am vazut ca toata lumea vrea sa discute cu aplomb subiectul cel mai deficitare si anume paza ! As putea spune ca am citit chiar si unele idei bune, dar... de luat in seama pentru viitor, adica pentru cand om fi noi cu felia noastra !
Am deschis topic nou, sa nu stric discutia despre paza, insa, ... fara a dori sa va stopez initiativa totusi trebe sa luam lucrurile intr-o ordine.
Am vazut ca la paza, ati vorbit de 3 echipe de cate 2 paznici, cu 4X4, cu mijloace de autoaparare, si cu tot felul de dotari.
Io-s de acord si cu grenade defensive daca e nevoie, insa...
momentan, adica astazi mai precis, se va discuta bugetul in comitetul filialei actuale (care inca include si vanatorii si pescarii)
Acest buget trebuie facut, indiferent ca ulterior se va face separarea de care vorbeam !
Pana acum, am reusit prin cateva semnale, sa-i convingem ca anul asta bugetul filialei actuale sa fie facut astfel:
Un buget pentru vanatori, un buget pentru pescari, suma lor = bugetul filialei Ajvps Sibiu
Mai departe:
Acest buget, are niste puncte sensibile, intre care unul din ele este quantumul pe care noua filiala de pescari il va da la asociatia judeteana !
Al doilea aspect este ca el trebe intocmit plecand de la situatia existenta !
Inainte de a face orice aprecieri, niste lucruri trebe sa fie clare:
1 - in 2012 cotizatia trebe sa ramana constanta ca si in 2011, pentru ca pana nu avem argumente clare pentru ce trebe sa o marim, nu avem de ce sa facem acest lucru ! In plus marirea cotizatiei fara justificare, ar avea un impact negativ, ceea ce nu dorim ! Deci bugetul trebe construit anul asta oarecum pe valoarea incasarilor din 2011 pentru pescari !
2 - masini ... eventual 4x4 ... care masini ? Ajvps sibiu, are doua masini mari si late:
- una cu sofer, care deserveste vanatorii si cheltuielile cu acea masina le suporta vanatorii (au prins-o deja in bugetul lor)
- masina secretarului, adica Alex, care deserveste si pescarii, si vanatorii (mai putin poate de acum incolo) si asociatia in ansamblu !
- alte masini nu are filiala, si suntem utopici ca va cumpara !
Deci daca ne referim la masini, putem doar spera la paznici care sa-si puna masina la dispozitie, cum fac tximetristii, la care sa le decontam carburantul, eventual ceva reparatii ...
3 - paznici
in momentul de fata pe statul de plata sunt 5 paznici
aici cred ca putem sa ne propunem 6 paznici, care sa faca 3 echpe (si eu sunt de acord ca 1 singur paznic in patrula e egal cu zero)
tot aici cred ca putem sa ne impunem, testarea paznicilor actuali si inlocuirea lor cu altii mai motivati !
In privinta motivarii lor... trebe sa ne gandim serios !
In orice caz, in toate variantele cheltuielile cu paza vor creste !
4 - ar trebui in zilele urmatoare sa mergem careva (de preferinta daca este cineva care sa aiba intrare la prefectura sau jandarmerie) sa ne interesam ce posibilitatile legale de a colabora constant cu acestia !
5 - tot zilele astea ar trebui sa cautam si sa discutam cu o firma de paza, sa vedem ce ar insemna !
Adica inainte de a ne face noi niste planuri si iluzii, ar trebui sa culegem niste informatii, fara de care, ramane totul poezie !
6 - cred ca e de maxima importanta si utilitate sa infiintam cat mai repede un site al filialei de pescari Sibiu !
Acolo trebe sa incepem sa spunem transparent ce vrem sa facem, din ce surse, si cu cine !
Tot acolo trebe sa facem un forum, sau o posibilitate de contact cu pescarii, unde sa poata veni:
- cu sugestii si propuneri
- semnalarea actelor de braconaj
- orice alte probleme