Mihnea,
in spiritul celor scrise mai sus, uite si o parere, cu care evident ... poti sa faci ce vrei:
Nimfe:
Caddis-uri pe 10 si 12 - olive, alb crem, gri sau visiniu cu dubbing maro inchis sau negru la capat (tinsel subtire argintiu sau din monofilament) pana de cocos de prin retezat (prietenii de la MAN le-au vazut cum arata, nu e ceva iesit din comun dar sunt altfel decat ce se gaseste de vanzare) si bila tungsten...
Vorbind de penele de cocos de retezat, tu spre deosebire de altii, esti un privilegiat ca ai acces la asa ceva ! Parerea mea e ca inca nu ti-ai dat seama de potentialul si importanta acestora, cu atat mai mult cu cat ai acces atat la ele cat si la teoriile mai batranesti ce-i drept ale unuia care le foloseste de multa vreme !
Marile calitati ale acestor pene in general se valorifica legand uscate si ude, nu ca n-ar fi bune si la nimfe !
Ele de obicei, au o textura si o culoare mult deosebite de restul penelor la indemana pentru noi ceilalti muritori de rand, care se preteaza foarte bine la uscate si ude ! Cand o sa ne mai intalnim, daca vrei putem aborda impreuna subiectul !

In orice caz, sau cel putin in cazul unora (cum ar fi al meu de pilda

) e de ajuns sa legi cateva muste cu ele, sa te inveti cum se aseaza, cum se aranjeaza, si nu-ti mai vine sa legi cu altceva !
Intre alea pe care mi le-ai dat atunci, putine pene or fost fix ce trebuie ca marime, e adevarat (ma gandesc ca erau niste resturi ce ti-au ramas tie), dar or fost de ajuns ca acuma sa ajung sa mi le caut prin Franta si prin Spania ! Si zau ca merita efortul (in opinia mea ! )
Ca atare, ai acces la un fel de "comoara", careia in locul tau i-as purta mai mult de grija,... si as exploata-o mult mai eficient !

In zilele astea de sarbatori n-ar fi rau sa-i adresezi si cocosului aluia un gand bun de batranete lunga

, si poate cine stie, sa-i trimiti niste "graunte bio"de Craciun !

Uite, pentru tine postez si o musca ca exemplu, alcatuita astfel:
coada: cocos Pardo Oscuro
corp brown: cocos whiting
guler: exact despre ce vorbeam

front: o tura semnal de potarniche gri
(E drept poza e mai neclara, insa in cazul topicului ala de muste, o sa vin cu una mai clara)