Author Topic: quill  (Read 11889 times)

AdrianP

• Musca 13
  • Adult
Re: quill
« Reply #30 on: October 14, 2015, 09:30:21 AM »
am zis ca incerc.. da..  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

GeorgeS

• Adult
    • Photography telling a storry
« Reply #31 on: October 14, 2015, 04:17:02 PM »
Am legat si eu cateva uscate cu quill, hand made, din pene care stau de cel putin doi ani prin birou. Inainte sa le trec printre deste, le umezesc putin, si din 2-3 incercari iese aproape golas. Cu guma nici nu-mi bat capul.
Am legat de la varf, dar se rupea iar cand legam mai departe de varf, sa nu se rupa, se cam termina quil-ul si nu mai putema sa-l infasor ca imi scapa din cleste.
Asadar, conicitatea i-o dadeam din ata, legam quill-ul de capatul gros si gata... Cand s-a rupt, l-am hidratat cu squipat, a fost numai bun! S'am incalicat pe sa...

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #32 on: October 14, 2015, 04:26:19 PM »
... Cand s-a rupt, l-am hidratat cu squipat, a fost numai bun! ...
ce scarbos ...

Sobare, facusi poze in fiecare anotimp?? Sau ai abandonat proiectul?

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #33 on: October 14, 2015, 04:42:55 PM »
Mah, io vad quillu util doar pentru uscate mici sau eventual emergeri de lipani mofturosi sau obleti, oricum pesti fara dinti.
La pastrav se face praf dupa cateva capturi. Eventual matisat in x cu ceva monofilament subtire dar oricum se rupe pana la urma. Dar no, cateodata poate face diferenta, e o musca pe care s-o ai in cutie cand ai epuizat celelalte variante, mai ales combinata cu cdc. 8)
La nimfe...n-am folosit si nu as folosi.
Daca trebe: pana de paun, dat usor cu guma si legat cu grija. Mie mi-a mers asa, fara apa, clor etc. Se mai rupe dar nu e asa grav, cu experienta si rabdare ajungi la concluzia ca nu merita sa cumperi gata facut, e simplu sa faci si sa legi sau... ca nu merita deloc.  :laugh:

GeorgeS

• Adult
    • Photography telling a storry
« Reply #34 on: October 14, 2015, 05:05:17 PM »
... Cand s-a rupt, l-am hidratat cu squipat, a fost numai bun! ...
ce scarbos ...

Sobare, facusi poze in fiecare anotimp?? Sau ai abandonat proiectul?

In timpul verii nu prea am umblat si nu prea am facut, tre sa fac un inventar la ce am

?>