Author Topic: MAN 2018 27-29 iulie, Retezat  (Read 35881 times)

luci sj

• Nymph
Re: MAN 2018
« Reply #15 on: February 28, 2018, 04:18:43 PM »
Somesul Cald e mult mai frumos spre toamna,august septembrie.

luci sj

• Nymph
« Reply #16 on: February 28, 2018, 04:20:27 PM »
Si Latorita suna bine!

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #17 on: February 28, 2018, 08:25:22 PM »
Somesul Cald e mult mai frumos spre toamna,august septembrie.
Nu am nici o poblema cu asta,... poate fi in 7-9 iunie alta destinatie si in sfarsitul verii Ic Ponor
Ideea e doar sa alegem bine datele astfel incat sa evitam aglomeratia pe apele puternic frecventate de pescari...
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #18 on: February 28, 2018, 09:15:18 PM »

Partea cu organizarea a doua etape de intalniri de pescuit la musca imi place fff mult.  Propunerea lui Miky de a tine cont de minivacante e foarte buna.

Ca si o observatie ....  Ar trebui tinut cont ca in ultimii ani - perioada  Iunie a fost f ploioasa  si ar fi bine sa existe o alternativa la apa tulbure sau crescuta ....

Ca ati adus vorba de apele din MM - pot sa va spun urmatoarele ..... Cred ca singura viabila ar fi Vaserul si - cu optiunea 2  -  Sapanta .... Problema ambelor sunt lemnele trase prin apa si ca se tulbura f repede daca ploua (defrisari masive). 

Daca se alege Vaserul - e camel trophy - adica urci in munte cu drezina si cobori dupa 3 zile. Am inteles ca ar fi cabane de inchiriat pe acolo. Odata ajunsi acolo -  deplasarea se poate face exclusiv la picior sau drezina (contra cost);

O alta optiune ar fi  Bistrita - in zona Carlibaba. Debit bun,  posibilitati de afluenti - dar  se exploateaza lemn din cate am inteles ...  Aceleasi probleme in caz de ploaie ca si cele 2 de mai sus;

De Neagra Brosteni - pot sa zic ca am vazut-o curata  dupa ploi serioase - in timp ce Bistrita  era super murdara .... Am inteles ca tine lipan si pastrav si e bine pazita. Ar fi o rasplata pentru paznicii apei sa facem un MAN acolo.

Ce ziceti de apele de pe versantii sudici ai Carpatilor - Topolog, poate?

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #19 on: February 28, 2018, 10:55:01 PM »
dupa cum suna, MM pica, Hasule

flydb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #20 on: March 01, 2018, 08:30:59 AM »
Mah, daca intentionati sa organizati 2 intalniri in 2018 cred ca ar fi indicat ca una dintre ele sa fie pe o apa din Ardeal( Somesul Cald, Retezat , Valea Frumoasei sau Tarnava Mare) , iar cealalta, musai pe un rau de pe versantul sudic al Carpatilor Meridionali. Aici, pe primul loc as pune zona Voineasa( Latorita-Lotru) ca tot zicem ca ne intereseaza ca si proiect. Ar mai fi Topologul, care este totusi destul de greu accesibil si duce si oarece lipsa de locuri de cazare, dar si Raul Doamnei, din judetul Arges, care este abandonat atat de Romsilva cat si de AJVPS Arges. Mai multe informatii despre Raul Doamnei cred ca are Ovidiu Mihut. Stiu ca posibilitati de cazare sunt mult mai multe decat pe Topolog, dar nu stiu cum este accesul si care mai este bonitatea!?Anul trecut, Ovidiu Mihut propusese Raul Doamnei ca loc de desfasurare a MAN-ului, dar pana la urma varianta a cazut in fata Retezatului .

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #21 on: March 01, 2018, 09:03:28 AM »
Nu e bine, conform ultimei discutii de la sedinta, propunerile trebuie sa vina cu tot cu implicarea in organizare. Concret: eu propun Retezat si ma ocup de organizarea MAN daca se decide ca acolo se va desfasura.
Daca tu propui Raul Doamnei, trebuie sa te ocupi de organizare.
Deci astept propuneri cu tot cu asumare organizare.

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #22 on: March 01, 2018, 10:13:15 AM »
Deci...:
In alegerea locatiilor pentru MANuri sau altfel de evenimente muscaresti care se lasa si cu pescuiala, trebuie tinut cont de anumite criterii, care si alea trebuie inventariate intr-o anumita ordine !

1 - Primul dintre criterii ar trebui sa fie posibilitatile pe care le ofera apa aleasa si anume:
 - bonitatea ei, respectiv sa ofere sansa si de a prinde peste nu numai de a da gherle !
 - numarul de specii care poate fi cautat, respectiv o apa care contine si pastrav si lipan, ofera o diversitate mai mare de optiuni in pescuit decat una care sa contina numai pastrav ! Evident daca o apa e full de pastrav si atat, poate prevala in fata unei ape care are si pastrav si lipan, asaaa... din toate cate putin !
2 - Al doilea criteriu ar trebui sa fie posibilitatile locatiei de a oferi conditii de pescuit optime pentru un numar de minim 10 pescari fara sa se calce pe urme unii pe altii...
In acest sens, Retezatul este o optiune care se califica pentru ca in zona ofera sansa alegerii de a pescui pe:
Raul Mare
Raul Ses
Lapusnicul Mare
Lacul Gura Apei
Somesul Cald, la fel se califica nu doar pentru ca are si pastrav si lipan, dar are debit si e suficient de lung astfel incat sa insiri un nr semnificativ de pescari de-a lungul lui, pe standuri (chiar alea de la concurs), astfel incat toata lumea sa se bucure de pescuit fara sa se impiedice de altii care au trecut inaintea lor pe acolo !In plus, Somesul Cald ofera si varianta lacului Belis pentru amatori, si chiar a paraului Ciurtuci
Defileul Muresului si el se califica pentru ca deasemenea, pe langa pastrav si lipan (si clean) ofera sansa de a pescui pe Mures care are debit plus pe o seama de afluenti demni de luat in seama: Ilva, Rastolnita, Salard, Bistra Muresului, etc...
Tarnava Mare, ofera: pastrav, lipan, clean, pescuit pe rau (cu destul debit), dar si pe lacul Zetea
Din pacate Latorita nu are asa un debit (mai ales vara), astfel incat muscarii de la MAN ar trebui sa se intinda pe toata lungimea lui (ceea ce n-ar fi asa de naspa, daca ne-am organiza cum trebuie), insa optiunile oferite sunt completate cu lacul Bradisor, Petrimanu, Galbenu, precum si cu izvoarele Latoritei, si de ce nu, cu Lotru in sus de Vidra (Obarsia Lotrului) dar si portiunea de Lotru de la Voineasa la Malaia... In privinta bonitatii, nu toate aceste optiuni sunt la fel de bune, insa sansa de a prinde peste exista peste tot

Si mai mare pacat, cred ca este faptul ca Topologul nu-l consider bun pentru MAN, pentru ca desi are o bonitate f buna, este foarte greu accesibil, si nu are asa un debit incat sa tina 10 pescari sau mai multi, astfel incat sa nu se suprapuna unii peste altii, ceea ce inseamna parcurgerea unor distante foarte mari la pescuit, tinand cont de calitata deplorabila a acesului pe apa !

Despre Raul Doamnei eu nu mai stiu mare lucru de actualitate, decat ca tin minte ca acolo unde am fost eu cand am fost pe el,... avea un debit interesant si si pastrav ! eventual daca Ovidiu Mihut e dispus sa ne spuna mai multe despre optiunile pe care le ofera, cred ca poate fi luat in calcul !
3 -  Al treilea criteriu abia ar trebui sa fie posibilitatile de cazare, insa cred ca pe fiecare zona mentionata, pana la urma exista solutii !
« Last Edit: March 01, 2018, 08:53:30 PM by miky »
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

Elias

• Adult
« Reply #23 on: March 01, 2018, 01:08:41 PM »
Tocmai ce am urmarit o emisiune de pe F&H,unde se pescuia lipan &pastrav pe Pliva.Sincer m-am intrebat de ce nu faceti un MAN pe o apa de genul asta,unde lipanii ajung frecvent la 40cm.De curiozitate am intrat pe primul site care mi-i l-a dat google si am vazut cazare la 30€/zi.Acum nu stiu cat isi poate permite fiecare sau timpul de care dispune,dar daca ar fi dupa mine,macar o data as face un MAN in care chiar sa simt fiorul unor capturi frumoase  pe langa atmosfera si buna dispozitie.

pehep

• Musca 13
  • Emerger
« Reply #24 on: March 01, 2018, 01:30:48 PM »
Daca mai pui si permis si papa plus transport plus ca trebui sa stai pe acolo cateva zile bune ..

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #25 on: March 01, 2018, 02:52:09 PM »
Avem in vedere si organizarea unor partide de pescuit in tara si/sau afara, dar MAN-ul cred ca va ramine deocamdata in tara, pentru a putea participa cat mai multi. Dupa mine, MAN-ul este mai mult socializare decat pescuit. Adica socializare/pescuit = 7/3
In plus, trebuie stabilit cind si unde facem MAN-ul, devenit deja un eveniment important si abia dupa putem include in calendar si excursiile, scoala de fly, etc

Mihnea

• Emerger
    • muscar.ro
« Reply #26 on: March 01, 2018, 03:01:35 PM »
Salut, nu stiu daca am vreo sansa sa ajung anul asta, dar va propun spre dezbatere, Cerna la Herculane. Pensiunea Dumbrava.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #27 on: March 01, 2018, 04:05:17 PM »
Cerna e f faina, dar e intr-o extrema a tarii si ar fi greu pentru o parte din participanti sa ajunga la Herculane.

PS. Mihnea, mergem numai noi acolo  ;)

Mihnea

• Emerger
    • muscar.ro
« Reply #28 on: March 01, 2018, 04:35:30 PM »
:)))) Liviu, mi-ar placea sa facem o tura anul asta.
Da, e destul de strategic pozitionata.

ovm

• Sheriff
  • Adult
  • *
« Reply #29 on: March 01, 2018, 05:25:17 PM »
am vazut comentariile voastre despre MAN  si sugestiile despre raurile Topolog si Doamnei. Ce-as putea sa va spun ?!
- Topologul nu se preteaza datorita lipsei totale de facilitati, drumul e infernal iar multi vor fi dezamagiti de rezultatele pescuitului. Dormitul la cort nu e o optiune serioasa in conditiile unei superpopulatii de ursi cu o densitate extrem de mare pe cativa km patrati. Orice ploicica inseamna compromiterea pescuitului

-raul Doamnei : mult mai accesibil ca drum de acces , cazarea s-ar rezolva mai jos la cca 25 km, lungimea lui ar suporta nr. pescarilor de la MAN. E foarte frecventat mai ales in weekend de o armata de pescari localnici, media e de 10-20 pe zi.Ca pe orice rau din sudul Fagarasilor, dupa 5-10 iunie pescuitul cu musca poate avea un rezultat dezamagitor pt. participantii veniti de la sute de km

Daca ar fi dupa mine v-as propune raul Valsan. Are bonitate serioasa.S-ar putea aranja cazarea la o cabana de protocol Romsilva, foarte sic, are tot ce trebe,inclusiv bucatar la cerere.Conditii similare ca in Retezat. In plus Valsanul ar fi o provocare pt. fiecare dintre voi, e evaluatorul cel mai exigent si obiectiv pe care-l cunosc in materie de fly , pare a avea orientare politica de stanga :laugh: pt ca desi veti vedea pastravii cum fug speriati pe langa voi are calitatea si capacitatea misterioasa de a egaliza pescarii ca virtuti si pricepere in sensul ca nu vor prinde unii c mai mult ca altii ;)... adica toti egali in saracie :) dupa exemplul Topologului.... Are cele mai mari sanse sa fie locatia perfecta pt. CNG(campionatul national de gherle), in comparatie cu Retezatul e extrem de dur cu pescarii

Ca informatie generala, debitele din Fagaras sunt fluctuante iar o ploicica de 30 minute compromite raurile care se tulbura instant, o ploaie serioasa de o ora transforma raurile in torenti de rafting.

Sugestia mea e tot Retezat, intruneste cele mai multe conditii.

?>