Author Topic: Catalog de muste  (Read 15480 times)

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
Catalog de muste
« on: March 10, 2019, 05:47:07 PM »
Propun tuturor membrilor acestui forum,  inititerea unui proiect pentru membrii M13.... Proiectul vine in ideea de a usura  intrarea unor noi muscari in lumea muscaritului si  - de ce nu - de a atrage noi membrii in club;

Ideea mi-a venit gandindu-ma la calendarul pe care clubul l-a facut acum ceva vreme si care mie mi-a placut foarte mult..... 

Dat fiind faptul ca suntem pescari cu oaresce experienta in pescuit si legat, sa facem noi un catalog de muste de pastrav, clean, streamere - ramane de stabilit exact modelele - pe care sa le concentram intr-un mic catalog/carticica, etc.   

Modul in care vad eu ca ar trebui sa arate catalogul:
  - o editare grafica buna, hartie de calitate;
- modelele propuse sa contina o descriere a materialelor utilizate, marimi de carlige, perioada cand credem ca dau cele mai bune rezultate;
 -  3-4 cuvinte  privind  modul de  a fi pescuite;

Cuprinsul, impartirea pe capitole,  modelele exacte de muste si  pentru care pesti, ramane a fi stabilit daca se accepta de principiu ideea.

Mustele care sa apara in catalog se vor stabilti in urma unei dezbateri intre noi, si fiecare leaga modelul, modelele propuse;

Acum nu stiu ce inseamna  ca si costuri, dar il putem comercializa in numele clubului, iar cu banii sa facem populari;

Ce parere aveti?

Ati  participa? Sunteti interesati?

ortoadi

• Musca 13
  • Adult
Re: Catalog de muste
« Reply #1 on: March 10, 2019, 05:48:01 PM »
Sunt interesat. Legat-o nu prea sunt....
Nu lua viata prea in serios niciodata. Oricum nimeni nu iese viu din ea!

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #2 on: March 10, 2019, 06:53:57 PM »
Buna ideee Hasu ,ma bag ;)

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #3 on: March 10, 2019, 07:10:34 PM »

Ma gandeam ca impreuna cu cei care vor sa participe, sa  stabilim un cuprins, o structura pe care sa o agreem de comun acord si sa stabilim fiecare ce muste leaga;

Dupa aceea vor fi trimise unuia dintre noi - stabilim ulterior caruia - care sa apeleze la un fotograf care sa faca pozele profi;

De editare si  de pus in pagina cred ca am eu pe cineva;

Deci pana acum suntem:

1. OrtoAdi
2. Leowb
3. Hasu

Elias

• Adult
« Reply #4 on: March 10, 2019, 07:14:35 PM »
Frumoasă ideea și rezultatul final cred că va fi unul spectaculos.

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #5 on: March 10, 2019, 08:19:05 PM »

Acum nu stiu ce inseamna  ca si costuri, dar il putem comercializa in numele clubului, iar cu banii sa facem populari;

In principiu de acord.
Nu as merge pe comercializare in adevaratul sens al cuvantului pentru ca aia inseamna ca desfasuram activitati comerciale/economice pe club si ne complicam viata dpdv contabil si impozite.
Putem in schimb sa-l oferim si sa le sugeram celor care-l primesc sa faca o donatie care va fi folosita pentru populari sau alte actiuni ale clubului.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #6 on: March 10, 2019, 08:25:01 PM »
Am înțeles

Dar dacă ar fi comercializata de cineva care are aceasta activitate și ar dona banii clubului?

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #7 on: March 10, 2019, 08:37:40 PM »
E complicat, sponsorizarile se fac dupa niste reguli, adica minimul dintre 20% din impozitul pe profit datorat sau  0,5% din cifra de afaceri, asa ca e mai greu sa ne dea fix banii din comercializarea calendarelor.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #8 on: March 10, 2019, 08:44:01 PM »
Ok. Mersi de clarificări. Era pt cultura mea generala întrebarea

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #9 on: March 10, 2019, 10:31:30 PM »
Cateva intrebari:
1. Pe ce criterii alegem mustele?
Sau, cu alte cuvinte, se va numi catalogul cu muste... prinzatoare? originale? traditionale?  :laugh:
Io am mai incercat o tentativa cu top muste, nu stiu zau ce concluzii sau ce selectie poti face de acolo.
2. Daca din procesul de selectie, oricare ar fi, rezulta modele deja consacrate si arhicunoscute de zeci sau chiar sute de ani gen  Royal Coachman, de ce am face si noi inca o poza pe langa cele nshpe mii de poze cu aceeasi musca care exista deja ?
3. Ce aduce in plus sau diferit catalogul M13 per ansamblu fata de celelalte sute sau mii de cataloage sau colectii de poze cu muste deja tiparite sau la un click distanta?

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #10 on: March 10, 2019, 11:06:09 PM »
Cateva intrebari:
1. Pe ce criterii alegem mustele?  - eu as propune sa le alegem pe categorii de pesti/ tip de musca
Sau, cu alte cuvinte, se va numi catalogul cu muste... prinzatoare? originale? traditionale?  :laugh: - sa zicem  Catalog de muste pentru apele din Romania /

Io am mai incercat o tentativa cu top muste, nu stiu zau ce concluzii sau ce selectie poti face de acolo.
2. Daca din procesul de selectie, oricare ar fi, rezulta modele deja consacrate si arhicunoscute de zeci sau chiar sute de ani gen  Royal Coachman, de ce am face si noi inca o poza pe langa cele nshpe mii de poze cu aceeasi musca care exista deja ?

- ar avea avantajul ca ar reduce numarul de modele semnificativ si ar fi cele testate cel putin pe apele noastre;

3. Ce aduce in plus sau diferit catalogul M13 per ansamblu fata de celelalte sute sau mii de cataloage sau colectii de poze cu muste deja tiparite sau la un click distanta?

- Un pescar nou ar avea o referinta iar cei vechi poate vad ceva noul
« Last Edit: March 10, 2019, 11:53:25 PM by Liviu »

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
« Reply #11 on: March 10, 2019, 11:21:42 PM »
un ml , un streamer s-o gasi si pe aci
+1
Inglorious Muzkars

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #12 on: March 10, 2019, 11:31:01 PM »
Super

1. OrtoAdi
2. Leowb
3. Hasu
4. Musk

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #13 on: March 10, 2019, 11:55:45 PM »
vei gasi pe lista asta membrii clubului probabil

ortoadi

• Musca 13
  • Adult
« Reply #14 on: March 11, 2019, 06:05:19 AM »
Sunt interesat. Legat-o nu prea sunt....
.. legator... Autocorectu', scuze! 😂
Nu lua viata prea in serios niciodata. Oricum nimeni nu iese viu din ea!

?>