Deci...:
In alegerea locatiilor pentru MANuri sau altfel de evenimente muscaresti care se lasa si cu pescuiala, trebuie tinut cont de anumite criterii, care si alea trebuie inventariate intr-o anumita ordine !
1 - Primul dintre criterii ar trebui sa fie posibilitatile pe care le ofera apa aleasa si anume:
- bonitatea ei, respectiv sa ofere sansa si de a prinde peste nu numai de a da gherle !
- numarul de specii care poate fi cautat, respectiv o apa care contine si pastrav si lipan, ofera o diversitate mai mare de optiuni in pescuit decat una care sa contina numai pastrav ! Evident daca o apa e full de pastrav si atat, poate prevala in fata unei ape care are si pastrav si lipan, asaaa... din toate cate putin !
2 - Al doilea criteriu ar trebui sa fie posibilitatile locatiei de a oferi conditii de pescuit optime pentru un numar de minim 10 pescari fara sa se calce pe urme unii pe altii...
In acest sens, Retezatul este o optiune care se califica pentru ca in zona ofera sansa alegerii de a pescui pe:
Raul Mare
Raul Ses
Lapusnicul Mare
Lacul Gura Apei
Somesul Cald, la fel se califica nu doar pentru ca are si pastrav si lipan, dar are debit si e suficient de lung astfel incat sa insiri un nr semnificativ de pescari de-a lungul lui, pe standuri (chiar alea de la concurs), astfel incat toata lumea sa se bucure de pescuit fara sa se impiedice de altii care au trecut inaintea lor pe acolo !In plus, Somesul Cald ofera si varianta lacului Belis pentru amatori, si chiar a paraului Ciurtuci
Defileul Muresului si el se califica pentru ca deasemenea, pe langa pastrav si lipan (si clean) ofera sansa de a pescui pe Mures care are debit plus pe o seama de afluenti demni de luat in seama: Ilva, Rastolnita, Salard, Bistra Muresului, etc...
Tarnava Mare, ofera: pastrav, lipan, clean, pescuit pe rau (cu destul debit), dar si pe lacul Zetea
Din pacate Latorita nu are asa un debit (mai ales vara), astfel incat muscarii de la MAN ar trebui sa se intinda pe toata lungimea lui (ceea ce n-ar fi asa de naspa, daca ne-am organiza cum trebuie), insa optiunile oferite sunt completate cu lacul Bradisor, Petrimanu, Galbenu, precum si cu izvoarele Latoritei, si de ce nu, cu Lotru in sus de Vidra (Obarsia Lotrului) dar si portiunea de Lotru de la Voineasa la Malaia... In privinta bonitatii, nu toate aceste optiuni sunt la fel de bune, insa sansa de a prinde peste exista peste tot
Si mai mare pacat, cred ca este faptul ca Topologul nu-l consider bun pentru MAN, pentru ca desi are o bonitate f buna, este foarte greu accesibil, si nu are asa un debit incat sa tina 10 pescari sau mai multi, astfel incat sa nu se suprapuna unii peste altii, ceea ce inseamna parcurgerea unor distante foarte mari la pescuit, tinand cont de calitata deplorabila a acesului pe apa !
Despre Raul Doamnei eu nu mai stiu mare lucru de actualitate, decat ca tin minte ca acolo unde am fost eu cand am fost pe el,... avea un debit interesant si si pastrav ! eventual daca Ovidiu Mihut e dispus sa ne spuna mai multe despre optiunile pe care le ofera, cred ca poate fi luat in calcul !
3 - Al treilea criteriu abia ar trebui sa fie posibilitatile de cazare, insa cred ca pe fiecare zona mentionata, pana la urma exista solutii !