Salut toti adevaratii pescari sportivi de pe acest site!Sunt Jupanul,relativ nou in lumea internetului dar sufar ca si voi de aceasta boala de vreo 35 de ani.Cred ca orice propunere sau actiune impotriva braconajului este bine venita!In ceea ce ma priveste, am luptat si lupt impotriva braconajului dar cu putin succes.Am ajuns in incredibila situatie de a fi amenintat ca voi fi batut si aruncat in apa,mi se va da foc la masina si la magazin(am un mic magazin si cu articole de pescuit).Acum doua saptamani am gasit pe grilajul magazinului un carton pe care au scris TURNATORUL FILIALEI.Tin sa va spun ca am mers mai departe,cu plangere penala si declaratii la politie si parchet,nu este simplu sa combati braconajul!Dar cu tristete va spun am fost singur in aceste demersuri!Pot sa mai spun ca eu cunosc poate putin mai in profunzime acest complex fenomen.Va dau cateva detalii.Sunt cele doua zone Turnu si Avrigul iarna,dar si toate cozile barajelor vara si mai ales in perioada de prohibitie cand se intind noaptea (si nu numai)plasele monofilament dealungul malurilor si reproducatorii intra direct in ele!Iarna controalele se fac la ore nepotrivite!Parasutistii si hatarii vin in fiecare dimineata si seara ca la serviciu intre orele 6.30-8.00 si 16.00-18.30.In ceea ce priveste situatia paznicilor va relatez caz repetat cand de la 6.30 pana la 8.00 se pescuia in draci la hata si parasuta la un moment dat suna un telefon unul striga Gata bai, Adunarea!,in 5 min. plecau toti.Dupa alte 15 min. aparea si nea Paznicul.Va las sa trageti concluziile!La sedinta din 10 Feb. va indemn sa participati si fiecare sa faca ceva sau sa zica ceva sa-si aduca un cat de mic aport la noua filiala!In unire sta Puterea.Din pacate eu lipsesc din tara pina in 20 Feb.dupa aceea voi reveni si eu cu aportul meu pentru combaterea BRACONAJULUI!Sper ca nu v-am plictisit si promit ca voi reveni si cu propuneri concrete!Felicitari celor ce se implica si se vor implica!