Domnilor, ca niste adevarati muscari ce suntem , mi-am dat seama ca avem topic de scule , de locuri , de aberat, de masini samd, dar nua vem doua chestii esentiale.... mancare si vicii....
si pt ca ala de mancare e facut misto pe rapitori ( singurul topic cu substanta de acolo as zice) , nu imi ramane decat sa initiez aci partea cu viciile , caci viciosi suntem toti .
Ca disclaimer, nu punem aci chestiile ilegale sau imorale sau care ar putea aduce atingere calitatilor noastre de familisti

( deci no kiss and tell )
so ... Ce vicii aveti ? si cum le putem rafina , daca tot le avem ?
personal am doua mari vicii - alcool si tutun....
la tutun e simplu , nu-s fan trabuc , mai gust un cigarillo din cand in cand , sunt mare fan Camel fara filtru , si de curand am inceput sa-mi rulez singur tigarile si sa incerc diverse mixuri de tutun. inca nu am ajuns la o concluzie deci nu aprofundez si sper sa gasesc pe la voi diverse surse de inspiratie.
Cand vine vorba de alcool, ca un moldovean veritabil , creca am un cuvant , doua de zis

asa ca.... sunt fan vinuri seci , cognac si vinars, si mai la coada , single malt.
la vin e mult de povestit, daca ar fi sa raman pe o insula pustie mi-ar place sa am in epava si cateva mii de sticle de sauvignon blanc de purcari , poate si ceva chardonay de la aceasi casa, un Viorica de la Timbrus, un solo quinta de la recas, un Liliac de la Tg Mures iar cand vine vorba de negru , nu bate nimic Negru de purcari , sau Freedom blendul de purcari
Cand discutam de chestii mai autohtone , always a sucker pt Zghihara de Husi si pt un Molan autohton de pe valea trotusului , pe care ma chinui sa-l recompun sau sa-l regasesc de aproape 15 ani ( o combinatie letala de struguri de masa care duceau la un vin plin , demi sec , negru nu rosu , cu o tona de tanin , si care pe langa ca ducea tensiunea la cote exagerate la cine avea predispozitie , tine si de foame , si de sete , si de dor de codru verde.... inca-l mai caut....
Trecand la cognac si vinars... iarasi o lunga lista.
Brancoveanu, Zaraza( pt cine vrea mai aspru) , vestitul Calarasi ( cel de 7 ani e bun , cel de 11 si de 20 de ani sunt de pe alta planeta) , Kvint si Bradarul de 12 ani de pe marginea caruia va scriu acum.... De prin alte parti , un Henessy e mai mult decat cinstit , iar Martell nu refuz niciodata. O nostalgie indepartata , ca o limba moarta, e vestitul cognac de Vascovin , care se facea la Vaslui acum 30 de ani , un adevarat extras din vin , care a rezistat prin pasiunea unor ingineri de acolo pana la inchiderea intreprinderii....
La single Malturi nu am testat destule dupa gustul meu , dar pana acum am ramas pe papila cu Glenfidichul de 18 si Deanstonul de 12 ( singurul de care te poti apropia ca bani) , rar la noi , Made in Stirling, Scotland , la mama lui , gate of the Highlands , care mi-a ramas la inima.
Voi ? cu ce guilty pleasures va alinati sufletul ?