De asemenea la urmatorul MAN participantii trebuie sa-si plateasca in avans participarea.
Daca e cazul o sa revin mai pe seara cu un review asupra la... ce a fost intr-un fel si ar putea fi altfel in viitor, insa legat de citatul de mai sus, o zic acuma ca sa nu-mi uit:
In afara de mistouri, multa vreme lume diversa m-a intrebat (sau nu m-a intrebat dar am tinut eu mortis, sa le explic cu forta

), de ce am mers o perioada la concursuri, mai precis din 2 motive, din care unul are si o legatura cu citatul de mai sus:
- Primul motiv era ca pe vremea aia, multa lume de calitate frecventa acele concursuri, si era prilej sa ma intalnesc cu multi prieteni, si sa-mi fac si mai multi !
- al doilea motiv, era ca unele concursuri se tineau pe ape pe care imi doream sa ajung sa pesuiesc, dar daca lasam pe cand se putea, sfarseam prin a tot amana astfel de iesiri, sau a nu mai merge de loc ! Solutia era sa ma inscriu la concurs, plateam in avans taxa de participare dupa care faceam pe dracu in patru sa ma duc ca sa nu pierd banii...

Asa am ajuns sa pescuiesc pe rauri pe care desi imi doream, altfel as fi ajuns mult mai rar sau deloc !
Astfel ca: inscrierea la participare la MAN cu plata in avans mi s-a parut o conditie mai mult decat normala, intotdeauna dar no... nu m-am bagat acolo unde nu eu eram organizator ca sa nu incurc si sa nu agit spiritele !
In mod normal pretul participarii ar trebui oricum stabilit dupa o formula care sa reflecte raportul dintre pretul cabanei si numarul mediu de participanti la MAN luati din statistici, si... fix, indiferent de cati vin...
Daca vin mai multi, diferenta de pret dintre banii achitati in plus si cat ar veni pe persoana, intra in fondul clubului si poate fi folosit in diverse scopuri de interes comun
Daca vin mai putini decat s-au inscris, cei care nu vin isi asuma recuperarea cel mult a jumatate din bani, in limita nevoilor de acoperire a cheltuielilor comune demarate si efectuate ! Simplu, clar si onest !
Daca vin toti cei care s-au inscris si nu acopera pretul cabanei din suma fixa stabilita anterior, diferenta necesara se colecteaza la fata locului, la sosire, nu la plecare, pentru a da linistea necesara organizatorului sa tina lucrurile in frau !
Restul,... daca mai e cazul, ... mai pe seara !