O sugestie de șnur la īndemānă pentru aplicația asta!
http://www.flylineshop.com/barrio-smallstream-fly-line.html
Pun pariu ca niciunul din voi nu s-a uitat la diagrama aia cu profilul snurului pe care l-am postat.
Dar eu nu am făcut referire fix la șnurul ăla, cu dimensiunile.alea. Deși recunosc ca vreau sa-l iau, fix pe ăla,
Dom Doftor, m-ai zapacit complet.

Liviu, legat de profilul jnurului, tre sa te hotarasti ce vrei sau cum dai mai mult:
Dmpdv sunt doua situatii de pescuit la nimfa:
A) Cu varful batului sus si snurul in aer indiferent ca dai aproape sau mai departe (czech, long,whatever). Eu zioc ca asa vei da in 90% din situatii.
Pentru asta parerea mea ca cele mai bune variante sunt, in ordinea asta:
French leader (recomand camou 9 metri - cu asta dau)
Jnur dedicat de nimfa (Rio sau altele), adica un jnur f. subtire care face burta mi mica ca un snur normal dar mai mare ca mono sau french leader (din auzite si studiu teoretic, probabil voi testa)
Mono (am dat)
Snur clasic + leader clasic (am dat, se poate, se prinde, dar are mai multe dezavantaje )
Ordinea e data dupa doua lucruri pe care le consider eu esentiale in acest "stil de pescuit":
-sa ai fir intins (fara burta)
-sa ajungi cu nimfa unde vrei (lanseu + scufundare in zona dorita)
Fiecare are avantaje si dezavantaje.
B) Cu firul pe apa, cum da in unele situatii Jiri
Aici eu recomand orice DT sau WF clasic clasa 2-3-4-5 sau chiar cel recomandat (sau nu?

) de Dom Doftor, burta nu mai conteaza si dupa cum vezi diferentele de profil nu sunt atat de mari (dupa parerea mea)
Si te joci din lungimea leaderului (tot clasic, adica conic) si greutatea nimfei in f. de adancimea apei.
Deci e simplu...