Author Topic: Proiect ordin prohibitie 2015  (Read 34260 times)

Liviu

• Administrator
  • Adult
Re: Proiect ordin prohibitie 2015
« Reply #90 on: March 01, 2015, 10:07:30 AM »
Discutam de apele de munte sau in general? Orice discutie se deschide referitor la ape, intotdeauna se reduce la apele de munte.

La RNP inca se duc lupte grele.
http://www.rosilva.ro/rnp/conducerea__p_47.htm
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-18311869-dosarul-retrocedarilor-senatorul-psd-ilie-sarbu-deputatii-psd-viorel-hrebenciuc-ioan-adam-adam-craciunescu-director-romsilva-sunt-urmariti-penal-dna.htm

Dar e bine sa ne facem temele si sa fim pregatiti cind vor avea loc schimbari.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #91 on: March 01, 2015, 10:28:42 AM »

Nu mi se intampla in fiecare zi sa ma citeze un Presedinte!  :D :D :D

Din descrierea d-lui Miky, parca am avut un deja vu' .....  Sa va povestesc experienta mea;

In locul unde se construieste un baraj, un curs de apa e complet barat si transferat in bazinul altui rau pe sub un munte. CEl putin din 2006 apa curgea si mai sub baraj nestingherita, barajul avand deja cota 80 m, deci ne-incurcand la lucrari.  Brusc, in 2012, curgerea apei in aval de baraj nu mai are loc, intregul debit din amonte de baraj fiind transferat in bazinul altui rau de pe versantul opus....

2012 corespunde cu finalizarea constructiei a doua MHC-uri pe raul in a carui bazin sunt transferate debitele ....  cosntructii ce apartin unui important om afaceri local.

Citesc legea, vad ca e complet impotriva legii ceea ce se face, incep si fac sesizari la Apele Romane, Mediu, etc., ei revin cu raspunsul in termenul prevazut, ca nu-mi pot da un raspuns din lipsa unor documente;

Fac aceleasi sesizari si la Ministerul Mediului - care trimit pe teren o echipa impreuna cu un reprezentant local de la Ape. Ma invita si pe mine. Eu ma prezint cu legea, cu sesizarile - le prezint pe teren ce si cum s-a facut, ii intreb daca s-a urmat procedura, daca e legal, etc.  Ei imi confirma ca nu e legal, ca nu e voie asa ceva.

Primesc raspunsul de la Ministerul mediului - ca barajul in constructie e necesar alimentarii cu apa potabila a municipiului (esxtras din memoriul justificativ de cosntructie din 1977 - 1980 - motive care nu mai sunt valabile) si ca nu este alta solutie;

Ma adresez  la Avocatul poporului - le prezint situatia, ii intreb daca poate fi subiectul unei sesizari - ei imi confirma ca da. Le trimit - raspunsul idenctic cu primul - in completa ignorare a legii .... Iio intreb pe cei de la apele romane daca e legal - nu e legal, dar nu este alta solutie......

Le perzint  celor de la apele romane, cum proprietarii de MHC-uri blocheaza scara de pesti pentru a stoarce inca un strop de energie in detrimentul faunei. Imi spun ca nu exista asa ceva, ca au fost in control si nu este asa ceva. Le spun ca am dovezi - fotografii si filme. 

Brusc - au disparut.  Revin peste o luna la MHC-ul cu pricina, iar blocasera scara de pesti. Filmez, fotografiez si ii anunt, telefonic de aceasta data....

Raspunsul - au fost in control si nu e nimic...

Am mers pe mass- media. Am nimerit peste un ziarist indepedent care mi-a expus situatia fff clar. Mass media locala nici-o sansa. Doar cea centrala;

Din experienta mea,  ori mergi pe politic, ori pe mass media centrala. O alta institutie ma gandesc ca ar putea fi Academia Romana. Citeam un articol despre costructia unui baraj si Academia a intervenit pentru a salva unele rauri care urmau a fi captate....

Dar ca persoana fizica - nici vorba sa fii bagat in seama; O asociere de cluburi, federatii, asociatii, etc. ar   avea mai multe sanse. 

Eu zic ca ar trebui inceput, vorba d-lui Miky - individual putem fi relaxati si multumiti individual, dar daca nu incepem sa facem zid, sa luptam si  sa ne protejam interesele noastre, interesele altora sigur vor veni si ne vor afecta mai devreme sau mai tarziu;

Deci ar cam trebui sa fim uniti si sa ne batem capul, chiar daca inseamna sa iesim din zona de confort cu care suntem obisnuiti;

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #92 on: March 01, 2015, 10:49:05 PM »
Liviu, poate ca acum e momentul, in toiul luptelor.  8)
Da, discutam de ape de munte. Pe mine cel putin alea ma intereseaza.
hasu ma, bravo!

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #93 on: March 02, 2015, 12:33:59 AM »
Dar daca te limitezi la ce te intereseaza numai pe tine sa nu astepti sustinere de la toti!

flydb

• Musca 13
  • Adult
« Reply #94 on: March 02, 2015, 10:09:11 AM »
Daca discutam de RNP, discutam de apele de munte si in mod deosebit de apele de munte care au ramas in administrarea lor. In cazul in care ne dorim semnarea unui protocol ar trebui sa ne gandim la ce putem noi sa oferim partenerului si ce asteptam de la partener. Trebuie sa punem aceste lucruri pe hartie, dupa care sa incercam un prim contact cu RNP-ul . Este posibil sa nu fie interesati deloc de ceea ce am dori noi. Dar, eu zic sa-ncercam. Deci, FRPMA se obliga sa: .................RNP- Romsilva se obliga sa:.........

?>