Author Topic: Ape de munte cu real potential  (Read 15629 times)

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Ape de munte cu real potential
« Reply #15 on: October 24, 2016, 03:58:52 PM »
Visu, nu stiu Negrisoara, dar Bistra e cam mica pentru o taxa de 20 de euro / zi ca dincolo. Niciodata nu-ti va oferi conditiile de pe Dunajec si nici pesti de marimea alora.
Deci sa fie min cat Raul Mare din Retezat, ca banuiesc ca-l stii.
Iar de RNP inca nu avem ce spune, dar da, discutam cu ei si nu e prima data cind tragem de autoritati sa miste ceva ...

visu43

• Musca 13
  • Nymph
« Reply #16 on: October 24, 2016, 04:34:52 PM »
Ok, am inteles. In conditiile astea cred ca doar Cerna si Streiul ar ramane in carti.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #17 on: October 24, 2016, 08:21:23 PM »
16. Directia silvica Maramures

Dupa criteriile de debit ar fi astea incadrate ca rauri mijlocii si mari
Firiza
Tibau
Bistrita Aurie
Vaser
Viseu
Cavnic
Iza

Ruscova
Mara
Sapanta

Lacuri
Firiza

Ce e cu rosu - doar din auzite
Ce e boldat au debit si sunt incadrate ca ape de munte desi din auzite au pesti tipic de ape pre-montane. Cu ceva  ingrijire ar putea fi ape f bune;

essos74

• Nymph
« Reply #18 on: October 25, 2016, 10:40:14 PM »
Viseul are peste, ma reefer la salmonide,,,,,,dar si traistari pe masura de-alungul orasului(sat),,,mama lor de traistari !!! De cavnic nu stiu mai nimic, Iza e maorta inspre izvoare,,, dar mai aval  de sacel e plin de clean si mreana vanata ,plus clean .  Pe Mara nu mai e debit mai deloc,,,,,,apa fiind redirectionata spre Baia Mare in Valea Neagra pt MHC (dobitoci !!!!), Sapanta se reface dupa dezastrul facut de MHC pe cele 3 cursuri ale ei, si plin de traistari(prieteni cu padurarul) care dau la carabeti si rama inclusiv in prohibitie,,,,,si nu se deranjeaza cand iaub un pastrav sa nu-l eviscereze pe mal. Pacat de icrele nefecundete.!!@!!!!!(ma iau dracii) Ruscova  si repedea e ok ,,doar cu defrisatul si tafurile in apa ...nu mai stii cand sa meri  in  deal si cand nu ,,,inclusiv duminica,,,, trag  lemne prin apa, apa e cacao  si nu poti face nimic.De restul nu prea stiu......Vaserul daca o fost inchis  pt refacere si amu cica ar fii deschis in sezon ,,,,e o treaba buna ,,nefiind caii de acces  in zona ,,poate lipsesc traistarii.. Vaserul o avut si va avea potential pt ca nu e cale de acces pt traistari.

flydb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #19 on: October 26, 2016, 03:38:02 PM »
La DS Dambovita, cele 3 raulete sunt mici si nu se incadreaza la capitolul debit. Avem, in schimb, 2 lacuri cu potential( Bolboci si Scropoasa), dar pe care nu se permite pescuitul din barca. S-ar putea imagina totusi o destinatie turistica la 20E/zi pentru un pachet format din cele doua lacuri si Ialomita superioara.

ady_fly

• Larva
  • **
  • Dry flies forever!
    • https://ady-fly-on-line.blogspot.com/
« Reply #20 on: October 30, 2016, 08:54:42 AM »
Lăudabilă inițiativa d-voastră, deși consider că lista expusă aici va fi un frumos ghid pentru "pescarul sportiv-recreativ" de duminică, dispus să prindă pește cu orice preț, inclusiv cu ciocanul! (văzut personal!) >:D
Poate ar trebui să plecăm de la experiențe de succes, din pct. meu de vedere, și anume Târnava Mare sau Someșul Cald!
Fără control strict, fără educarea riveranilor că peștele este mai valoros în râu decât în tigaie și fără populări masive totul va fi în zadar! Adaug existența porțiunilor obligatorii de c&r!
Majoritatea râurilor din V și SV pe care am pescuit au fost trecute în revistă, dar susțin că râul Berzasca (CS) mi s-a părut un râu cu potențial uriaș: cca. 60 km lungime, debit, albie largă, numeroși afluenți, propice atât pentru păstrăv (nu au fost rare exemplarele de 1 kg, din păcate nu am avut parte), cât și pentru lipan...dar și braconat la greu!
DA, sunt dispus să plătesc mai mult pentru a acoperi eforturile de susținere a peștilor din apele de munte!
O colaborare cu RNP ar fi benefică atât pentru pescari (populări anuale), cât și pentru RNP (păstrarea locurilor de muncă din cadrul păstrăvăriilor, control). Să nu uităm că astfel de populări au loc în USA anual și nu de azi de ieri ci de cca. 100 de ani!

P.S. Și ușor off-topic: ce credeți eliminarea taxelor pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv (printre cele 102 taxe eliminate de legea Dragnea), vor fi de bun augur în contextul celor expuse mai sus???

ddv

• Egg
  • *
« Reply #21 on: January 08, 2017, 09:48:11 AM »
DS Arges:
Raul Bratia
Raul Dambovita
Raul Doamnei
Raul Topolog
Raul Valsan

Barajul Pecineagu
Barajul Vidraru
Barajul Rausor

Toate au avut potential exceptional de peste, dar acum sunt la limita supravietuirii, datorita defrisarilor masive de-a lungul raurilor cat si a braconajului modern..
Rauri pe care as pescui cu drag pe o taxa reala dar sa vad ca sunt verificate strict.

sava marian

• Egg
  • *
« Reply #22 on: March 05, 2017, 10:19:36 PM »
Eu spun că Bistriţa are unu din cel mai mare potenţial.dacă s-ar investi puţin in educarea pescarilor,populari şi cât mai multe controale,orice râu ar putea ţine peşte.înainte de a spera la peşti uriaşi,trebuie să populam ,şi să protejăm ceea ce a mai rămas după jaful ce ţine de aproape 30 de ani

Marian

• Musca 13
  • Egg
« Reply #23 on: March 07, 2018, 05:21:48 PM »
Direcția Silvică Vâlcea:

1. Lotrul, de la Brădișor până la Gura Latoriței.
2. Latorița, de la confluența cu râul Lotru până la Ciunget.
3. Lotrul amonte, de la podul DN 7A până la Obârșia Lotrului.

aljivan

• Musca 13
  • Larva
« Reply #24 on: March 20, 2018, 09:46:44 AM »
Directia Silvica Hunedoara:
- Valea Dobrei - are ceva mhc, dar nu-i cu tevi, e un minibaraj - in amonte de mhc e superb
- Gradistea Superioara*
- Raul Barbat Superior
- Streiul Superior - rau de poveste, potential imens
- Streiul Mijlociu si Inferior - igienzat si pazit ar avea potential
- Polatiste
- Cerna Superioara

Poate mai completeaza cineva.

*din auzite

Raul Mare
Lapusnic
Raul Ses (CS-HD)
Raul Pietrele
Nucsoara

aljivan

• Musca 13
  • Larva
« Reply #25 on: March 20, 2018, 09:48:26 AM »
DS Timis:

Nadragul
Nadragelul
Cornet
Bega Poienilor
Bega Luncanilor

aljivan

• Musca 13
  • Larva
« Reply #26 on: March 20, 2018, 09:51:10 AM »
Din cele postate de mine, toate tin apa tot timpul anului, toate au potential, acuma ca si dimensiuni, nu stiu, mie imi plac toate :)

ovm

• Sheriff
  • Adult
  • *
« Reply #27 on: May 07, 2018, 10:07:49 PM »
O veste proasta, foarte putine râuri de munte au fost acceptate ca inviolabile de către ori ce fel de construcție
http://apepaduri.gov.ro/wp-content/uploads/2018/05/Anexa_2_sectoare_exludere.docx

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
« Reply #28 on: May 08, 2018, 06:30:17 AM »
si nimic din moldova....
Inglorious Muzkars

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #29 on: May 08, 2018, 05:17:53 PM »
Ce putem face? Putem face o adresă să se închidă mai multe râuri? Adresa din partea clubului și să încercăm să mobilizăm și celelalte cluburi de pescuit?

?>