Author Topic: Catalog de muste  (Read 14757 times)

Tavi

• Administrator
  • Adult
Re: Catalog de muste
« Reply #15 on: March 11, 2019, 08:15:40 AM »
Mah, da interesati de catalog avem? Ca legatori vad ca se aduna...mi-e sa nu fie ceva gen scoala de fly unde  am avut mai multi  profesori decat elevi... :laugh:

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #16 on: March 11, 2019, 11:50:57 AM »
Pai, facem in studiu pe piata interna sa vedem cam cati sunt dispusi sa il "achizitioneze"?
Din 72 de membri cati are M13 pe pagina de taclale virtuale, cati il vor?
Mai bine am vazut ca merge pe afara treaba cu cataloagele. Il si traducem?

@Hasu
+1
Minnowholic

AdrianP

• Musca 13
  • Adult
« Reply #17 on: March 11, 2019, 11:54:11 AM »
+1 (adi) si legat naspa si cumparat catalog

dar la muste ar trebui si ceva povestiri (materiale, marimi, perioade folosire)
eu unul vreau sa il dau de citit fiului meu... sa invete ceva... despre muste astea

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #18 on: March 11, 2019, 12:35:27 PM »
Studiu pe piata interna... Hellule, inveti limbaj corporatist? :laugh:
Deci "studiul" poate fi cel mult o intrebare pusa pe forum/facebook de genul: "Vreti sa donati un leu pentru .... si primiti un catalog cu muste pentru apele din Romania?"
Problema serioasa e ca in acest moment nu avem ce pune in locul punctelor de suspensie!
Si pana nu avem un proiect concret care are nevoie de finantare e cel putin ... nepotrivit  sa cerem bani.

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #19 on: March 11, 2019, 01:30:07 PM »
 :laugh:
Imi iese tot mai bine... corporatistul :laugh:

Catalog M13?

« Last Edit: March 11, 2019, 01:51:23 PM by miky »
Minnowholic

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #20 on: March 11, 2019, 01:52:42 PM »
Hell, inteleg ca iar ti-e lene sa scrii...
Ca sa nu inteleg iar gresit, prin postarea ta laconica ai vrut sa spui ca in loc de ... punem M13 in intrebarea mea de mai sus?
Daca asta ai ai vrut sa zici, inseamna ca n-ai inteles ce am vrut eu sa zic sau nu m-am exprimat eu clar.
incerc sa fiu mai explicit:
Nu e potrivit sa cerem bani pentru club si cam atat, fara sa spunem clar ce facem cu acei bani. Nu suntem o asociatie cu activitate continua, care sa necesite bani, facem si noi cate ceva din an in pasti, in rest, pauza, deci cheltuieli cam 0. De-aia e nepotrivit sa ceri bani in acest mod!
Putem insa cere bani pentru finantarea unui proiect concret. Si acum nu avem un astfel de proiect!
E clar acum?

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
« Reply #21 on: March 11, 2019, 02:12:07 PM »
Studiu pe piata interna... Hellule, inveti limbaj corporatist? :laugh:
Deci "studiul" poate fi cel mult o intrebare pusa pe forum/facebook de genul: "Vreti sa donati un leu pentru Catalog de muste M13 si primiti un catalog cu muste pentru apele din Romania?"
Problema serioasa e ca in acest moment nu avem ce pune in locul punctelor de suspensie!
Si pana nu avem un proiect concret care are nevoie de finantare e cel putin ... nepotrivit  sa cerem bani.
Mai clar acum?
Mie nu imi este clara faza cu cerutul banilor inainte.
Adica, ceri in avans bani?
Minnowholic

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #22 on: March 11, 2019, 03:22:06 PM »
Nu stiu, probabil ca e mai bine sa nu ceri banii inainte. Il dai cu indemnul de a face o donatie daca le place sau asa ceva.

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #23 on: March 11, 2019, 03:35:01 PM »
Bah,...
O tot dati inainte cu catalogu de muste... si deja ati ajuns sa vorbiti de bani...
Intai si intai io cred ca trebuie acordata mai mare atentie la ce vrem cu adevarat cu acest catalog, si cui se adreseaza si ce-i zice la ala de se uita prin el...
De ce ?
Pentru ca: la luci pe site (troutline) la rubrica Flies, e un intreg catalog online cu zeci de modele de muste categorisite pe capitole dry, wet, nymphs, etc..., cu beadhead, cu cdc, cu quilluri, etc..., ba mai mult, din cate stiu eu, luci avea si obiceiul sa le descrie, la ce-s bune in ce luna si cum, cu infloriturile  de rigoare... ca sa nu mai zic ca are si preturi afisate...
La fel, taimen.com si gawlik.com au cataloage la fel de vero la aceeasi rubrica flies, la indemana oricarui incepator...
Astfel ca,... daca ar fi sa vreti sa facem un catalog de muste, ala nu ar putea rivaliza si nici concura cu ce se gaseste foarte la indemana pe net unde toti incepatorii pe care vrea sa-i intampine Hasu, se uita prima oara,... si inca gratis !
Deci,... un catalog competitiv ar trebui sa fie foarte complet,... cu zeci si sute de modele de muste descrise la mare arta si ca materiale si ca pescuit, sezon, peste, etc...
Asa ceva nu are rost sa ne apucam sa facem ca nu putem ! Nu avem destula experienta (si expertiza !!!) in pescuit majoritatea  dintre noi ca sa putem pune pe net atatea muste cu atatea explicatii...
Sa facem unul de acelasi gen, dar mai de kkt decat alea de pe magazinele online mentionate mai sus, iarasi nu se merita pentru ca ar deveni un fiasco neinteresand pe nimeni, mai ales daca nu sunt free (nu conteaza ca pret sau donatii)

Astfel ca, daca insistam sa facem totusi acel catalog, el trebe sa fie unul special, si sa fim atenti ce punem in el, si cu ce scop !
Mesajul transmis de acest catalog e esential, daca intentionam sa nu devina lucru slab si neiteresant !
Din cate inteleg eu, la ora asta avem niste legatori ofertanti, care sunt dispusi sa ofere un numar limitat de modele,... din care probabil sub jumatate vor fi experienta, trei sferturi fantezie si imaginatie, si restul elan si bunavointa.. deci explicatii verificabile si reproductibile,... mai rarut, ca-i mai dragut  ;D !
Degeaba dam noi explicatii in care credem si care sa insoteasca propriile muste, daca la o adica pe apa nu vor ajuta muscarul sa aiba rezultate !  efectul s-ar putea sa devina de bumerang !
Deci,... ce o sa contina acest catalog si cui se adreseaza ?
« Last Edit: March 11, 2019, 07:11:00 PM by miky »
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #24 on: March 11, 2019, 03:36:30 PM »
una peste alta, inainte de a cere bani, cred ca trebuie sa hotaram ce vrem sa facem... tanc sau avion !
adica sa stim macar si noi ce vrem sa vindem !
 :laugh:

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #25 on: March 11, 2019, 07:39:03 PM »
Atat o puteti intoarce pe toate partile, ce n-am pomenit! Am mai spus si o repet:

1. Hasu vrea sa faca ceva, a ales ceva ce ii place sa faca si vrea sa puna acest proiect in slujba clubului. Are importanta daca e de succes proiectul? Nu, pentru ca lui oricum asta ii place sa faca, deci ... ii da inainte
2. Hell oricum se intalneste cu cercetasii montaniarzi, de placere, desigur. S-a gandit sa faca reclama clubului. Ne ajuta la ceva reclama in randul cercetasilor? Nu conteaza, el oricum se intalneste cu ei si stau la povesti, deci ... keep going
3. facebook nu e un proiect. Si nici nu omora forumul, pentru ca forumul e mort de multa vreme. Il mai tin in viata, pe perfuzii, cei care nu au cont de fb sau urasc fb + noi astia care ne-am obisnuit atatia ani cu el. Singurul lucru ramas important pe forum este baza de date, multimea de informatii pe care le contine. Dar asta e o alta discutie.

Deci, daca tot nu avem proiecte, macar sa le dam in cap la astia care au idei proaste  :laugh: :laugh:

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #26 on: March 12, 2019, 07:37:52 AM »
1..... Are importanta daca e de succes proiectul? Nu,...
2...... Ne ajuta la ceva reclama in randul cercetasilor? Nu conteaza,....
3.... facebook nu e un proiect. Si nici nu omora forumul, pentru ca forumul e mort de multa vreme.

Daca asta-i spiritul M13 pe care  il promovam mai nou,... eu pe aici, nu mai am nimic de adaugat !
In ce ma priveste constat ca M13 cam vrea sa paraseasca asfaltul !
Si parca din dorinta sincera de a scoate clubul din sant, noi ne straduim sa-l afundam mai tare, iar eu la asa ceva,... nu mai vreau sa particip !
Ca atare, din partea mea aveti liber la pesudoproiecte care nu conteaza si pentru care succesul nu este un obiectiv...
Cand o veni vremea, rog sa ma anunte si pe mine cineva, daca mai tineti MAN-ul si unde...evident, daca considerati ca mai are vreo importanta si conteaza...
Pana atunci, va doresc totusi succes, chiar daca pentru voi acest aspect ramane unul derizoriu !
Spor la ce v-ati propus !

« Last Edit: March 12, 2019, 11:27:13 AM by miky »

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #27 on: March 12, 2019, 10:54:30 AM »
Mah, io zic ca asta e inca o dovada, daca mai era nevoie, ca acest tip de comunicare are inconveniente.
Eu interpretez postarea lui Liviu ca fiind o gluma, nu ca spiritul M13 a parasit asfaltul in proiecte pentru care succesul nu e un obiectiv...  ;D
Revenind la subiect, eu am retinut din ce a zis Hasu:
1.Catalog de muste pentru apele din Romania
2.ar avea avantajul ca ar reduce numarul de modele semnificativ si ar fi cele testate cel putin pe apele noastre
3.Un pescar nou ar avea o referinta iar cei vechi poate vad ceva nou
Ok, nu e rau, am bolduit ce cred eu ca e relevant. Ideea insa nu e noua, s-a mai discutat asta si aici pe forum, si prin revista Carpatii, altii vand deja astfel de selectii de muste gata facute:
https://www.sexyloops.com/index.php/webshop/item/556/balkan-essentials-120
Intrebari pentru legatorii inscrisi:
1. Ce modele propuneti?
2. De ce le-ati ales pe alea si nu pe altele?
3. In ce luna merg modelele respective?

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #28 on: March 12, 2019, 01:29:46 PM »
... ca acest tip de comunicare are inconveniente.
Te contrazic: uite, lui Miky d-aia ii place aici, poate scoate din context ce spun eu si sa interpreteze ce ramine cum are chef! Iar acum cheful lui e setat pe cearta.
Miky, eu n-am chef de cearta. Sa fii sanatos!

YoNutzu

• Adult
« Reply #29 on: March 12, 2019, 05:14:26 PM »
Clar sunteti nepescuiti. Hai ca de sambata vine primavara si o sa va treaca. :D
Acum ontopic ... Din punctul meu de vedere, pentru un incepator, mai util este un SBS decat niste poze cu muste. Cu toate ca, recunosc, ca mie mi-ar fi "utile" doar foto si materialele folosite si sunt tot incepator atat in legatul mustelor cat si in pescuit.
Cataloage cu muste sunt peste tot pe net dar sunt convins ca voi nu pescuiti cu muste clasice, ce din cataloage..., cand spun clasice a se intelege ca exact cu materialele folosite de "autori", fiecare adauga cate ceva sau mai scoate ceva...clar e acelas tip de musca numai ca- i " cu alta palarie" si palaria aia uneori face diferenta pe apa.

?>