N-as vrea sa ducem discutia foarte mult spre echipamente, de genul snur vs. mono ca mi-e ca vom discuta aproape numa despre asta, ca de obicei. Intr-adevar leaderul e un subiect important.
Mai important mi se pare altceva.
Eu am pus filmuletul in ideea ca din el inveti, dincolo de echipamente, tehnici de lansat, stiluri, muste etc
cum sa pescuiesti si, mai ales, cum sa prinzi. Asta se invata de obicei live, pe apa, de la cineva care stie si prinde mai bine ca tine...e greu sa inveti din carti sau de pe net (eu unu n-am prea vazut astfel de filme).
Din punctul meu de vedere ce face omul in film poate fi facut si cu alte combinatii de snur, lider, mono. E aplicabil si la uscate si mai ales la ude. Mai mult, el foloseste de fapt mai mult stiluri, de-aia zic sa nu va cramponati de stil si etichete. Daca va uitati cu atentie, asa cum v-am zis de la inceput

, veti vedea ca da si din scurt (gen ceheste cu mono) si mai din lung, si la vale, si lateral, etc.
Foloseste snurul pe post de semnalizator dar si pentru a controla adancimea la care evolueaza mustele - are rol de...pluta uneori, face si menduri(imposibile cu mono sau french leader - apropo

).
No, si acum lungimea liderului. Aici e de fapt noutatea, asa cum mai ziceam omu si-a potrivit liderul pentru bucata aia e apa dar si greutatea mustelor, sunt convins ca a facut-o pentru ca...nush daca ati observat( ca nu prea sunteti atenti

) dar nu a agatat deloc de fund. Sau ma rog a fost taiat la montaj.

Io unu clar voi incerca "stilul" asta, voi lasa deoparte french leaderul de 9 metri voi voi incerca cu leader scurt si cu un DT in combinatie cu nimfe (potrivite ca greutate) si ude. Si o sa-mi si leg neste nimfe prinzatoare in mai multe variante cu bile de diferite marimi....ca sa pot jongla cu ele in functie de adancime si curent.
Si mai e o cheste pe care nu vad ca o sesizati...ca nu va uitati cu atentie...

Cu un batz de aprox 8' si cu acelasi jnur (un DT de exemplu) umbland doar la leader (lungime dar si profil as zice...) si tehnica de pescoit putem pescui bine mersi la uscate, ude si nimfe, si se rezolva binisor problema cu doo bete dedicate carate prin boscheti...