Musca 13

General Category => Atitudine si implicare => Topic started by: miky on October 08, 2012, 12:29:59 PM

Title: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 08, 2012, 12:29:59 PM
Astazi am pus pe celalte forumuri de FF urmatorul anunt/apel :

In cadrul actiunilor de protest initiate de colegul nostru in ale muscaritului, Ovidiu Mihut, caruia i s-au alaturat mai mult de 60 de ONG-uri pana in prezent, luni a avut loc o intalnire la sediul guvernului, unde s-au dezbatut aprins subiecte legate de dezastrele ecologice provocate de constructia microhidrocentralelor in goana dupa "certificatele verzi"
Cu aceasta ocazie, s-a reusit blocarea si amanarea inceperii lucrarilor la astfel de proiecte pe raurile Topolog si Raul Doamnei
In acest moment insa este nevoie de sustinere din partea tuturor celor interesati pentru a putea salva aceste rauri de la dezastru... si este nevoie de sustinere concreta, faptic, nu prin vorbe de genul: ..."suntem alaturi de..."
Ajutorul care ni s-a solicitat, si la care Clubul Musca 13 subscrie fara rezerve, invitand totodata celelalte cluburi romanesti de FF, sa se alature intr-o actiune comuna, de sprijin a acestor demersuri de salvare a raurilor Romaniei, consta in strangerea de fonduri necesare pentru contractare, si realizarea unui studiu de impact ecologic asupra raului Topolog, pe care l-ar avea aceste constructii energetice ....
Acest studiu urmeaza sa fie comandat si suportat de cluburile de FF interesate, pe cheltuiala lor, valoarea acestuia fiind estimata aproximativ la 8000 de RON ! Acest studiu de impact, pentru a servi scopului si demersurilor colegilor nostri, este necesar sa fie finalizat in cursul lunii noiembrie 2012 !
Desi stim ca la aceasta ora FRPMA nu are inca actele de nastere finalizate, invitam cluburile fondatoare ca si pe toti cei interesati, sa ducem aceasta actiune impreuna, in timp util, ca si cluburi cosemnatare ale acestui demers !
Multumim de pe acum celor care se vor arata interesati si dispusi sa se implice in aceasta actiune !

Gheorghe Mihai
Presedinte Musca 13



Sper ca sunteti de acord !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on October 08, 2012, 12:36:15 PM
1000% DE ACORD! Vreau un numar de cont sa virez neste bani! Faptic, doar asa pot sa ajut, ca timp nu am!  :-[
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 08, 2012, 01:48:27 PM
Sunt binevenite si contributiile individuale.
Pentru operativitate punem la dispozitie contul clubului nostru pentru cei care doresc sa contribuie financiar.
ASOCIATIA FLYFISHING CLUB MUSCA XIII Sibiu
IBAN:  RO06 BTRL 0330 1205 T870 76XX
Banca TRANSILVANIA Sibiu
Banii stransi astfel vor fi utilizati doar pentru plata acestui studiu.
Va rugam sa mentionati pe ordinul de plata sau pe chitanta de depunere:
"donatie studiu de impact Topolog"
Multumim
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 08, 2012, 01:53:42 PM
Aveti mai jos dovezi recente ale dezastrului provocat de santierele energiei verzi, sub ochii inchisi ai autoritatilor...
Aveti deasemenea mai jos dovezi ale demersurilor celor care s-au implicat, si care nu-si pierd inca speranta... Nu sunt putini, si nu trebuie lasati singuri !
Avem convingerea ca doar respectul si admiratia fata de spiritul civic al celor implicati, ... nu e de-ajuns ! Ei trebuie sprijiniti faptic ! Acum !
Si mai credem ca noi, asociatiile de pescari / cluburile de pescuit / pescarii ...e timpul sa ne dam seama ca trebuie sa le fim alaturi ! In fond, e vorba de raurile... noastre !

http://totb.ro/video-energie-verde-rauri-beton-microhidrocentralele-vs-biodiversitatea-din-fagaras

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Statul_roman-complice_la_distrugerea_a_trei_rauri_din_Fagaras_0_784121879.html

http://peterlengyel.wordpress.com/2012/10/07/hidrocentrale-mici-dezastru-mare/

http://www.salvatidelta.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=826&Itemid=1
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 08, 2012, 07:18:24 PM
Am facut articol
http://musca13.ro/2012/10/cluburile-ff-versus-energia-verde/
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 08, 2012, 10:00:42 PM
perfect ! doar ca eu as fi lasat in titlul articolului si "Apel la implicare" sa se inteleaga despre ce-i vorba !
Altfel, unul grabit ar putea trage o concluzie prematura ca cluburile au si facut ceva, ori asta este un neadevar deocamdata !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 08, 2012, 10:09:47 PM
Las' ca se-ntelege din text
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: octavian on October 09, 2012, 08:03:37 PM
Am trimis catre voi 800 lei. Sper sa poate fi stransa toata suma.
(https://lh5.googleusercontent.com/-u5m-k5D0NOA/UHRWA0aREMI/AAAAAAAAGQ8/LH1dcSqzSX8/s800/OP%2520donatie%2520studiu%2520impact%2520Topolog%2520jpg.jpg)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 09, 2012, 09:53:07 PM
Multumim Octavian!
Carpatica rules! :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Crila on October 14, 2012, 12:58:42 AM
ma inscriu la categoria contributii individuale...PENTRU
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 16, 2012, 09:50:15 PM
Ok ! O sa devin patetic !
In urma imensului succes pe care l-a avut apelul nostru la implicare in problema distrugerii raurilor prin "certificatele verzi", si mai ales a puternicului ecou de care s-a bucurat acest apel, postat pe 5 saituri de pescuit (din care 4 de muscari !!!  >:D), si pe 3 pagini de facebook, inregistrand nu mai putin de ... sub 10 comentarii si vreo 3 like-uri date... din profil,... lista celor care au contribuit a devenit extrem de lunga, sprijinind astfel efortul celor ce tin acest protest in viata...
Desi nu stiu daca imi incape intr-o singura postare, o sa o prezint aici, ca sa va faceti o idee !
Pana acum am obtinut urmatoarele contributii:

1 - Clubul de Flyfishing Carpatica din Bucuresti - 800 Roni
2 - Nagy Zoltan impreuna cu baietii din Mures (care nu stiu in ce masura se identifica cu Clubul FFExtreme, pentru ca nu a lasat sa se inteleaga acest lucru) - 1000 Roni
3 - Luci Vasies (Cluj Napoca) - individual - 200 Roni
4 si 5 - Doi baieti pe care Tavi ii stie de pe extrasul de la banca, si il rog sa le posteze numele aici, care au contribuit tot individual cu cate 100 Roni
6 - Cristi Cotofana (membru Musca 13) - individual, pana la acest moment cu o... promisiune, care sunt sigur ca va fi transpusa in fapte curand !
7 - ... SI ATAT ! ! !
Sincer... m-am enervat ! Si nu m-am enervat din cauza realitatii, m-am enervat de cat de previzibila era aceasta realitate !
Celelalte cluburi de pescuit, probabil prea epuizate de un sezon competitional... "glorios" :P si multumite de cat "au pus osul la treaba pentru... fenomen"  :laugh: , se remarca prin... tacere si indiferenta !
Ceilalti muscari / pescari de tot felul,... la fel ! Toata lumea sta pe vine, cuminte, ascunsa dupa copacel, si nu zice nimic, asteptand sa treaca valul, ca sa poata iesi iar la inaintare cand o veni timpul, cu sau fara palmares pe masa, si sa se bata cu pumnii in piept reclamand implicarea in ...fenomen !

Personal cred sincer ca acest demers si aceasta lupta pe care o duc altii pentru noi, spre rusinea noastra, ar trebui sa fie genul de actiuni in care ar trebui sa se implice cluburile si asociatiile de pescuit, mai ales cele de flyfishing, fiind vorba in principal de distrugerea raurilor cu salmonide, specifice acestui gen de pescuit ! Nu spun ca ar trebui sa fie singura lor preocupare, insa nu ar trebui sa stea indiferente, mai ales cand alte entitati mai mult sau mai putin interesate direct in problema, adopta o atitudine civica responsabila si le mai si solicita sprijinul !
Cat priveste pescarii, mai ales cei pasionati de flyfishing, fie ca sunt sau nu integrati in vreo forma de asociere, iarasi mi se pare ca nu ar trebui sa ramana indiferenti la astfel de demersuri ! In fond, e vorba de obiectul pasiunii noastre ! Se pare insa ca ne lipseste spiritul civic si va trebui sa ne obisnuim cu asta si cu singura perspectiva care ne asteapta cu bratele deschise : HOPELESS ! ! !
Personal, apreciez foarte mult pe initiatorii acestui demers si le admir perseverenta si tenacitatea de a impinge lucrurile si protestul pana unde l-au impins, si cred sincer ca ar trebui sprijiniti !
Mi se pare inadmisibil, ca atunci cand o societate intreaga incearca sa se inchege ca atitudine civica, si cand in fine, ni se cere sprijinul concret, intr-o tema care ne intereseaza personal si profund, noi (fiecare dintre noi, individual sau in colectiv) sa stam deoparte cu mainile in san ! Din punctul meu de vedere, acest moment are o importanta mai mare decat o populare frivola pe care am putea-o face noi pe un rau fara perspectiva !
Asa ca ...
Tinad cont de toate cele de mai sus, maine voi contribui si eu tot individual cu 500 roni (in acest moment atata pot), dupa care propun clubului Musca 13 sa voteze si sa aloce suma de 2000 de Roni, ca impreuna cu celelalte contributii de pana acum sa adune macar contravaloarea a 1000 de Euro, suma pe care sa o punem la dispozitia celor din fruntea demersului, macar sa se ajute de ea in timp util !
O s-o fac, si o s-o fac pentru mine si pentru orgoliul meu de ... "zero barat in fenomen"  :laugh: :laugh: :laugh:, incercand sa mi-l pastrez nealterat, dupa care, voi deveni o buna perioada ... nesociabil ! ! !  >:D
Deocamdata, le multumesc celor putini care au subscris acestui efort, le multumesc totodata si celor care tin acest protest in viata si nu renunta...

 
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on October 16, 2012, 10:04:53 PM
... 8 - inca o persoana care se va tine de promisiune; abia i-a intrat leafa pe card  :-[
In rest, intr-adevar trist... :(
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 16, 2012, 10:24:28 PM
9 , .....
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on October 16, 2012, 10:31:26 PM
9 , .....
Tu trebuia sa te pui la 7; n-ai vast ca-i liber?  :P :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 17, 2012, 01:28:18 AM
Din pacate si acest demers se inscrie si in acelasi tipar al altor initiative care au apelat la civism si implicare.
Cativa tampiti se agita, altii (mult mai multi) comenteaza atotstiutori si superiori de pe margine si imensa majoritate ignora total.
"Celebra" populare initiata pe rapitori a generat 80 de pagini de pareri, impresii, sfaturi, certuri, scandaluri, etc.
Concret s-au strans 1000 de lei si 5 oameni care au dus-o la capat, evident punand din buzunar diferenta pana la 1600 + combustibil, oxigen, hidrobion improvizat, zile libere si carat galeti.  De mentionat ca nu au lipsit acuzatii ca am avut interese, ca am facut-o pentru imagine, ca s-a fugit cu banii, ca am prins noi pestii, etc
A doua populare a fost tot pe-acolo ca bani, cu diferenta ca au fost cativa inimosi care au contribuit substantial.
Initiativa de a misca ceva in AJVPS-ul local reusit sa stranga la fel de multe pagini de pareri, sfaturi, critici, acuze dar in final au pus osul la treaba vreo  5-6 oameni...
Despre petitii si repetatele apeluri la discutii cu alte cluburi si cu onor institutiile statului nu mai zic nimic ca ma ia greata de tot.
Federatia de muscari...tot o mana de oameni s-au chinuit, au scris statute, au umblat pe la ministere si tribunale dupa hartii ca pana la urma sa rezulte nimic, nici dupa doi ani nu e infiintata pentru ca pe ceilalti i-a durut in basca sau au pus chiar bete-n roate prin inactiune.
Intr-adevar hopeless e cuvantul.
Dau si eu ceva bani pe persoana fizica pentru actiunea asta, evident sunt de acord sa contribuim cu inca 2000 din banii clubului.
Revin cu lista de donatori la finalul actiunii, oricum nu am extrasele la mine acum.
Apropo, cand e termenul limita?

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on October 17, 2012, 08:44:53 AM
... Ajutorul care ni s-a solicitat, si la care Clubul Musca 13 subscrie fara rezerve
Miky, de ce nu puneti in lista si Musca13? Altfel ... nu prea am de comentat. Parerea mi-am spus-o pe un alt topic tot de aici de pe forum: sansele de succes sunt ZERO din pacate!
Am patit-o si eu: am plecat la pescuit acum 1 an pe Dobra in HD si pe vreo 1-2km nu mai exista rau! Deci nu ca era deviat sau ... NIMIC, albia era uscata complet. Am urcat mai mult si a reaparut raul. Am vorbit cu cineva de la Apele Romane si i-am spus ... se stia de treaba asta.  :(
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 17, 2012, 11:25:07 AM
Tavi,
nu exista un termen limita, insa studiul de impact trebuie demarat si finalizat acum in noiembrie cel tarziu !
Practic zilele astea, azi sau maine, il voi suna pe Ovidiu Mihut si ii voi spune cam pe ce nivel de suma ne putem baza pana la nivelul zilei de Vineri 19.10 2012

Liviu,
Musca 13 va aparea in lista cand vom decide suma cu care contribuim ! Deocamdata eu am propus o suma si Tavi a fost de acord cu ea... restul nu v-ati pronuntat, si nu tin mortis sa ziceti ca hotarasc eu ca pe tarlaua mea , suntem totusi un club !
Eu recunosc, pe mine ma doare acest dezastru, nu numai pentru ca pescuiesc cu predilectie la pastrav, iar constinta ma plaseaza fara echivoc de partea celor care se zbat pe tema asta, chiar daca nu exista speranta ! Din respect pentru mine, pentru hobbyul meu, pentru o natura in care am copilarit si am devenit ceea ce sunt azi, nu pot fi decat radical si inversunat impotriva acestui dezastru si al imbecilitatii lumii in care traim ! Chiar daca e hopeless, si batalia e pierduta din plecare, nu m-as mai putea uita in oglinda daca as sti ca n-am miscat un deget si am pierdut timpul in tabara nepotrivita, mai ales cand mi s-a si cerut sprijinul !
Celorlalti muscari, care reusesc sa stea pasivi deoparte, si indiferenti, fara sa le fiarba sangele in vene in fata acestor dezastre, nu pot decat sa le spun cu tristete:
 "Dormiti linistiti, ... in tara e bine ! Se lucreaza la viitorul vostru..."  >:D >:D >:D
Si daca mai era nevoie de un argument, il dau: eu de pilda, nu pot citi acest articol pana la capat:
http://peterlengyel.wordpress.com/2012/10/07/hidrocentrale-mici-dezastru-mare/
Am incercat de vreo 3 ori, si de fiecare data pe la jumate / trei sferturi, ma enervez  si ma turez, asa ca ma opresc din citit, ies afara din birou, fumez 3 tigari una dupa alta injurand si imi vine sa-mi bag ... la,... in ea, Romanie !
Asa ca, ... atata vreme cat exista oameni ca Mihut, ca acest Peter Lengyel, si atatia altii ca ei, ma plec in fata lor cu respect si ma rog sa-i tina nervii si perseverenta, sa nu renunte... chiar daca batalia o sa fie pierduta !
 
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: JB on October 17, 2012, 11:39:43 AM
Daca nu e tarziu la inceputul lunii noiembrie, mai particip cu 100 ron
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: flydb on October 17, 2012, 03:39:33 PM
Mai baieti, astazi sau, cel tarziu maine, bag si eu 100 lei.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: flydb on October 17, 2012, 04:13:26 PM
Gata, am platit prin INTERNET BANKING!!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Crila on October 17, 2012, 09:20:23 PM
dupa posibilitati





Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Crila on October 17, 2012, 09:21:52 PM
si DA, sunt de acord cu 2000 RON contributia MUSCA 13
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on October 17, 2012, 09:24:36 PM
Daca nu este tarziu, Duminica vreau sa va invit la o cafea, si o sa particip si eu cu cat pot.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 17, 2012, 09:38:56 PM
bah deci suntem aiurea rau
Dam 2000 din banii "clubului" si mai dam si "de la noi"... tot noi? ???
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 17, 2012, 10:25:05 PM
bah deci suntem aiurea rau
.... si mai dam si "de la noi"... tot noi? ???
Pai no... restu's ocupati cu inscrierea la Open Challenge Tg. JIU (9-11 Nov. 2012)
Io zic ca-s de inteles...  :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 17, 2012, 10:28:34 PM
Sa inteleg ca o parte din taxa de inscriere se va duce pentru studiul de caz Topolog?  :laugh:
Iata ce idee numa buna de propus concurentilor.
Pacat ca noi nu avem dreptul sa vorbim despre concursuri ca n-am facut nimic pentru fenomen.
Dar poate cineva cu ceva CV in acest domeniu elitist sau etilist ar putea sa le sugereze... ;)

l.e. nu m-am putut abtine...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 17, 2012, 10:38:30 PM
Sa inteleg ca o parte din taxa de inscriere se va duce pentru studiul de caz Topolog?  :laugh:
NU !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 17, 2012, 10:41:47 PM
Stai sa vedem.... 8)
http://www.frpma.ro/forum/viewtopic.php?f=11&p=909#p909
http://www.flyforum.ro/post8473.html#p8473
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 17, 2012, 11:06:47 PM
 :laugh:

suna banc cu Radio Erevan .....
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on October 17, 2012, 11:13:42 PM
:laugh:

suna banc cu Radio Erevan .....
:laugh: :laugh: :laugh: DA! "... nu i-au dat-o, i i-au luat-o..."  :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 18, 2012, 07:59:55 AM
Stai sa vedem.... 8)
Sunt sigur ca vei primi raspunsul pe care-l cauti,... cu lumanarea !  :P
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 18, 2012, 08:13:59 AM
De-abia astept sa trec raspunsul la palmares.  :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 18, 2012, 09:36:48 AM
la al tau sau al lor ?  :P
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 18, 2012, 10:11:32 AM
Al meu ma, normal.
Sunt colectionar de calificative si diplome de zero barat, reprezint tot ce e mai rau in, mizeria flyfishingului, nu am facut nimic pentru fenomen...sunt in carti (tuzzz) pentru titlul de antipaticul anului.  :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on October 18, 2012, 10:15:33 AM
Taj'mah ca esti simpatic; numa' aia au gaturile cam inguste; pot inghiti doar pasat... oameni fragezi, deh!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 18, 2012, 03:29:58 PM
Am reusit si io sa virezi azi ceva banuti, tot dupa buget :(, mai dau o tura la salar.
Maine mai dupa-amiaz mai scot un extras si publicam lista de donatori.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on October 18, 2012, 04:23:18 PM
deci ... separat de club? sa stiu si eu ... sa nu ma aratati cu destu
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 18, 2012, 05:18:48 PM
Nu separat ci adaugat :)...dar si banii clubului sunt tot ai nostri, nu e o obligatie sa mai dai si pe "persoana fizica"
oricum te arat cu degetu si daca platesti tu tot.   :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 18, 2012, 08:02:58 PM
http://www.youtube.com/watch?v=iBFIuXZ1OBE&feature=bf_prev&list=ALzxNYRMVOCRg-Yz4SyEwHaRaFVliNVK7u


poate ar trebui pusa pe flyforum......
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on October 18, 2012, 09:09:31 PM
... Ajutorul care ni s-a solicitat, si la care Clubul Musca 13 subscrie fara rezerve
Miky, de ce nu puneti in lista si Musca13? Altfel ... nu prea am de comentat. Parerea mi-am spus-o pe un alt topic tot de aici de pe forum: sansele de succes sunt ZERO din pacate!
Am patit-o si eu: am plecat la pescuit acum 1 an pe Dobra in HD si pe vreo 1-2km nu mai exista rau! Deci nu ca era deviat sau ... NIMIC, albia era uscata complet. Am urcat mai mult si a reaparut raul. Am vorbit cu cineva de la Apele Romane si i-am spus ... se stia de treaba asta.  :(


Poate ca in mare masura ai dreptate, poate ca sansele sunt Zero dar nu sunt de acord cu abordarea ta. Sa nu o iei ca o polemica ci ca o opinie strict personala.
  Suntem agresati si coplesiti de un sistem ticalosit ale carui virtuti unice sunt coruptia si hotia, un sistem ticalosit care isi trage seva si puterea din ignoranta si din NEPĂSAREA COMPLICE a celor pe care-i agreseaza, din blazarea acceptarii politicii faptului implinit, din impotenta manifestarii respectului fata de sine si acceptarea apriori din partea  noastra -ca o predestinare- a conditiei de bovine tembele incapabile de reactie pe care mizeaza si subzista acest sistem .Culmea e ca acest sistem , dupa ce mi-a harazit conditia de bovina tembela , mai vrea si declar personal sa-mi asum public aceasta conditie de bovina tembela incapabila de reactie si total supusa stapanului prin faptul ca platesc (obligat) taxa de 5% de coregenerare pt. energie verde, adica EU platesc , nu cei care investesc si distrug!. Chiar daca suntem tratati ca niste bovine tembele nu suntem insa si obligati sa acceptam acest tratament fara sa reactionam chiar daca rezultatul va fi poate ZERO. In iarna trecuta cateva zeci sau sute de oameni care au iesit in strada in mai multe zile consecutiv si au schimbat pana la urma un guvern (din pacate nu si sistemul ticalosit).DE CE n-am putea si noi sa incercam sa salvam macar un rau?!Ca sansele sunt ZERO?! Ca sansele noastre sunt infime?Ca noii baieti destepti pot cumpara pe oricine?!Nu e chiar asa, chiar am obtinut niste victorii uriase raportate la calibrul adversarilor si la mijloacele infime pe care le detinem , dintre care cele mai importante sunt tenacitatea si poate cel mai important aspect, refuzul de a accepta statutul de bovina tembela.
Va dau un singur exemplu:
Raul Neagra Brosteni care a fost salvat datorita implicarii  doar a DOI pescari si  iubitori de natura care s-au dedicat total; ma intreb ce s-ar intampla cu alte rauri daca doar cateva zeci de muscari, cu toata media centrala in spate  care ne sustine, s-ar organiza in toata tara sa apere raurile cu mijloace extrem de accesibile si legale?!
Aici e vorba de mult mai mult decat disparitia salmonidelor, e vorba daca acceptam noi despre noi sa credem ca intr-adevar suntem niste bovine tembele blazate !!!!
Ar fi o victorie uriasa chiar numai daca am salva un rau, oricare ar fi el .Sunt destule premise la momentul actual sa salvam mult mai multe. Dar totul tine de abordare.
   Pe de alta parte vreau sa precizez clar niste aspecte legate de Topolog:un studiu STIINTIFIC solid si complet de evaluare a impactului unor lucrari de constructie MHC intr-o zona protejata cum e Topologul trebuie sa fie facut de o echipa de specialisti LEGAL AUTORIZATI SI CERTIFICATI de ministerul Mediului,cu calificari in ihtiologie, acvacultura, pasari, specii de interes comunitar, etc.Trebuie luate diverse mostre si procesate in laborator(extrem de scumpe) in mai multe etape. Am facut un astfel de studiu pe alte rauri.A costat enorm, insa am realizat ca in tara asta sunt o multime de oameni care nu accepta conditia de bovina tembela atunci cand un grup de compatrioti de etnie maghiara fara legatura cu pescuitul(care au vazut in presa drama de pe Capra si Buda) a venit cu propunerea si a sustinut neconditionat un astfel de studiu realizat de specialisti, studiu care a costat pt. un curs de apa doar vreo 11 (unsprezece SAGE-uri premium)!! M-am gandit ca importanta nu e suma care se strange(suma totala e muuult mai mare) ci faptul ca s-ar putea implica DIRECT si pescarii de musca care clameaza tot timpul disclaimere peste disclaimere despre prodigioasa activitate in slujba acestui nobil sport.
Anul trecut cei pescarii de spinning au dat exemplu:LRS A CONTRIBUIT DECISIV la realizarea materialelor video care au asigurat suportul informatiilor prin care constructia de MHC pe raurile de munte a devenit problema in dezbatere nationala.Nu mai vorbesc de ceilalti oameni  din alte ONG-uri.
O mentiune foarte importanta: un pescar dintr-un club de pescuit, pe parcursul unui singur an,benevol a sustinut neconditionat din buzunarul propriu cam cu 5 sageuri actiuni directe si consistente ca finalitate, materializate CONCRET prin suspendarea de catre UE a unor sume imense catre Min. Mediului, ca o consecinta  si a situatiei de pe Buda si Capra...cu singura pretentie sa ramana anonim.
Ca o concluzie personala: intr-un razboi asa mare si parsiv ,8000 lei nu inseamna prea multi bani chiar daca e criza, ci doar maruntis raportat la posibilele consecinte pt. rauri, mult mai mult inseamna ATITUDINEA si dorinta de a schimba ceva in gandirea noastra si mai ales in comportamentul nostru.
Nu stiu daca stiti dar Romania este in situatia de a fi introdusa in infringement(nu stiu daca am scris corect termenul, daca nu sa ma iertati!)datorita situatie de pe Capra si Buda.
Respect tuturor celor care va preocupati de situatie.

NU UITATI : e foarte posibil in curand in Romania toate raurile montane sa arate ca o BUDA ! Mi-as dori atunci (daca mai apuc!) sa citesc CV-urile celor care au contribuit la dezvoltarea *fly fishing-ului romanesc)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 18, 2012, 09:21:04 PM
La capitolul contributii personale in sprijinirea acestui demers se inscrie si gestul nobil, care vorbeste de la sine, al domnului Victor Zidaru, din Belgia, din partea caruia am ridicat astazi 18.10.2012 prin Western Union, suma de 200 Euro !
Multumesc, si... tot respectul, dle Victor ! ! !

Miky
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 18, 2012, 11:05:20 PM
cat avem pana acum ?
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on October 19, 2012, 05:19:00 PM
Situatia astazi 19.10

Flyfishing Club Musca13          2.000
Flyfishing Club Carpatica           800
S-au mai strans 2.790 lei din contributia urmatorilor:
Valentin Budau
Szederyesi Iosif
Octavian Stan
Andrei Avel
Mihai Gheorghe
Lucian Vasies
Bogdan Muresan
Sorin Voiculescu
Cristian Cotofana
Sergiu Campian
Octavian Voinea
Victor Zidaru
Total: 5.590 lei
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: liviu.ct on October 22, 2012, 03:38:34 PM
Sansele sint mici,nu zero...
Interesele sint mari,la mijloc sint multi bani....
Problema lor e ca fac MHC ilegal,si asta trebuie atacat  ...
Cum spunea si OVM,ei isi umfla buzunarele,noi platim taxe si datorii externe....
Ar trebui cerut si reevaluarea studiului de fezabilitate,concret,cit sint de rentabile MHC...mai mult ca sigur ca previziunea economica in ce le priveste e umflata si bosumflata ca sa justifice investirea banilor si desfasurarea lucrarilor prin "exact" acele firme care au interes....care se vor infrupta din "cascaval" ,si pentru asta fac orice,distrug orice....unii isi primesc spaga,firmele isi iau banii,si pina la urma noi nu cistigam nimic,doar pierdem
Si daca nu luam noi atitudine,atunci cine?Cei care s-au inpacat deja cu ideea ca nu vor mai fi riuri?Cei smecheri care "stiu ei pe cineva!" si care au "...vorbit cu cineva!" si "stiu ei mai bine..." .De 20 de ani tot auzim vrajeala din asta "toxica",prost e cine mai pune botul'....din pacate ,pun multi!
Tot respectul pentru cei implicati in aceasta actiune,trebuiesc sustinuti pe orice cale,trebuie insistat pina cind cineva v-a vedea si v-a auzi exact ceea ce se intimpla.
Nu am pescuit nici pe Capra,nici pe Buda sau Topolog sau multe alte riuri ce sint planificate sa fie distruse,si poate nici nu voi ajunge prea curind pe acolo....dar atitta timp cit mai exista,mai pot visa sa pescuiesc cindva acolo....daca  nu vor mai fi,la ce sa mai visez?

P.S. Am postat ceva si in topicul " De citit"...s-ar putea sa vi se para interesanta asemanarea cu ce se intimpla de citva timp si la noi...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 25, 2012, 10:23:23 PM
Au intrat si banii de la clubul Muscarici din Timisoara - 800 roni
Multumiri !!!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on October 26, 2012, 07:10:13 PM
Si azi ar fi trebuit sa intre 1000 lei de la S.C. Multiplan S.R.L. Tg. Mures, in spatele carora stau baietii din Tg. Mures (FFExtreme) Ar trebui verificat soldul pentru ca... eu cred ca, in linii mari,... cam asta e !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on October 26, 2012, 07:19:41 PM
5500 + 800   + 1000 = 7300.
O sa fie 8000 ,  fara griji.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on November 01, 2012, 03:54:31 PM
Situatia astazi 01.11

Flyfishing Club Musca13            2.000
Flyfishing Club Carpatica           800
Multiplan Electronic SRL             1000
(baietii din Tg. Mures)    
Fly Fishing Club Muscarici   800

S-au mai strans 3.170 lei din contributia urmatorilor:
Valentin Budau
Szederyesy Iosif
Octavian Stan
Andrei Avel
Mihai Gheorghe
Lucian Vasies
Bogdan Muresan
Sorin Voiculescu
Cristian Cotofana
Sergiu Campian
Octavian Voinea
Victor Zidaru
Dan Alexe
Cirlanaru Mihai
Liviu Lambru

Total: 7.770 lei
Multumim!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on November 05, 2012, 07:23:22 PM
http://romania.panda.org/?206618/Poziia-WWF-Romnia-privind-modificarea-Codului-Silvic
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on November 05, 2012, 10:16:34 PM
http://romania.panda.org/?206618/Poziia-WWF-Romnia-privind-modificarea-Codului-Silvic
Hell,
 am vazut ca prin alte parti pe unde ai pus linkul asta ai scris si:
"hai sa ne ajutam"...

Intrebare:
Cum ? Sa facem ce ? ... sau... la ce te-ai gandit ?

PS : altfel, linkul e interesant si chiar ofera perspective !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on November 05, 2012, 10:23:55 PM
Daca tot avem problema pe care o avem cu raurile.
M13 nu poate solicita/fraterniza cu cei dela WWF?
Ar fi o situatie castig-castig.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on November 29, 2012, 08:25:12 AM
http://vimeo.com/user12517545/videos


Si altii incearca....
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on November 29, 2012, 08:11:54 PM
in acelasi ton
http://speypages.com/speyclave/showthread.php?t=62112
Echipamente donate pentru a fi vandute la licitatie ....cititi topicul
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on December 09, 2012, 08:28:13 PM
Campania continua !
Intre timp, se pare ca studiul de impact pentru raul Topolog, capatand o miza foarte mare, a devenit obligatoriu sa fie finalizat printr-o echipa de cercetatori de la o Universitate din Romania (informatie pe care nu o pot confirma 100%, asa am inteles eu ),... in aceste conditii si costurile acestuia au crescut !
Din fericire, alte si alte organizatii se implica tot mai tare in aceasta actiune comuna, pentru a fi dusa pana la capat:
Astazi, Centrul de Resurse pentru Participare Publica :
    http://www.ce-re.ro/doua_urgente
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on December 09, 2012, 09:46:31 PM
poti afla detalii despre oamenii din iasi ? poate.....  :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on December 09, 2012, 10:26:43 PM
Nea miky, daca-i cazul mai pune de-o cheta... nah, daca merita... leafa mere lunar... abia s-a deschis apetitul; unde mai pui c-am castigat si prima tombola din veatza mea! :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 09, 2012, 10:31:20 PM
Am pus si pe pagina noastra de facebook si am actualizat articolul de pe site-ul nostru.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on December 09, 2012, 11:37:46 PM
Nea miky, daca-i cazul mai pune de-o cheta...
Nu cred ca e cazul deocamdata...
V-am spus doar ca sa va tin la curent, in caz ca va intrebati cine-o fugit cu banii,...  :laugh:
Deci banii sunt acolo in cont, sunt in asteptare, se pare ca saptamana viitoare CR Participare Publica ne va contacta sa intregim suma, si impreuna cu Ovidiu Mihut, vom stabili pasii urmatori !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on January 19, 2013, 11:53:04 PM
aveti mai jos linkul cu imagini inca reale de pe cursul superior al raului Topolog:
http://www.youtube.com/watch?v=cKo-Goquu64
despre populatia abundenta de pastrav de la izvoarele acestui rau, imaginile vorbesc de la sine ! Despre marimile pestilor aflati mai la vale, v-a exemplificat Ovidiu, in imagini, pe topicul cu marea intalnire ...
Eu zic ca raul merita efortul nostru, si al tuturor celor care incearca sa-l salveze !
Apropo de asta, ca sa va tin la curent oarecum, asa cum cred ca v-am mai spus, studiul va fi contractat cu un Centru de Invatamant Universitar din Romania, motiv pentru care va fi oleaca mai elaborat in aspectele pe care le va cuprinde (sper) ceea ce va da probabil o si mai mare credibilitate, dar va umfla si factura care-l va insoti...
Ce nu v-am spus inca dar va spun acum, este ca ni s-a alaturat si organizatia WWF Danube Carpathian Programme Romania, care va contribui si ea cu o suma importanta, astfel incat vom fi 2 beneficiari si cosemnatari ai contractului cu respectivul Centru Universitar.
In momentul de fata, am primit amandoua organizatiile draftul de contract si-l studiem pentru a veni cu observatii privind aspectele care ne intereseaza !
Intre timp, asa cum ati observat, Ovidiu ne mai desfata din cand in cand cu cate o imagine de pe ..."inca actualul Topolog", si parca ne aduce aminte (daca mai era nevoie), sa mai multumim inca odata tuturor inimosilor care au contribuit si contribuie la aceasta actiune !
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on February 04, 2013, 11:05:11 PM
Daca vreti sa aflati ce amploare a luat aceasta miscare impotriva microhidrocentralelor puteti vedea aici:

http://aliantapentruconservareabiodiversitatii.wordpress.com/2013/01/29/societatea-civila-versus-invazia-de-microhidrocentrale/
In josul paginii dupa articol este lista celor 75 de ONG-uri care sustin aceasta miscare ... Aceasta lista este in continua crestere !
By the way...
Flyfishing Club Musca XIII Sibiu il gasiti la pozitia 53 !  8)

Am mai cautat si alte cluburi de pescuit pe lista, ... nu prea le-am recunoscut, ceea ce ma face sa cred ca nu prea mai sunt pescari multi prin Romania !  >:D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: mino on February 05, 2013, 07:33:16 PM
Doamne ajuta ! sa conteze..............mama ei de democratie ! >:(
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on February 05, 2013, 09:58:19 PM
...trebe ochelari noi domnu president  :laugh: ....aia de la Orvis sunt depasiti ....va fac pestii sa para mai mici ... sunteti la pozitia 60 :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on February 05, 2013, 11:59:52 PM
...trebe ochelari noi domnu president  :laugh: ....aia de la Orvis sunt depasiti ....va fac pestii sa para mai mici ... sunteti la pozitia 60 :laugh:
:laugh:
Ochelarii sunt buni, nu aia e problema...
Cand am postat eu anuntul, si erau 75 de cluburi si ONGuri eram la 53...
Faza e ca nu se adauga in ordinea sosirii, ci te aseaza acolo unde ti-i locul dupa ordinea alfabetica... ca daca verifici acuma or aparut si Clubul Muscarici din Timisoara care fiind cu litera A is inaintea noastra... ba mai mult pana si Aqua Transilvae din Cluj ne-a devansat, chit ca tot eu i-am invitat pe toti !
Uite asa se intampla dle intotdeauna... incepi ceva si cand da semne ca merge, rand pe rand vin toti si te trec pe locul 2, apoi pe 3, apoi pe 53, pe 60,...si stai sa vedem pe la ce pozitie óm fi maine !  :P
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on February 06, 2013, 12:03:31 AM
... pai daca asta-i logica atunci sa fie cat mai multi si-n sus si-n jos...
... taman ce-am aflat ca un bun pretin de-al meu si-a bagat cu sperante banii intr-o afacere cu microhidrocentrale... life sucks! :(
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on February 06, 2013, 12:08:47 AM
Da' pentru aia, nu pot sa refuz o pereche noua de ochelari, daca insisti...  ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on February 06, 2013, 12:54:24 PM
Da' pentru aia, nu pot sa refuz o pereche noua de ochelari, daca insisti...  ;D

...din pacate n-am marca ta preferata Orvis....iar cu  Oakley si Costa Del Mar stiu ca nu te incurci :)...da am de la doctoru Bogdan un jin ars :P care mareste dioptria pe balta anuland necesitatea polarizatilor...singura problema e ca dupa ”aia” toti pestocii par ca fiind crescuti pe Ebro... ;)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on April 03, 2013, 12:48:37 PM
http://www.zf.ro/eveniment/guvernul-reduce-schema-de-sprijin-pentru-energia-verde-10708089
Poate le mai scade apetitul...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on August 12, 2013, 07:04:05 PM
Nu stiu daca e o noutate sau stiati deja, dar pe paraul Malaia si afluenti au inceput sa se monteze tevile pt MicroHidrocentrale.
Doar unele paraie mici din Malaia au mai scapat pentru ca reprezinta sursa de apa potabila a localitatii.
Ce mai urmeaza?  >:D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Virgil on August 12, 2013, 08:43:59 PM
no doubt! tot restul! ...  8)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on September 01, 2013, 09:23:20 AM


   M-am tot gandit ce se poate face impotriva  acestor  MHC-uri care distrug  apele munte.

   Ideea care mi-a venit este o petitie   noului minister privind o lege care sa stabileasca regulile de functionare a acestor MHC-uri.

  Se pot defini reguli de functionare care sa depinda  de perioada, de nivelul de seceta, etc.

 Ideea e sa facem o petitie care sa stabileasca un cadru clar in ce conditii pot ele sa functioneze. De exemplu sa poata functiona doar in in afara perioadei de prohibitie.

 la fel daca e an secetos pot fi introduse  tot felul de limitari   care sa stbileasca orele de functionare.

  Poate, cu existenta   noul minister pentru ape si paduri exista o sansa reala.

 
 

   
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on September 01, 2013, 09:48:02 PM
Tot in legatura cu apele de munte: pastravariile sunt si ele o pacoste. Adica sunt la fel ca MHC. Capteaza apa pina la 100% si rezidurile ce ies din ea sunt greu de digerat de apele de munte. Tocmai am fost pe un astfel de rau, pe Bei, in rezervatia Cheile Nerei - Beusnita, si pastravaria de acolo capteaza toata apa raului si o trece prin bazinele ei. E facuta de pe vremea impuscatului si nu s-a modificat nimic. Am urcat pe rau prin dreptul ei pina la captare si este o portiune de rau uscata, mai exact o cascada din aia splendida, acele trepte naturale calcaroase formate pe rau, cine a fost la Ochiul Beiului si cascada Beusnita intelege. Din pacate n-am avut cu mine aparatul foto, dar cu prima ocazie ...
Hasu, ceva reguli de functionare au, poate ca ar trebui intai sa aflam care-s ele si apoi sa cerem sa le revizuiasca si sa le respecte. Ca si noutate (sau poate e veche stirea si nu stiam eu) Hidroelectrica vrea sa faca pentru MHC-urile sale trepte de pesti.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on September 01, 2013, 10:14:09 PM
Petitiile sunt apa sfintita...nici n-ajuta nici nu strica.
Ideea e buna dar nu cred ca petitia e calea...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on September 02, 2013, 09:12:47 AM
Ca si regula de functionare, MHC-urile nu trebuie sa ia mai mult de 40% din debitele paraielor, dar asta nu o sa se intimple niciodata. In perioadele secetoase vor prelua tot debitul, cine poate sa ii controleze sau sa ii traga la raspundere?
Oricum in momentul in care se apuca de montat tuburile, santierul rezultat distruge tot ecosistemul in aval.
Deci, AMIN!



Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on September 02, 2013, 08:48:36 PM


  Ma gandeam la crearea unui cod de conduita cu reguli de genul:

 -    detinatorul  MHC-ului sa  creeze si sa mentina un sistem de  monitorizare a debitului in amonte si in aval de captare;
 - sa monitorizeze debitul la galeria de refulare si sa il trimita periodic la o autoritate a statului cu atributii in domeniu;
- sa i se stabileasdca clar valori a debitului procesat in functie de nivelul de precipitatii in perioada respectiva cu oprirea completa a procesarii in perioadele de seceta;
- "conduita" unui astfel de MHC sa fie analizata si sa la orice abatere sa se ia masuri clare de la re-populari pana  la  ne-prelungirea autorizatiei de mediu;

Aici se poate pune  inclusiv cum sa se desfasoare constructia acestei MHC-uri;


  Ideea e sa se creeze un set de reguli care sa ajute fondul piscicol si sa limiteze apetitul de astfel de investitii. Cred ca sunt  multe sesizari care vizezaza MHC-urile si nu e exclus sa se doreasca o implementare a unei astfel de  conduite;

  Ce ma face sa cred ca ar avea succes e faptul ca am facut niste sesizari privind astfel de MHC-uri si spre marea mea surprindere  am avut raspunsuri care au confirmat  ca se poate aplica legea. La un astfel de mHC i-a limitat orarul de functionare la 3 ore pe zi.

 Deci se poate.

 Daca se fac astfel de sesizari, dar trebuie mers cu dovezi - filme, fotografii, etc, - nu prea mai au ce face si trebuie sa aplice legea.

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on September 02, 2013, 11:02:45 PM
Nu ziceti rau...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on October 01, 2013, 02:51:23 PM
Vineri am ajuns iar pe la Malaia.
Pe valea Malaii se unesc paraul Malaia si paraul Carpanoasa.
Dupa confluenta celor doua, putin in aval am vazut vreo 50 tuburi ce vor fi folosite pentru captarea apei. (la aprox 1 km de DN). Dar am inteles ca locul de captare al apei va fi mult mai sus, la vreo 2-3 km.
Practit toata valea va fi compromisa.
Un zvon, cica unii dintre proprietarii terenurilor de pe vale nu sunt de acord ca tevile MHC-urilor sa treaca pe drumul din dreptul proprietatilor si Apele Romane nu permit ca acestea sa treaca prin albia paraielor si momentan lucrarile s-ar fi sistat. Ar fi bine daca s-ar intampla asta.
Cum pot impiedica punerea in practica a MHC-urilor?
La primarie primarul mi-a spus sa vorbesc cu viceprimarul si as putea obtine datele de contact ale firmei ce implementeaza proiectele. Nu cred ca au autorizatie de mediu, dar cum pot depune o plangere impotriva lor?

Am achizitionat un teren in zona tocmai pentru salbaticia zonei si as vrea ca si urmasii mei sa se bucure de tot ce ofera natura...

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on October 01, 2013, 06:05:11 PM


  citeste legea apelor

  http://www.mmediu.ro/legislatie/acte_normative/gospodarirea_apelor/legea_107.pdf

  si urmareste orice abatere de la ea. Acolo e foarte clar stipulat ce si cum se poate face.

   

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on October 25, 2013, 01:42:43 PM
Case closed!
Sunt atat de multe persoane implicate in aceste proiecte ale MHC si la un nivel atat de inalt, incat nu mai merita, nu mai am energie sa tot sap solutii.
Am o cunostinta care e in procese cu o firma care a construit MHC in zona unde el are pastravarie si i-au luat mare parte din apa. De 2 ani dureaza procesele si absolut nimic nu s-a miscat.

AMIN!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on October 25, 2013, 02:14:07 PM
Pai hai sa facem o paralela: pensiunea unde lucrez, in urma cu 4 ani a cumparat o parcela de teren invecinat. S-au gasit unii ca e terenul lor, chiar daca nu aveau acte, a fost proces si abia in urma cu 2 saptamani am fost pusi in posesie.
4 ani a durat procesul fara ca in el sa fie implicate persoane importante politic sau persoane influente.

In cazul MHC se vor tergiversa lucrurile la infinit, pana te vor lasa nervii, probabil pe asta mizeaza si ei.
E de rahat...  :(
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on November 10, 2013, 06:48:00 PM
La o ultima evidenta, sunt peste 500 MHC in stadiul de proiect sau in executie pe majoritatea cursurilor de apa din zona de munte.
Eu zic ca ADIO PASTRAV si ape de munte. Ar fi cazul sa ne orientam spre crapi / carasi, ca astia sunt mai peste tot.
Ca sa va dati seama cat de prost sunt facute legile la noi si cat de usor (Cu ceva bani) poti obtine o autorizatie de constructie, inclusiv avize ANAR, MEDIU, sunt proiecte aprobate si in zone protejate din tara / rezervatii naturale.
Apropos, la Pestisani, pe raurile Bistrita si Vaja se construiesc nu mai putin de 4 MHC.
Nu cred ca scapa vreun rau / parau.
Singurul avantaj pe care il vad cei PRO MHC sunt locurile de munca si dezvoltarea locala.
Cum poate fi numita dezvoltare asa ceva?

http://www.youtube.com/watch?v=Vf3DFFO9DE0
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: liquid on November 12, 2013, 03:14:50 PM
articolul a fost publicat in 1968 in jurnalul Science

http://politeia.org.ro/wp-content/uploads/2013/11/the-tragedy-of-the-commons.pdf (http://politeia.org.ro/wp-content/uploads/2013/11/the-tragedy-of-the-commons.pdf)

cred ca mergea si la "browsing", da' mai bine aici
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on November 14, 2013, 03:03:40 PM
http://rw.mailagent.ro/index.php?module=newsletterpreview&msgid=2013111412201237f71e5d42991a3f3305f8a9c3714646&utm_source=Newsletter__De_Felicitat&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_120901

O fi mai vechi, dar eu acum l-am primit pe mail
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 14, 2013, 05:25:32 PM
http://rw.mailagent.ro/index.php?module=newsletterpreview&msgid=2013111412201237f71e5d42991a3f3305f8a9c3714646&utm_source=Newsletter__De_Felicitat&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_120901

O fi mai vechi, dar eu acum l-am primit pe mail

campania e o consecinta directa si a implicarii celor de aici....
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on November 14, 2013, 07:14:41 PM
Nu e vechi ma, e ditamai campania WWF care a inceput azi!
http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/
Ar trebui sa aparem si noi pe pagina de sustinatori...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 14, 2013, 07:42:48 PM
asa e! numa ca o sa ma interesez sa vedem...dar presupun ca nu se refera punctual la raul nostru ci la general...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on November 14, 2013, 09:40:32 PM
si la general e bine! am dat cu batul deja.. gratie lu' Hellu'. si-a bagat coada..  :laugh: :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 15, 2013, 08:03:19 AM
exemplu elocvent cum o comunitate mica de oameno au stopat monstruozitatile http://www.moieciudesus.ro/actiune-nu-vrem-microhidrocentrale-in-valea-popii
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on November 15, 2013, 11:37:24 AM
In Moeciu de Sus e un tip, Mihai Orleanu, are Centrul de Ecologie Montana
http://www.cem.ro/ (http://www.cem.ro/)
Acest tip stiu sigur ca s-a implicat in stoparea unui plan de construire a unei vile-pensiune chiar in fata cascadei "La Chisatoare", plan de care se aminteste in actiunea scrisa.
Mihai ii consiliaza pe cetatenii din Moeciu de Sus, oameni organizati intr-un fel de Obste sateasca. In mod sigur e implicat si in stoparea proiectelor legate de MHC.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on November 15, 2013, 11:39:52 AM
Tot respectul pentru Dl. Orlean! Nu stiu ce ar fi fost zona aia fara cascada La Chisatoare; e superba si vara dar mai ales iarna dupa inghet...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 15, 2013, 07:15:36 PM
in clip asta e raul Topolog, varful de lance al campaniei  https://www.facebook.com/photo.php?v=10200865736396846&set=vb.189728367297&type=2&theater
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: mariusxnx on November 15, 2013, 11:47:20 PM
5796 - cu cele 2 din partea mea .  :D
 Nu e rau deloc si vad ca se misca masiv pe facebook .... ;)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: essos74 on November 16, 2013, 11:31:43 AM
6114 cu ale mele 3  :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on November 18, 2013, 02:33:26 PM
7592
suntem parteneri  :D
http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on November 18, 2013, 04:20:26 PM
Count me in!  ;)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on November 18, 2013, 05:50:01 PM
7726   ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on November 18, 2013, 06:16:35 PM
suntem parteneri  :D
http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/
de fapt aici se vede: http://www.raurileromaniei.ro/sustinatori/   ;D
Un parteneriat care da un feeling placut, dar care cred ca si obliga oarecum, de acum incolo...
Intr-un fel, asta cred ca poate fi considerat genul de ..."pas decent, de bun simt, in directia corecta"..., la care ne refeream prin "cuvant inainte", pe la inceputurile noastre, cand incercam sa intram pe scena:
http://musca13.ro/home/
Bun !
Are cineva vreo propunere pentru,.. urmatorul pas decent si de bun simt ? ? ? ...  8)  ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 18, 2013, 06:21:14 PM
  e incurajator ca tot mai multa lume afla care e realitatea de fapt  https://www.facebook.com/photo.php?v=10151748139035684&set=vb.546290683&type=2&theater
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on November 19, 2013, 09:25:25 PM
9355  :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on November 20, 2013, 12:18:07 AM
Se pot vedea numele celor ...? Sa-i scoatem oleaca la vot, ca asa-i modelul, nu?  ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on November 20, 2013, 08:41:02 AM
Da! Asa-i modelul! Intai un dicurs moralizator si motivant despre clasa pescareasca si muncitoare, idealuri si inaintasi!  :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on November 21, 2013, 03:07:02 PM
http://a1.ro/news/social/microcentralele-un-pericol-pentru-mediul-inconjurator-id261034.html?utm_source=a1&utm_medium=widget&utm_campaign=a1
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Crila on November 27, 2013, 09:36:35 AM
http://www.tribuna.ro/banners/hidroelectrica_licitatie.pdf

licitatie microhidrocentrale si o lista cu raurile unde vor fi montate...pacat
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on November 27, 2013, 10:53:17 AM
Dar lista asta este cu MHC deja existente care sunt scoase la vanzare... ::)
Nu ca n-ar fi trist ca ele exista deja...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 05, 2013, 11:33:18 PM
Vesti bune!
Studiul a fost finalizat iar concluziile acestuia sunt de bun augur. 
Multumim tuturor celor care au au raspuns apelului nostru, fara voi nu am fi reusit. 
Multumim WWF (http://www.wwf.ro/), contributia lor ca principali finantatori ai studiului a fost decisiva  (a costat de cateva ori mai mult decat am estimat initial).
Multumim WWF si pentru campania de salvare a raurilor (http://www.raurileromaniei.ro/), campanie care a reusit sa stranga peste 15.000 de semnaturi (speram ca actiunea noastra a fost un modest imbold pentru aceasta campanie) si de asemenea le multumim si pentru acest frumos mesaj:

“Dorim să vă mulţumim foarte mult pentru implicarea în realizarea studiului de ihtiofaună, amfibieni şi nevertebrate de pe râul Topolog şi afluentul acestuia Topologel.   Fără contribuţia esenţială a fiecăruia dintre voi  alături de cea a voluntarilor pe care i-aţi cooptat de-a lungul procesului (timp, energie, bani, entuziasm şi expertiză) acest studiu nu ar fi putut fi realizat. În România  astfel de studii la un nivel ridicat de profesionalism nu sunt întotdeauna uşor de obţinut, însă prin dedicaţia voastră şi prin suportul acordat echipei proiectul a devenit posibil, iar rezultatele obţinute sunt îmbucurătoare. Studiul reprezintă un instrument foarte util pentru noi în acţiunea de opoziţie la propunerea proiectului MHC pe râul Topolog şi în alte cazuri similare. Colaborarea aceasta este o dovadă că societatea civilă din România are capacitatea de a se mobiliza şi a aduce împreună oameni cu preocupări şi expertize diferite (ecologişti, experţi tehnici, pescari, iubitori de munte şi frumos) pentru a obţine rezultatele dorite.
Ne dorim că acest rau minunat pe imaginea căruia WWF a creat campania „Râurile României. Ultima Şansă” să rămână aşa cum este în prezent şi pentru generaţia următoare. Va mulţumim şi contăm pe sprijin în continuare, astfel încât împreună să facem dintr-un vis (protejarea râurilor cu valoare ecologică deosebită din România) o realitate.”

Ne simtim obligati sa-i mentionam inca o data pe cei care s-au alaturat acestei actiuni initiate de Ovidiu Mihut :
Flyfishing Club Carpatica
Multiplan Electronic SRL
(baietii din Tg. Mures)
Fly Fishing Club Muscarici
Valentin Budau
Szederyesy Iosif
Octavian Stan
Andrei Avel
Mihai Gheorghe
Lucian Vasies
Bogdan Muresan
Sorin Voiculescu
Cristian Cotofana
Sergiu Campian
Octavian Voinea
Victor Zidaru
Dan Alexe
Cirlanaru Mihai
Liviu Lambru



(http://totb.ro/wp-content/uploads/2013/12/Topolog.jpg)

Multumim tuturor!
Musca 13 (http://musca13.ro/)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: flydb on December 07, 2013, 10:05:59 AM
suntem parteneri  :D
http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/
de fapt aici se vede: http://www.raurileromaniei.ro/sustinatori/   ;D
Un parteneriat care da un feeling placut, dar care cred ca si obliga oarecum, de acum incolo...
Intr-un fel, asta cred ca poate fi considerat genul de ..."pas decent, de bun simt, in directia corecta"..., la care ne refeream prin "cuvant inainte", pe la inceputurile noastre, cand incercam sa intram pe scena:
http://musca13.ro/home/
Bun !
Are cineva vreo propunere pentru,.. urmatorul pas decent si de bun simt ? ? ? ...  8)  ;D

Eu ma gandeam la o propunere care are la baza faptul ca de la 1 ianuarie, in baza legii descentralizarii , consiliile judetene devin administratori ai resursei acvatice din apele publice, inclusiv apele de munte. Legea descentralizarii a abrogat articolul din legea pescuitului care a  permis Romsilva sa fie administrator delegat pentru apele de munte. Este de asteptat ca de acum inainte apele de munte sa fie pastorite de consiliile judetene. In aceste conditii cred ca ar fi de interes ca un set de propuneri din partea pescarilor iubitori ai apelor de munte ar trebui sa fie transmis catre consiliile judetene din judetele care au zona de munte cu potential salmonicol. ANPA nu mai este administrator iar permisele de pescuit recreativ vor fi emise de consiliile judetene. Noul ordin privind pescuitul recreativ va fi elaborat la nivelul Ministerului Mediului si schimbarilor climatice dar in mod sigur se va tine cont si de doleantele si propunerile autoritatilor judetene.

Propunere: pescuitul in apele salmonicole se va putea efectua in baza unui permis special pentru pescuit recreativ la salmonide diferit de permisul de pescuit  recreativ clasic; acesta ar putea sa aiba mai multe variante ca  acoperire( nationala, regionala, judeteana sau locala), cu retinerea unui anumit numar de capturi sau C&R.  In HG care va stabili nivelul taxelor pentru eliberarea permiselor de pescuit sa fie individualizate ca pret pe toate variantele enumerate.

Celelalte propuneri le va face Miky!!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 07, 2013, 10:13:49 AM
Propunerea e buna, dar ca sa functioneze trebuie completata si cu delimitarea apelor si zonelor apelor cu salmonide.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: flydb on December 07, 2013, 11:29:51 AM
Pai atunci prima propunere din lista ar trebui sa fie: stabilirea listei apelor cu potential salmonicol din judetele din zona montana in care se va putea practica pescuitul recreativ la salmonide. Se va putea porni de la ceea ce are Romsilva in momentul de fata dar cu modificari, acolo unde este cazul. Pentru fiecare apa se va stabili zona de pescuit, in regim normal sau C&R, cu delimitari spatiale clare.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on December 07, 2013, 01:58:27 PM
Si de ce sa nu facem o lista intreaga de cerinte pentru pescuit, nu numai pentru pescuitul in apelede munte. Daca la consiliu judetean ajung apele ... ajung toate, nu numai apele de munte, nu?
Daca ANPA dispare, trebuie sa le prezentam ceva mai concret, ceva care sa fie punctul de la care sa plece viitoarea organizare a apelor in regiunile ce se infiinteaza
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on December 12, 2013, 01:07:56 PM
astazi am primit urmatorul mail din partea WWF, citez:

"Dragi colegi si colaboratori,
 
Sunt foarte bucuroasa sa impart cu voi o veste minunanta - raul Topolog, imaginea campaniei WWF,  a fost salvat de la amenintarea proiectului de amenajari hidroenergetice.  Dupa multe luni de interventii la toate autoritatile relevante, studii in teren, mentionarea cazului in  revista National Geographic si un comunicat foarte bun in presa, APM Valcea a emis in data de 10 decembrie 2013 o decizie de respingere a proiectului (vezi atasat). Printre argumente: pozitia administratorului sitului N2000 si argumentul nostru forte: Avizul de mediu la Strategia Energetica - pentru prima data de cand s-a emis acum un an, o autoritate de mediu ii recunoaste valabilitatea si il aplica in mod corespunzator.
 
Multumesc TUTUROR celor care au contribuit la acest rezultat. Pestisorii si vidrutele de pe Topolog vor avea Sarbatori Fericite anul acesta!  :D
 
Diana
 
 
Diana Popa

Regional Policy Officer & Project Manager
WWF Danube Carpathian Programme"


Multumirile noastre se indreapta pe aceasta cale in primul rand catre WWF al carui suport a fost unul decisiv, dar si catre... voi toti cei care v-ati implicat, ati fost alaturi de noi si ati contribuit la acest demers ! Fara oricare dintre voi, acest succes ar fi fost mult mai aproape de... "imposibil" !
Aceasta prima victorie (sper ca o putem numi asa ! ),... e a noastra a tuturor !
Felicitari si,...
o mica reverenta in fata voastra !
miky

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on December 12, 2013, 01:16:36 PM
Precedentul s-a creat !

respecte!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on December 12, 2013, 01:16:45 PM
FELICITARI! Frumos cadou de sarbatori! Sa fie intr-un ceas bun si fie ca episodul asta sa fie se constituie ca precedent pentru salvarea tuturor raurilor de la dezastrul pe care niste bezmetici l-au pus la cale!
WWF, Ovidiu, Miky, Tavi, tuturor celor care s-au implicat direct si au facut "resursele" sa lucreze in folosul nostru si al naturii - MULTUMIM!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on December 12, 2013, 01:29:31 PM
Tot respectul!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: JB on December 12, 2013, 01:31:45 PM
Bravo! Acuma care-i urmatorul? :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on December 12, 2013, 01:56:13 PM
RESPECT!  :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 12, 2013, 02:39:11 PM
Si dovada:
http://apmvl.anpm.ro/upload/117903_decizia%20767.pdf
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on December 12, 2013, 02:40:08 PM
Bravo! Acuma care-i urmatorul? :D
Tu baga banii ca vedem noi care  :laugh:

BRAVO tuturor! La cit mai multe rauri salvate!!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on December 12, 2013, 03:41:05 PM
 :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 17, 2013, 05:57:16 PM
In Momitorul oficial de ieri s-a publicat HG 994 prin care se reduce nr. de certificate verzi.
Microhidrobelele puse in functiune dupa 01.01.2014 vor primi 0.7 certificate /MW fata de 3 in in prezent.  8)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on December 17, 2013, 07:08:30 PM
FUCK YEAAAH!!! :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 18, 2013, 09:24:11 AM
Erata:
reducerea e cu 0.7 certificate, deci vor primi 2,3/MW.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on December 18, 2013, 10:18:11 AM
Deci continui sa ne dezinformezi! Nu stiu de ce am impresia ca si tu ai ceva actiuni la MHC si ne lucrezi din interior  >:D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on December 18, 2013, 10:25:00 AM
Deci istetii astie de guvernanti au reusit performanta ca si o amarata de HG de cateva randuri sa fie confuza.
Cititi si voi HG994/2013 si spuneti-mi ce intelegeti...
http://www.anre.ro/
Ieri au aparut stiri contradictorii in presa, unii ziceau ca s-a redus la 0.7 altii cu 0.7...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on December 18, 2013, 10:31:53 AM
- HG 994: "Se aproba masurile de reducere a numarului de certificate verzi ... astfel:
a) 0,7 certificate verzi, etc ... "

- baietii dashtepti sunt dashtepti si lucreaza la greu


REZULTA ca s-au redus cu 0,7, ceea ce s-o fi negociat ...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on January 21, 2014, 07:12:32 PM
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-16453286-autorizarea-microhidrocentralelor-raurile-munte-din-ariile-naturale-protejate-suspenda-incepand-data-31-ianuarie-2014.htm
 :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dreamer on January 21, 2014, 07:25:27 PM
E bine ca macar pentru cele din zonele protejate si e pacat ca nu se suspenda de tot, pentru toate raurile.
Oricum, cei care au primit deja autorizatie (exceptand probabil zonele protejate) vor merge mai departe nestingheriti
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on January 21, 2014, 07:28:01 PM


   O realizare mare totusi.  Felicitari initiatorilor!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on January 24, 2014, 02:46:36 PM
http://rw.mailagent.ro/index.php?module=newsletterpreview&msgid=20140123141446912a6f8b474efc3a4e195f25dae7b621

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 24, 2014, 03:19:58 PM
Nu merje lincu' ::)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on January 24, 2014, 04:14:18 PM
Nu merje lincu' ::)
Don Prezi, sa-l casapesc? Si apoi sterg orice urma  ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 24, 2014, 05:12:11 PM
nu merje lincu' bre! Eu o spui pe-a dreapta! nu umblu cu fofarlicaca altii! Iaca am curaj si mai spui odata: NU MERJE LINCU'! JOS PREZI! AJUTOR! >:D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on January 24, 2014, 05:48:13 PM
nu merje.....   
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on January 24, 2014, 05:52:27 PM
http://rw.mailagent.ro/index.php?module=newsletterpreview&msgid=20140123141446912a6f8b474efc3a4e195f25dae7b621
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on January 24, 2014, 05:56:07 PM
incet, incet ,dezastrul ce s-a intamplat pe Capra si Buda a atras atentia http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5grpiTMHdYqA4RToCq9cLLjXIFX8g?docId=1acff70d-9849-4c3b-a6f2-6b7fdf2ab09f&hl=en
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on January 24, 2014, 06:02:02 PM

Iata un round-up al ultimelor stiri pe tema energiei, inclusiv cele generate de semnarea Protocolului:

 

-       Jurnalul National: Protocol pentru raurile naturale http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977296.html

 

-       Puterea : Adio microhidrocentrale in arii protejate http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977522.html

 

-       Ziarul Financiar: Enel: Va fi un an complicat pentru producatorii de energie http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977306.html

 

-       Bursa : Energia verde ne-a costat jumtate de miliard de euro http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977418.html

 

-       Puterea : Noi taieri pentru energiile verzi http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977540.html

 

-       Romania Libera : Energia verde pierde teren http://www.mediaimage.ro/WKY-PUR-TML/monitorizare/WWF/central/22_01_14/5977765.html

 

-       Radio Romania Actualitati : Ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a declarat ca este bine ca Romania sa aiba energie verde, insa obtinerea acesteia trebuie sa se faca respectand natura. Varga a anuntata ca noile proiecte de amenajari de microhidrocentrale nu vor mai primi aprobari si avize, din 31 ianuarie http://www.mediaimage.ro/WEB/jurnalistic/audio/2014/01/rra_21-01-2014_13-11_13-11.mp3

 

-       Hotnews : FOTOGALERIE Autorizarea microhidrocentralelor pe raurile de munte din ariile naturale protejate se suspenda incepand cu data de 31 ianuarie 2014 http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-16453286-autorizarea-microhidrocentralelor-raurile-munte-din-ariile-naturale-protejate-suspenda-incepand-data-31-ianuarie-2014.htm

 

-       TOTB (Facebook) : După multe luni de documentare, negociere și campanie, azi WWF Romania a semnat un acord cu Ministerul Apelor, Padurilor și Pisciculturii prin care autoritățile se angajează că vor crea o legislație care să țină cont și de natură, nu numai de potențialul economic al râurilor https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10152202074848669&id=215716913668_10152202074848669

 

-       AFP : http://www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5grpiTMHdYqA4RToCq9cLLjXIFX8g?docId=1acff70d-9849-4c3b-a6f2-6b7fdf2ab09f&hl=en

 

-       Romandie.com : Roumanie: gel des nouveaux projets d'hydrocentrales dans les zones naturelles protégées http://www.romandie.com/news/n/_Roumanie_gel_des_nouveaux_projets_d_hydrocentrales_dans_les_zones_naturelles_protegees50210120141726.asp

 

-       Realitatea.net : Cel mai eficient barometru natural pentru puritatea râurilor de munte din România http://www.realitatea.net/cel-mai-eficient-barometru-natural-pentru-puritatea-raurilor-de-munte-din-romania_1363046.html#ixzz2r7MuQ13m http://www.realitatea.net/cel-mai-eficient-barometru-natural-pentru-puritatea-raurilor-de-munte-din-romania_1363046.html

 

-       Mediafax : Varga: Din 31 ianuarie se suspendă autorizarea microhidrocentralelor în ariile protejate http://www.mediafax.ro/social/varga-din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate-11937652

 

-       Financiarul.ro : Lucia Varga: Suspendăm din 31 ianuarie autorizaţiile pentru amenajări de microhidrocentrale în arii protejate http://www.financiarul.ro/2014/01/21/lucia-varga-suspendam-din-31-ianuarie-autorizatiile-pentru-amenajari-de-microhidrocentrale-in-arii-protejate/ 

 

-       Monitorul de Suceava (Facebook) : Varga: Din 31 ianuarie se suspendă autorizarea microhidrocentralelor în ariile protejate https://www.facebook.com/101775676546760/posts/655317027840724

 

-       ZFcorporate.ro : Peste 300 de microhidrocentrale sunt funcţionale, alte peste 150 - în curs de autorizare http://www.zfcorporate.ro/energie/peste-300-de-microhidrocentrale-sunt-functionale-alte-peste-150-in-curs-de-autorizare-11940723

 

-       ZFcorporate.ro : Varga: Din 31 ianuarie se suspendă autorizarea microhidrocentralelor în ariile protejate http://www.zfcorporate.ro/energie/varga-din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate-11937489

 

-       Natgeo.ro : Promisiuni pentru râurile de munte http://www.natgeo.ro/natura/habitat-conservare/10083-promisiuni-pentru-raurile-de-munte

 

-       National Geographic Romania (Facebook) : Mai există şi veşti bune. Una a venit azi, deşi este doar sub formă de promisiune. Vom urmări subiectul în continuare. https://www.facebook.com/225365713208/posts/581912361878025

 

-       Emaramures.ro : ECOSISTEM - Vidra, cel mai eficient barometru natural pentru puritatea raurilor de munte din Romania http://www.emaramures.ro/stiri/92883/ECOSISTEM-Vidra-cel-mai-eficient-barometru-natural-pentru-puritatea-raurilor-de-munte-din-Romania-

 

-       Biursa.ro : Varga : Din 31 ianuarie se suspenda autorizarea micrhidrocentralelor in ariile protejate http://www.bursa.ro/varga-din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate-227185&s=companii_afaceri&articol=227185.html

 

-       Cariereonline..ro : Râurile naturale din Carpaţii României mai au o şansă http://www.cariereonline.ro/articol/raurile-naturale-din-carpatii-romaniei-mai-au-o-sansa

 

-       Economica.net : Varga: Suspendăm din 31 ianuarie autorizaţiile pentru amenajări de microhidrocentrale în arii protejate http://www.economica.net/varga-suspendam-din-31-ianuarie-autorizatiile-pentru-amenajari-de-microhidrocentrale-in-arii-protejate_71681.html

 

-       Green-report.ro : Varga: Suspendăm autorizaţiile pentru microhidro în arii protejate http://www.green-report.ro/varga-suspendam-autorizatiile-pentru-microhidro-in-arii-protejate/

 

-       Romaniapozitive.ro : Veste bună pentru râurile de munte din România! http://www.romaniapozitiva.ro/featured/veste-buna-pentru-raurile-de-munte-din-romania/

 

-       Muntenia-news..ro : Microhidrocentrale pe rauri de munte. Ministrul promite protejarea apelor valoroase http://muntenia-news.ro/national/microhidrocentrale-pe-rauri-de-munte-ministrul-promite-protejarea-apelor-valoroase/

 

-       ZF.ro : Locul care aprinde România: „Cu o mână de cărbuni luminezi o casă. Asigurăm 200.000 de locuri de muncă pe orizontală şi pentru noi nu există o altă modalitate de a supravieţui decât mixul de energie“  http://www.zf.ro/zf-24/locul-care-aprinde-romania-cu-o-mana-de-carbuni-luminezi-o-casa-asiguram-200-000-de-locuri-de-munca-pe-orizontala-si-pentru-noi-nu-exista-o-alta-modalitate-de-a-supravietui-decat-mixul-de-energie-11933143

 

-       Mediafax : Sprijinul acordat energiilor verzi ar putea fi diminuat din nou http://www.mediafax.ro/economic/sprijinul-acordat-energiilor-verzi-ar-putea-fi-diminuat-din-nou-11937040

 

-       Yahoo News Romania (Facebook) : Câteva râuri din România au fost distruse, paradoxal, pentru producerea de energie verde, prin microhidrocentrale. Acum, ministerul Mediului promite că va proteja apele valoroase ale României: https://www.facebook.com/232516710144758/posts/624456407592121

 

-       Yahoo News Romania : Microhidrocentrale pe râuri de munte. Ministrul promite protejarea apelor valoroase http://ro.stiri.yahoo.com/microhidrocentrale-pe-r%C3%A2urile-de-munte--ministrul-promite-protejarea-apelor-valoroase-141217967.html

 

-       Agerpres.ro : Lucia Varga: Suspendăm din 31 ianuarie autorizaţiile pentru amenajări de microhidrocentrale în arii protejate http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/251212-Lucia-Varga-Suspendam-din-31-ianuarie-autorizatiile-pentru-amenajari-de-microhidrocentrale-in-arii-protejate.html

 

-       Ecomagazin.ro : Legea va trece de partea naturii in ce priveste productia de hidroenergie http://www.ecomagazin.ro/legea-va-trece-de-partea-naturii-in-ce-priveste-productia-de-hidroenergie/

 

-       Incomemagazine.ro : Autorizarea microhidrocentralelor în ariile protejate va fi suspendata http://incomemagazine.ro/articole/din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate

 

-       Orange.ro : Fara microhidrocentralelor in ariile protejate http://www.orange.ro/stiri/politicsocial/varga-anunta-ca-din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate-544855

 

-       Ziarelive.ro: Varga: Din 31 ianuarie se suspendă autorizarea microhidrocentralelor în ariile protejate http://www.ziarelive.ro/stiri/varga-din-31-ianuarie-se-suspenda-autorizarea-microhidrocentralelor-in-ariile-protejate.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on January 24, 2014, 06:31:39 PM
OVM, dai si tu un link cu stirea?  ???
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on January 24, 2014, 10:57:45 PM
Nu merje lincu' ::)

Acuma merge !
Mergea si la inceput da' cred ca am fost sabotat de "Vicele" care tocma' m-o anuntat ca o intrat in campanie electorala !   :P
Noroc  ca nici noi nu stam degeaba !  :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on January 28, 2014, 06:34:28 PM
http://www.pvtv.ro/pescuit/mega-distrugeri-numele-micro-hidrocentralelor.html
Azi de la 19:00. Se pare ca va intra in direct si Insusi Domnul Presedinte.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 28, 2014, 06:55:14 PM
Hadati domnilor, faceti-i praf! :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 28, 2014, 07:04:51 PM
Iaca nu-i! e o emisiune despre pescuitul la feeder! Ne-a sabotat jebeu'! :-X
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on January 28, 2014, 07:18:08 PM
Mi-ai luat musca din gura!
Pardon, vorba!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on January 28, 2014, 07:19:19 PM
E online!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on January 28, 2014, 07:54:58 PM
in schimb l-am vazut pe OVMu la stiuca  :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 28, 2014, 08:04:52 PM
in schimb l-am vazut pe OVMu la stiuca  :)
Pai de-aia nu-i in studio... ???
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on January 28, 2014, 08:38:09 PM
Am vorbit foarte bine Domnul Presedinte!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on January 28, 2014, 08:39:41 PM
Era doar online insa la mine a fost cu sincope, intreruperi, etc, deh, am internet de la tara...
Ovidiu Mihut a intervenit telefonic.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 28, 2014, 08:43:37 PM
...
Ovidiu Mihut a intervenit telefonic.
Pai normal bre! Erea la stiuci... :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on January 28, 2014, 09:37:13 PM
 apropose de stiuci...toata luna decembrie si ianuarie pana in zapada asta vederea mea a fost abuzata de cumetre mari....si foarte mari 8)....numa ca sufletelul meu a suferit din cauza amicilor de spin cu care plec la stiuca in general ;D...au avut grija sa-mi infiga aproape in fiecare zi cate un cui in inima bagandu-ma in depresii cumplite pt ca doar ei au prins cumetre mari, au fost partide in captura zilnica per cumatra medie era de 4-6 kilo...cea mai mare 9  kilo...pitestenii care stiau prindeau si ei cam la fel....io nimik de astea :-[...am fost pe post de matelot in vreo doua randuri manevrand barca si minciogul pt. ei,  ;D ...au prins numa adevaraciuni la 14-18 m adancime insa numai pe baza de sonar si doar la un anume twister de 14-16g....mi-am scos molinelul de fly in fata lor 8)...meseriashi oamenii 8)....le-am promis revansa la primavara... sau maine in patagonia nativa ;)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ovm on January 28, 2014, 09:39:24 PM
in schimb l-am vazut pe OVMu la stiuca  :)

una dintre cumetre a fost neam prost :laugh:....mi-a ciordit streamerul fara sa dea ochii cu mine ;D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on January 28, 2014, 09:45:45 PM
sobare, tu vorbesti serios? Se da bombasticul canal si online? baga un link pls ... cu inregistrarea
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on January 28, 2014, 09:56:13 PM
Vecine, nu gasesc inregistrarea, eu am vazut aici, fereastra din dreapta:
http://www.pvtv.ro/pescuit/mega-distrugeri-numele-micro-hidrocentralelor.html (http://www.pvtv.ro/pescuit/mega-distrugeri-numele-micro-hidrocentralelor.html)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on January 28, 2014, 09:56:52 PM
Bah deci emisiunea o fost faina. Am urmarit-o pe toata, lucru rar la mine, dar cum au fost invitate doua somitati, adica ovm si presedintele m-am simtit obligat sa ma uit.  8)
Va astept sa vedeti si voi inregistrarea, (daca o vor pune pe site) sunt cateva lucruri care merita discutate.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on January 28, 2014, 10:34:47 PM
tov Vice, ar fi trebuit sa spui si tu ca e pe online ... sau sa faci zarva mai mare despre emisiune ...  :blank:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on January 28, 2014, 10:45:52 PM
tov Vice, ar fi trebuit sa spui si tu ca e pe online ... sau sa faci zarva mai mare despre emisiune ...  :blank:
Wow :o disensiuni la varf... :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on January 28, 2014, 11:05:07 PM
Am aflat abia azi, n-am apucat sa fac zarva.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: cristian ene on February 02, 2014, 02:57:48 PM
Raul Valea Uzului  a fost

http://manna.ro/kepriport/mhc-valea-uzului:-constructorul-minte-episcopul-garanteaza-2013-09-02.html/01
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Leowb on February 02, 2014, 06:29:22 PM
Sa dus si asta  :'( ...................................................................................................de nenorociti >:D >:D >:D..............
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on February 02, 2014, 07:25:42 PM


  In poza 6  se vede clar ca scara de pesti este obturata ...  Asta e contraventie si are un articol special in legea apelor ...  Faceti o sesizare Apelor Romane si vor papa o amenda.

  macar atat se poate face ...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dan on February 04, 2014, 09:31:57 AM



"Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare hidroenergetică Şucu şi Olteana – captare, conductă forţată 2 MHC, racord la sistemul energetic naţional”, amplasat în comuna Zăvoi, jud. Caraş-Severin titular S.C. Alset Energy S.R.L.
...
Agenţia pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare hidroenergetică Şucu şi Olteana – captare, conductă forţată 2 MHC, racord la sistemul energetic naţional”, amplasat în comuna Zăvoi, jud. Caraş-Severin titular S.C. Alset Energy S.R.L.
...
Noutati de pe Alpinet:

Observaţiile / contestaţiile publicului se primesc la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, Reşiţa, str. Petru Maior, nr.73, în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data de 10.02.2014."

Cazul (si de ce acordurile sunt ilegale) este prezentat aici:
http://www.tarcu.ro/resurse/ studii-de-caz/caz- microhidrocentrale-mhc-alset- energy (http://www.tarcu.ro/resurse/ studii-de-caz/caz- microhidrocentrale-mhc-alset- energy)

La mijlocul lui ianuarie, WWF anunta protocolul cu factorii de decizie pentru suspendarea microhidrocentralelor:
http://www.hotnews.ro/stiri- mediu-16453286-autorizarea- microhidrocentralelor-raurile- munte-din-ariile-naturale- protejate-suspenda-incepand- data-31-ianuarie-2014.htm (http://www.hotnews.ro/stiri- mediu-16453286-autorizarea- microhidrocentralelor-raurile- munte-din-ariile-naturale- protejate-suspenda-incepand- data-31-ianuarie-2014.htm)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: _sanya on February 04, 2014, 10:47:01 AM
am pus petitia http://www.raurileromaniei.ro/salveaza-raurile/ pe facebook , pana pe la data de 10 februarie se poate semna ... hai puneti si voi si dati maideparte ... sa invadam facebuku cu petitia ... hai ca de data asta putem folosi forma asta de media intrun interes nobil  :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Dan on February 04, 2014, 03:27:42 PM
Ca de obicei un numar enorm de semnaturi.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on February 04, 2014, 08:42:57 PM
Bre, da pe asta parcă am semnat-o... A semnat-o toata familia si colegii de serviciu :D sau e alta? ???
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on February 04, 2014, 09:14:53 PM
Lasa bre, mai semneaza o data!   :laugh:
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: _sanya on February 19, 2014, 03:07:03 PM
1900 semnaturi ... acum ce urmeaza ?
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: colaps on February 19, 2014, 05:22:04 PM
19002 :D
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: GeorgeS on February 19, 2014, 06:27:20 PM
De zece ori mai multi! In 2 pe deasupra! :)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on July 02, 2014, 10:10:30 PM
http://fishingandhuntingtv.com/ro/video/prietenii-topologului.html

 8)
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Mihnea on July 03, 2014, 12:21:59 AM
Solicit cu respect  :D administratorilor optiunea like , thank you sau multumesc pentru unele postari  :).
La modul serios, optiunea "multumesc" se practica pe unele forumuri. De fapt acolo unde am vazut-o era cu "danke" si utilizatorii o folosesc cand o anumita postare ii ajuta in mod deosebit sau apreciaza o postare in mod deosebit. Fiecare utilizator are un contor propriu pentru cate multumesc-uri a primit si cate a dat.
Pentru subiectul din postarea anterioara "multumesc".
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on July 17, 2014, 06:55:06 PM
http://www.dw.de/romania-rivers-run-dry/av-17790974
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on August 20, 2014, 07:33:34 PM
http://www.wwf.ro/index.cfm?227513%2FIn-urma-implicarii-societatii-civile-microhidrocentralele-au-fost-excluse-de-la-finantarea-prin-fondurile-europene-pentru-2014-2020&fb_action_ids=10202565460644435&fb_action_types=og.likes
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: essos74 on August 20, 2014, 11:02:43 PM
Deie domnul......sa fie adevarat\!!!! 
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Crila on August 21, 2014, 02:06:15 PM
super
cu astefel de vesti castiga PONTA electorat  :P
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on June 16, 2015, 09:05:54 AM
http://adevarul.ro/news/eveniment/povestea-omului-convins-comisia-europeana-abuzurile-autoritatilor-cazul-micro-hidrocentralelor-fagaras-1_557e96c5cfbe376e354b0fb1/index.html
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on July 07, 2015, 01:26:13 PM
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-20281967-tribunalului-caras-severin-anulat-acordurile-mediu-pentru-4-microhidrocentrale-urmat-fie-construite-intr-sit-natura-2000-muntii-tarcu.htm
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: muskmd on July 07, 2015, 01:44:47 PM
o sa se fasaie usor usor. beleaua e ca betoanele turnate deja nu le mai ia nimeni din albie....
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on July 07, 2015, 02:11:15 PM
pentru 250.000 euro cit plateste RO pentru fiecare zi, eu cred ca se poate ...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: miky on February 12, 2016, 09:59:07 AM
Eu am semnat,...
Daca mai vrea careva... aveti linkul mai jos:

http://facem.de-clic.ro/sos-nera
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: essos74 on February 12, 2016, 10:06:07 AM
Done.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on February 12, 2016, 11:56:24 AM


 Done;
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Leowb on February 12, 2016, 06:12:37 PM
Done..
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ckostea on February 12, 2016, 07:36:53 PM
Semnat!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: hasu ma on February 12, 2016, 07:42:53 PM
semnat!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: bmjean on February 12, 2016, 09:10:20 PM
Check!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on February 12, 2016, 10:16:57 PM
Done
Title: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Parintele on February 13, 2016, 11:45:51 AM
Mienu mi-a mers, mai incerc
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Mihnea on February 13, 2016, 01:51:10 PM
Daca aveti mai multe adrese de email, se poate deschide cu clik dreapta pe Chrome sau pe ce Mozilla (In Internet explorer nu am gasit) si alegeti "Fereastra incognito noua" sau in engleza "New incognito window" sau ceva de genul si se deschide o noua fereastra unde se poate vota din nou cu o noua adresa.
Am rugat mai multi prieteni sa voteze si unii mi-au trimis datele sa votez eu ca nu au timp si asa am reusit.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: mariusxnx on February 13, 2016, 02:01:46 PM
Semnat x3  ;D
Title: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: ortoadi on February 14, 2016, 08:42:04 AM
Semnat.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: bluezero on February 14, 2016, 08:37:50 PM
Semnat!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: liviu.ct on February 16, 2016, 08:37:24 PM
Semnat!
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on February 16, 2016, 11:23:22 PM
Azi o fost intrunirea de la fata locului, intre autoritatile locale, investitor si ... restul lumii. O iesit cu scantei. Sa vedem ce mai aflam maine de problema asta ...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on February 17, 2016, 11:40:49 PM
Ieri dupa-amiaza, de la 16 a avut loc dezbaterea din satul Prigor, de pe Nera, timp de 3 ore. Vestile sunt bune, localnicii nu s-au lasat pacaliti de investitori, care asa cum era de asteptat au incercat sa ii pacaleasca cu locuri de munca, investitii, etc.
Sunt curios ce tertipuri vor mai incerca investitorii ca sa obtina autorizatiile necesare ...
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Liviu on May 16, 2018, 11:32:54 PM
Am primit de la WWF un material la care au lucrat ei si pe care il puteti pelua si sa il trimiteti pe adrea de e-mail gheorghe.constantin@map.gov.ro, evident fara prima fraza care e mesajul WWF catre noi:

Buna! Pentru cei care vor sa pregateasca observatii in cadrul dezbaterii publice pentru HG – referitor la desemnarea raurilor de excludere, trimit mai jos, in linii generale, problemele pe care in WWF ne gandim sa le ridicam (inca mai lucram la scrisoarea de pozitie):

- În actul normativ apare o neclaritate (esentiala) privind utilizarea conceptului de “sectiuni de referinta” si ce reprezinta aceste sectiuni raportat la “sectoarele de excludere” si respectiv sectoarele „tampon”. Includerea în actul normativ si respectiv Anexa 1 a unor criterii pentru „sectiuni de referinta”, creaza confuzie si în consecinta solicitam eliminarea acestui concept. Pentru a servi scopului pentru care a fost elaborat, actul normativ ar fi trebuit sa contina cel mult doua tipuri de criterii: 1) pentru sectoarele “de excludere” si separat, 2) criterii pentru sectoarele denumite conform art. 4 alin (1) “tampon”.

- În ceea ce priveste criteriile pentru stabilirea sectoarelor tampon, conditia de îndeplinire „simultana” a tuturor criteriilor prevazute la Art. 4 alin (2) conduce la neîndeplinirea scopului pentru care a fost elaborat actul normativ si respectiv la neîndeplinirea obiectivelor directivelor europene privind apa si conservarea naturii. Exista situatia în care anumite sectoare, desi nu sunt incluse într-un sit de importanta comunitara (criteriul c), îndeplinesc, spre exemplu, criteriul b) - corpuri de apa evaluate ca având stare hidromorfologica foarte buna. Pe de alta parte exista corpuri de apa care, desi nu întrunesc criteriul de stare foarte buna din punct de vedere al Directivei Cdru privind Apa, sunt esentiale pentru mentinerea starii de conservare a unor specii si habitate de interes european sau de stricta protectie (cum ar fi habitatul alnus glotinosa). Este importanta eliminarea acestei conditii de îndeplinire simultana a criteriilor de la art. 4 alin (2) si respectiv selectia sectoarelor tampon pe baza oricaruia dintre criterii prevazute la acest articol.

-Conform art. 22 si 23 din OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 49/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabilesc anumite restrictii pentru o serie de investitii din interiorul ariilor naturale protejate de interes national, respectiv parcuri nationale, parcuri naturale si rezervatii. Solicitam în acest sens, completarea art. 4 lin (2) cu urmatorul criteriu:

„d) Sectiuni de râuri incluse în arii naturale protejate de interes national (zone de protectie stricta si integrala si zone de conservare durabila ale parcurilor nationale, zone de protectie stricta si integrala si zonele de management durabil ale parcurilor naturale, rezervatii stiintifice, monumente ale naturii, rezervatii naturale) precum si în ariile naturale protejate de interes international (situri naturale ale patrimoniului natural universal, geoparcuri, zone umede de importanta internationala si rezervatii ale biosferei).”

- Având în vedere importanta mentinerii habitatelor piscicole naturale din râurile de munte si a faptului ca prezenta salmonicolelor reprezinta un indicator al starii ecologice bune a unui corp de apa, solicitam includerea la art. 4 alin (2) a unui criteriu în acest sens, astfel:

„e) Habitatele piscicole naturale din apele de munte de pe teritoriul României definite si delimitate geografic prin lucrarile elaborate de Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice
(I.C.A.S.) Bucuresti, în perioada 2001-2005, intitulate „Studiu privind rebonitarea si recartarea fondurilor de pescuit din apele de munte” si „Cercetari privind evaluarea potentialului piscicol natural si a recoltei salmonicole din lacurile montane” - executate în conformitate cu recomandarile Uniunii Europene, reglementate de art.4 al Hotarârii de Guvern nr. 202/28.02.2002 pentru aprobarea „Normelor tehnice pentru calitatea apelor de suprafata care necesita protectie si ameliorare în scopul sustinerii vietii piscicole” cu modificarile si completarile ulterioare. Aceasta lista este anexa la Protocolul nr. 10711/ 19.04.2010 si respectiv nr. 12935 din 2013.
- In ceea ce priveste listele din anexa 2 - Multe sectoarelor de rau din lista de excludere (anexa 2) sunt deja impactate; doar cateva exemple:
-Rausor are o pastravarie, 99% ca exista un prag de netrecut pt pesti, - Valsan izvor e amonte de o acumulare, deci rupt de sistemul hidrologic natural, - Valsan aval are o captare de potabil la 600m amonte de V.
Mierlei, - Cibin are cel putin un MHC cu 5 km pe tub, - Olt are o pastravarie, 99% ca exista un prag de netrecut pt pesti, - Topologu are vizibil din satelit un baraj, - Taia are MHC si probabil captare potabil Petrila.
-Din ambele Anexe (2 si 3) lipsesc rauri valoroase precum: o Nera in
totalitatea ei (apare doar fragmentul din chei, care are o bariera si el),
o Raurile din Tarcu: Sucu, Olteana, Bistra amonte de acumulare, o
Galaoaia si Ilva, o Cu siguranta mai exista multe rauri care ar trebui
incluse, dar un punct de plecare pot fi raurile care in primele planuri bazinale erau cu stare foarte buna (cele de pe harta raurileromaniei.ro) Ramase de clarificat:
-Daca solicitam includerea unui criteriu pe SPA-uri (aci ar fi de ajutor daca cineva poate propune un criteriu in acest sens); -Cum comentam criteriile din Anexa 1 (altele decat cele de evaluare de la primul punct).
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on July 30, 2018, 05:38:02 PM
http://apepaduri.gov.ro/ministerul-apelor-si-padurilor-re-posteaza-varianta-rezultata-in-urma-procesului-de-consultare-publica-a-notei-de-fundamentare-si-proiectului-de-hotarare-a-guvernului-privind-privind-aprobarea-criteri/

Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: visu43 on July 30, 2018, 07:16:37 PM
Foarte interesant. Daca nu as cunoaste PSD-ul, aproape ca as fi tentat sa cred ca e o miscare buna. Ma gandesc ca intre 800 si 1500 de metri se afla mai toate cursurile cu potential, iar in lista se regasesc cam toate raurile, sau asa mi se pare.
 Urmatorul fragment ar trebui dezbatut:
"În ceea ce privește exploatarea resurselor energetice regenerabile, în speță a potențialului hidroenergetic al apelor, delimitarea sectoarelor propuse nu va conduce la un impact macroeconomic având în vedere potențialul hidroenergetic tehnic amenajabil existent. În acest sens, așa cum se menționează în cadrul Raportului de țară al Comisiei Europene publicat în 2017: “Cu o pondere a energiei din surse regenerabile de 24,7 % în 2015, România și-a atins deja obiectivul pentru 2020 în ceea ce privește acest tip de energie (70), mai ales datorită importantului său sector hidroenergetic”.
Oamenii dau de inteles ca nu mai sunt interesati de mhc-uri pe viitor.
Alte pareri?
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Hell on July 30, 2018, 07:36:27 PM
Pai, din cate stiu eu, de pe la 1500-1600 incepe golul alpin, implicit acolo este doar izvor
Adica si romsilva zice asta...http://www.dssibiu.ro/rezervatii/parcul-natural-golul-alpin-fagaras

So, astia capteaza cam tot, pornind cu izvoarele
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: visu43 on July 30, 2018, 08:06:04 PM
Art. 2.
(1) Se aprobă lista sectoarelor de cursuri de apă în care este interzisă realizarea de noi lucrări și activități pe ape sau care au legătură cu apele, denumite în continuare sectoare de excludere.
(2) Criteriul de selectare a sectoarelor de excludere constă în localizarea acestora la altitudini mai mari sau egale cu 1500 mdMN.
 (3) Lista sectoarelor de excludere este prevăzută în Anexa 1 la prezenta Hotărâre.

Art. 3.
(1) Se aprobă lista sectoarelor de cursuri de apă în care sunt impuse restricții privind realizarea de noi lucrări și activități pe ape sau care au legătură cu apele, denumite în continuare sectoare cu restricție.
(2) În sectoarele cu restricție sunt permise, fără a afecta starea ecologică a apelor, realizarea de noi lucrări și activități care vizează asigurarea siguranței și sănătății oamenilor și animalelor și prevenirea catastrofelor naturale.
(3) Criteriul de selectare a sectoarelor cu restricție constă în localizarea acestora în intervalul de altitudine cuprins între 800 mdMN și 1500 mdMN.
Eu am inteles asta:
- exista doua tipuri de sectoare supuse restrictiilor
La o prima lectura pare in regula. Rog sa ma contrazica cineva care interpreteaza altfel.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: Tavi on July 30, 2018, 10:50:13 PM
Sunt probleme:
1. Criteriul altitudine e temporar.
Art. 5.
(1)   Criteriile de selectare și listele cu sectoarele de excludere și de restricție pe cursurile de apă definite la art. 2 (3) și art. 3 (4) se actualizeză pe bază de studii de fundamentare.
(4)   Criteriile de selectare și listele prevăzute la art. 2 și art. 3 se modifică odată cu avizarea studiilor de fundamentare.
(6)   Prevederile art. 2 și art. 3 sunt aplicabile până la data la care pentru sectoarele de cursuri de apă vizate, sunt elaborate studii de fundamentare avizate în condițiile stabilite în actul normativ precizat la alin. (3).
Deci toata chestia e clar temporara, studiile alea de fundamentare pot modifica tot. Iar daca studiile alea le face cine trebe...
2. Limita de 1500 de metri e cam inutila. Un pic mai sus de 1500 de metri incepe golul alpin. Acolo e zona e de izvoare, firicele de apa, practic nu e interesanta nici pentru MHC uri nici pentru pescari. Dar sa zicem ca e bine ca exista interdictia aia.
3. 800 de metri e prea mult.
Exemplu 1: pe Porumbacu captarea MHC-ului e la 965 de metri iar deversarea e la 642. Conform noilor reglementari daca o faceau la 799 de metri era ok...adica un pic mai jos de cariera pentru cei care stiti zona. Pe langa asta, daca faceau captarea la 799 de metri, probabil faceau si deversarea mai jos ca sa aiba cadere, adica footeau si mai tare zona care ne doare pe noi....care e intre aprox 400 si 1000  si ceva de metri....
Exemplul 2: Lapusnic
La podul peste afluent (zona cu galbiori :laugh:) altitudinea e de vreo 1200 de metri. Moama ce merge un baraj acolo...vezi mai jos.
4. Un baraj poate fi construit intre 800 si 1500 de metri cu scopul de a asigura siguranta oamenilor, cica masura de preventie a viiturilor. Si ca scop secundar, apa e un pic trasa pe teava mai jos de baraj...zic si eu.
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: visu43 on July 31, 2018, 12:36:26 PM
Da, intr-adevar, era prea frumos sa fie adevarat. Am mai citit intre timp, inclusiv articolul asta, une puncteaza si ovm:
https://www.g4media.ro/constructia-de-microhidrocentrale-o-afacere-controversata-autoritatile-propun-protectie-partiala-pentru-unele-rauri-ecologistii-avertizeaza-ca-protectia-e-abitrara.html
Title: Re: Apel la implicare: cluburile FF versus "Energia Verde"
Post by: tavistan on August 01, 2018, 12:21:37 PM
Oare nu ar avea impact o sesizare catre Comisia Europeana? semnata de cat mai multe organizatii? cluburi, ONG-uri...  ::)
?>