... Faina si prinzatoare! (nu in ordinea asta, am zis asa sa-i fac pe plac lu Dom Doftor
)
Mersi draga... venit de la tine asta e un compliment pretios, chiar daca nu a fost intentionat...

1. Ca sa le pot etala mai bine leg 4 smocuri mai mici, 2 de fiecare parte, unul jos, unul mai sus. Dupa ce il fixez cu 2 ture de ata etalez un pic fiecare smoc si trec la urmatorul. Ca sa nu ingros corpul inutil cu atza, cand asez smocul urmator in pozitie ma intorc o tura de atza inapoi si dup'aia fixez smocul 2 impreuna cu smocul 1 si tot asa. Cu 4-5 ture de atza sunt fixate toate.
2. Da, barbulele de jos inteapa apa. Se sprijina pe cele laterale, pe alea de cocos si pe cdc. Dupa ce se leaga aripa si supraaripa trebuie flocaite asa din mana sa se intrepatrunda cu barbulele de hackle. De-aia musc asta imi pare mai buna asa decat doar cu cdc; supraaripa tine cdc-ul ala mai compact.
Legat de pescuitul cu cdc: am avut in vara o partida cu cel putin 15 pastravi luati la o singura ciumafaie. Si nu neaparat mici si nu neaparat in coltul gurii. La fel, in Polonia am avut o zi jumate de vis la uscate, cu pesti mici pentru standardele lor, mari pentru ale noastre dar destui - nu mai stiu cati. Doa la muste cu cdc. Dupa mine secretul este sa nu dai cu flotant; chiar daca pe uleiul ala scure ca-i pentru cdc. cdc+flotant+mucus=shit! Daca un peste a morfolit musca mai mult, o fleoscai zdravan in apa dupa care o flendur zdravan in aer si ... gata. In nici in caz nu am schimbat dupa un peste luat decat daca mi-a spus el ca nu i-a placut la gust ciumafaia mea!