Si nici nu ne cunoastem personal, sa putem face aprecieri la puterea de intelegere a celuilalt!
Ti-am raspuns la exeplul dat de tine, stiu la ce ai vrut sa te referi, numai cu nu prea ti-a reusit cu acest exmplu sa scoti in evidenta ce ai vrut!
Era vorba doar de niste propuneri din partea mea si am spus ca nu tin sa fie luate in seama!
Daca numai unii pot avea pareri pe astfel de topic-uri, de ce nu le limitezi accesul celorlalti?
E mai usor sa-i spui sa stea pe margine , nu?......sau poate trebuia doar aplaudat? 
Eu am incercat sa fac, dar din pacate nu am mai avut cu cine!
Cand am spus ca"prefer sa nu continui", ma refeream doar la discutie.
CONCRET, cand voi mai avea ocazia sa fac ceva, voi face negresit.
Tu daca ai reusit ce ti-ai propus, felicitari!
Concis, cum iti place:
1. Nu ne cunoastem, asta-i defectul netului, insa eu am apreciat puterea de intelegere dupa raspunsurile si comentariile pe care le-am primit, singurele pe care le am la dispozitie in aceasta situatie
2. Daca din exemplul meu ai inteles la ce ma refer asa cum afirmi, dimpotriva... inseamna ca mi-a reusit ! Nu e vina mea ca desi ai stiut la ce ma refer ai preferat sa vorbesti pe langa doar asa ca sa mai vorbim ceva !
3. Daca mai recitesti odata tot ce am scris, o sa constati ca n-am facut nici o remarca, nici o critica, vizavi de propunerile tale,...
Comentariile si dizertatiile in care te-ai lansat ulterior acestora (e drept ca te-a mai ajutat si Hell si... altii

), care nu aveau legatura cu subiectul topicului, sunt altceva, si sunt gratuite ! Eu la alea m-am referit !
4. Eu n-am spus nimanui sa stea pe margine, dimpotriva, de cele mai multe ori acest lucru ma mahneste cel mai tare !
Am incercat insa sa spun ca, atunci cand alegi sa stai pe margine (retoric vorbind), nu e cazul sa dai sfaturi la altii ce trebe sa faca si cum ii mai bine sa procedeze ! E cu totul altceva ! Poate ca nu e cel mai elegant din partea mea, insa asa cum am recunoscut, m-am saturat pentru ca am fost prea des in situatia in care toti stiau cel mai bine ce trebuie sa fac eu si cum, intr-o problema dealtfel colectiva !
5. Nu, nu trebuie aplaudat, insa merita sa exprimi pareri pe un topic, atunci cand intradevar ai ceva de spus la topicul respectiv, (mai ales cand e unul serios, si ai atatea alte topicuri la dispozitie sa te desfasori cum iti place), iar cand n-ai, esti liber sa te abtii ! Nu tin sa limitez accesul celorlalti, considerand ca pe forumul asta suntem o comunitate de amici al caror nivel e capabil sa discearna acest lucru !
6. Eu nu-ti ceream socoteala ce ai facut, intrebam doar, deci nu trebuie sa-mi promiti nimic ! Nu e o crima sa nu faci nimic, e chestie de optiune a fiecaruia nejudecabila ! De pilda nimic din ce fac pe tema asta nu fac cu placere, daca s-ar putea chiar as prefera sa nu fie nevoie sa fac ceva, insa nu incerc sa ma eschivez atunci cand sunt solicitat !
7. Nu, nu am reusit ce mi-am propus, cel mai probabil e o cauza pierduta, insa eu daca chiar ajung intr-un punct in care din diferite motive, nu mai pot, nu mai vreau, etc.... sa fac ceva si decid sa stau pe margine, atunci chiar stau pe margine si las pe altii care inca se mai straduie fara sa-i sfatuiesc cum sa faca ceea ce eu n-am facut !
In schimb ai dreptate acest dialog nu trebuie prelungit, pentru ca duce intr-o directie pe care nu ne-o dorim nici unul dintre noi ! Ai ultimul cuvant, sau daca si tu esti de acord, putem considera micul nostru subiect personal, inchis !
Asa cum am mai spus, nu am nimic cu tine, ai fost doar "prilejul" rabufnirii mele (motiv pentru care mi-am cerut o data scuze)...