Author Topic: renii si civilizatia !  (Read 16346 times)

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
Re: renii si civilizatia !
« Reply #60 on: May 30, 2019, 06:44:45 AM »
poti fi mindru ca esti roman ! sau daca ai alta alegere si si te hotarasti ca vrei sa vezi doar partile negative la natia ta...  noh... aia e problema ta
problema ta e ta... nu e a mea..., deh ... avem altfel de probleme ...  :laugh:
nu am spus asa ceva si nu am nicio problema legata de natie! Ai tu pentru ca vezi numai superlativul. Si plecand de la o idee gresita a ta, despre ce crezi tu ca gandesc eu despre natie, rostogolesti prostii de parca ai fi la antena3. Balarii ...
Noapte buna!

acelasi sentiment l-am avut si io.. doar ca parca o fo un fel invers

drept e ca io nu ma feresc ca sunt roman pe cind tu parca ai vrut sa zici altceva... noh e bine ca recunosti chiar si tu... asta asa prin exemplu singular... ca pina acolo o trebuit sa sap... ca esti om bun si nu te caracterizeaza ala in articol sau studii

varu... , si alti...  the same 

deci qued sau cum s-ar spune ... am demostrat !

varu alta... faza cu zarmalele  :laugh:, mah mama facea f f bune
la noi in moldova se fac de obicei f mici, des cu frunza de vie.. modeste... cite odata zici ca e mincare de post   :laugh: in ardeal se fac mai mari asa... cit pumnul e ceva de sarbatoare... spectacol..  :laugh:
noh noi ne-am ratatcit si prin ardeal .. deh soarta moldovenilor... si mama o invatat si ce e bun...., ca sa zic asa ce facea ea deosebit... ,adica alfel ca altele..  mah.. musai varza murata... apoi carnea era ea tocata dar o parte nu ! cii era taiata asa cuburi mici cu satiru... iti lasa un gust de carne , combinat cu varza murata iti lasa gura apa plus ca punea olea de afumatura... nu mult ...ci doar asa ca sa te puna pe ginduri... e acolo sau nu e..., deh... misterul... devenea interesant

cu toate ca cuvintul vine din limba turca "impachetat" si se face in diferite moduri de jur imprejurul mediteranei..., la noi e mincare nationala si am perfectato la maxim ! asta numa asa pt ca suntem al draqu de buni ! uite asa mai rasucesc iar un cui...  :laugh:

io aici nu am cum sa fac sarmale, am incercat dar nu imi iese pt ca varza de aici e prea groasa si rigida... ppur si simplu n iese
cel mai aproape de rezultat am ajuns la ardei umpluti
si aia parca daca ii maninci abia a doua zi is si mai buni
nah deja vorbim de gusturi
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #61 on: May 30, 2019, 06:53:03 AM »
nah ca amu m-am umplut de amintiri...

faza cu zarmalele... , la un bairam un amic de al meu ... olea hapsin... o mincat un platou de zarmale... aia n-ar fi fo o problema..., problema o fo ca orezu nu o fo dinainte fiert...
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #62 on: May 30, 2019, 07:08:53 AM »
prin aceiasi perspectiva...
cind am fost mai mic mi-o placut porumbeii, imi plac si acum cu toate ca nu am...
pe vremuri in ro... puah... ai mei tineretu or fo super mother fockers..., la concurs... printre primii ! si culmea ...brusc cind se maturizau erau asa de lenesi de nu-ti venea sa crezi..., mah... veneau de oriunde... ca la noi parca super maratonu era cel mai cel... dar veneau incet rau rau... n-aveau nici o graba... la alti le lua si 2-3 luni si veneau cu pui dupa ei... esti nebun ? curvari... imi venea sa le iau capu

paralela cu zarmalel si porumbeii..., eee la un moment dat prin soarta concursurilor hraniri neadecvate  .. deh in graba... foamea puiului... deh viata e complicata... so ajuns la faza ca io dat/luat prea mult, mah... pocnea..., , n-am reusit altfel... ca am incercat... dar o trebuit s-ai tai  gusha , sa io golesc si sa io cos la loc
o supravietuit ! o ramas asa cu o fonta in cravata... altfel ok !

sarmale... orez...  :laugh:
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #63 on: May 30, 2019, 09:10:50 AM »
amu daca tot am ajuns la chestii de astea fine hai sa ne dam pina la capat...  :laugh: :laugh:

eram tineri... ne placeau pterecerile.. , la fiecare sfirsit de saptamina era una  o petrecere.., ce se practica pe vremea aia pt fete care se credeau mai presus ca noi... se pretindeau fata de baietasi din cartier..., deh erau unele cu polan nas..., noi niste golani...  pluta arsa macinata presarata..., bah le da gas... se beshesc ca scroafele, voi va dati seama cum e sa porti o discutie cu ea... ea initial sa se uite de sus la tine si apoi sa o paleasca o hemoragie de beshini si contrar eforturilor simandicoase sa nu se poata abtine ? sadic citesti pe fata ei sum ii se scurge sentimentul de suprematie...
stiu... sunt subnormal !  :laugh:

sau si mai si..., era faina de copac... ... noi asa ii ziceam... ce era de fapt era cacatul la viermi care mincau copacul... bai nene daca scapai de ala pe undeva te cacai pe tine..., se facea coada la wc... si parca de ce te cacai parca si mai mult iti venea sa te caci.. nah este un laxativ natural..., nu aveam luxul din ziua de azi sa luam ceva de la farmacie

aici se practica alte prostii..., te duci la bar si daca nu te agreaza iti pune alte prostii in pahar
nu din prima ca da la gust... asa la a 2 la a 3...
una din cele mai nashpa e asa zisa picatura de pus in ochi
stiti voi sunt de alea cind ai ochi uscati de la alergi sau mediu incojurator
bai nene... de la o picatura de aia cazi sub masa..., te caci pe tine... vomiti... iti e rau o saptamina
io n-am patit dar am vazut

io cel mai aproape de chestii de astea am patit acu citeva saptamini..., am baut mult, faza e ca si alte dati am baut mult numa ca de data asta am fo si la bar si a doua zi mi-o fo rau rau cu draci ! bah... mai ca imi venea sa ma duc la doctor, va zic ca o fo periculos..., nah asa sunt vremurile..., periculoase  :laugh:
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #64 on: May 30, 2019, 10:47:27 AM »
io aici nu am cum sa fac sarmale, am incercat dar nu imi iese pt ca varza de aici e prea groasa si rigida... ppur si simplu n iese
De ce nu spui asa Mitica? Iti trimit varza murata de aici, ca ca aici niciunde nu-i!
Mah, dar sigur suntem laudarosi si mandri! Ca noi nima-n lume! Asta-i sigur!

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #65 on: May 30, 2019, 12:04:26 PM »
fix ! asa si trebe !  :laugh:

si acu pe cinstite varza romaneasca murata ... are nene foaie subtire... si gust.., sa nu mai zic de gogosari murati..., mama facea si bulion,punea si ghebe la murat...  si mah usturoiul romanesc..., o adus fratelo  olea... ... la o mica petrecere aici cu o sarsana de coregon si salau so dus repede mujdeiul..., zici ca mincau ca la concurs !  eeee cin o facut cu din asta chinezesc so spart distractia..., oare de ce ?
borshul..., mi-o adus... pun ultima data intro mincare ntropchita asa aŽla secundo.... adica ce so nimerit sa am prin frijider..., vine nepoatamea pe la mine cu o prietena...., ciudat pt ele... cica ... haaa ai pus borsh ? nu trebuia... ! dar e bun !... contrariate dar placut impresionate...  :laugh: mah...  le sticleau ochii ! deh aici se practica f mult fara grasimi sare si condimente..., iar noi avem alte gusturi.

hai ca o dau iar pe partea negativa revenind la subiect..., ma duc azi la magazin... ca asta e proaspata rau... si ma duc io si imi pun in cos di tati... ma duc la kasa sa platesc... stau la rind... in fata mea citiva... de astia de la a la z... adica mai scoliti si bine imbracati dar si de aia murdari de puteai rashcheta jegul de pe ei... mojici giurlani.. dar vezi tu... pen ca sunt reni ei cit de jegoshi ar fi tot curati sunt... probabil aici e o lectie de nvatat...  :laugh: si culmea vinzatoare de la kasa f veselä prietenoasa si buna dispusa cu toti..., bine... asta pina cin o venit rindul meu

m-am comportat exemplar..., nu eram la 14 ace dar curatel.... de la mediu in sus... nu i-am dat motiv sa se comporte urit..., ceva nu ia convenit..., oare ce o fo aia ?
asa pe fata ... in ro nimeni nu o incercat sa ma faca sa cred ca as fi second la ceva.... nah... comparativ cu altii...

hai gata ca sar calu ! ai inteles ... io is defectu acu..., nah.... is dus... sorry !

amu e sarbatoare... ma duc la bar mpusc 2-3 troscauri... poa revin mai pe seara.. , spor !
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #66 on: May 30, 2019, 01:36:04 PM »
... in ro nimeni nu o incercat sa ma faca sa cred ca as fi second la ceva.... nah... comparativ cu altii...
serios?? Vino bre prin tara sa te saturi! Cind ai fost tu ultima data?!?!? Acum 30 de ani?

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #67 on: May 31, 2019, 05:43:23 AM »
serios ! :laugh:

ca tu ma pui pe ginduri... cind e vorba de mine... alti pot sa ncerce..., dar slaba sansa de reusita, sincer... nu au nici o speranta

nah... ce sa zic... gustul , duhoarea..., mah si besinile mele miros mai bine ca alea altora..., cam aia vreau sa zic ! tu zici... or fi romani cum or fi...  dar ioŽi prefer
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #68 on: May 31, 2019, 06:09:41 AM »
chestia e ca parca iara mergem napoi

tu ai chef sa ai parere nashpa, io nu !

fumat de astea ! ultima data fix aseara la bar... bah eram acolo... stateam in zona mea... beam un troscau nu ma bagam in seama cu nimeni... nah savuram troscaul si atit
era una acolo... si stia ca sunt roman... si cauta cearta... ca noi om fi una si alta.., zic date draqu ca nu-i asa! ea nu si nu... bah... batea tare la ochi... chiar si barmanita isi rostogolea ochii... decit sa am probleme am zis ca mai bine plec... cind ies afara era unu de origine suedeza... si asa ca de la om la om il intreb ... ce pola mea o fo aia ? el... cica... ce nu ai intele ? nu vrea ca sa-ti dea acceptul ! deci indiferent ce sau cum as fi... daca nu vrea ... nu vrea si gata !  brusc devine o chestie de incapatinare , orgoliu samd

hai sa nu vi sa-mi zici mie ca daca vin in ro la alti le vine greu sa respire acelasi aer cu mine , cauta cearta si sar la beregata  :laugh:
as avea o mare deziluzie...
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #69 on: May 31, 2019, 08:24:38 AM »
  brusc devine o chestie de incapatinare , orgoliu samd
asa, dar numai renii sunt orgoliosi si incapatanati, nu-i asa? Noi romanii nicidecum si cu atit mai putin tu, supererou de origine neaosa  ;D
Cine stie, ti-o fi facut avansuri intr-o seara cind beai troscau si tu nici n-ai bagat de seama, ca asa se intampla, nu numai la rasa pura romaneasca. Mai mult, poate ca fiind matol i-oi fi raspuns urat dar tu nu mai stii asta, sau nu ti s-o parut ca ai atins-o pe femeie intr-un punct sensibil (cum si tu ai sensibilitatea asta ca esti roman si privit urat din cauza asta)! Iar femeia s-o enervat si te-a tinut minte si acum actioneaza in consecinta. Te-ai gandit ca poate fi si asa? evident nu ...

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #70 on: May 31, 2019, 12:24:57 PM »
daca as fi atinso ntr-un loc ... sensibil..., ma tinea minte, parol !
sunt crescut la soare !

tu vrei sa zici ca pt ca n-am facut aia ma tine minte..., mnah... e greu.. ca faci ... sau... nu faci... to be or not to be...  :laugh:
ce ma impiedica pe mine sa respect javre de astea e ca se duc in sud si se fot pe mese in restaurante
o iau in gura pe strada... pt ca asa vor ele
vecinu... turc... are 35 de ani... poi asta le ia bani ca sa le fota

cind sunt acu un coltul lor de lume sunt cine stie ce...,brusc au moral si sunt vedete... iar brusc cind li se face dorul isi dau arama pe fata si is tirfele tirgului
bah is nefutute... pt ca sunt proaste si afurisite

ieri era cald--- plus 12... si trece una pe linga mine cu manusi in miini..., ce-mi zice mie aia... ? e ca e rece in chizda ! circulatia la singe e de asa natura ca ei ii trebe manusi la plus 12 ?
prin alta perspectiva..., fosta mea prietena... se mira cum eu si fratelo dadeam la copca la minus 12 si luam gheata din borta cu mina goala... plus ca nu purtam manusi
am singe cald ! reptilele astea simt nevoia de a merge la soare ! ioŽs prea fierbinte... de-a dreptul incandescent !  :laugh:

de un se trage ? genele...,
bunicul meu de pe mama..., dupa al doilea razboi mondial o mai fo prizonier in lagar ... in siberia..., si o avut acasa 2 copii... pe mama si sorasa... dar o venit pe jos de acolo chit ca o avut o aschie de grenada ingropata in pulpa si o mai facut inca 7
deh... nu era televizor...  :laugh:
pe la 70 de ani inca mai batea cu toiagu in soba... babo..., baba de colo... hah ... iesti nebun ?  :laugh:

mie mi-o placut de el... avea suflet cit casa, nu era el scolit sau cine stie ce... dar avea darurile lui, parca avea contact direct cu natura... printre altele... mah lui ii iesea altoitul la copaci, lumea il chema cind le nastea vaca..., chestii de astea.., io nu cred ca stia el cine stie ce dar avea noroc mah... ii iesea !

cu chestii de astea nu te pui !

astea au fo gindite si judecate de mult !

Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #71 on: May 31, 2019, 12:28:55 PM »
mda... 9 de pe mama, 5 de pe tata..., toti au facut cite 2-3 copii, care la rindul lor au cite 2-3... sa-mi bag chisioru dar la un moment dat facusem socoteala si avea vo 23 de verisori
pui mei... io cred ca suntem peste o suta ! deci asa ... un sat ...  :laugh:

ca sa fiu sincer imi e greu sa tin socoteala
Crescator/dresor de reni

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #72 on: May 31, 2019, 02:10:48 PM »
... dar avea darurile lui, parca avea contact direct cu natura... printre altele... mah lui ii iesea altoitul la copaci, lumea il chema cind le nastea vaca..., chestii de astea.., io nu cred ca stia el cine stie ce dar avea noroc mah... ii iesea !

cu chestii de astea nu te pui !
Ba stia Mitica, iar te contrazic!  :laugh: Oamenii s-au departat tot mai mult de natura! Bunica-to simtea lucrurile si le facea bine. Era integrat bre in natura!

... io cred ca suntem peste o suta ! deci asa ... un sat ...  :laugh:
ba nu, esti singur! Ai tai sunt departe   :'(  si d-aia vezi tu altfel lucrurile

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #73 on: May 31, 2019, 02:39:59 PM »
bah asa ai tu chef sa ma contrazici... ! io pot fi de mai multe pareri ! nehotarit hotarit... cite olea confuz dar totusi decisiv... nah la o adica pot sa  zic vrute si nevrute... ok... pen ca nu-i tot una chit ca seamana ntre ele... complicat... dar nu ma contrazic !

deci tu zici ca tre sa schimb ochelari...., o fi si aia ceva.. tre sa incerc...
Crescator/dresor de reni

The Sovereign

• Musca 13
  • Adult
  • Paralelu'
« Reply #74 on: May 31, 2019, 02:59:19 PM »
auzi..., si daca ii schimb... si vad tot aia... ce zici ?  :laugh:
Crescator/dresor de reni

?>