Author Topic: Nimfarit long short  (Read 52741 times)

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Nimfarit long short
« Reply #90 on: November 26, 2016, 11:24:25 PM »
oh no, not again! inchid topicul  ???

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #91 on: November 27, 2016, 04:55:21 PM »
... cārlige negre curbate cu cele mai mici bile negre de tungsten
voi ati observat ca bile negre nu mai sunt la poloneji? E adevarat ca erau vopsite si se ducea vopseaua si au fost inlocuite cu astea metalizate, dar negre nu-s! Am vazut verde inchis, dar negru ...

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Īnparatu'
« Reply #92 on: November 27, 2016, 04:57:04 PM »
sunt mai bune astea metalizate ...
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #93 on: November 27, 2016, 09:29:48 PM »
...fiery brown
ok, uite ca am dat o tura sa verific ce am si daca nu cumva sa imi mai iau ceva dubbing.
No, care din urmatoarele 3 poze e mai aproape de ceea ce tu numesti fiery brown?

Leowb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #94 on: December 09, 2016, 09:28:58 PM »
Mie imi place cum pescuieste omu ,stie sa se aseze nu face multe lanseuri intr un loc sa zgarie apa degeaba  .Da exact unde trebui ,stie sa citeasca apa...Si la ce adancime are apa nu i trebui lider mai lung....parerea mea

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #95 on: March 08, 2017, 07:02:39 PM »
http://www.scientificanglers.com/mastery-textured-nymph-taper/

A pescuit careva cu snurul asta? Am unul de clasa 6 ...

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #96 on: March 09, 2017, 06:39:55 PM »
Ala e de pescuit cu indicator. Adica pluta...

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #97 on: March 09, 2017, 07:56:39 PM »
Pot pune pluta si pe un WF. De ce-ar fi asta mai special pentru pluta si nimfa la capat?? Marketing sau are ceva special?

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #98 on: March 09, 2017, 08:58:01 PM »
Profilul mai gros pe capat ca sa intoarca pluta + nimfa grea.

vgb

• Adult
« Reply #99 on: March 10, 2017, 01:43:37 AM »
http://www.scientificanglers.com/mastery-textured-nymph-taper/

A pescuit careva cu snurul asta? Am unul de clasa 6 ...

tocmai am zis pe un alt topic ca e favoritul meu de popere si streamere; mai micute, asa. merge bine cu polyleader sink.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #100 on: March 10, 2017, 10:26:39 AM »
Multumesc d-lor

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #101 on: May 02, 2017, 12:34:21 PM »
Ca sa reincalzim putin supa, am vazut ieri in actiune un fir de nimfa Hends, profil paralel de 0.58 mm. Deci nu am pescuit cu el, a pescuit un  prieten si am vazut cum se comporta. Al meu proaspat snur de nimfa a stat in buzunar, am pescuit cu clasicul si testatul french leader si un tipet luuuung.  :laugh:
Eu am vazut doua dezavantaje destul de clare:
1. daca dracia aia de snur atinge apa nu e deloc bine, ajungi mai greu la adancimea dorita, iar cand eventual ajungi, fiind mai gros ca un mono iti trage nimfele, e echivalentul dragului nedorit de la uscate. Deci cam tre sa pescuiesti cu el in aer sau pe mulineta, caz in care nu ai nevoie de el.  :laugh:
2. In aer, burta e sensibil mai mare ca la mono/french, care burta iarasi iti trage mustele de unde vrei sa fie...
Deci pana la urma, pentru pescuit cu nimfe din scurt nu merita de nicio culoare, e de departe mai bun mono sau leader french.
Il voi pune si eu pe mulineta sa si testez cu manutele astea doua, sa nu vorbesc doar din vazute dar mi-e ca tot aia va fi concluzia.
Poate pentru long nymphing o fi mai bun...dar doar reusesc sa ajung cu el mai departe decat cu frenchul meu de 9 m, ca avantajul distantei mai mari sa compenseze cumva cele doua dezavantaje de mai sus... Daca nu...il scot la vanzare.  :laugh:
Parerea mea proprie si personala e ca a fost inventat pentru competitii sau zone unde monoul e interzis sau limitat ca lungime si e musai sa pescuiesti cu un snur de minim 0.55 mm...ca sa se cheme totusi fly si nu jigging. :laugh:
Si daca tot l-au inventat, de ce sa nu-l cumpere si pescarii necompetitori dar sensibil la marketing... :laugh:

tembelfaracauza

• Musca 13
  • Adult
  • ... sau biban?
« Reply #102 on: May 02, 2017, 12:49:37 PM »
Eu am invatat pescuitul la nimfa direct cu fir dedicat si mi se pare ok,...am incercat sa pescuiesc cu mono si nu inteleg nimic din ce se intampla sub apa  ::) . Eu zic ca e chestie de gust/obisnuinta.
high for flies

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #103 on: May 02, 2017, 12:56:33 PM »
Hmmm...
Cum detectezi trasatura? Vizual sau tactil?

tembelfaracauza

• Musca 13
  • Adult
  • ... sau biban?
« Reply #104 on: May 02, 2017, 01:12:58 PM »
Cand cum...cateodata simti (tactil in fir) cand da direct si hotarat  sau vizual - din cauza "burtii" vezi ca ti se intinde firul -  sau daca iti este intins firul sesizezi mult mai usor datorita culorii firului dedicat ca acesta ti s-a oprit sau chiar un fel de semnalizare (ca o pluta) deorece capatul firului dedicat este de alta culoare decat firul. Dar eu m-am obisnuit sa pescuiesc cu tippet de circa un  metru sa zicem (in functie de apa) direct legat firul dedicat. In etapa pe Tarnava de anul trecut, toata lumea imi zicea ca nu e bine ce fac, ca asa nu sesizez toate loviturile, poate asa e , dar am prins exact tot atati pesti cat colegii mei de echipa care pescuiau cu mono si erau mult mai experimentati decat mine. Mi s-a sugerat sa-mi iau un fir de la Sunray daca tot vreau fir de nimfa dedicat ca Rio nu prea face treaba... dar eu m-am obisnuit cu el si deja mi s-au format asa reflexele. Degeaba imi dai mono, ca nici nu-l vad bine si nici nu "simt" cu el  :)
high for flies

?>