Bah,...
O tot dati inainte cu catalogu de muste... si deja ati ajuns sa vorbiti de bani...
Intai si intai io cred ca trebuie acordata mai mare atentie la ce vrem cu adevarat cu acest catalog, si cui se adreseaza si ce-i zice la ala de se uita prin el...
De ce ?
Pentru ca: la luci pe site (troutline) la rubrica Flies, e un intreg catalog online cu zeci de modele de muste categorisite pe capitole dry, wet, nymphs, etc..., cu beadhead, cu cdc, cu quilluri, etc..., ba mai mult, din cate stiu eu, luci avea si obiceiul sa le descrie, la ce-s bune in ce luna si cum, cu infloriturile de rigoare... ca sa nu mai zic ca are si preturi afisate...
La fel, taimen.com si gawlik.com au cataloage la fel de vero la aceeasi rubrica flies, la indemana oricarui incepator...
Astfel ca,... daca ar fi sa vreti sa facem un catalog de muste, ala nu ar putea rivaliza si nici concura cu ce se gaseste foarte la indemana pe net unde toti incepatorii pe care vrea sa-i intampine Hasu, se uita prima oara,... si inca gratis !
Deci,... un catalog competitiv ar trebui sa fie foarte complet,... cu zeci si sute de modele de muste descrise la mare arta si ca materiale si ca pescuit, sezon, peste, etc...
Asa ceva nu are rost sa ne apucam sa facem ca nu putem ! Nu avem destula experienta (si expertiza !!!) in pescuit majoritatea dintre noi ca sa putem pune pe net atatea muste cu atatea explicatii...
Sa facem unul de acelasi gen, dar mai de kkt decat alea de pe magazinele online mentionate mai sus, iarasi nu se merita pentru ca ar deveni un fiasco neinteresand pe nimeni, mai ales daca nu sunt free (nu conteaza ca pret sau donatii)
Astfel ca, daca insistam sa facem totusi acel catalog, el trebe sa fie unul special, si sa fim atenti ce punem in el, si cu ce scop !
Mesajul transmis de acest catalog e esential, daca intentionam sa nu devina lucru slab si neiteresant !
Din cate inteleg eu, la ora asta avem niste legatori ofertanti, care sunt dispusi sa ofere un numar limitat de modele,... din care probabil sub jumatate vor fi experienta, trei sferturi fantezie si imaginatie, si restul elan si bunavointa.. deci explicatii verificabile si reproductibile,... mai rarut, ca-i mai dragut

!
Degeaba dam noi explicatii in care credem si care sa insoteasca propriile muste, daca la o adica pe apa nu vor ajuta muscarul sa aiba rezultate ! efectul s-ar putea sa devina de bumerang !
Deci,... ce o sa contina acest catalog si cui se adreseaza ?