Hell,
Nu pot sa spun decat ca stiu si sunt de acord cu ce ai scris in postul de mai sus, pana aici suntem pe aceasi unda!

DAR nu-i suficient pentru ca, noi, adica
tu si cu
mine vorbeam de
limitarea capturilor retinute!!! 
Singur ai dat exemplu la ce te intrebam mai sus:
.........
Sau
Chiar si cu legislatia actuala, daca s-ar asigura paza asa cum trebuie, fara favoritisme...crezi ca nu ar avea efect benefic asupra faunei?
Cunosc caz real...raul a fost imposibil de pescuit un an de zile, datorita debitului de apa....nu te puteai apropia de el. Al doilea an nu iti venea sa crezi cat au crescut pestisorii.
Doar ca tot in vara anului cu debit mic, sa fie decimat tot, din lipsa de paza.
Degeaba ai perioade de prohibitie pe specii, degeaba interzici un an pescuitul cu retinere pe anumite ape sau sectoare, daca lasi sa se retina apoi atata peste si nu repopulezi, revii de unde ai plecat!
Ai idee de BONITATE: unele rauri chiar nu suporta un pescuit cu retinere, agresiv, pentru ca nu pot "produce natural" mai mult peste, trebuie sa le ajuti ca sa ai!
Cum poti sa-i faci pe majoritatea pescarilor, fie ca sunt rupti sau nu in CUR sa faca si C&R sau LK???
Impartind fluturase pe care scrie ca pastravul e otravit?
Sa le explici, poetic, pe malul garlii ce senzatie ai cand dai drumul la un pastravior inapoi in apa?
Sa-i determini sa manance salata cand ei vor musai pastrav?
Nu cred!

Tot legea e baza......dar nu o lege stufoasa si interpretabila......si mai important, oamenii care o aplica si responsabilizarea lor!

Eu cred ca trebuie mai intai sa-i educam pe politicieni, pe bugetari, pe cei care sunt angajati sa aplice legea....... si asta pe banii nostrii....sa o faca cum trebuie!
Si inca ceva:.....speranta moare ultima!