Author Topic: Pescuit in apele de munte RNP-Romsilva 2019  (Read 4081 times)

flydb

• Musca 13
  • Adult
Pescuit in apele de munte RNP-Romsilva 2019
« on: April 24, 2019, 02:23:09 PM »
Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a publicat pe site-ul propriu un regulament nou pentru practicarea pescuitului recreativ si o nota referitoare la principiile de stabilire a tarifelor de pescuit. Vezi:
http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/regorgp.pdf
http://www.rosilva.ro/files/content/bucuresti/nota112.pdf

Noutatea absoluta consta in faptul ca se stabileste, la nivel national, un tarif  minim pentru o zi de pescuit de 20 lei/zi, TVA inclus. Fiecare directie silvica este libera sa stabileasca valoarea tarifului pentru pescuit si in ce varianta/variante doreste sa fie aplicate aceste tarife, pe zi , pe saptamana, pe luna, pe sezon.De asemenea, copiii cu varsta de pana la 14 ani pot practica gratuit pescuitul in apele Romsilva.

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Pescuit in apele de munte RNP-Romsilva 2019
« Reply #1 on: April 24, 2019, 02:38:17 PM »
Este interesant si Art. 17

flydb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #2 on: April 24, 2019, 03:49:25 PM »
Prevederea de la art.17 exista si in regulamentul anterior. Aceasta deschide, teoretic, posibilitatea de a pescui in lacurile de acumulare , de exemplu la clean, si in afara intervalului 1 mai - 14 septembrie.Adica, sa poti pescui la clean din 15 septembrie si pana in primavara cand se instituie prohibitia generala, Numai ca, in practica, acest lucru nu a fost aplicat de subunitatile Romsilva niciodata. Dupa data de 14 septembrie nicio subunitate Romsilva nu a mai incasat tarife de pescuit. Asa ca, interpretarea corecta a acestui articol ar fi ca, de la 1 mai si pana la sfarsitul perioadei de prohibitie generala, cleanul prins trebuie, musai, eliberat.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #3 on: April 24, 2019, 04:08:42 PM »
Dar ce inseamna "se face in concordanta cu perioadele de pescuit permise"? La art. 15 scrie ca sezonul de pescuit la salmonide este cel stabilit de ANPA. Asta inseamna ca ei nu limiteaza sezonul de pescuit in apele de munte, ci ca limitarea este data de ordinul de prohibitie, care este pe specii. Deci teoretic as putea pescui la clean si dupa 15 sept? Imi iau permis pe tot sezonul. Scrie care sezon sau cit este?

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #4 on: April 24, 2019, 04:44:48 PM »
Partea proasta e ca probabil, pana nu se stabilesc tarifele, ceea ce ma gandesc ca nu se va intampla foarte repede, nu se vor putea face permise pentru tot anul.

flydb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #5 on: April 24, 2019, 06:44:51 PM »
Sunt directii silvice care au stabilit deja tarifele.De ex. DS Hunedoara si DS Caras-Severin. Intrati pe site-ul Romsilva in sectiunile corespunzatoare judetelor respective.

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #6 on: April 24, 2019, 08:58:33 PM »
Perfect, fix cele doua judete ma intereseaza. Observ niste chestii interesante:
 - in Hunedoara permisul anual nu e valabil decat pe raza ocolului silvic repectiv. Deci, daca vrei tot judetul trebuie sa platesti pentru fiecare ocol in parte. Super logica. Practic au scumpit de cateva ori permisul anual. Nu ca m-ar fi deranjat daca ar fi adus ceva in plus.
 - In Caras Severin permisul anual e  valabil pe toate fondurile piscicole ale directiei silvice, ceea ce e OK, dar culmea comediei, este interzis expres pescuitul C&R. Rasu' curului. Nu vor ca cineva, cumva, sa ia permis la jumatate de pret.

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #7 on: April 24, 2019, 11:07:35 PM »
Visu, e incredibil...
Daca te ajuta le facem o scrisoare din partea clubului. Nu e vorba neaparat de reducerea aia de 50% dar pur si simplu nu pot sa citesc asta si sa trec mai departe: "In habitatele piscicole....nu se practica sistemul prinde si elibereaza...."
Nu pot...

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #8 on: April 24, 2019, 11:57:44 PM »
Nu e vorba neaparat de reducerea aia de 50% dar pur si simplu nu pot sa citesc asta si sa trec mai departe: "In habitatele piscicole....nu se practica sistemul prinde si elibereaza...."
Subscriu total. Clar nu e vorba de reducere. Nici mie nu mi se pare ok sa ramana prostia aia acolo, dimpotriva, ar trebui incurajat C&R-ul. Cand peste tot in lume paradigma pescuitului in ape de munte se schimba in directia C&R, sa se interzica expres acest lucru, doar pentru ca nu reusesc ei sa asigure paza raului, e noaptea mintii.
 Mi se pare buna ideea unei scrisori din partea clubului. Eu as sugera sa creasca pretul, astfel incat sa nu fie afectati de reducerea C&R, daca sunt asa sensibili la aspectele financiare, dar sa scoata monstruozitatea aia. Oricum, in opinia mea, apele din Severin sunt printre putinele din tara unde s-ar justifica un tarif mai mare.

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #9 on: April 25, 2019, 12:24:35 AM »
No, incropeste un text. Corectura, stampila si dosarul cu sina sunt din partea clubului.
Vom propune ca pescuitul C@R sa fie tarifat cu 200%, numa sa fie...

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #10 on: April 25, 2019, 09:55:35 AM »
Mai bine, i-am sunat direct si au zis ca e o hotarare a Comitetului Director si nu se schimba.

ady_fly

• Larva
  • **
  • Dry flies forever!
    • https://ady-fly-on-line.blogspot.com/
« Reply #11 on: April 26, 2019, 09:33:08 AM »
Subscriu la cele scrise de visu 43:
- inițial și D.S. Caraș-Severin a dorit tariful de 200 lei/an/ocol silvic dar a revenit asupra acestei decizii așa că īn data de 24.04.2019 aflat īn sediul D.S. - C.S. pentru a-mi plăti taxa pentru două ocoale silvice printr-un noroc chior am reușit să-l contactez pe responsabilul de acest domeniu pe această temă, care atunci pe loc ia adus la cunoștință contabilului despre revenirea la vechea formulă 200 lei/an pentru toate ocoalele silvice;
- formularea cu imposibilitatea practicării sistemului C&R pe apele respective este una nefericită de fapt vroind să spună că nu se fac reduceri de 50%; mai corect era să menționeze acest lucru!
Desigur că o reformulare ar fi binevenită, dar cei care au eliberat peștii pānă acum o vor face și-n continuare iar cei care n-au făcut-o vor continua să rețină păstrăvii indiferent de ce stă scris prin diversele ordine și directive...fără control adevărat totul este posibil! >:(

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #12 on: April 26, 2019, 12:01:27 PM »
Poate că ar trebui ceruta o reformulare printr-o scrisoare oficială din partea clubului, pentru a arăta că pescarilor le pasa de aceste aspecte.

?>