Author Topic: Pescuit la musca la scobar - tehnici  (Read 10327 times)

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
Re: Pescuit la musca la scobar - tehnici
« Reply #15 on: October 25, 2018, 11:31:03 PM »
am vazut si eu scobari sarind de nebuni . in perioada aia nu prindeau nici scobaristii mare lucru acolo...
singura data cand am prins scobar pe nimfa targetat ( nu japca, nu la bulan , nu neveu , samd) a fost pe suceava, vara, seara , dand de pe mal inalt si vedeam cardul in zona lina de deaspura repezisului ....
atunci , si doar atunci am vazut comportamentul urmator Ș
eu plimbam de prost o nimfa pe 18 printre ei ...clasic, ca la pastrav. Nic.
la un moment dat nimfa se opreste intr o pietricica. in momentul in care am miscat usor de bat si nimfa a plecat 5 cm mai hacana , scobarelul a fost pe ea. prima oara am zis ca e intamplare, dar am repetat si au facut iar. am prins 2 atunci , pe la 15 cm ....
si atat .

dand la streamer cu sinking dupa salau am prins mai multi scobari decat asa  :laugh: :laugh: :laugh:
Inglorious Muzkars

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #16 on: October 26, 2018, 07:53:21 AM »
eu plimbam de prost o nimfa pe 18 printre ei ...clasic, ca la pastrav. Nic.
Pai nici la pastrav nu se pescuieste asa. Eu stiu exact cum se pescuieste.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #17 on: October 26, 2018, 01:13:40 PM »
Eu i-am prins pe toti la uda. In afara de aia multi la intamplare cind aveau ei chef sa haleasca, am nimerit o data intr-un vad la apa mica, la mal, in verdeata unde atacau musca mea uda si am prins 2 si am mai avut citeva trasaturi. Uda mica, cred ca era un sclipici peacock corpul cu guler negru.

cosmin81

• Adult
« Reply #18 on: December 17, 2018, 05:44:10 PM »
Eu am prins scobari marisori pe Arges la nimfe ureche de iepure....si se vedeau volte facute de ei pe langa mal, pe apa mica, destul de repezita, zona cu prundis, toamna. Lansat la 45 grade in amonte, mendinguri ca sa coboare giugeaua si apoi lasat lin la vale si OKS (Ochii kat Sarmaua) pe capatul snurului. Undeva pe traseu se intampla atacul si de cele mai multe ori era violent. Odata chiar aveam lanseta intre genunchi si desfaceam un nod de pe running line si era sa-mi zboare lanseta in apa de la o trasatura. Ah...si prindeam mixt...scobari si cleni....si faza funny e ca eu venisem cica dupa mrene :)))

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #19 on: December 17, 2018, 08:48:20 PM »
deci ai dat gherla la mrene!  :D

?>