Author Topic: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"  (Read 61445 times)

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
« on: October 08, 2012, 12:29:59 PM »
Astazi am pus pe celalte forumuri de FF urmatorul anunt/apel :

In cadrul actiunilor de protest initiate de colegul nostru in ale muscaritului, Ovidiu Mihut, caruia i s-au alaturat mai mult de 60 de ONG-uri pana in prezent, luni a avut loc o intalnire la sediul guvernului, unde s-au dezbatut aprins subiecte legate de dezastrele ecologice provocate de constructia microhidrocentralelor in goana dupa "certificatele verzi"
Cu aceasta ocazie, s-a reusit blocarea si amanarea inceperii lucrarilor la astfel de proiecte pe raurile Topolog si Raul Doamnei
In acest moment insa este nevoie de sustinere din partea tuturor celor interesati pentru a putea salva aceste rauri de la dezastru... si este nevoie de sustinere concreta, faptic, nu prin vorbe de genul: ..."suntem alaturi de..."
Ajutorul care ni s-a solicitat, si la care Clubul Musca 13 subscrie fara rezerve, invitand totodata celelalte cluburi romanesti de FF, sa se alature intr-o actiune comuna, de sprijin a acestor demersuri de salvare a raurilor Romaniei, consta in strangerea de fonduri necesare pentru contractare, si realizarea unui studiu de impact ecologic asupra raului Topolog, pe care l-ar avea aceste constructii energetice ....
Acest studiu urmeaza sa fie comandat si suportat de cluburile de FF interesate, pe cheltuiala lor, valoarea acestuia fiind estimata aproximativ la 8000 de RON ! Acest studiu de impact, pentru a servi scopului si demersurilor colegilor nostri, este necesar sa fie finalizat in cursul lunii noiembrie 2012 !
Desi stim ca la aceasta ora FRPMA nu are inca actele de nastere finalizate, invitam cluburile fondatoare ca si pe toti cei interesati, sa ducem aceasta actiune impreuna, in timp util, ca si cluburi cosemnatare ale acestui demers !
Multumim de pe acum celor care se vor arata interesati si dispusi sa se implice in aceasta actiune !

Gheorghe Mihai
Presedinte Musca 13

Sper ca sunteti de acord !
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

tavistan

• Musca 13
  • Adult
Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
« Reply #1 on: October 08, 2012, 12:36:15 PM »
1000% DE ACORD! Vreau un numar de cont sa virez neste bani! Faptic, doar asa pot sa ajut, ca timp nu am!  :-[

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #2 on: October 08, 2012, 01:48:27 PM »
Sunt binevenite si contributiile individuale.
Pentru operativitate punem la dispozitie contul clubului nostru pentru cei care doresc sa contribuie financiar.
ASOCIATIA FLYFISHING CLUB MUSCA XIII Sibiu
IBAN:  RO06 BTRL 0330 1205 T870 76XX
Banca TRANSILVANIA Sibiu
Banii stransi astfel vor fi utilizati doar pentru plata acestui studiu.
Va rugam sa mentionati pe ordinul de plata sau pe chitanta de depunere:
"donatie studiu de impact Topolog"
Multumim

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #3 on: October 08, 2012, 01:53:42 PM »
Aveti mai jos dovezi recente ale dezastrului provocat de santierele energiei verzi, sub ochii inchisi ai autoritatilor...
Aveti deasemenea mai jos dovezi ale demersurilor celor care s-au implicat, si care nu-si pierd inca speranta... Nu sunt putini, si nu trebuie lasati singuri !
Avem convingerea ca doar respectul si admiratia fata de spiritul civic al celor implicati, ... nu e de-ajuns ! Ei trebuie sprijiniti faptic ! Acum !
Si mai credem ca noi, asociatiile de pescari / cluburile de pescuit / pescarii ...e timpul sa ne dam seama ca trebuie sa le fim alaturi ! In fond, e vorba de raurile... noastre !

http://totb.ro/video-energie-verde-rauri-beton-microhidrocentralele-vs-biodiversitatea-din-fagaras

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Statul_roman-complice_la_distrugerea_a_trei_rauri_din_Fagaras_0_784121879.html

http://peterlengyel.wordpress.com/2012/10/07/hidrocentrale-mici-dezastru-mare/

http://www.salvatidelta.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=826&Itemid=1
« Last Edit: October 08, 2012, 02:02:03 PM by Tavi »

Tavi

• Administrator
  • Adult

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #5 on: October 08, 2012, 10:00:42 PM »
perfect ! doar ca eu as fi lasat in titlul articolului si "Apel la implicare" sa se inteleaga despre ce-i vorba !
Altfel, unul grabit ar putea trage o concluzie prematura ca cluburile au si facut ceva, ori asta este un neadevar deocamdata !

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #6 on: October 08, 2012, 10:09:47 PM »
Las' ca se-ntelege din text

octavian

• Guesst
  • Egg
  • *
« Reply #7 on: October 09, 2012, 08:03:37 PM »
Am trimis catre voi 800 lei. Sper sa poate fi stransa toata suma.

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #8 on: October 09, 2012, 09:53:07 PM »
Multumim Octavian!
Carpatica rules! :)

Crila

• Musca 13
  • Nymph
  • enjoy the silence
« Reply #9 on: October 14, 2012, 12:58:42 AM »
ma inscriu la categoria contributii individuale...PENTRU

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #10 on: October 16, 2012, 09:50:15 PM »
Ok ! O sa devin patetic !
In urma imensului succes pe care l-a avut apelul nostru la implicare in problema distrugerii raurilor prin "certificatele verzi", si mai ales a puternicului ecou de care s-a bucurat acest apel, postat pe 5 saituri de pescuit (din care 4 de muscari !!!  >:D), si pe 3 pagini de facebook, inregistrand nu mai putin de ... sub 10 comentarii si vreo 3 like-uri date... din profil,... lista celor care au contribuit a devenit extrem de lunga, sprijinind astfel efortul celor ce tin acest protest in viata...
Desi nu stiu daca imi incape intr-o singura postare, o sa o prezint aici, ca sa va faceti o idee !
Pana acum am obtinut urmatoarele contributii:

1 - Clubul de Flyfishing Carpatica din Bucuresti - 800 Roni
2 - Nagy Zoltan impreuna cu baietii din Mures (care nu stiu in ce masura se identifica cu Clubul FFExtreme, pentru ca nu a lasat sa se inteleaga acest lucru) - 1000 Roni
3 - Luci Vasies (Cluj Napoca) - individual - 200 Roni
4 si 5 - Doi baieti pe care Tavi ii stie de pe extrasul de la banca, si il rog sa le posteze numele aici, care au contribuit tot individual cu cate 100 Roni
6 - Cristi Cotofana (membru Musca 13) - individual, pana la acest moment cu o... promisiune, care sunt sigur ca va fi transpusa in fapte curand !
7 - ... SI ATAT ! ! !
Sincer... m-am enervat ! Si nu m-am enervat din cauza realitatii, m-am enervat de cat de previzibila era aceasta realitate !
Celelalte cluburi de pescuit, probabil prea epuizate de un sezon competitional... "glorios" :P si multumite de cat "au pus osul la treaba pentru... fenomen"  :laugh: , se remarca prin... tacere si indiferenta !
Ceilalti muscari / pescari de tot felul,... la fel ! Toata lumea sta pe vine, cuminte, ascunsa dupa copacel, si nu zice nimic, asteptand sa treaca valul, ca sa poata iesi iar la inaintare cand o veni timpul, cu sau fara palmares pe masa, si sa se bata cu pumnii in piept reclamand implicarea in ...fenomen !

Personal cred sincer ca acest demers si aceasta lupta pe care o duc altii pentru noi, spre rusinea noastra, ar trebui sa fie genul de actiuni in care ar trebui sa se implice cluburile si asociatiile de pescuit, mai ales cele de flyfishing, fiind vorba in principal de distrugerea raurilor cu salmonide, specifice acestui gen de pescuit ! Nu spun ca ar trebui sa fie singura lor preocupare, insa nu ar trebui sa stea indiferente, mai ales cand alte entitati mai mult sau mai putin interesate direct in problema, adopta o atitudine civica responsabila si le mai si solicita sprijinul !
Cat priveste pescarii, mai ales cei pasionati de flyfishing, fie ca sunt sau nu integrati in vreo forma de asociere, iarasi mi se pare ca nu ar trebui sa ramana indiferenti la astfel de demersuri ! In fond, e vorba de obiectul pasiunii noastre ! Se pare insa ca ne lipseste spiritul civic si va trebui sa ne obisnuim cu asta si cu singura perspectiva care ne asteapta cu bratele deschise : HOPELESS ! ! !
Personal, apreciez foarte mult pe initiatorii acestui demers si le admir perseverenta si tenacitatea de a impinge lucrurile si protestul pana unde l-au impins, si cred sincer ca ar trebui sprijiniti !
Mi se pare inadmisibil, ca atunci cand o societate intreaga incearca sa se inchege ca atitudine civica, si cand in fine, ni se cere sprijinul concret, intr-o tema care ne intereseaza personal si profund, noi (fiecare dintre noi, individual sau in colectiv) sa stam deoparte cu mainile in san ! Din punctul meu de vedere, acest moment are o importanta mai mare decat o populare frivola pe care am putea-o face noi pe un rau fara perspectiva !
Asa ca ...
Tinad cont de toate cele de mai sus, maine voi contribui si eu tot individual cu 500 roni (in acest moment atata pot), dupa care propun clubului Musca 13 sa voteze si sa aloce suma de 2000 de Roni, ca impreuna cu celelalte contributii de pana acum sa adune macar contravaloarea a 1000 de Euro, suma pe care sa o punem la dispozitia celor din fruntea demersului, macar sa se ajute de ea in timp util !
O s-o fac, si o s-o fac pentru mine si pentru orgoliul meu de ... "zero barat in fenomen"  :laugh: :laugh: :laugh:, incercand sa mi-l pastrez nealterat, dupa care, voi deveni o buna perioada ... nesociabil ! ! !  >:D
Deocamdata, le multumesc celor putini care au subscris acestui efort, le multumesc totodata si celor care tin acest protest in viata si nu renunta...

« Last Edit: October 17, 2012, 04:58:33 PM by miky »

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #11 on: October 16, 2012, 10:04:53 PM »
... 8 - inca o persoana care se va tine de promisiune; abia i-a intrat leafa pe card  :-[
In rest, intr-adevar trist... :(

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
« Reply #12 on: October 16, 2012, 10:24:28 PM »
9 , .....
Inglorious Muzkars

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #13 on: October 16, 2012, 10:31:26 PM »
9 , .....
Tu trebuia sa te pui la 7; n-ai vast ca-i liber?  :P :laugh:

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #14 on: October 17, 2012, 01:28:18 AM »
Din pacate si acest demers se inscrie si in acelasi tipar al altor initiative care au apelat la civism si implicare.
Cativa tampiti se agita, altii (mult mai multi) comenteaza atotstiutori si superiori de pe margine si imensa majoritate ignora total.
"Celebra" populare initiata pe rapitori a generat 80 de pagini de pareri, impresii, sfaturi, certuri, scandaluri, etc.
Concret s-au strans 1000 de lei si 5 oameni care au dus-o la capat, evident punand din buzunar diferenta pana la 1600 + combustibil, oxigen, hidrobion improvizat, zile libere si carat galeti.  De mentionat ca nu au lipsit acuzatii ca am avut interese, ca am facut-o pentru imagine, ca s-a fugit cu banii, ca am prins noi pestii, etc
A doua populare a fost tot pe-acolo ca bani, cu diferenta ca au fost cativa inimosi care au contribuit substantial.
Initiativa de a misca ceva in AJVPS-ul local reusit sa stranga la fel de multe pagini de pareri, sfaturi, critici, acuze dar in final au pus osul la treaba vreo  5-6 oameni...
Despre petitii si repetatele apeluri la discutii cu alte cluburi si cu onor institutiile statului nu mai zic nimic ca ma ia greata de tot.
Federatia de muscari...tot o mana de oameni s-au chinuit, au scris statute, au umblat pe la ministere si tribunale dupa hartii ca pana la urma sa rezulte nimic, nici dupa doi ani nu e infiintata pentru ca pe ceilalti i-a durut in basca sau au pus chiar bete-n roate prin inactiune.
Intr-adevar hopeless e cuvantul.
Dau si eu ceva bani pe persoana fizica pentru actiunea asta, evident sunt de acord sa contribuim cu inca 2000 din banii clubului.
Revin cu lista de donatori la finalul actiunii, oricum nu am extrasele la mine acum.
Apropo, cand e termenul limita?

« Last Edit: October 17, 2012, 01:43:58 AM by Tavi »

?>