Author Topic: Pescuitul cu streamere  (Read 67473 times)

Elias

• Adult
Re: Pescuitul cu streamere
« Reply #105 on: October 01, 2017, 09:19:14 PM »
Ok.am sa ma uit Leo,dar intelegi ca nu am probleme sa pun firul pe apa ci intreb doar ce pot face ca acesta sa nu o ia inaintea mustei in conditiile date.Nu cred ca e chestie de casting ci mai mult tehnica de a tine firul cat mai intins si a avea contact cu musca sa pot intepa ferm.Gandeste-te la situatia in care curentul inspre mal e mai puternic decat acolo unde stau s pestii si ajunge musca.Lanseta tinuta sus ajuta si nu prea...

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #106 on: October 01, 2017, 09:36:35 PM »
Ilie, nu (prea) exista o solutie decenta de fly la problema asta, adica pescuit cu streamer peste curent.
Spin sau de pe celalalt mal.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #107 on: October 01, 2017, 10:22:09 PM »
Vineri am ratat un avat,singurul care a dat dealtfel,deoarece nu am avut firul intins.Adica asta e luat de curent inaintea mustei,iar daca incerc sa-l intind ies instant din culoarul pe cae se afla pestii.Dau de pe mal(acele dale de beton),nu am cum intra in apa.Daca incerc sa ma pozitionez mai sus si sa dau in diagonala dau de buruiana care opreste firul.Sugestii ? Sau ce fac e cam maxim la conditiile astea...

Oare te-ar ajuta  sa faci mending inspre amonte?

https://youtu.be/xVjzHg2mlxs?t=64

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #108 on: October 02, 2017, 02:32:57 PM »
 Chiar sunt si eu curios de treaba asta
Minnowholic

Elias

• Adult
« Reply #109 on: October 02, 2017, 03:34:07 PM »
Hasule ceva de genul ala am incercat sa fac si eu...vad ca am intuit bine,doar ca,cu mai putina delicatete :) si imi cam scoteam streamerul de pe culoar.Oricum,am iesit si azi dar nici urma de pesti in pelicula.M-am dat pe spinn cu streamer pe microjigg si m-am scos cu niste bibanoi(vreo 12) plini de icre.Cel mai mare de 27cm :) Cred ca pana la anul fly-ul ramane in repaus.

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #110 on: October 02, 2017, 07:39:19 PM »
Am inteles acum la ce referi ,mendingul nu te ajuta prea mult din pacate .Ai incercat cu un polilider ca sa stai mai mult in zona de atac ?Dar nu cred ca l mai arunci Underheand ,si de ce sa lasi flyul acum cand sa racit si ataca muult mai hotarat ...Coboara cu ceva sink  ;),imi place de mor sa dau la fundeni  :Psi cele mai multe si mai mari capturi pe apa rece le am avut ...dar asta i doar parerea mea

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #111 on: October 02, 2017, 07:48:38 PM »
Leo, detaliază un pic partea cu sinking și apă rece te rog.  Din păcate nu prea m-am putut duce la pescuit in vara asta și sper sa recuperez toamna asta....

Ce muște, cum le pescuiești, cum le recuperezi, etc. Orice sfatve bine venit.

Elias

• Adult
« Reply #112 on: October 02, 2017, 08:34:49 PM »
Leo,eu pescuiesc prin bunavointa lui Tavi cu sculele lui.Deocamdata nu este decat fir floating,dar cred ca pe apa asta de 2m as putea ajunge jos cu niste streamere lestate.O sa vad ;)

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #113 on: October 03, 2017, 12:26:02 AM »
... dar cred ca pe apa asta de 2m as putea ajunge jos cu niste streamere lestate.O sa vad ;)
Mult mai fain evolueaza streamerele nelestate, duse unde trebuie cu un snur full sink, greu.
PS. Sculele lui Tavi sunt naspa, nu te lua dupa el: e invidios!

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #114 on: October 03, 2017, 08:26:58 PM »
Marea atentie cu firele sink ,exemplu pe rau un fir sink(doar la vale functioneaza la adevarata lui valoare ) nu este atat de eficient ca un snur cu sinktip .Sa va spun si de ce...daca pescuiesti Perpendicular spre malul celalalt cu un fullsink si nu numai niciodata nu o sa ajungi la fundeni asa cum trebui pt ca pur si simplu ti l ia curentul si musca nu mai e in zona de atac si se intampla exact cum i se intimpla colegului nostru de suferinta :) , dar daca pescuim un Sinktip acesta taie apa si se duce unde trebui  deoarece runninglinul e floting si un mending upstream chiar te  ajuta sa ajungi unde trebui sau sa stai mai mult acolo .Dar si cu sinktipul nu i chiar simplu ,daca pescuim intr o apa de maxim 1m spre 2 cel mult cu un curent mediu ajunge un sinkTIP 3 de 3 m ,mai ales ca sink 3 te Ajuta sa arunci muste lestate ,dar daca apa e mai mare si mai rapida sau chiar la fel de adanca dar mai rapida deja ar trebui sa ajungi la un sinktip de 8 9 m si sink 5, 6, 7 ...Altfel nu ajungi unde trebui ,am avut N partide in care am prins peste numai dupa ce am dat la fundeni ,mai ales ca totiiiiiiiiiiiiiii pestiiiiiiiiiiiiiiii mariiii ;D i am  prins cu fire de genu ...Dar pe lac se schimba situatia ,dar si acolo depinde de adancimea apei ...Si un sfat ,evitati firele sink cu Monocore .Nu simti nimic ,mai ales pe timp rece.Si daca agati s ar putea sa ramai fara snur dar asta i alta poveste ...

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #115 on: October 03, 2017, 08:42:38 PM »
Hasule unde vrei sa pescuiesti ,pe lac sau pe rau ?adancime ?

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #116 on: October 03, 2017, 09:43:30 PM »
Rău. Adâncimi variabile  - de la 1 m la 3.....

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #117 on: October 03, 2017, 10:45:33 PM »
Leowb, o buna parte din partea plutitoare a unui sink tip va fi sub apa, trasa de acel sink tip. Cu cat mai jos ajunge sink tipul cu atat mai mult fir "plutitor" vei avea sub apa. Asta penalizeaza direct proportional posibilitatea de a face mend in amonte si nici nu sunt convins ca ajungi mai jos cu sink tip decat cu full sink...
Pe de alta parte, daca mendul functioneaza rezulta ca ai fir moale, poti avea probleme la detectarea atacului si la intepare.
Nici peste curent nu te prea ajuta sink tipul, la suprafata curentul e mai rapid decat la adancime, asta inseamna ca partea relativ plutitoare va fi trasa mai repede...peste curent e naspa rau la fly, in afara de uscate unde te mai descurci.
Nu am dat f. mult asa, dar din cat am dat, concluzia mea e ca pe rau un ful sink sau mai bine mai multe de diferite densitati e o solutie mai buna pentru streamere la adancime. Sau shooting headuri + amnezia, caz in care uiti de mend dar s-ar putea sa poti tine amnezia deasupra apei, asta fiind poate cea mai buna solutie de dat peste curent.

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #118 on: October 04, 2017, 05:53:41 PM »
Daca folosesti sinktip scurt de 3 m si raul are 20 m latime sau mai mult  ,da o sa ai problema asta .Dar daca folosesti cu head de 9 m se schimba situatia major  ;),crede ma am incercat toooooooate modalitatile si sunt doar 2 care functiuoneaza cum trebui cea cu sinktip si cea frantuzeasca gen dropshot dar deja nu mai e fly fishing ...Hasule ,ca muste folosesc mult zonkere pe tub ,muste legate pe carlige offset ,boobiesuri cand zona imi permite
Si ca recuperre la fel depinde de zona care o caut ,chir mai adaug si o elice  .si cand e peste da .Daca sti ce e cineva acolo si nuprizi sau nu ai atac sau urmariri inseamana ca gresesti undeva ,prezentarea e cam 40 % ,60%apropiere si restul e musca ,cred eu  ...si ca modele vezi pe blog ca nu stiu sa pun poze  >:D

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #119 on: October 04, 2017, 08:50:19 PM »
Citat din clasici in viata:" se tine cu mana de margine" :laugh:
Traiasca Boieru Dumitru 8)
Urmaresc nespus de mult ce se scrie pe aici.
Dar la pescuit cu fire sinking un full sink cu sink rate uniform pe toata lungimea bate orice la capitolul "cine ajunge mai repede jos"
Din spate vine un shooting head cuplat la amnesia.
Dar aici trebuie ca legatorul de floace si pene sa se impace cu amnesia
Dupa care urmeaza firele 3D de la Guideline.
Aici pe mine unu ma deranjeaza pretul :laugh:
Apoi, skagit and shit.
Minnowholic

?>