Leowb, o buna parte din partea plutitoare a unui sink tip va fi sub apa, trasa de acel sink tip. Cu cat mai jos ajunge sink tipul cu atat mai mult fir "plutitor" vei avea sub apa. Asta penalizeaza direct proportional posibilitatea de a face mend in amonte si nici nu sunt convins ca ajungi mai jos cu sink tip decat cu full sink...
Pe de alta parte, daca mendul functioneaza rezulta ca ai fir moale, poti avea probleme la detectarea atacului si la intepare.
Nici peste curent nu te prea ajuta sink tipul, la suprafata curentul e mai rapid decat la adancime, asta inseamna ca partea relativ plutitoare va fi trasa mai repede...peste curent e naspa rau la fly, in afara de uscate unde te mai descurci.
Nu am dat f. mult asa, dar din cat am dat, concluzia mea e ca pe rau un ful sink sau mai bine mai multe de diferite densitati e o solutie mai buna pentru streamere la adancime. Sau shooting headuri + amnezia, caz in care uiti de mend dar s-ar putea sa poti tine amnezia deasupra apei, asta fiind poate cea mai buna solutie de dat peste curent.