 Euro. Restul, imagineaza-ti cam ce si unde platesti!

Sheniloiu

• Adult
« Reply #10 on: May 29, 2013, 11:02:58 PM »
Deocamdata leg ceva (antrenamente  ;D ) pe o menghina clasica,mica, pentru modelism. Si as continua cu asta daca nu ar fi piticii si o distanta mult prea mica de la ac la tablia mesei!

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
« Reply #11 on: May 29, 2013, 11:04:55 PM »
dar prtzvdek ala e facut in serie...... Daca nu dai pret si manoperei, da e fix pix....... Dar manopera aia e cea mai importanta.....
Inglorious Muzkars

Sheniloiu

• Adult
« Reply #12 on: May 29, 2013, 11:12:48 PM »
Pai de ce crezi ca imi va iesi MIE sub 100 lei?
Pentru altii, as adauga ceva si la manoper, functie de gradul de finisare pe care il vrea. Probabil nu mai mult de 50 - 60 lei.
Am sa tin o contabilitate stricta asupra cheltuielilor si orelor de manopera, sa va prezint rezultatul la final.

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #13 on: May 30, 2013, 08:46:12 AM »
50-60 numai manopera... Lucraţi scump domnu' Dan! Pe cine ziceati ca bateti la koor? :laugh: :laugh: ;D

colaps

• Adult
« Reply #14 on: May 30, 2013, 08:57:30 AM »
am avut si eu ideea ta , am si posibilitatea sa o execut dar anul asta e super aglomerat totul pe aici si aproape imposibil de lucrat pe langa ...

?>