Author Topic: Ucraina  (Read 4232 times)

visu43

• Musca 13
  • Nymph
Ucraina
« on: January 03, 2019, 11:53:01 AM »
Salutare! A fost cineva pe acolo si este dispus sa impartaseasca? Facand Google Earth-ing am fost impresionat de numarul mare de rauri in stare relativ buna pe care le au. Mi-as extinde un pic orizonturile si as da o tura.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
Re: Ucraina
« Reply #1 on: January 03, 2019, 07:47:37 PM »
Sincer sa fiu ma intereseaza si pe mine subiectul .....

Din ce m-am infromat eu, ar fi rauri bune in aproximativ 1-2 ore de condus , dar exact locatii nu cunosc...

In schimb am inteles ca politia te opreste si iti cere mita .....

essos74

• Nymph
« Reply #2 on: January 03, 2019, 09:17:48 PM »
Hasule.... daca conduci regulamentar,viteza regulamentara,lumini intalnire,centura si fara telefoane nu te prea opreste. Si daca totusi te opreste,verifica actele si poti pleca. Trec granita o data pe luna si nu am avut probleme. de pescuit nu am fost pentru ca sant "prea murdari in carpe si peturi" ca sa ma simt bine.Cel putin in zona asta......

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #3 on: January 03, 2019, 11:43:57 PM »
Mai, m-am infiltrat pe niste grupuri de pescari ucraineni si pot veni cu niste informatii:
 - cel mai important: din ce am inteles, legislatia e ambigua, nu exista permis de pescuit, teoretic nu ai voie sa pescuiesti salmonide, insa vad ca tipii de acolo pescuiesc fara probleme - probabil nu controleaza nimeni, sau daca practici C&R nu au ce sa-ti faca
 - au rauri cacalau, care isi pastreaza continuitatea, au lostrita - binecuvantarile hidroenergiei abia isi fac aparitia, nu cred ca am vazut mai mult de doua baraje, insa incep problemele cu mhc-urile si la ei, recomand google earth plus - vezi si poze din zonele respective. Eu am vazut postul asta http://eurotourist.club/viewtopic.php?f=20&t=104371 de pe Ceremusul Negru si m-am indragostit iremediabil. Trebuie, mort-copt, sa ajung acolo candva. Preferabil inainte sa-l bage pe teava.
 - treaba cu spaga se confirma, din ce am inteles de la niste prieteni care merg la ski acolo, dar sumele sunt modice - 10-20 de lei.
 - pe surse, am inteles ca sunt romani care merg constant acolo, speram sa fie vrunul dintre noi ;D

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #4 on: January 04, 2019, 08:47:37 AM »
Se spune ca acolo e plin de ucrainience focoase care insista sa petreci timp cu ele si nu prea e ok sa le refuzi. Si nu mai ai timp de pescuit. Ce te faci? Te-ai gandit la asta?

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #5 on: January 04, 2019, 09:54:27 AM »
 :laugh: Am un mare respect pentru cultura ucraineana. Daca asa cere obiceiul pamantului, cine sunt eu sa ma impotrivesc? Nu as vrea sa-mi jignesc gazdele, chiar daca nu mai ramane mult timp pentru pescuit.  Important, vorba unui clasic in viata, este sa miroasa mana a peste.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #6 on: January 04, 2019, 07:25:06 PM »
De pe la mine de prin zona sunt  vre-o doi care merg constant si prind lipan frumos, dar din pacate nu-i cunosc personal si doar ce aud de la alte persoane .....

In partea dinspre Sighet, ar fi  raul Tereblya care apare frumos in poze ... NU stiu ce regim are de pescuit...

https://www.bigstockphoto.com/image-223084186/stock-photo-tereblya-river-of-carpathan-mountains-beautiful-springtime-scenery-in-rural-part-of-synevir-national-park

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #7 on: January 04, 2019, 07:27:13 PM »

Astia zic ca se poate pescuit tot timpul anului ...

http://adventures.fly-fishing.com.ua/mizunka.php?lang=en

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #8 on: January 04, 2019, 07:58:39 PM »
"Company "Strike" together with the fishing club "Tandem", organize fishing tours on the mountain rivers of Carpathian district, is the only company in Ukraine, which has allowed by the state to catch fish according to the principle "caught- let it go", and therefore, the only company that can provide such services. "

Mai degraba cred ca-i o exceptie.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #9 on: January 04, 2019, 08:43:10 PM »

Aici zic ca se paote pescui tot timpul anului, exceptand perioada de topire a zapeziii probabil ...

http://adventures.fly-fishing.com.ua/bystrycya.php?lang=en

Season: all the year round, except flood period.

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #10 on: January 04, 2019, 10:00:20 PM »
"Company "Strike" together with the fishing club "Tandem", organize fishing tours on the mountain rivers of Carpathian district, is the only company in Ukraine, which has allowed by the state to catch fish according to the principle "caught- let it go", and therefore, the only company that can provide such services. "
Eu altceva voiam sa evidentiez: faptul ca doar pe raurile concesionate de astia, probabil alea de pe site, se poate pescuit legal. Restul e neclar. Din ce discutasem cu un tip care posteaza constant chestiuni fly de la ei, nu exista permis de pescuit pentru apele de munte, e o zona gri.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #11 on: January 04, 2019, 10:20:55 PM »

Am inteles  Visu ce spuneai tu ... Eu vroiam sa evidentiez ca se poate pescui tot timpul anului .... Poate fi o optiune  avand in vedere ca sunt doar  6  ore de condus de la mine ...

In URSS cica nu ai fi avut  nevoie de permis de pescuit ca sa practici acest sport - imi spunea mie un rus, dar care nu pescuia, deci nu stiu cat sa ma bazez pe spuesele lui...... 

Probabil tarile foste Sovietice pastreaza traditia ....

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #12 on: January 04, 2019, 10:57:43 PM »
Clar poate fi o optiune si nu numai pentru tine :D. Numai ca din ce stiu iarna e mai grea in Carpatii Nordici. Oricum, am decis sa fac niste pionierat la vara in domeniu, mai ales ca am radacini uncrainene si niste furculision-lingurision pot si eu, m-oi integra mai usor.

?>