Author Topic: Voluntari pentru rauri cu pesti ...  (Read 20129 times)

Liviu

• Administrator
  • Adult
Voluntari pentru rauri cu pesti ...
« on: January 11, 2016, 03:20:26 PM »
Desigur, va ginditi cu totii, citind subiectul topicului, ca este vorba de rauri din afara tarii, ca doar acolo putem vorbi de pesti in rauri. Totusi putem spune despre Tarnava Mare ca este singura apa din tara pe care avem acces contra cost si pe care, pescuind, putem spera la capturi de pastrav si lipan, in limite rezonabile, sau putem spera la partide de pescuit soldate cu capturi multe si nu cu gherle.

Este evident ca atat la nivel legislativ, cit parca mai ales la nivel social, suntem varza. Suntem cei mai buni la a pune link-uri pe forumuri, la a da indicatii si la a posta tot felul de mistouri pe orice tema, dar acum vreau sa lasam de-o parte aceste naravuri. Pe acest topic le voi sterge.

Altfel spus, DNA-ul incepe sa faca ceea ce nici nu s-a sperat timp de 25 de ani: curatenie. Poate ca si la nivelul pescuitului s-ar putea face modificari, imbunatatiri, daca ne-am implica. Dar concret si nu din tastatura.

Ce ma intereseaza pe mine este daca vreunul din cei care utilizeaza acest forum este dispus sa se implice. Pentru imbunatatirea pescuitului in tara. Nu in folosul vreunei asociatii, in folosul apelor, al pestilor pe care sa-i putem apoi pescui. Si nu ma refer in acest moment doar la a face donatii pentru sustinerea cauzei! Categoric NU. Prin implicare directa, prin alocare de timp (din pretiosul timp al fiecaruia dintre noi), pentru aceasta cauza.

Stiu, suna pompos, propagandistic, dar vreau sa stiu in ce hal stam ... si pe cine ne putem baza.
« Last Edit: January 12, 2016, 12:27:03 AM by Tavi »

Bogdan79

• Adult
Re: Rauri cu pesti ...
« Reply #1 on: January 11, 2016, 03:39:17 PM »
Ce presupune implicarea asta?  In ce consta activitatea din timpul alocat?  Da-ne mai multe detalii ca sa putem raspunde daca ne implicam sau nu.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #2 on: January 11, 2016, 04:38:10 PM »
Nu stiu Bogdane. Poate galeti cu apa si alevini, poate ecologizare, poate adunare de date referitoare la MHC-uri din teren ... poate toate la un loc. Deocamdata disponibilitate si dorinta de a implicare activa.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #3 on: January 11, 2016, 08:10:33 PM »

Fiecare dintre noi oate face foarte, foarte multe.

O poza a unei scari de pesti blocate, nerespectarea debitului de servitute  si  o sesizare la autoritatile competente poate schimba multe.

O cauza a situatie in care sunt apele noastre e aceea ca noi am tacut cand puteam face galagie ......

Deci posibilitati de implicare sunt. Dorinta este? Cati au raspuns apelului de aici:

http://musca13.ro/forum/index.php?topic=1280.0

PS

Felicitari pentru initiativa.

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #4 on: January 11, 2016, 10:24:34 PM »
Nu, nu e vorba de poze trimise cind, in plimbarile noastre de we, vedem ceva in neregula! Nu, alea-s actiuni de genul facebook si nu ma intereseaza, se nimereste ca uneori sa fie bune, dar nu de asta am nevoie! Repet: e vorba de implicare, de timp alocat pentru asta. Nu mult ... absolut rezonabil

Vad ca nu se inghesuie deloc userii :(

Bogdan79

• Adult
« Reply #5 on: January 11, 2016, 10:54:28 PM »
Eu pot sa spun ca imi doresc sa ma implic in asa activitate.  Dar..  propuneti ceva concret ca sa imi spun posibilitatea reala de implicare .
 Eu am gramada de idei, dar toate la nivel de dorinta, de implicat nu pot din cauza ca stau in Bucuresti iar locurile unde as vrea sa intervin activ, sa devina un fel de Tarnava, sunt la peste 250km. Este vorba de zona Gorj Valcea Hunedoara.  Asa ca.... 
 In zona Bucuresti, in ce priveste raurile, ar fi Neajlovul asta cu ceva potential de ciprinide si rapitori(stiuca salau biban).  Ar fi activi pe el Leo, Parintele , chiar si blamatul de Vijelie, desi nu mai da la fly, dar ar avea grija de rau,  si din cand in cand ,multii pescari din Bucuresti. Tie Liviu ti-e imposibil sa faci ceva pentru Neajlov cum imi este mie pentru Bega. 
De aia tot intreb, in ce presupune implicarea?

Elias

• Adult
« Reply #6 on: January 11, 2016, 11:00:39 PM »
Fara suparare Liviu,dar "imaginea ta nu e in focus".Adica se distinge ceva, dar nu e clara.Poate de asta nu se inghesuie userii... ::)

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #7 on: January 11, 2016, 11:30:21 PM »
Bogdane, inteleg, nici nu ti-as cere sa mergi la Baia Mare pt o populare, de exemplu.
O sa se clarifice in curand Ilie.

milupiti

• Emerger
Rauri cu pesti ...
« Reply #8 on: January 11, 2016, 11:41:06 PM »
Dacă pot dau o mānă de ajutor si eu.

fish on!

bmjean

• Adult
« Reply #9 on: January 11, 2016, 11:42:34 PM »
Eu ptr. Bihor...transport alevini in galeti ptr repopulare, ma pun la dispozitie alaturi de masina, in rest nu stiu ce as putea face, nu ma pricep,... Desi inca la munte n-am fost la pescuit si nici nu stiu cum arata pastravii si lipanii de pe Crisul repede si aflunetii ei si nu numai,... daca mai sunt,... asa as putea ajuta.
Aloha! If I'm Not Fishing, I'm Thinking About It !

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #10 on: January 11, 2016, 11:54:07 PM »
 :) deci incepe sa sune bine! Tinem legatura! Multumesc

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #11 on: January 12, 2016, 12:16:25 AM »
Mda, focusul nu e f. clar.
Ideea ar fi urmatoarea:
Din experienta de pana acum, cand a fost vorba de facut cate ceva concret cum ar fi: populari, ecologizari, dat o mana de ajutor pt. diverse, etc am intampinat o problema: nu am avut oameni. Si le-am rezolvat cum am putut cu forte proprii, aica unu-doi trei dintre noi ne-am invoit de la servici, familie, amanta etc ca sa fim disponibil una doua zile cat a fost nevoie. Si a fost cam la limita...
In curand vom aveam niste discutii cu o oarecare organizatie mare care se ocupa de protectia mediului si cu care speram sa facem niste proiecte impreuna.
Inca nu stim exact care vor fi proiectele alea si cu ce anume va trebui sa contribuim.
Dar e foarte posibil sa avem nevoie de .. voluntari, de fapt despre asta e vorba. Deci de data asta nu avem nevoie de bani, nici de pareri, ci de niste oameni care sunt dispusi sa-si rupa una, doua zile si sa puna mana sa faca cate ceva pentru ape si pesti.
No, deci care ati fi disponibili pentru actiuni de voluntariat?
Nu tre sa va pricepeti la ceva anume, trebe doar sa fiti dispusi sa dati o mana de ajutor, asta insemnand sa fiti disponibili o zi sau doua sau trei cand va fi nevoie.
Deci voluntari ne trebe, care va bagati?

Hell

• Musca 13
  • Adult
    • Musca13
Re: Voluntari pentru rauri cu pesti ...
« Reply #12 on: January 12, 2016, 12:35:49 AM »
Prezent
Minnowholic

muskmd

• agricultor
  • Musca 13
  • Adult
  • Kitty owner
Re: Voluntari pentru rauri cu pesti ...
« Reply #13 on: January 12, 2016, 06:07:47 AM »
bre Tavi , daca ar fi sa compar cu restul peisajului mioritic am sa te dezamagesc si am sa zic ca aci au mai sarit oamenii la cap  :laugh:
Eu daca pot si stiu din timp m-as baga :D, par egzample ....
Inglorious Muzkars

ortoadi

• Musca 13
  • Adult
Voluntari pentru rauri cu pesti ...
« Reply #14 on: January 12, 2016, 06:20:59 AM »
Si eu. Ca Musk.
Nu lua viata prea in serios niciodata. Oricum nimeni nu iese viu din ea!

?>