Author Topic: Nimfarit long short  (Read 52743 times)

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
Re: Nimfarit long short
« Reply #60 on: November 25, 2016, 11:42:38 AM »
ok, in conluzie, Jiri ce fel de snur are si mai exact cu ce fel de profil? Repede ca sunt cu cardul in mina!
Liviule, daca te decizi sa-ti iei snur de nimfa ia-ti d-ala de la Airflo,...
La asta tavistan are dreptate, si eu l-am incercat, tot in Polonia, de la ghidul cu care am fost,si... si mie mi-a placut mai mult decat Rio !
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #61 on: November 25, 2016, 11:53:34 AM »
Fix așa fac și eu...
Sunt mai mult decat convins !
Doar ca in cazul asta, nu vad alt sens pentru care tot aduci in discutie echipamentele, recomandandu-le al altii, decat pentru a  primi de la acestia review-uri care sa te convinga pe tine insuti ca merita sa ti le cumperi !  :laugh:
Cu alte cuvinte cauti in ochii si inima colegilor, justificari care sa te convinga si sa te impinga sa-ti satisfaci aceasta mica fantezie de a-ti cumpara o cat mai mare diversitate de echipamente ! Nu-i bai ! La fel fac si filatelistii, si numismatii si si alti colectionari...  :P
Fiecare avem fetishurile noastre !  ;D
Si eu de pilda il am pe ala cu penele ! De cand visez sa pun mana pe niste hackleuri recoltate in februarie, pe la asfintit, pe luna plina musai, de pe un cocos carunt, dar viu, de sange albastru, vaduv a treia oara !  :laugh:
Si stii ce ? Tocmai sunt pe cale sa mi se indeplineasca si mie acest fetish mic si nevinovat, dar costisitor !  :laugh:

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #62 on: November 25, 2016, 11:57:16 AM »
O sugestie de șnur la īndemānă pentru aplicația asta!
http://www.flylineshop.com/barrio-smallstream-fly-line.html

Pun pariu ca niciunul din voi nu s-a uitat la diagrama aia cu profilul snurului pe care l-am postat.

Dar eu nu am făcut referire fix la șnurul ăla, cu dimensiunile.alea. Deși recunosc ca vreau sa-l iau, fix pe ăla,

Dom Doftor, m-ai zapacit complet.  :'(

Liviu, legat de profilul jnurului, tre sa te hotarasti ce vrei sau cum dai mai mult:
Dmpdv sunt doua situatii de pescuit la nimfa:
A) Cu varful batului sus si snurul in aer indiferent ca dai aproape sau mai departe (czech, long,whatever). Eu zioc ca asa vei da in 90% din situatii.
Pentru asta parerea mea ca cele mai bune variante sunt, in ordinea asta:
French leader (recomand camou 9 metri - cu asta dau)
Jnur dedicat de nimfa (Rio sau altele), adica un jnur f. subtire care face burta mi mica ca un snur normal dar mai mare ca mono sau french leader  (din auzite si studiu teoretic, probabil voi testa)
Mono (am dat)
Snur clasic + leader clasic (am dat, se poate, se prinde, dar are mai multe dezavantaje )
Ordinea e data dupa doua  lucruri pe care le consider eu esentiale in acest "stil de pescuit":
-sa ai fir intins (fara burta)
-sa ajungi cu nimfa unde vrei (lanseu + scufundare in zona dorita)
Fiecare are avantaje si dezavantaje.
B) Cu firul pe apa, cum da in unele situatii Jiri
Aici eu recomand orice DT sau WF clasic clasa 2-3-4-5 sau chiar cel recomandat (sau nu?  :laugh:) de Dom Doftor, burta nu mai conteaza si dupa cum vezi diferentele de profil nu sunt atat de mari (dupa parerea mea)
Si te joci din lungimea leaderului (tot clasic, adica conic) si greutatea nimfei in f. de adancimea apei.
Deci e simplu...

tavistan

• Musca 13
  • Adult
Nimfarit long short
« Reply #63 on: November 25, 2016, 12:20:31 PM »
Tavi, nu te-am zăpăcit; ești o nuca mai tare de atat. Vrei tu sa pari așa. Faptul ca am sugerat profilul ăla (ai citit? "Sugestie" și "Profil"? Īn ordinea ăsta?) e una (era o discuție... doar discuție nevinovată... sugerată nu impusa) și faptul ca vreau sa-l iau fix pe ăla e altceva, e treaba mea, si e o treaba care mă umple de entuziasm :laugh:. Și nu cer de la nimeni review-uri, confirmări sau incurajari; decāt eventual o părere de la cineva care chiar "s-a dat" cu piesa de echipament īn discuție.
Oricum mă bucur sa văd ca la nivelul conducerii clubului e pace, armonie, unanimitate și sinergie, īn pofida cu totul episodicelor si mereu elegantelor atacuri la beregată. :P :laugh: :laugh:
Discuția oricum e mișto, voi ce ziceți?

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #64 on: November 25, 2016, 12:35:39 PM »
Dom Doftor, m-ai zapacit si mai tare.
Da, l-ai sugerat, si pe baza sugestiei am discutat despre el...dar in acelasi timp nu ai facut referire la el...asta nu inteleg.
Am zis eu ceva de impus????
Corect, e alta discutie ca vrei sa-l iei,e treaba ta

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #65 on: November 25, 2016, 12:51:15 PM »
Bah, cel pe care l-ati zapacit sunt eu. Noroc ca vine weekendul si ma apuc sa studiez. Mai mult, vine minivacanta si ma apuc si de probat. Ce? Nu stiu ...
Revenind la ce spune Tavi :
A. Mono, french - am, ieftine, doar n-o sa-mi aduca mosul ceva asa ieftin!  :o
B. Despre asta e vorba in tot amarul asta de topic. Vreau sa incerc sa dau si eu ca Jiri si sa prind la fel de mult. Deci d-ala vreau, ca sigur e mai scump si nu se face mosul de ras!
V-am mai spus: ma satisfac cu echipament daca pesti nu stiu sa prind!  ::)

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #66 on: November 25, 2016, 12:59:39 PM »

Dom Doftor, m-ai zapacit si mai tare.
...
Sorry! :laugh: :laugh:

Trimis de pe al meu GT-I9301I folosind Tapatalk

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #67 on: November 25, 2016, 01:04:05 PM »
Tavistan,
ma vad nevoit sa te citez din nou:
O sugestie de șnur la īndemānă pentru aplicația asta!
http://www.flylineshop.com/barrio-smallstream-fly-line.html
Asta pentru ca totuși nu cred ca putem separa complet discuția asta de echipamente.
Și individul care vorbește īn clip, complet  neinspirat dealtfel :laugh: subliniază cu ce pescuiește omul: băț scurt, șnur de clasă mică (nu de nimfa dedicat), nimfe mici. Pentru ca nu poți sa.lansezi orice cu orice și sa pescuiești īn....maniera aia.
Deci:
O sugestie... de snur, la indemana pentru aplicatia asta !
Concret, RECOMANZI UN SNUR, pentru o situatie concreta, ba iti intaresti recomandarea si cu... argumentul ajutator :
"Pentru ca nu poți sa lansezi orice cu orice și sa pescuiești īn....maniera aia."
E ca si cand prin recomandarea ta, INDEMNI / SFATUIESTI pe interlocutorii tai mai nehotarati ... "sa-si cumpere si sa incerce" acest snur, pentru a-l folosi in situatii similare cu cea din filmulet ! E drept, nu le impui, dar... le dai un sfat pe care, esti curios (asaaa... in cadrul discutiei nevinovate  :laugh:) daca ti-l urmeaza cineva, sau daca are ceva negativ de spus la adresa lui :laugh:
Deci nu era o dizertatie, nevinovata, gen "ce parere aveti despre..." sau: "Eu cred despre .... ca s-ar potrivi, voi ce parere aveti ? "
ci era fix "recomandare", sfat, ... RECLAMA !  :laugh:
Si, cum nimeni n-a exprimat un review negativ direct la adresa snurului, probabil ca ti-l vei cumpara, daca nu din alt motiv, in momentul asta macar asa, de ambitie !  :P 
Dar e in regula, chiar perfect, si eu astept curios (nu-ti fa griji, am rabdare ! :D) un review de la tine despre snurul asta, cine stie poate o sa-mi cumpar si eu unul candva, pentru vreo alta situatie !  ;D
Altfel da, discutia e misto ! Pacat ca nu discutam pe subiectul topicului  :laugh:

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #68 on: November 25, 2016, 01:21:55 PM »
Bah, cel pe care l-ati zapacit sunt eu. Noroc ca vine weekendul si ma apuc sa studiez. Mai mult, vine minivacanta si ma apuc si de probat. Ce? Nu stiu ...
Revenind la ce spune Tavi :
A. Mono, french - am, ieftine, doar n-o sa-mi aduca mosul ceva asa ieftin!  :o
B. Despre asta e vorba in tot amarul asta de topic. Vreau sa incerc sa dau si eu ca Jiri si sa prind la fel de mult. Deci d-ala vreau, ca sigur e mai scump si nu se face mosul de ras!
V-am mai spus: ma satisfac cu echipament daca pesti nu stiu sa prind!  ::)
Liviu, daca tu crezi ca primul pas ca sa pescuiesti ca nenea ala e sa-ti cumperi ceva, vorba lu Miky, suntem pe langa subiect. Ca s-o zic cu subiect si predicat, subiectul propus de mine e indemanarea si priceperea pescarului.
pentru A ia-ti un jnur de nimfa.
Pentru B, Poti sa dai cu jnuru de nimfa sau iti iei un si un Cortland 444 peach classic de clasa 3 sau 4, in functie de ce batz de uscata ai.
Daca nu-ti iese figura cu nimfaritul ala Jiri te alegi cu un fir f. bun de uscate.
Si uite asa ca sa pescuiesti ca nenea ala iti recomand sa-ti iei 2 jnururi, nu unu.  :laugh:

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #69 on: November 25, 2016, 02:03:53 PM »
Si cand ma gandesc ca mai pe la inceputul topicului OVM a fost apostrofat ca strica topicul cu interventiile lui off topic !
Pai da,... sunt sigur ca prezenta lui in discutie ne-ar fi bagat mereu pe aratura si n-am mai fi putut sa avem asa o discutie interesanta si off topic despre snururi ! 
 :laugh: :laugh: :laugh:

tavistan

• Musca 13
  • Adult
Nimfarit long short
« Reply #70 on: November 25, 2016, 02:16:30 PM »
Nah! N-am putut sa-I las lui Ovidiu plăcerea de a f*te topicul ăsta... Am și eu orgoliul meu. Dar mărturisesc ca m-a īncurajat in chestia asta faptul ca partea mai inteleapta a conducerii a decretat ca futigiu' e destul de banal. Și ca prea am căzut cloşca īn față lu' nea Jiri.... Și mi-am spus... ce dreaq sa īnveți din ceva banal? Hai mai bine cu jnururile. Scuze! Era intr-adevăr mai interesant sa văd că Topologul curge la vale. :P :laugh:

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #71 on: November 25, 2016, 02:42:30 PM »
Și mi-am spus... ce dreaq sa īnveți din ceva banal?
Acuma noh... ! Banal ii pentru cine stie deja, si ii rutina !  8)
Pentru cine nu stie, ii util sa cada putin closca, si sa invete !  :P
 :laugh: :laugh: :laugh:

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #72 on: November 25, 2016, 03:02:45 PM »
Liviu, legat de profilul jnurului, tre sa te hotarasti ce vrei sau cum dai mai mult:
A) Cu varful batului sus si snurul in aer indiferent ca dai aproape sau mai departe (czech, long,whatever). Eu zioc ca asa vei da in 90% din situatii.
si
...
Deci e simplu...

Asta asaaa... ca sa vada Tavistan ca nici la varf nu e intotdeauna unanimitate in pareri  :laugh: :

Indiferent de A sau B, in toate situatiile intre snur si bat, cand dai la nimfa, trebuie sa existe un unghi, care cu cat e mai apropiat de 90 grade cu atat agregatul e mai senzitiv la muscatura de la nimfa !
Unghiul poate sa fie in plan vertical, sau oblic pana la aproape orizontal, la filmul apei,... depinde de loc, spatiu de manevra, preferinta pescarului ! As zice chiar ca pastrand unghiul in plan vertical, nu e neaparat mai sensibil la muscatura decat in plan oblic spre orizontal, insa sufera putin la promptitudinea intepaturii...fata de ultima varianta !
Vad ca Jiri desi respecta unghiul, cam tine batul in plan vertical,... Mdeh...  se pare ca nimeni nu-i perfect !  :laugh: :laugh: :laugh:

tavistan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #73 on: November 25, 2016, 03:16:51 PM »

si
...
Deci e simplu...

Asta asaaa... ca sa vada Tavistan ca nici la varf nu e intotdeauna unanimitate in pareri:

Indiferent de A sau B, ....

Superficial și neconvingător...un simplu artificiu de imagine. Īn realitate sunteți spate la spate cu ochii pe dujmani! :laugh: :laugh:

ovm

• Sheriff
  • Adult
  • *
« Reply #74 on: November 25, 2016, 08:11:49 PM »

B. Despre asta e vorba in tot amarul asta de topic. Vreau sa incerc sa dau si eu ca Jiri si sa prind la fel de mult.

nu trebuie sa mai indeplinesti decat decat doua conditii principale:

- un rau cu multi lipani ca San-ul ;)

-neste nimfe prinzatoare  :)

cu  coregrafia si echipamentul te-a lamurit materialul probator ce-ti trebe...

daca vrei sa dai ca polonezul si sa prinzi ca el dar sa nu te confunde lumea cu polonezul ;) fi original, da cu nimfe cu varga si snur de #1 sau 0  8) ... si ca sa nu faca snurul burta pune in loc o sfoara de draperie....garantez ca tu o sa fi obiect de studiu pt. Jiri si nu numai! 8)....sa vezi ce o sa te chestioneze apoi toti  Jiri de ce nu face snurul tau burta ! :laugh:

?>