Eu nu mai stiu care e discutia aici, dar da, e interesanta.

Pe mine m-a lovit ca la vremea aia era deja o problema sa alegi cateva muste prinzatoare din puzderia de modele.
In vremurile actuale problema s-a multiplicat si la puzderia de echipamente...si iata ce probleme avem, Hellul nu stie sa faca tabelul cu firele care incarca batul...

Cumva pierdem din vedere esentialul...cateva muste sunt de fapt suficiente, cum tot asa cateva bete si fire sunt suficiente si conteaza prea putin ce fire si ce bete.
Ne pierdem prea mult timp in cautarea echipamentelor specializate, scumpe, elitiste, discutam de clase, lungimi, branduri, etc in loc sa ne concentram pe cateva modele de muste si, mai ales, sa incercam sa intelegem ce, cum si cand trebe sa facem cu ele ca sa prindem.
Daca tot comparam elitistii de ieri si de azi cu clasa de jos, cred ca multi dintre taranii cu bat de alun si sfoara de canepa erau mai buni pescari decat domnii cu bambus si muste din cataloagele Hardy, si nu doar cand dadeau cu rama. Fapt de altfel recunoscut in scrierile vremii, va recomand spre relectura articolul lui Hasu, mai exact citatul din ALEXANDRU HIRSCHFELD.
Azi avem prea multi elitisti si prea putini tarani, prea multe echipamente si muste si prea putini pesti, ape si...intelegere a pescuitului.