Asta mi-a placut cu dizertatia! 
Cred ca s-a referit si la mine si.....
.......
In fine, prefer sa nu continui, chiar n-are nici un rost! 
Nu neaparat la tine ! sau mai precis, nu numai la tine !
Marius, din pacate, fara dorinta neaparata de a te supara, trebuie sa constat ca esti unul dintre cei care n-au inteles nimic din ce am postat eu incepand cu exemplul cu colegul si de acolo incoace ! Pacat !
Spun pacat, pentru ca probabil eu n-am reusit sa fiu mai explicit, si daca tot n-am reusit sa te fac, pe tine si pe altii sa intelegeti ceva din ce am zis acolo, nici nu stiu cum, si nici nu are rost sa ma mai stradui sa o zic in alta forma pentru ca deasemenea nu veti intelege !
Pe de alta parte te rog sa-mi scuzi caracterul sec al postarii mele referitor la "dizertatia despre braconaj si politie", insa eu recunosc ca am reusit sa ma satur si sa devin imun la tot felul de sfaturi care vin din partea unora care prefera sa nu se implice, sa-si pastreze cu "mandrie" independenta, insa se simt extrem de legitimati sa emita pareri si sfaturi pe marginea problemei, fara sa se implice in vreun fel, avand senzatia ca numa' ei stiu cum ii bine si cum trebe, emitand doar propuneri cu verbe impersonale, de genul "sa se faca, sa se vrea, sa se intample", si mai apoi se supara daca cineva nu tine cont de opinia lor , lundu-si jucariile si retragandu-se in cochilia lor independenta situata undeva la inaltime ... Exemplul tau cu... "prefer sa nu continui chiar nu are nici un rost", vorbeste de la sine !
Nu neaparat esti tu de vina pentru asta, sau daca vrei, nu numai tu, insa pentru mine din pacate vad ca te straduiesti sa te incadrezi in acelasi peisaj !
La fel de mult as vrea sa ne spui pe marginea subiectelor de genul asta ce faci tu concret pentru imbunatatirea situatiei, in afara de faptul ca spui la altii pe forum cum ii bine de facut si ce ar trebui sa faca si sa sustina ei...
Din partea mea, poti sa faci ce consideri tu, atata timp cat te rezumi sa stai pe margine si atat, fie ca te superi fie ca nu !
Eu as prefera sa nu te superi, insa in caz de nevoie, daca altfel nu se poate, ma pot adapta la orice situatie !
in orice caz, nu as dori sa interpretezi acest post ca si cum am ceva cu tine, sau ca te-am contrat tocmai pe tine, tu doar "ai renuntat primul pentru ca nu mai are nici un rost", in sensul in care ziceam mai sus, insa ce am zis io acum, aici, e valabil pentru mai multa lume !
Deci scuza-mi apelarea directa la adresa ta,... interpelarea e la general ! Tu ai fost doar "prilejul", in sensul ca as dori sa se supere toti cei care se simt atacati de postarea mea, in felul asta, mai nervosi un pic, poate si fac ceva in plus pe langa a posta pe forum pareri, care in esenta lor sunt foarte bune, doar ca spuse pe net, si atat, nu rezolva niciodata nimic !
Iti doresc numa' bine !