Ok
Atasat o comparatie intre profilul a 3 fire:
Barrio recomandat de tine, snurul de nimfa de la Rio si 444 clasic de la Cortland.
Tu zici asa:
"cu un snur cu taper scurt si gros nu o sa poti sa "sprijini" taperul pe apa, cum zicea prezy; de la varf snurul va atarna mai tare, va face un soi de "L". daca incerci sa mai ridici din varf, va tractiona mustele spre tine. In plus, pentru ca va pune mai mult snur pe apa, ala va fi supus mai tare curentilor; curentul e mai puternic spre mijloc de cele mai multe ori, asta inseamna ca va aduce mustele spre mijlocul curentului si ele vor ajunge mai repede sa evolueze in spatele snurului. La detectarea atacului, mai are rost sa zic ceva despre un snur care face o burta adanca fata de unul care face o bucla larga? Viteza de reactie ficare o are cum o are... dar din nou nu-i tot una ce suprafata de contact ai intre snur si pelicula."
Corect
No acum da un ochi in fisierul atasat. Mie mi se pare ca jnurul de la Barrio e cel mai nepotrivit in cazul asta pentru ca are greutatea concentrata in primii 6 metri.

Concluzii
1. Barrio e facut sa incarce batul cu mai putin fir, cele 6.48 grame (#3AFTMA) sunt grupate in primii 7.23 m
Pentru pescuit cu nimfe cu firul
pe apa e cel mai bun.
Pentru pescuit cu nimfe cu firul in aer e cel mai prost.
O nota importanta: spre deosebire de celelalte poze cu fire, La Barrio nu sunt delimitate clar tip-ul, front taperul si belly. Mai mult, profilul din poza nu prea bate cu dimensiunile...in poza rear taperul pare mai lung decat belly, care o fi aia...
As sugera celor de la Barrio sa ia exemplul Rio sau Cortland cand descriu grafic profilul snurului.

2. Rio Nymph
Evident cel mai bun pt. pescuit cu varful sus (e cel mai usor pe primii metri) cel mai prost pt. pescuit cu firul pe apa, il scufunda nimfele dupa cum ziceai si tu
3. Cortland 444 (DT sau WF e cam acelasi lucru in primii 9.14 metri dupa cum se vede in poza). Oarecum un compromis intre cele doua. Oarecum.
Revenind la Barrio vs Cortland
Din distributia greutatii (si evident a grosimii) pe primii 7-9 metri as trage concluzia ca in pescuitul cu firul in aer pe primii 7 metri (sau 6???)Barrio face burta mai mare decat Cortland.
Dar cum nu stiu exact cum e distribuita greutatea in acei 7 metri, penca nu mi-e clar profilul la Barrio....
Posibil ca tipul si front taperul ala de 4.2 metri sa fie mai usor ca primii 4.2 metri de la Cortland.
In acest caz face burta mai mica dar il scufunda mai mult nimfele...

Si as mai zice o treaba:
Daca vorbim de clasa 3 AFTMA, Barrio vs. Cortland (ca Rio cam iese din discutie aici) vorbim de 6,48 grame amarate impartite pe 7 sau pe 9 metri de fir., adica 0.92 grame/metru versus 0.72 grame/metru.
Adic diferenta de 0.2 grame /metru...
Cam asta e diferenta pe care o face echipamentul, in speta profilul jnurului. Adica MAREA MASURA

O poola! Sa discutam despre tot! Intelegi? despre tot! si stabileste fiecare ce e mai important.
No, atunci eu personal stabilesc ca cele mai importante sunt:
1. Priceperea si indemanarea pescarului (adica sa STIE ce sa faca si sa POATA sa faca)
2. Lungimea liderului si greutatea nimfelor
3....
4...
5...
6. Profilul snurului clasa 3 sau 2