Author Topic: Proiect ordin prohibitie 2015  (Read 35453 times)

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
Re: Proiect ordin prohibitie 2015
« Reply #45 on: December 17, 2014, 10:37:15 PM »
Toti stim situatia din Romania, asa cum ai explicat si tu pe scurt, dar atunci te intreb:
Ce rost mai au demersurile facute inclusiv de Musca13?
Pentru cateva saptamani in plus de pescuit la aceasi pesti, tot mai mici si tot mai putini cu fiecare an?
Ce crezi ca se va rezolva?
In general braconierii adevarati, cei care fac cu adevarat rau, nu sunt muritori de foame indiferent de zona! ;) iar multi se mai stiu si cu cei care ar trebui sa aplice legea!
Si cum poti educa pe cineva care prefera sa stea in birt in loc sa munceasca si sa-i fie mai bine?
Cercul asta vicios e creat de noi, de indiferenta de care dam dovada, in general!
Deci...
Eu am un coleg la serviciu,... baiat fain de felul lui, ... insa...  ;D
De cate ori ne lovim de o problema complicata sau si mai bine spus, de un complex de probleme extrem de complicate, se agita, se concentreaza, se da peste cap, ... pana intelege problemele, conexiunea dintre ele, si le pune un diagnostic !
Odata stabilite cauzele corecte, cade intr-o stare de epuizare satisfacuta, dupa un efortul suprem pe care l-a depus, si nu mai face absolut nimic, ca si cand asta a fost partea cea mai grea in rezolvarea problemei si el a facut-o ! De acolo mai departe problema ramane intr-un vesnic stand by, nerezolvata, pentru ca pentru a fi rezolvata, mai depinde doar de un... trebuie ...sa se faca ceva, sa , sa se vrea, sa vina ceva, sa se miste ceva, in general sa se... ori acel sa se... nu vine domle, nu se misca, nu se intampla ... de kkt, ce mai !
La final, evident, de vina e indiferenta noastra colectiva, raspunderea colectiva (cu cat mai multi, cu atat mai disipata),...
Si ca sa revin la subiect...
Hell, .... e clar ca ti-ai dat seama despre ce e vorba si ce trebe facut !
Marius,... e clar ca si tu ai inteles la cat ii ceasu si unde e hiba cu apele noastre cu pestii si cu pescuitul !
Si ceilalti la fel,...toti v-ati dat seama !
Ma,... uite io nu neg, sunt total de acord cu voi ! Da' total ! Aveti perfecta dreptate si cand spuneti de ce, si ce ar trebui "sa se intample", ca sa nu mai fie asa ...
si eu vreau sa se intample chestiile alea si va asigur ca sunt sincer si din toata inima !
Acu' ca suntem toti de acord cu asta de vreo cativa ani, ...si atat !!!,... ma linisteste !
Numa ca sunt extrem de stupefiat si surprins ca desi am stabilit ca suntem de acord in toate privintele, ... nu se intampla nimic si nimic nu pare sa se schimbe !
Ba ma face sa cred ca o sa mai fim de accord inca niste ani, si din pacate intr-un mod total neasteptat,... n-o sa se intample iarasi nimica ! Futu-i ! Ce poooola or mai vrea astia de la noi ca sa se faca ce trebuie, nu li-i destul ? ? ?  >:D
« Last Edit: December 17, 2014, 10:54:29 PM by miky »
Presedinte autorevalidat ! Referendum nenecesar !

Marius

• Adult
  • Wolf
« Reply #46 on: December 17, 2014, 11:02:44 PM »
Miky,
Nu le va fi destul niciodata :D
Si ai dreptate, ne sta in fire sa gasim cauza, dar nu si rezolvarea sau daca o gasim si pe asta, nu continuam din diferite motive.
Crede-ma ca si eu am incercat cu cineva, plecand de la o idee, pe alta cale si cu alte parghii sa facem ceva. S-au strans cativa, de cateva ori si apoi incet, incet am ramas doar 2, cu idea.
Nu incerc sa te conving de nimic, dar poate, candva ne vom intalnii si iti explic mai pe larg si atunci poti sa imi confirmi daca am sau nu habar de ce se intampla cu pescuitul, in general ;)
Realitatea e mai urata decat pare :D

Poate daca voi ajunge la un MAN.......sau poate cand vi odata in Bucuresti  ;)
Hunting & fishing......hobby or madness

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #47 on: December 18, 2014, 06:46:33 AM »
Politistii de la rutiera au un program prin care unor anumiti soferi, alesi pe anumite criterii, pot anunta politia la un numar de telefon despre anumite evenimente din domeniul rutier si nu numai. Practic ei funxtiomeaza ca si o extensie a politistilor furnizand informatii.  Nu stiu daca e adevarata povestea dar mie asa.mi-a explicat un sofer care sustinea ca face parte din aceasta categorie.

Daca cluburile afiliate FRPMA  ar insista sa se faca ceva asemanator si pentru pescuit, sa poti anunta la un nr de telefon problemele de braconaj pe anumite rauri, sa fie creat un sjstem care sa.raspunda rapid cans suntt semnalate astfel de cazuri atunci sunt convins ca ar crea un efect benefic.

Daca in duscutiile cu cei de la.minister s-ar putea insista pentru a implica mai mult jandarmii si  politia mergand pana la a numi persoane de incredere.carora sa.i se dea.anumite nr de.relefon de la jandarmi de exempli cred ca.ar fi.ceva

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #48 on: December 18, 2014, 07:05:08 AM »
In general politia si jandarmii se scuza ca nu au cote de benzina ca sa faca asta, deci finduri, bani!
Cu toate ca au in sarcina lor asa ceva. Probabil ca exista si un protocol de colaborare ANPA - jandarmerie, dar e ... asa cum e

Ce nu mi se pare iarasi ok e acea taxa de 30 lei. Sa ceara naiba mai mult dar sa faca controale.

Inca ceva: celelalte cluburi, federatia aia de spin, despre care tot aud ca sunt mai organizati si puternici ... ce parere au? Nu se alatura si ei?

Marius

• Adult
  • Wolf
« Reply #49 on: December 18, 2014, 09:04:20 AM »
Aseara era tarziu si am uitat sa te intreb ceva.
Acum mi-a luat-o putin inainte Liviu :D

Miky,
Cate cluburi sau asociatii s-au alaturat voua sau de cate stiti ca se implica pentru a schimba ceva, cum face Musca13?
Nu cred ca sunt foarte multe!?
Ca sa poti schimba ceva in bine in afara de faptul ca trebuie sa o faci in cadru organizat (cum o faceti voi), trebuie sa ai alaturi cat mai multi sustinatori!
Dar la noi multe asociatii sau cluburi sau grabit doar sa mai adune cate o cotizatie de membru in schimbul permisului ANPA!
Sunt putini cei care o fac din pasiune si din respect pentru ape, pesti si pescuit sportiv, in rest primeaza doar interesul financiar!

Tavi

• Administrator
  • Adult
« Reply #50 on: December 18, 2014, 10:22:21 AM »
Aceasta petitie sau ce-o fi va fi adresata de catre FRPMA care reuneste mai multe cluburi de muscari.
Din cate stiu, pana acum nu au fost cooptate si alte cluburi, asociatii, Ligi pentru sustinerea acestei actiuni.
Noi (M13) am mai incercat in trecut sa obtinem sustinerei si de la altii (LRS, cluburi, etc).
Avand in vedere cum s-a ”colaborat” pana acum, de data asta nu cred ca merita sa ne rugam din nou si de altii sa ne semneze hartia. Mai mult de atat oricum nu s-au implicat, ba chiar si semnatura a fost obtinuta cu insistente in unele cazuri.
De data asta o facem in cadrul FRPMA si atat, mai ales ca solicitam si sa fim prezenti la consultari pe viitor.
Cel putin asa vad eu lucrurile.

hasu ma

• Musca 13
  • Adult
« Reply #51 on: December 18, 2014, 08:16:13 PM »

A te fofila de responsabilitati nu e doar pentru cei de la stat, stati linistiti  :laugh: :laugh: :laugh:

Dar in discutiile cu cei de la minister se poate insista ca organele in drept sa fie mai receptive si sa raspunda  mai bine unor fel de sesizari;

PS

Avem aici pe forum un jurist caruia sa-i cer parerea legat de situatia unui rau?

Mersi

Liviu

• Administrator
  • Adult
« Reply #52 on: December 18, 2014, 08:27:25 PM »
niciunul declarat  :(

Dan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #53 on: December 19, 2014, 12:10:47 AM »
Deci...cum bine spunea cineva.
Eu am inteles din titlu ca e vorba de ordinul care vizeaza prohibitia, ca trebuie facute ceva modificari si depusa petitia, cererea sau cum i-o zice la anpa si/sau ministerul mediului.
Pe scurt, ce sa modificam, cine scrie forma finala, pina cind o scrie, cine o depune, pina cind o depune.

Despre braconaj, coruptie, nesimtzire samd putem discuta dupa, ca iarna e lunga.
Mi-a scapat mie ceva ?  :-[
Eu ma pot duce sa o depun.  :-*

Marius

• Adult
  • Wolf
« Reply #54 on: December 19, 2014, 09:04:42 AM »
Mi-a scapat mie ceva ?  :-[

Era vorba de niste doar de niste simple propuneri de introdus in ordinul de prohibitie, daca mai citesti odata, sigur vezi cum s-a ajuns aici! :)

Apropo Miky,
Ca se ne mai descretim putin fruntile si fara nicio rea intentie din partea mea, ce sa-nteleg din exemplul tau de mai sus?

Ca atunci cand va loviti de probleme colective importante, doar un singur om se agita, chiar daca fara rezultat?
Nu pot decat sa deduc, ca:
-ori colegul este responsabil cu "agitatul" in astfel de probleme colective, iar pe restul nu-i intereseaza, dar participa, ca asa e in program;
-ori problemele nu pot fi colective, daca se "agita" doar unul.
.....ca altfel n-am inteles totusi care e rolul celorlati, a colectivului??? :D
Cred ca solutia ar fi sa va implicati si restul colectivului mai mult si sa-l ajutati, poate asa le si rezolvati, nu sa-l lasati singur la greu chiar daca ed in fire, putin mai agitat.....e totusi "colegul" vostru! ;)

Dupa cum spuneam, pana nu exista un interes, indiferent de natura lui, nu exista si vointa! ;D

Dan

• Musca 13
  • Adult
« Reply #55 on: December 19, 2014, 09:59:41 AM »
Am mai citit o data.
Tot n-am inteles ce are braconajul si politia cu ordinul de prohibitie.
Si postarea mea tot propunere  era. Sa finalizam cu ordinul de prohibitie mai intii. Pe urma putem sa abordam si alte alte probleme.

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #56 on: December 19, 2014, 11:29:16 AM »
Dan,
 multumesc pentru propunere, se pare ca astazi adresa va fi deja depusa de catre Octavian (Carpatica) la cele 3 institutii in forma finala.
Forma finala o fost adoptata pe www.frpma.ro, din pacate intr-o sectiune unde nu toata lumea are acces,...
daca insa vreti sa o cititi, si nu va plictiseste, o mai postez odata aici...
De aceea aici nu m-am bagat si i-am lasat sa dizerteze cat vor pe braconaj si politie ! In fond era normal ca forma finala sa fie adoptata de cei care o semneaza si si-o insusesc !

Marius

• Adult
  • Wolf
« Reply #57 on: December 19, 2014, 12:02:15 PM »

De aceea aici nu m-am bagat si i-am lasat sa dizerteze cat vor pe braconaj si politie .....

Asta mi-a placut cu dizertatia! ;D
Cred ca s-a referit si la mine si.....mi-am recitit ce-am scris ca poate nu mai stiu ce-am zis, dar eu spuneam cu totul altceva, ma refeream la limitarea capturilor, C&R, etc!

In fine, prefer sa nu continui, chiar n-are nici un rost! ;D

Succes in demers!

tembelfaracauza

• Musca 13
  • Adult
  • ... sau biban?
high for flies

miky

• Global Moderator
  • Adult
  • Înparatu'
« Reply #59 on: December 19, 2014, 12:53:35 PM »
Asta mi-a placut cu dizertatia! ;D
Cred ca s-a referit si la mine si.....
.......
In fine, prefer sa nu continui, chiar n-are nici un rost! ;D
Nu neaparat la tine ! sau mai precis, nu numai la tine !
Marius, din pacate, fara dorinta neaparata de a te supara, trebuie sa constat ca esti unul dintre cei care n-au inteles nimic din ce am postat eu incepand cu exemplul cu colegul si de acolo incoace ! Pacat !
Spun pacat, pentru ca probabil eu n-am reusit sa fiu mai explicit, si daca tot n-am reusit sa te fac, pe tine si pe altii sa intelegeti ceva din ce am zis acolo, nici nu stiu cum, si nici nu are rost sa ma mai stradui sa o zic in alta forma pentru ca deasemenea nu veti intelege !
Pe de alta parte te rog sa-mi scuzi caracterul sec al postarii mele referitor la "dizertatia despre braconaj si politie", insa eu recunosc ca am reusit sa ma satur si sa devin imun la tot felul de sfaturi care vin din partea unora care prefera sa nu se implice, sa-si pastreze cu "mandrie" independenta, insa se simt extrem de legitimati sa emita pareri si sfaturi pe marginea problemei, fara sa se implice in vreun fel, avand senzatia ca numa' ei stiu cum ii bine si cum trebe, emitand doar propuneri cu verbe impersonale, de genul "sa se faca, sa se vrea, sa se intample", si mai apoi se supara daca cineva nu tine cont de opinia lor , lundu-si jucariile si retragandu-se in cochilia lor independenta situata undeva la inaltime ... Exemplul tau cu... "prefer sa nu continui chiar nu are nici un rost", vorbeste de la sine !
Nu neaparat esti tu de vina pentru asta, sau daca vrei, nu numai tu, insa pentru mine din pacate vad ca te straduiesti sa te incadrezi in acelasi peisaj !
La fel de mult as vrea sa ne spui pe marginea subiectelor de genul asta ce faci tu concret pentru imbunatatirea situatiei, in afara de faptul ca spui la altii pe forum cum ii bine de facut si ce ar trebui sa faca si sa sustina ei...
Din partea mea, poti sa faci ce consideri tu, atata timp cat te rezumi sa stai pe margine si atat, fie ca te superi fie ca nu !
Eu as prefera sa nu te superi, insa in caz  de nevoie, daca altfel nu se poate, ma pot adapta la orice situatie !
in orice caz, nu as dori sa interpretezi acest post ca si cum am ceva cu tine, sau ca te-am contrat tocmai pe tine, tu doar "ai renuntat primul pentru ca nu mai are nici un rost", in sensul in care ziceam mai sus, insa ce am zis io acum, aici, e valabil pentru mai multa lume !
Deci scuza-mi apelarea directa la adresa ta,... interpelarea e la general ! Tu ai fost doar "prilejul", in sensul ca as dori sa se supere toti cei care se simt atacati de postarea mea, in felul asta, mai nervosi un pic, poate si fac ceva in plus pe langa a posta pe forum pareri, care in esenta lor sunt foarte bune, doar ca spuse pe net, si atat, nu rezolva niciodata nimic !
Iti doresc numa' bine !
« Last Edit: December 19, 2014, 01:13:31 PM by miky »

?>