Author Topic: Politica de 2 bani  (Read 11785 times)

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
Re: Politica de 2 bani
« Reply #15 on: April 13, 2019, 12:39:25 AM »
Hai ca poate azi am tras fermuoaru olea mai mult decit ar fi trebuit
Fix acu di pi tel... e ciudat de torturant
Cind intru pe pc va mai povestesc una proaspata
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #16 on: April 13, 2019, 07:58:09 AM »
Scuze daca deranjam ca români . . .
Si eu sunt roman, deci in momentul asta remarca ta e apa de ploaie, un fel de scuza ca nu ai argumente logice.
Hai cu argumente serioase la ce sustii tu despre natia asta aleasa de roman. De ce suntem noi romanii cei mai buni? Sau la ce suntem noi cei mai buni? Topicul asta pentru asta l-am facut. Special pentru asta!

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #17 on: April 13, 2019, 09:34:26 AM »
aaaa... n-am stiut !  :laugh:
Crescator/dresor de reni

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #18 on: April 13, 2019, 10:12:36 AM »
Terminati ma...nu poate fi demonstrat cu argumente logice ca un popor, oricare ar fi ala e mai breaz ca altul. Evident nici nu poate fi masurat.
Discutiile de acest gen sunt in zona sentimentelor, nu a logicii. Pe undeva e firesc sa te simti mai apropiat de ai tai, e o nevoie de apartenenta la o comunitate, nevoie pe care o avem fiecare. Ne place mai mult acea comunitate ca e a noastra, dar de aici pana la a demnostra ceva...
Hai sa zicem asa, si s-o lasam balta, pana nu dam in alte cele:
noi suntem niste oameni faini si destepti (ca si altii) dar care am avut ghinionul sa traim intr-o zona disputata si controlata de-a lungul istoriei de altii mai puternici ca noi, si din aceasta cauza n-am avut sansa sa ne dezvoltam ca altii.
Daca imi e permisa comparatia, suntem ca un copil destept si talentat  dar care a ajuns sarac, fara prea multa scoala si lucreaza pamantul cu plugul si cu calul.
Pentru ca s-a nascut la tara si parintii nu au avut bani sa-l trimita la scoli inalte, nu a reusit sa ajunga la oras, sa lucreze intr-o fabrica, sa aiba o meseria, poate chiar si o facultate, sa aiba o casa cu apa curenta, etc. Sau sa-si cumpere tractor.

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #19 on: April 13, 2019, 10:48:11 AM »
poi cu alte cuvinte si io tot aia am zis
nah... poate greseala mea o fo ca am exajerat olea incercind sa argumentez prin chestii de genu ce am avut avem facut dres si smd

si ca sa zic asa... chit ca nu imi place fix acu cum joaca echipa romaniei fotbal io tot cu ei tin !

mah... am avut o generatie de aur...,la nivel de club  i-am batut pe toti..., nationala...  ne-am remarcat la un campionat mondial de le-a ramas incrustat in minte la multi... cum sa nu ai ole mindrie in chestii de astea ? au. jucat bine de tot... eeh.. n-am cistigat cupa mondiala dar aia e... totusi am facut chestii tari ! acu nu avem...aia e... dar talentul e acolo... tre doar scobit la iveala.. asta am zis

faza cu dan grecu la inele... poi mah atunci parca sa oprit planeta, sunt aici finlandezi care tin minte, le-a ramas in memorie, cum naiba de uitam noi ?
Crescator/dresor de reni

Mugur

• Egg
  • *
« Reply #20 on: April 13, 2019, 11:38:18 AM »
Scuze daca deranjam ca români . . .
Si eu sunt roman, deci in momentul asta remarca ta e apa de ploaie, un fel de scuza ca nu ai argumente logice.
Hai cu argumente serioase la ce sustii tu despre natia asta aleasa de roman. De ce suntem noi romanii cei mai buni? Sau la ce suntem noi cei mai buni? Topicul asta pentru asta l-am facut. Special pentru asta!

Eu cred ca tu n-ai cu cin e te certa.
In orice caz, nu aveam de gand sa scriu nimic si nici sa argumentez ceva.
Daca nu scriai asta in bataie de joc, nu scriam nimic. "Revino la mulinete si fa-ti alt topic unde il poti invita si pe Mugur sa aplaudati impreuna neamul romanesc si patria."  Cam urat ...Liviu.

Singura chestie pe care am afirmat-o pe acest forum a fost ca suntem un popor ospitalier. Poate avem definitii diferite a notiunii de "ospitalitate a unui popor".

Oricum, nu justifica reactii viscerale pentru oameni ce incep sa albeasca pe la tample !

Ori ai issue serioase si vrei sa te rafuiesti pe anumite subiecte cu cineva si crezi ca eu sunt ala care sustine contrariul, ori ai ceva personal cu mine - caz in care ne retragem ambasadele si ne ocolim inclusiv pe malul Timisului.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #21 on: April 13, 2019, 01:26:44 PM »
ei, da! Faci remarci d-astea "nevinovate" apoi pe un scenariu creat de tine, dar ireal, in care eu am ceva cu tine, nu ca te contrazic, am de-a dreptul ceva personal cu tine, ameninti ca imi intorci spatele! Las-o asa Mugure, e bine cum spui tu, nu te mai contrazic, ca nu e prima data cind faci faze d-astea.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #22 on: April 13, 2019, 01:30:25 PM »
... chit ca nu imi place fix acu cum joaca echipa romaniei fotbal io tot cu ei tin !
Mitica, toti tinem cu ei, dar una e sa tii cu ei si alta e sa sustii ca e cea mai buna echipa si pierdem pentru ca: ne fura arbitrii, terenul a fost prost, presa straina ne-a jignit, tricourile au fost prea largi, etc. orice dar sa nu recunosti ca nu mai avem echipa!!
Noi suntem perfecti, cei mai buni, altii sunt vinovati ca noi nu prea reusim sa ne mai calificam la turnee finale.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #23 on: April 13, 2019, 01:47:06 PM »
Tavi, copilul ala de la tara, obisnuit cu munca si cu lipsurile, harnic, ala educat de parinti asa cum au stiut ei, e mult mai bun ca unul de la oras care are de toate de la parinti, dar n-a pus in viata lui mina pe nimic sa faca! Ala de la tara are alta atitudine, alta educatie. Ala de la oras nu stie sa faca nimic pentru ca nu ii trebuie nimic, n-a dus niciodata lipsa de nimic, a avut de toate, a primit imediat orice a cerut, asa ca de ce si-ar mai bate capul pentru ceva??
Uite, regiunea asta de vest, e f dezvoltata si nu de ieri de azi, ci de multa vreme. Spune-mi si mie te rog ultima mare personalitate de aici, ca mie-mi scapa. Au de toate astia de aici, de ce sa-si mai bata capul?
Uite luam date concrete, masurabile! La treapta I anul trecut in Timisoara au fost 2 copii cu ambele teze de nota de 10!
Stii cite au fost in Deva, Cluj? Vrei sa iti spun cite au fost in Iasi? Vreo 44 sau pe acolo. In Deva au fost vreo 10 si marea lor majoritate a copiilor de la orase mici: Simeria, Petrosani, Vulcan, nu din Deva.
Cam asa si cu romanii si strainatatile: tre sa traga ca sa aibe si ei ce vad in jur. Muncesc, nu primesc nimic pe gratis. Unii ii invidiaza, altii ii apreciaza, asta e

Varu

• Administrator
  • Adult
« Reply #24 on: April 13, 2019, 02:40:52 PM »
  La fel cum finlandejii isi aduc aminte de Dan Grecu ,montrealezii stiu un sinur nume de gimnasta,Nadia Comaneci. Apoi Bute la box si eu la fotbal...hehehe...
  1. Civilizatia se face cu parul ….Daca nu-I un satuc din nordul Scandinaviei unde toata lumea se stie de 300 de ani ci oras mare cu tot soiul de  vinituri , fiecare tinde s-o ia de capul lui pentru a ciuguli avantaje sociale mai mari.
 2. 80 % din clasa conducatoare a intrat in lumea politica de lene, setea de capatuiala si trait pe umerii celorlalti. 15 % poate cu intentii bune dar ori ceilalti 80 % le-a pus capac sau au cazut prada tentatiilor pe parcurs...Numai 5 % ar fi adevarati patrioti cu coloana verticala care nu se abat de la principiile lor orice ar fi..
    Cum selecteaza tractoristul din carciuma pe cei 5 % ? Imposibil…El vrea mici si bere...
    La fel de dificil cum e sa-ti iei o mulineta sau lanseta la care sa-i iubesti toate caracteristicile este si sa alegi un om politic...Sau nu ai multe optiuni si iesi pe corso cu ce gasesti..Sau faci valiza , pleci in America si-ti cumperi un Nautilus si o Sage...

arbeit macht frei

Mugur

• Egg
  • *
« Reply #25 on: April 13, 2019, 06:42:45 PM »
ei, da! Faci remarci d-astea "nevinovate" apoi pe un scenariu creat de tine, dar ireal, in care eu am ceva cu tine, nu ca te contrazic, am de-a dreptul ceva personal cu tine, ameninti ca imi intorci spatele! Las-o asa Mugure, e bine cum spui tu, nu te mai contrazic, ca nu e prima data cind faci faze d-astea.

si be it !

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #26 on: April 13, 2019, 08:01:57 PM »
Liviu, cand am facut comparatia tara/vs oras am facut-o din punct de vedere al accesului la:
scoala buna, biblioteca, un loc de munca decent etc. Nu nimic din toate astea acolo...scolile sunt slabe pentru ca dascalii buni se duc la oras, CAP-urile nu mai exista, marile ferme sunt tot mai mecanizate, nu sunt multe locuri de munca.
Pe scurt nu au unde invata o meserie si nici nu au unde lucra!
Iar daca parintii nu isi permit sa-i trimita si sa-i tina la liceu si facultate intr-un oras, degeaba sunt ei harnici si educati bine ca raman blocati la coada vacii, cu maxim 8 clase, pe ajutoare sociale si alocatii, fara sansa la un trai mai bun...si se repeta in bucla la generatiile urmatoare. Nici paznic macar nu se pot angaja la oras ca n-au bani de chirie sau de naveta.
E o realitate trista in Romania zilelor noastre, si mai mult de jumatatate din populatia Romaniei e la tara...

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #27 on: April 14, 2019, 02:00:59 AM »
... chit ca nu imi place fix acu cum joaca echipa romaniei fotbal io tot cu ei tin !
Mitica, toti tinem cu ei, dar una e sa tii cu ei si alta e sa sustii ca e cea mai buna echipa si pierdem pentru ca: ne fura arbitrii, terenul a fost prost, presa straina ne-a jignit, tricourile au fost prea largi, etc. orice dar sa nu recunosti ca nu mai avem echipa!!
Noi suntem perfecti, cei mai buni, altii sunt vinovati ca noi nu prea reusim sa ne mai calificam la turnee finale.
poi nici i o nu zic aia cu toate ca si aia so ntmplat
ce ? ai uitat ca la un momendat nu am mai rezistat si am facut plingere de un arbitru muist .... o sarit antrnoru jucator de pe banca cind lo vazut pe teren dar o fo o muie de caciula ... cum chipurile trebuia anuntat ca nu permitem... ca nu il vrem pt ca nu o fo corect in trecut ? hai ma ca cu adevaru nu te poti contrazice !
hai sa o luam usor... pe ndelete..., cind noi am fost cei mai tari... ca am fo ... cind nu n-eo putut bate nimeni ... ... pur si simplu nu am avut , repet... n-am avut rival in lume... ce so ntimplat ? cum ne-o dovedit ? ne-o dat la cotoaie... -n-eo despartit... ne-o mituit... platit... asa ne-o futut... si nu o fo unu ... ca poate la unu poa faceam fata dar au fost toti mpotriva noa si nu am rezistat
ce o rezultat din asta ? hagi si lucescu ia invatat fotbal pe otomani
bah iti zic ca am vorbit aici cu tursi si zic ca hagi e un dunezeu in turcia
au cistigat campionate..., o contat ? nu ! musai trea sa fi sapaniol, portughez , englez sau francez ! asta asa ca sa fi pi eurosport
dao in pola mea ca nu e asa !
noi am facut lucruri care alti nu le-au facut
sau lea-am facut inaintea altora ! poi ce ? jocu ala nainte napoi e inventat de atletico madrid sau barcelona ? nu ! ala a fo solutia romaneasca ! si inventata acu nus citi ani... , astia acu zic ca e a lor..., de cind si pina cind ?

cum sa zic io ... adevaru nu t-il poate fura nimeni

mugure..., liviu e doar nvidios ca noi doi avem tot atitea lansete !  :laugh:
io sunt mindru ca sint roman, teroristului doar ii place ca e..., varu din montrealu de joz o ia mai in serio de parca chiar e joc politic... dar io n-am nici o oaie in shantz.... nah... politica de doi bani
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #28 on: April 14, 2019, 02:23:49 AM »
alta nedreptate... un roman a inventat insulina... o foloseste milioane de oameni..., pt chestii legate de si nsulina sau dat de-a lungu istoriei  3 premii nobel...3 ! 3 mah !  nici unu nu o venit la noi
de cind am inceput sa citesc. de chestia .. va zic ca au schimbat textu pe wikipedia despre de  peste 15 ori
atit am oxervat io

ginditiva la asta !  :laugh:
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #29 on: April 14, 2019, 04:19:48 PM »
Ce ati patit mah ? Vo taiat curentu? Ati ramas fara net ? Aaa politica de 2 bani ucide
Crescator/dresor de reni

?>