Author Topic: S A professional floating sau SA mastery ?  (Read 4704 times)

pehep

• Musca 13
  • Emerger
Re: S A professional floating sau SA mastery ?
« Reply #15 on: April 03, 2018, 08:47:16 PM »
Guideline Presentation

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #16 on: April 03, 2018, 08:54:30 PM »

Aldo cu ce clasa dai? 

Eu am folosit  fir  - si inca mai  folosesc -  pentru clean SA Mastery GPX. Head scurt -  parca 10 m,  potrivit pentru lansete mai rapide si cu un porfil mai agresiv sa intoarca  mustele mai grele. Eu dau cu broscute de 6 pe  clasa 4 ..

Ca si parere - un fir super din toate punctele de vedere.  Il am de 7 ani, nu l-am intretinut  in nici un fel. Cred ca l-am sters o data sau de doua ori cu o carpa umeda, nimic mai mult;

Echivalentul lui actual ar fi astea:

https://flyfishingoutlet.ro/fire-musca/fire/fir-scientific-anglers-mastery-mpx?mfp=manufacturers%5B17%5D

sau, de la RIO cred ca ar fi asta, desi poate nu o sa fie asa de ferm in a intoarce musca datorita partii conice frontale mai lungi

https://flyfishingoutlet.ro/fire-musca/fire/fir-rio-gold-moss-gold

Pe scurt
SA-ul iti va intoarce muste mai mari, dar  la pastrav cu muste mici  va trebui sa jonglezi  din lider pentru prezentari delicate, Gold-ul de RIO iti va asigura o flexibilitate mai mare intre astrav si clean, cu unele mici limitari  la marimea mustelor de clean;

Mai sunt si alte fire OK - eu am de la vision;

- presentation II  #4 - am pescuit cu vre-o 4 ani la clean fara probleme de nici un fel;
 -Vibe 85 -  #8 - profil clar de muste mari si de lansare  in lcouri cu spatiu ingust;
- Vibe 65 - idem cu #85 - dar mai potrivit pentru streamere mari
- Bario - poate  ti-ar fi OK un GT90 sau SLX;

Oricum intre SA si RIO nu  gresesti cu nimic;

pehep

• Musca 13
  • Emerger
« Reply #17 on: April 03, 2018, 09:17:23 PM »
Ofera goldu plmia pe batzu ala ... dupa fro 8-10 falsuri.Aegu e batz care folosit corect cu fir corect cu 2 este deajuns sa scoti tot firul  :laugh: :laugh: vb unu de randamnet mai sus  :P

aldo23

• Larva
  • **
« Reply #18 on: April 04, 2018, 11:08:24 AM »
Batul este clasa 5

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #19 on: April 04, 2018, 12:47:54 PM »
Parerea mea: mustele pe care le-ai amintit le dai cu orice snur potrivit clasei, fara probleme. Daca batul e tzapan, fast si de incredere, poti lua un snur cu o clasa mai sus si dai si streamere de avat.
Atentie la profil: daca dai doar over-head, poti opta pentru un snur cu profil mai agresiv, cu greutatea adunata mai in fata - batzul nu tuseste, masa totala e tot aia. Daca vrei si roll cast si/sau variantele de spey cast  (si pe raurile noastre cam vrei, ca mai dai si dintre rachite) fereste-te de snururile cu profil prea agresiv, ca nu dai roll cast mai departe de 5-6 metri de varful batului. In rest... e cam asa cum zice Tavi-ala-importantu': la clean orice snur e bun.
Si un pont legat de brand: decat sa dau o palarie de bani be un Rio sau un SA, mai bine comand 2 snururi Bario diferite pentru situatii diferite. Sunt foarte multumit de Bario!

aldo23

• Larva
  • **
« Reply #20 on: April 04, 2018, 09:46:27 PM »
Am sa ma uit si la bario multumesc mult

?>