Author Topic: Pescuitul cu streamere  (Read 67531 times)

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Pescuitul cu streamere
« Reply #120 on: October 05, 2017, 10:09:23 AM »
... Urmaresc nespus de mult ce se scrie pe aici.
pentru ca esti unul dintre cei care scrie pe aici ... si se tine cu mina de nu stiu ce cind scrie  :P

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #121 on: October 05, 2017, 04:47:45 PM »
M am referit strict la SH.Hell imagineaza ti cum coboara un full sink si cum coboara un sinktip de 9m peste curent cu lanseta ridicata sus coboara aproape vertical...Daca faci chestia asta cu un fullsink nu merge ,doar agati si nu ai gram de control si s ar putea sa pierzi firul prin agataturi,si cu amnesia da trebui sa te obisnuieti pescuind mult .Dar daca ar fi sa aleg intr e un shooting head cu amnesia si un sinktip as alege sinktipul fara sa ma gandesc ...Sa ai control si si sa simti orice cand pescuiesti e mare lucru...tinand cont ca am pescuit cel putin 4 ani cu Amnesia cu shootigheaduri deci stiu ce zic :D ...De 2 ani am descoperit un snur cu sinktip si sunt foarte mutumit de el ,nici nu se compara cu ce am avut pana acum...si chiar am incercat o groaza de Mari branduri ...dar tot mai am de incercat ;D

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #122 on: October 12, 2017, 10:46:14 AM »
n-am citit… doar ultima pagina

amnesia e super fir ! ieftin si bun ! right… fan amnesia

faza cu simtu e cam cu dus intors…, e drept ca unle scule transmit mai bine ca altele,,, exemplu relevant ar fi braid vs mono dar pina la urma nici o apa nu-i ca alta si mina pescarului e ce-a mai sensibila unealta

nu poti lua de buna o recomandare

firele vechi de musca aveau partea buna ca erau elastice
astea mai moderne sint rigide… daaa se simte trasatura…., rahat cine nu o simtea cu alea vechi nici cu astea noi nu o simte
nush cum sa zic… pe orb nu il ajusta ochelarii de sobre
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #123 on: October 12, 2017, 11:37:55 AM »
si alora care urasc amnezia, ce le recomanzi?
in afara de a insista pina le place, desigur  ;D

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #124 on: October 12, 2017, 12:00:00 PM »
iesti belea ! telepatia domle… fix cind ma gindeam sa recomand din nou si inca data tot amnesia vi tu si zici ca aia…. nu , aia nu… inventeaza ! alta… :)

nush cum sa zic… ca si la subiectu ala … Ilie zice de preferinte… lui ii plac gumelle la stiuca… io le consider scumpe… altu zice de fire nushcare ca le simte iel mai ghine… noh…probabil calea de aur e sa ne adaptam la pesti si apele noastra… pe gustate si incercate frate io am ajuns sa fiu multumit cu ce dau
calea e lunga daa…. io am ajuns acolo
Crescator/dresor de reni

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #125 on: October 12, 2017, 07:07:13 PM »
Irelevantule ,incerca un snur bun de genu si mai vorbim...diferenta e prea mare din toate puntele de vedere .

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #126 on: October 12, 2017, 07:17:15 PM »
Din cauza ce e mai ieftin nu mai incearca numeni sa vada cum e si Altceva ,Un head costa 200 lei maxim ,o amnesia 35 40 lei si cam atat ...Pe cand un snur bun care i superior shootingheadului cu amnesia costa 450 de lei ,e cam mare diferenta .Dar eu personal as alege un sinktip de care trebui fara nici un dubiu in rest e doar Pescuit

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #127 on: October 12, 2017, 09:03:26 PM »
Leo, deja m-ai facut curios.
Ce inseamna la tine snur bun?
Ce calitati trebuie sa aiba sa il declari bun?
Pe ce ape il folosesti debit/adancime?

Uite, la mine snur bun inseamna amnesia cuplata la un 3D de la Guideline, pescuit pe curenti puternici cum este Oltul in defileu (sigur ai trecut prin defileul Oltului si ai vazut zonele)
Ca si setup in zonele cu curent puternic si gropane de vreo 4 m mi-ar face placere un 3D cu cel mai rapid varf scufundator de la ei car pe butt sa aibe minim S8, evident cuplat la amnesia si o joarda de 13 craci clasa 7-8.

Minnowholic

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #128 on: October 12, 2017, 09:06:05 PM »
Lew … am ntele ! ale mele nashpa... tre bune !

intre noi doi fiind vorba cre ca mi-au trecut prin mina... si am fire mai multe ca tine, dar asta e alta poveste, sau nah… cum sa zic… o am mai lunga ca a ta !
ramin la parerea mea… , e o chestie de preferinte.
Crescator/dresor de reni

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #129 on: October 12, 2017, 09:40:27 PM »
 Mai sa stiti ca amnezia aia e super!  Daca compari pretul cu ce ofera. e chiar ff super. 

de exemplu am de la RIO running line-ul asta (cred ca o versiune mai veche)

https://flyfishingoutlet.ro/fly-lines/lines/rio-spey-powerflex-shooting-line?mfp=manufacturers%5B12%5D

si amnezia il bate la distanta si la alunecat prin inele.... Si RIO e f OK, dar amezia e foarte OK

Mai  folosesc un running line  facut  dintr-un fir DT5 intermediar  pentru ca eu pescuiesc mult si cu head-ul  in inele cu  lansare overhead. Ma refer aici la microspey;

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #130 on: October 13, 2017, 07:02:46 PM »
Hasule ,in materie de Running Amnesia bate tot ...Le am incercat pe toate ,nu mai zic de pret ....
Hellule aceleasi zone si curenti caut si eu dar eu caut pestii cu un sh de 7 sau de 9 de 9 fiti si arunc fire cu sinktip de 9 m de sink 5,6 sau 7 ...si ma ajuta in toate situatiile ...mai ales acum cand scade temperatura apei  ;)
As vrea sa incerc un Snowbee sinktip de 11m sa vad cum e ,e cam laudat de PESCARI

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #131 on: October 14, 2017, 01:37:19 PM »
nush… n-am cumparat fire de ceva timp… nici n-am studiat problema pt ca sint multumit cu ce am… dar ...bah care sunt aia pescari… ? :) aia care nu stiu sa faca nod pe tija daca are ochietu in jos  daaa scriu articole pe net ? :)
noh… probabil io nu sint… pescar de ala… c´as  concomiten irrelevant si paralel…. dresor de reni ce sint io… :)

serio vorbind… ajungem tot la preferinte Lewb ! e chestie de gusturi si de scule potrivite pt apele, conditiile si pesti care sint acolo
in rest e turavura… nu poti sa spui ca ceva e mai bun ca altceva  sau nah… poti zice... daaa…. suna aiurea !

fact…. fir universal e unu plutitor ! cu ala poti da oriunde ! nu neaparat e cea mai buna alegere oriunde … dar poti da cu el ! :)
Crescator/dresor de reni

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #132 on: October 14, 2017, 04:03:04 PM »
Ma refeream la pescarii din strainatate care pescuiesc mult ... si mai lasa bascalia ,omu a cerut un sfat ...si fata de tine sau multiiii altiii eu pescuiesc ,mai mult ;D .Imi fac timp si am 2 rauri aproape ...fiecare pescuieste cu ce vrea amnesia sau sinktip in cazul meu ...si ca diferena e ca si cum ai pescui la Salau la jig cu mono cu o lanseta medium
Dar asta i doar parerea mea ...snujr intins

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #133 on: October 14, 2017, 07:17:10 PM »
daca ai ajuns la parerile alea limitate probabil pierzi mult timp pe apa…,
pescuid destept e  cu totul atceva ! nu te pricepi ! nu e bai… ramine peste si pt altiii :)

alti din afara….,
 rahat !
io is afara de 27 de ani ! ce vrei sa zici ca alti nativi ar fi mai buni ca mine…, mai versati …. numa pt faptu ca sunt de alta natie si crezi tu ca ei pescuiesc mai mult  si prin prima asta ar fi mai buni ca mine ? faci parte dintr-un grup restrins ...care inca mai crede ca straini sunt mai buni…, ai complex de inferioritate, io´s, moldovean… inapt la chestiea asta ! :)

ma faci sa rid !
nush cum sa sic… faptu ca aia pescuiesc mult nu inseamna ca le si cade fisa…. ca sint isteti in cea ce fac…, cum sa zic … poate e si vorba de cantitate vs calitate nene…

pe de alta parte tu habar nu ai cit pescuiesc aia si cit de bine !

asta e doar o lectie de viata
trebe sa fi si umblat…  si dezghetat ….  alti care citesc aici isi dau seama si nu inghit pe nemestecate… :)

generalizind ...romanii au instincte mai bune !

indeajuns zis…
Crescator/dresor de reni

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #134 on: October 14, 2017, 08:14:10 PM »
Am pescuit mult afara, si da. si eu sunt de parere ca straini sunt departe de noi ca pescari ...dar si padurea mai are uscaturi asta nu inseamna ca toti sunt praf ...ce zici de baietii de la Dykers ,de la Vision fly tv cei de la geobass de la loop la astia m am referit ...Pescuiesc si traiesc din asa ceva ,testeaza fire lansete  etc ...Dar nu vreau sa ma contrez cu tine ,am spus doar parerea mea legata de pescuitul cu fire sink ca la noi sportul asta nu prea e Dezvoltat ...

?>