Deoarece anul aceste ANPA a promis in scris Regiei Nationale a Padurilor-Romsilva ca o va invita la consultari atunci cand se va elabora Ordinul de prohibitie pe 2015 eu propun conducerii Asociatiei FLYFISHINGCLUB MUSCA XIII sa elaboreze in regim de urgenta o scrisoare catre Romsilva in care sa-i solicite acesteia sa participe la respectivele consultari si sa sustina, in numele comunitatii de pescari din zona de munte, urmatoarele;
- extinderea rezonabila a perioadei de pescuit pentru pastrav ( 1 aprilie - 30 septembrie)
- pescuitul lipanului in perioada 1 aprilie - 31 decembrie numai in regim C&R
MUSCA XIII reuseste tot ceea ce-si propune!!!
Flydb,
si eu iti multumesc ca esti tot timpul pe faza !
Da, cred si eu ca ar fi oportuna acum o astfel de adresa catre RNP, ba mai mult eu cred ca sunt necesare 2 adrese:
Una catre RNP si una catre ANPA
avand insa in vedere si ultimele noutati cu care nu stiu daca esti la curent, uite ce as propune eu:
Asa cum stii, in 2012(sau 2013 ?) s-a infiintat FRPMA, acea federatie din care noi ne-am retras atunci cand am simtit ca lucrurile o iau pe alt drum !
Intre timp, se pare ca celor din FRPMA le-a venit mintea la cap, si in luna octombrie 2014, au avut un AG, soldat cu suspendarea clubului Aqua din FRPMA si cu realegerea unei noi conduceri, de asta data se pare ca mult mai orientata spre obiectivele si principiile pe care le-am promovat noi atunci (si pe care le promovam in continuare)
Ca atare, pe de-o parte de vreo 10 zile ne-au trimis o invitatie de afiliere, pe de alta parte nici noi nu prea avem motive sa o refuzam, avand in vedere ca toate motivele retragerii noastre de atunci, au fost indepartate sau rezolvate !
Ca atare, acum tocmai suntem in curs de afiliere !
Deci avand in vedere cele de mai sus parerea mea este ca:
O astfel de adresa catre RNP, ar avea mai multa greutate daca ar veni din partea unei federatii de cluburi de muscari decat din partea unui singur Club !
Totodata, sunt de parere ca ar trebui trimisa tot din partea FRPMA si o adresa catre ANPA prin care FRPMA in calitate de reprezentanta a comunitatii de muscari din Romania, sa ceara clar sa fie invitata si ea la consultari cu ANPA in privinta ordinului de prohibitie, dar si la orice ale consultari pe marginea subiectului pescuit ! FRPMA este indreptatita sa ceara prezenta la aceste consultari precis, in baza OUG 23 /2008, nu mai stiu acum exact care articol, dar sunt sigur ca il putem gasi la nevoie !
In privinta insusirii celor 2 adrese de catre FRPMA, ma ocup eu sa le propun si sa-i conving !
In acelasi timp, poate ca ar fi mult mai eficient daca impreuna am putea pregati textul celor 2 adrese, pe care mai apoi sa le supunem spre adoptare FRPMA !
Iti fac aceasta propunere, nu ca sa ne eschivam ci pentru ca sincer, in acest moment cred ca in forma propusa de mine am putea avea mai multe sanse !
Oricum nu voi pune in discutie acesta problema in fata FRPMA, inainte de a afla raspunsul tau cu privire la propunerea de mai sus !
Asadar, ... astept la randul meu, parerea ta despre parerea mea !