Author Topic: Top muste  (Read 32861 times)

tavistan

• Musca 13
  • Adult
Top muste
« Reply #30 on: December 07, 2016, 12:23:15 PM »
Nuj ce sa zic... mi se pare destul de neimportant. Sunt forumuri mari care nu restricționează accesul la baza de date. Vezi Flytyingforum... Dacă aia nu au muște postate... Si-s la liber. Mie mi se pare mai important sa avem o arhiva foto mai puțin haotică pe care sa mai putem discuta una-alta. Cine vrea sa intre in discuție da, va trebui sa se logheze.

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Top muste
« Reply #31 on: December 07, 2016, 12:36:41 PM »
Asa cum am mai spus, cu alta ocazie, se poate pune urmatoarea conditie: membru al forumului cu min 50 postari. Sau 100 ... cum vrei matale prezi! Ca la o adica, avind in vedere ca urmeaza sa postezi niste muste prezidentiale cu greutate in CNG ... putem sa le facem putin mai greu accesibile.
Pe de alta parte si Doc are dreptate, ca in bancul cu rabinu si evreii la judecata.
Cum o fi, voi numa' faceti mustele, sa le pozam

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #32 on: December 07, 2016, 01:30:15 PM »
... cum vrei matale prezi!
Io nu am nici o problema, nu io am venit cu ideea... "members only" ! Io am intrebat doar ce inseamna !  :P
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #33 on: December 07, 2016, 01:47:20 PM »
Si m-am razgandit: le pozez io  ;D

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #34 on: December 07, 2016, 02:04:04 PM »
Ok, te chem cand leg cate una.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #35 on: December 07, 2016, 03:02:32 PM »
vin imediat: bitzii&baitzii circula atat de repede!!

ady_fly

• Larva
  • **
  • Dry flies forever!
    • https://ady-fly-on-line.blogspot.com/
« Reply #36 on: December 07, 2016, 07:23:18 PM »
Dry flies: 1. Wulff în diverse culori #14 (folosită preponderent!)
              2. Caddis cu aripa din web wings și Emerger caddis #14 (ocazional)
              3. Beacon beige #14 (ocazional)

GeorgeS

• Adult
    • Photography telling a storry
« Reply #37 on: December 07, 2016, 07:44:21 PM »
Si m-am razgandit: le pozez io  ;D
Da, si io le fac descrierea literara  :laugh:
Ce hibernare, ce calendare...renovare, modificare, nici timp de kkre....
Dar trece, se face si timp de pozare!
Daca e cazul, fac poze! Leg si musca de covrig...

Parintele

• Adult
« Reply #38 on: December 08, 2016, 10:53:39 AM »
membrii forumului ? adica 312 bucati,...
Aha... deci ne ferim doar de vizitatori ! ... Restul sunt OK.... chit ca discutam intre noi, vreo 6-7, si 305 .... chiar asa, ce fac aialalti 305 ?  >:D
Ceilalti se cred branza, şed si put.
Nu sunt in tara 312 care dau gherle la musca, stati linistiti...jumate din ei cauta bancuri pe net si au nimerit din greseala p'aici.

Inteleg, da' nu pricep...

Mihnea

• Emerger
    • muscar.ro
« Reply #39 on: December 08, 2016, 11:11:23 AM »
Bun atunci daca majoritatea nu-si face probleme de genul asta nu-mi mai fac nici eu.
Miky asa e, a fost cam ambigua exprimarea mea, dar mi-am dat seama numai dupa ce am citit raspunsurile (si intrebarile) voastre la subiectul ala :).
Ce spunea Liviu cu numarul de postari era cel mai apropiat lucru de ce am vrut sa zic :).
Altfel, daca considerati ca nu avem de ce sa ne facem probleme, atunci sunt si eu cu majoritatea.
Pana la urma am pescuit cot la cot cu oameni care prindeau si aveau aceeasi musca cu mine si eu nu prindeam si cateodata si invers :D.

Acum ceva timp eram pentru transparenta full, dar dupa un timp cand am vazut concret, ca de cele mai multe ori transparenta full legata de locuri de pescuit de exemplu, dauneaza, am mai reconsiderat lucrurile. Posibil sa sune putin egoist.
Parinte asa e, poate ca dau prea multa importanta la un domeniu neimportant pentru majoriate :D.
Chiar ar fi fain un topic curat cu muste.

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #40 on: December 08, 2016, 12:05:20 PM »
de cele mai multe ori transparenta full legata de locuri de pescuit de exemplu, dauneaza, am mai reconsiderat lucrurile.
In privinta transparentei legata de locurile de pescuit sunt si eu de acord cu tine !
In privinta celorlalte, in cazul nostru de fata, patternuri de muste,... nu cred ca conteaza ! Ba mai mult, m-ar bucura daca mai multi ar privi chestia asta constructiv si ar admite ca mai e loc de invatat cate ceva, sau de aflat, si nu ma refer numai la tehnica de legat ci  si la posibile raspunsuri la multele intrebari "de ce asa si nu altfel ?" care pot aparea...
Din pacate o multime dintre colegii nostri pescari traiesc intr-o autosuficienta deplina in care considera ca au atins perfectiunea si fantezia lor poate suplini pe deplin orice teorie si orice argument ! Asta e !
Am intalnit nu o data situatii cand vreun coleg a legat o musca oarecare, si care nu neaparat i-a iesit cel mai bine posibil !
La incercarile mele de a-l sfatui sau de a-i explica, am primit raspunsuri fixe de genul : "Asa o vreau eu !", la care nu am avut de ales, decat sa inteleg ca, cu muschii omului nu te poti pune si daca el e multumit, atunci musca aia,... pentru el e perfecta !
Este motivul pentru care consider ca postarea unei muste pe net, nu reprezinta neaparat pentru pesti un iminent pericol al exterminarii,... asa cum vrem toti sa para !  :laugh:

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #41 on: December 08, 2016, 12:34:27 PM »
Mihnea,
in spiritul celor scrise mai sus, uite si o parere, cu care evident ... poti sa faci ce vrei:
Nimfe:
Caddis-uri pe 10 si 12 - olive, alb crem, gri sau visiniu cu dubbing maro inchis sau negru la capat (tinsel subtire argintiu sau din monofilament) pana de cocos de prin retezat (prietenii de la MAN le-au vazut cum arata, nu e ceva iesit din comun dar sunt altfel decat ce se gaseste de vanzare) si bila tungsten...
Vorbind de penele de cocos de retezat, tu spre deosebire de altii, esti un privilegiat ca ai acces la asa ceva ! Parerea mea e ca inca nu ti-ai dat seama de potentialul si importanta acestora, cu atat mai mult cu cat ai acces atat la ele cat si la teoriile mai batranesti ce-i drept ale unuia care le foloseste de multa vreme !
Marile calitati ale acestor pene in general se valorifica legand uscate si ude, nu ca n-ar fi bune si la nimfe !
Ele de obicei, au o textura si o culoare mult deosebite de restul penelor la indemana pentru noi ceilalti muritori de rand, care se preteaza foarte bine la uscate si ude ! Cand o sa ne mai intalnim, daca vrei putem aborda impreuna subiectul !  8)
In orice caz, sau cel putin in cazul unora (cum ar fi al meu de pilda  ;D) e de ajuns sa legi cateva muste cu ele, sa te inveti cum se aseaza, cum se aranjeaza, si nu-ti mai vine sa legi cu altceva !
Intre alea pe care mi le-ai dat atunci, putine pene or fost fix ce trebuie ca marime, e adevarat (ma gandesc ca erau niste resturi ce ti-au ramas tie), dar or fost de ajuns ca acuma sa ajung sa mi le caut prin Franta si prin Spania ! Si zau ca merita efortul (in opinia mea ! )
Ca atare, ai acces la un fel de "comoara", careia in locul tau i-as purta mai mult de grija,... si as exploata-o mult mai eficient !  ;D
In zilele astea de sarbatori n-ar fi rau sa-i adresezi si cocosului aluia un gand bun de batranete lunga  :laugh: , si poate cine stie, sa-i trimiti niste "graunte bio"de Craciun !  :laugh:
Uite, pentru tine postez si o musca ca exemplu, alcatuita astfel:

coada: cocos Pardo Oscuro
corp brown: cocos whiting
guler: exact despre ce vorbeam  8)
front: o tura semnal de potarniche gri

(E drept poza e mai neclara, insa in cazul topicului ala de muste, o sa vin cu una mai clara)

« Last Edit: December 08, 2016, 07:27:38 PM by miky »

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #42 on: December 08, 2016, 12:54:34 PM »
Bah, ma faceti sa dau buzna prin ograzile oamenilor sa caut cocosi  :o
O poza cu ei nu ai cumva Mihnea?

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #43 on: December 08, 2016, 01:02:41 PM »
Apropo de musca de mai sus:
Mihneo,
Te asigur ca la uscata asta nu-i trebe nici "gel" nici "oil" nici nimic... ca sa pluteasca !  8)

Liviu :
« Last Edit: December 08, 2016, 01:22:22 PM by miky »

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #44 on: December 08, 2016, 01:52:18 PM »
Liviu, tu chiar crezi?
Nu aia sunt cocosii, va trimite pe o pista falsa!
Daca aia erau cocosii crezi ca punea o poza clara? Vezi poza cu musca...
Treziti-va! Mergeti la vot! Acum aveti cu cine!

?>