Ca sa reincalzim putin supa, am vazut ieri in actiune un fir de nimfa Hends, profil paralel de 0.58 mm. Deci nu am pescuit cu el, a pescuit un prieten si am vazut cum se comporta. Al meu proaspat snur de nimfa a stat in buzunar, am pescuit cu clasicul si testatul french leader si un tipet luuuung.

Eu am vazut doua dezavantaje destul de clare:
1. daca dracia aia de snur atinge apa nu e deloc bine, ajungi mai greu la adancimea dorita, iar cand eventual ajungi, fiind mai gros ca un mono iti trage nimfele, e echivalentul dragului nedorit de la uscate. Deci cam tre sa pescuiesti cu el in aer sau pe mulineta, caz in care nu ai nevoie de el.

2. In aer, burta e sensibil mai mare ca la mono/french, care burta iarasi iti trage mustele de unde vrei sa fie...
Deci pana la urma, pentru pescuit cu nimfe din scurt nu merita de nicio culoare, e de departe mai bun mono sau leader french.
Il voi pune si eu pe mulineta sa si testez cu manutele astea doua, sa nu vorbesc doar din vazute dar mi-e ca tot aia va fi concluzia.
Poate pentru long nymphing o fi mai bun...dar doar reusesc sa ajung cu el mai departe decat cu frenchul meu de 9 m, ca avantajul distantei mai mari sa compenseze cumva cele doua dezavantaje de mai sus... Daca nu...il scot la vanzare.

Parerea mea proprie si personala e ca a fost inventat pentru competitii sau zone unde monoul e interzis sau limitat ca lungime si e musai sa pescuiesti cu un snur de minim 0.55 mm...ca sa se cheme totusi fly si nu jigging.

Si daca tot l-au inventat, de ce sa nu-l cumpere si pescarii necompetitori dar sensibil la marketing...