Musca 13

General Category => AJVPS Filiala Sibiu => Topic started by: miky on January 24, 2012, 10:10:32 AM

Title: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 24, 2012, 10:10:32 AM
am vazut ca toata lumea vrea sa discute cu aplomb subiectul cel mai deficitare si anume paza ! As putea spune ca am citit chiar si unele idei bune, dar... de luat in seama pentru viitor, adica pentru cand om fi noi cu felia noastra !
Am deschis topic nou, sa nu stric discutia despre paza, insa, ... fara a dori sa va stopez initiativa totusi trebe sa luam lucrurile intr-o ordine.
Am vazut ca la paza, ati vorbit de 3 echipe de cate 2 paznici, cu 4X4, cu mijloace de autoaparare, si cu tot felul de dotari.
Io-s de acord si cu grenade defensive daca e nevoie, insa...
momentan, adica astazi mai precis, se va discuta bugetul in comitetul filialei actuale (care inca include si vanatorii si pescarii)
Acest buget trebuie facut, indiferent ca ulterior se va face separarea de care vorbeam !
Pana acum, am reusit prin cateva semnale, sa-i convingem ca anul asta bugetul filialei actuale sa fie facut astfel:
Un buget pentru vanatori, un buget pentru pescari, suma lor = bugetul filialei Ajvps Sibiu
Mai departe:
Acest buget, are niste puncte sensibile, intre care unul din ele este quantumul pe care noua filiala de pescari il va da la asociatia judeteana !
Al doilea aspect este ca el trebe intocmit plecand de la situatia existenta !
Inainte de a face orice aprecieri, niste lucruri trebe sa fie clare:
1 - in 2012 cotizatia trebe sa ramana constanta ca si in 2011, pentru ca pana nu avem argumente clare pentru ce trebe sa o marim, nu avem de ce sa facem acest lucru ! In plus marirea cotizatiei fara justificare, ar avea un impact negativ, ceea ce nu dorim ! Deci bugetul trebe construit anul asta oarecum pe valoarea incasarilor din 2011 pentru pescari !
2 - masini ... eventual 4x4 ... care masini ? Ajvps sibiu, are doua masini mari si late:
- una cu sofer, care deserveste vanatorii si cheltuielile cu acea masina le suporta vanatorii (au prins-o deja in bugetul lor)
- masina secretarului, adica Alex, care deserveste si pescarii, si vanatorii (mai putin poate de acum incolo) si asociatia in ansamblu !
- alte masini nu are filiala, si suntem utopici ca va cumpara !
Deci daca ne referim la masini, putem doar spera la paznici care sa-si puna masina la dispozitie, cum fac tximetristii, la care sa le decontam carburantul, eventual ceva reparatii ...
3 - paznici
in momentul de fata pe statul de plata sunt 5 paznici
aici cred ca putem sa ne propunem 6 paznici, care sa faca 3 echpe (si eu sunt de acord ca 1 singur paznic in patrula e egal cu zero)
tot aici cred ca putem sa ne impunem, testarea paznicilor actuali si inlocuirea lor cu altii mai motivati !
In privinta motivarii lor... trebe sa ne gandim serios !
In orice caz, in toate variantele cheltuielile cu paza vor creste !
4 - ar trebui in zilele urmatoare sa mergem careva (de preferinta daca este cineva care sa aiba intrare la prefectura sau jandarmerie) sa ne interesam ce posibilitatile legale de a colabora constant cu acestia !
5 - tot zilele astea ar trebui sa cautam si sa discutam cu o firma de paza, sa vedem ce ar insemna !

Adica inainte de a ne face noi niste planuri si iluzii, ar trebui sa culegem niste informatii, fara de care, ramane totul poezie !

6 - cred ca e de maxima importanta si utilitate sa infiintam cat mai repede un site al filialei de pescari Sibiu !
Acolo trebe sa incepem sa spunem transparent ce vrem sa facem, din ce surse, si cu cine !
Tot acolo trebe sa facem un forum, sau o posibilitate de contact cu pescarii, unde sa poata veni:
- cu sugestii si propuneri
- semnalarea actelor de braconaj
- orice alte probleme
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 12:31:43 PM
Inteleg ca vreti sa mergeti in continuare pe solutia cu paznicii.Adica acestia sa ramana angajatii filialei,echipe de cate doi,cu masina proprie.Intreb acum,pot face ei ceva din punct de vedere legal sau doar se plimba pe apa in speranta ca vor speria pe cineva?Nu intelege gresit,dar nu a-si vrea sa-i platim degeaba si ei sa fie doar frica copiilor si batranilor de pe balta.Nu de alta,dar cand se vor intalni cu niste hatzari,ce le vor spune?
"-Aveti grija ca nu-i voie?"Intelegi ce vreau sa zic.Cand isi vor da seama ca ei nu pot da nici macar o amenda nu-i va mai baga nimeni in seama.Probabil singurul lucru care-l vor putea face e sa sune la centru,acolo seful de paza sa solicite jandarmii pentru un control si pana se mobilizeaza lumea nu mai gasesti pe nimeni.Deci dupa mine,sa angajam 6 oameni sa dea doar telefon e aiurea.Partea cu telefonia o poate face orice pescar care vede ceva nelegal.
Aminteam mai demult de asa numitii rangeri.Nu stiam exact daca ei pot aplica sau nu sanctiuni,pentru ca in cazul in care o puteau face,atunci merita sa platim cursul catorva baieti si apoi sa ne gospodarim singuri.In ideea asta am incercat sa dau mai multe telefoane astazi,dar din pacate nu am aflat prea multe.De la "Parcul National Calimani"mi-i s-a comunicat printr-un domn foarte amabil ca doar rangerii ce au terminat silvicultura,prin imputernicirea RNP pot aplica sanctiuni.Ceilalti nu.Din pacate aici nici chiar eu care am facut ceva silvicultura nu stiu daca a-si avea ce face pentru ca nu stiu daca RNP mi-ar da asa ceva,adica sa sanctionez braconierii de pe apa,e cam aiurea.Apoi am sunat la Galati la filiala Ajvps de acolo, care functioneaza cu rangeri voluntari pentru paza.Adica ceva de genul alor nostrii.Mi-i s-a spus ca acestia nu au drept de a aplica amenzi,decat in prezenta jandarmeriei,Politiei,etc.Oricum,ce vreau sa zic e faptul ca in ambele cazuri mi-i s-a sugerat si ideea unei firme de paza.Bine,celor de la Galati nu le-am zis exact cine sunt si ce vrem sa facem.Asa ca oricum o sucim si o invartim tot cam acolo ajungem.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 24, 2012, 12:48:54 PM
1. Referitor la pagina Web:
Domeniul apsibiu.ro este disponibil si se poate cumpara pe viata cu 25,9 Euro+15 Euro gazduirea la www.clausweb.ro. (Eu am acolo paginile web de 7 ani si sunt multumit).
Daca sunteti de acord cu numele il putem insarcina pe Alex sa il cumpere.
Daca nu se ofera nimeni mai priceput dintre tinerii pescari, pot face eu pagina, la nivel de amator, si sa dam drumul la noul forum.

2. Referitor la paznici, eu cred ca daca se face treaba, sunt suficiente doua echipe, sa ramana fonduri pentru contract de paza cu jandarmeria. (daca acestia accepta). Daca nu sunt rezultate in 2 luni se poate suplimenta ulterior cu inca o echipa.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 24, 2012, 12:54:48 PM
3. Referitor la Rangeri, cred ca asta va fi solutia. Daca si ale asociatii folosesc rangeri, trebuie facuta presiune pentru modificarea legislatiei, sa se permita si rangerilor din pescuit sa dea amenzi. De ce doar celor din silvicultura. Sa nu uitam ca este an electoral si in goana lor dupa voturile masei de pescari, vom reusi mai usor sa schimbam legislatia.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 24, 2012, 12:58:40 PM
Inteleg ca vreti sa mergeti in continuare pe solutia cu paznicii...
Nu !
De aici NU trebe inteles ca vrem sa mergem pe solutia cu paznicii !
De aici trebe inteles ca pornim la drum cu situatia existenta, si ca de fapt noi inca n-am castigat toate bataliile cu Ajvps !
Deci pe statul de plata al Ajvps Sibiu, exista acei paznici, ei exista si fizic, numa' ca nu-si fac treaba !
Indiferent  ca ne place sau nu, pana nu suntem filiala si prindem oleaca de muschi in fata celor de la Ajvps, acestia vor ramane pe statul de plata al Ajvps (mai precis pana cel putin la 1 aprilie 2012 )
Trebe inteles ca noi am facut doar un pas mic, obtinand acordul separarii, insa... convulsii vor mai fi, si acestea nu vor putea fi rezolvate peste noapte decat cand vom avea cadrul necesar ! Ajvpsul avea totusi oamenii sai pe care-i tine in brate... Nu va fi usor sa-i inlocuiesti, si oricum asta nu se va putea intampla peste noapte, ca mergem noi acolo si zicem sa-i schimbe !
Trebe inteles ca mai avem inca clipe grele de infruntat,... si ca vrand nevrand, astea vor lua si un pic de timp... cat de putin, urmeaza sa vedem, depinde si de cat de stapani pe pozitia noastra ne putem mentine !
adica putem fi optimisti, dar trebe sa ne pastram si rationali ! Aici nu incepem un lucru de la zero (ceea ce ar fi mult mai simplu) ci trebe sa daramam niste ziduri vechi, dar care inca opun rezistenta, inainte de a construi ceva nou !
Cu alte cuvinte, eu cred ca de acum incolo vom mai intampina rezistenta din partea sistemului, indiferent de acordul pe care ni l-au dat ! Ganditi-va numa' la ce trebuie sa renunte de nevoie, si cat de bine le cade acest lucru !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 01:35:00 PM
No Miky, pana-n aprilie nu mai e asa mult.Cred ca pescarii mai suporta pana atunci sa-i plateasca degeaba.Chiar daca unii au impresia ca porcu'se-ngrasa in ajun
Intre timp am putut sa iau legatura si cu Politia Comunitara,din pacate nu actioneaza decat pe raza localitatilor.Nu inteleg de ce nu o fac si altundeva daca in legislatia de pe site-ul lor apare si :"-O.U.G nr. 195/2005 protecţia mediului".In fine,asta e.
Adi,intr-adevar solutia rangerilor ar fi cea mai eleganta cu putinta.Pe site-ul lor scrie ca :" El raspunde de aplicarea legilor si regulamentelor in ariile protejate"dar e destul de confuza ideea.In orice caz merita mers pe ideea asta cu aplicabilitatea sanctiunilor si de catre acestia.Ma gandesc daca RNP poate imputernici un ranger cu studii de silvicultura sa aplice sanctiuni,poate putem cere si ANPA-ului sa acorde si ea aceasta imputernicire unor rangeri cu sau fara studii de specialitate din cadrul unor filiale.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 24, 2012, 01:49:19 PM
"(1) Pe lângă organele de urmărire penală, sunt competente să constate infracţiunile prevăzute la art. 64 şi 65 şi persoanele cu drept de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, Gărzii Naţionale de Mediu şi din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei «Delta Dunării».
(2) Organele prevăzute la alin. (1) au obligaţiile organelor de constatare a infracţiunilor, prevăzute de Codul de procedură penală.
3) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 58-63 se face de catre personalul prevazut la alin.(1), de catre ofiterii si agentii Politiei Romane si Politiei de Frontiera Romane, ofiterii si subofiterii Jandarmeriei Romane , precum si de catre personalul silvic din cadrul Regiei Nationale a Padurilor. "
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 24, 2012, 01:55:08 PM
Pe romaneste: doar angajatii Romsilva au voie sa constate contraventii si sa aplice sanctiunile aferente tot contraventiilor! Eu nu stiu ce e aia ranger dar nu poate face nimic in plus comparativ cu un paznic atata timp cat nu este angajat RNP.
Iar daca este angajat RNP va lucra pentru RNP nu pentru asociatiile de pescari.
Pentru infractiuni organele de urmarire penala, jandarmi, Politia Romana - NU Politia Comunitara care e in subordinea Primariilor - normal ca actioneaza doar pe raza de competenta a acestora - si inspectorii ANPA, Garda de Mediu si Rezervatia Biosferei.


 

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 02:07:31 PM
Am spus eu altceva?Intrebam doar daca nu putem cere,tot asa pe romaneste,si ANPA-ului sa acorde si ea ca si RNP-ul,o imputernicire rangerilor angajati de o filiala.Adica sa poata aplica si aia sanctiuni.
Ce-mi place e faptul ca nu te dezminti...nu vi cu nici o propunere,dar de fiecare data stii sa duci discutia tot spre paznici cu tot ce inseamna asta...intelegi la ce ma refer,nu?.Oare de ce nu ma mira asta deloc?Ok,se pare ca treaba e dinainte stabilita.Timpul ne va spune daca am avut sau nu dreptate.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 02:20:24 PM
ps:Pana una alta Tavi pescarii stiu ca Alex si paznicii lui nu si-a facut treaba bine.Si tot ei se intreaba de ce la sedinta din decembrie tu ai tacut, cand in rest esti foarte critic dealtfel.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: flydb on January 24, 2012, 02:24:02 PM
Am spus eu altceva?Intrebam doar daca nu putem cere,tot asa pe romaneste,si ANPA-ului sa acorde si ea ca si RNP-ul,o imputernicire rangerilor angajati de o filiala.Adica sa poata aplica si aia sanctiuni.
Ce-mi place e faptul ca nu te dezminti...nu vi cu nici o propunere,dar de fiecare data stii sa duci discutia tot spre paznici cu tot ce inseamna asta...intelegi la ce ma refer,nu?.Oare de ce nu ma mira asta deloc?Ok,se pare ca treaba e dinainte stabilita.Timpul ne va spune daca am avut sau nu dreptate.

Nu ANPA a acordat RNP-ului dreptul sa constate si sa sanctioneze contraventiile, ci Parlamentul Romaniei , prin lege.
Din cate cunosc, in anul 2011 a existat si o propunere legislativa prin care se cerea ca si personalul specializat al asociatiilor de pescari sa faca acelasi lucru, dar MAI a dat aviz negativ si totul a picat.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 24, 2012, 02:40:45 PM
Am spus eu altceva?Intrebam doar daca nu putem cere,tot asa pe romaneste,si ANPA-ului sa acorde si ea ca si RNP-ul,o imputernicire rangerilor angajati de o filiala.Adica sa poata aplica si aia sanctiuni.

Ilie, personalul imputernicit sa aplice sanctiuni este stabilit prin lege. Legea se voteaza in parlament si este promulgata de presedinte. Degeaba ceri ANPA sa dea astfel de imputerniciri ca nu are aceasta competenta, trebuie modificata legea. Eventual un Ordin de Ministru sau OUG.
Eu doar v-am citat si explicat ce spune legea pentru a nu va mai pierde vremea voi, inclusiv tu, propunand solutii inaplicabile din cauza legislatiei existente.
Ce-mi place e faptul ca nu te dezminti...nu vi cu nici o propunere,dar de fiecare data stii sa duci discutia tot spre paznici cu tot ce inseamna asta...intelegi la ce ma refer,nu?.Oare de ce nu ma mira asta deloc?Ok,se pare ca treaba e dinainte stabilita.Timpul ne va spune daca am avut sau nu dreptate.
Nu am venit cu o propunere deocamdata, am deschis un topic pentru veni altii cu propuneri si a le discuta.
Nu inteleg deloc la ce te referi. Daca dau citat din lege inseamna ca duc discutia spre paznici? N-am zis nimic de paznici pe acest topic !  :o
Care treaba e stabilita? Stabilita de catre cine?
Ai avut dreptate cand ai spus ce anume?
Spune clar ce ai de spus


 
 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 24, 2012, 02:42:55 PM
ps:Pana una alta Tavi pescarii stiu ca Alex si paznicii lui nu si-a facut treaba bine.Si tot ei se intreaba de ce la sedinta din decembrie tu ai tacut, cand in rest esti foarte critic dealtfel.

Pana una la sedinta din decembrie nu am tacut. Am vorbit si facut cate ceva. Stii ce anume?

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 24, 2012, 05:06:30 PM
acuma am fost la jandarmerie  cunosc pe cineva acolo  cred ca se poatesa reluam contractul cu ei dar cel mai bine ar fii sau sa vina in 10 cu noi  sau miky  ady sau oricare sa mergem dimineata de la 8-la 16 si sa ne documentam care ar fi solutiile de colaborare
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 24, 2012, 05:11:36 PM
am vorbit si cu o firma de paza ,,romguard consulting,,  miine imi aduce o oferta de a lor
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 24, 2012, 05:25:29 PM
In  afara de Cuvantul VERBAL dat de Dl. Varga, avem ceva scris?
Deja se incepe sa se taie in carne vie intr-o asociatie care inca suntem simpli membri.
Ilie, iti inteleg furia pentru paznici, crede-ma si eu simt la fel, dar nu poti sa ii dai afara din pozitia in care suntem acum.
Plus aversiunea ta fata de Alex, este undeva justificata, dar nu DEPLIN!
Nu interpreta asta ca ii tin partea!
Am participat la cateva controale unde era sa se sfarseasca naspa de tot daca nu aparea politia!
Si plus de asta, eu nu cred ca cine v-a fi desemnat sa conduca pescarii, va intra in AJVPS calare pe un cal alb si va taia in carne vie. Pur si simplu nu ti se v-a permite o asemenea putere din secunda 1!
Degeaba turam motoararele aici cand noi nici nu avem reprezentanti din partea noastra in AJVPS OFICIAL, cu harti in mana!
Trebuie sa jucam acest joc in cadrul legal, degeaba ne infigem in ei ca ursul in oi. Aceste actiuni se pot sfarsii naspa de partea noastra, pt ca Bulanjii aia de hatzari, odata ce ii biruiesti cu pumnu, incep actiune pe cale legala impotriva ta!
Dai un pumn in sfecla la unu si sa vezi cati martori are cand depune plangere la politie >:D


Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 24, 2012, 05:28:13 PM
da hell ai dreptate toate la timpul lor  pas cu pas oricum avem inca nevoie de ei asa cum sunt buni rai  pe urma vedem
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 06:15:24 PM
Nu am nimic cu pers.fizica Alex.Mares.Am ce am cu ing Alex.Mares din cadrul Ajvps.Oricum destul de obositor sa incerci sa cauti solutii si de fiecare data sa ti-i se readuca aminte ca de fapt asta-i singura solutie,sa continuam cu ei,asa cum sunt buni sau rai.De fapt,dupa mine bineinteles,e doar o falsa cerere de opinie toata treaba asta.Imi cer scuze de pe acum daca nu-i asa,dar cred ca deja se stie cum vor merge treburile in noua asociatie.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 24, 2012, 07:05:14 PM
Asta am primit de la centrul de informare profesionala.Intelegeti ce vreti.
Buna ziua!

Stimate domn Tincu ilie Ovidiu, cursul de RANGER este un curs cu o tematica impusa.
Activitatile desfasurate de rangerul pentru arii protejate au la baza cunoasterea legislatiei specifice, directionata pe evidentierea abaterilor si sanctionarea acestora, anuntarea evenimentelor, relationarea cu autoritatile locale, cunoasterea si supravegerea ariei protejate, realizarea unor lucrari simple de intretinere, gestionarea situatiilor de urgenta si coordonarea activitatiilor de prevenire si stingere a incendiilor. Toate acestea se predau la cursul de RANGER de catre formatori autorizati, care sigur va prezinta si legislatia aferenta acestui domeniu.

Cu deosebita consideratie, manager: prof. Ofelia Matca  
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 24, 2012, 07:30:31 PM
Cand s-au impartit apele, ordinul ala a venit cam cu dedicatie pt AGVPS, adica doar cei cu logistica destul de ok, cu paznici si inca ceva conditii de astea puteau participa.
Deci, practic, nu se faceau loc pentru alte asociatii care puteau fi exact ce au nevoie apele din romania.
Dupa cum zice si Miky
Quote
De aici trebe inteles ca pornim la drum cu situatia existenta, si ca de fapt noi inca n-am castigat toate bataliile cu Ajvps
O schimbare din interior va sta dovada ca se poate, trebuie doar adaptat in functie de oamenii locului.
Nu are rost sa vezi lucrurile prestabilite pentru ca nu sunt asa!
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on January 24, 2012, 07:55:27 PM
ce cacanareala frate
 ma chiar daca raman paznici vechi,pe care amabilu dl Varga parca ne intreba zambind la anterioara sedinat ,ridicandui festiv in picioare(dupa ce savurasera baieti linistiti cafeaua)citez aprox "ia uitativa la masa aceea...ia uitati...nu vi se par niste figuri cunoscute????nu iati vazut de atatea ori pe apa?(in control,vroia sa zica el :-[).ma rog ma rog,eu ma uit lung la ei si sincer nui cunosteam si nu miam dat seam cine sunt  ei  ::)si eu sunt unu care iasa pe apa deci trebuia sai stiu...apoi alti nui stiau nici atat  :-[
 ma de pe parte mea,ca asta vroiam sa zic,ca poate ramane oricine in control pe apa,dar sa aive autoritatea de a sanctiona pe loc pe cel care incalca legea(chiar si daca are un ac in plus la undita),ptr asta trebuie si voinata
 eu va zic atata,sa nu platesc anu asta cumva taxa de membru si pana la urma sa nu se faca controale urmate de sanctiuni,adica sa mai mearga inca un an asa ca anu trecut ca apoi...ducase dreq...eu zic ca din noile fonduri separate se pot tine niste oameni in paza,cum,trebe sa existe lege si cine so aplice
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 24, 2012, 08:26:12 PM
Tocmai, trebuie sa avem grija ca isi fac treaba corect!
Si asta vine doar prin feed-back de la pescarii de pe balta.
Suna 'X' si zice ca paznicul 'Y'  nu isi face treaba ca la carte.
Deja paznicul 'Y' intra pe ''lista de transferuri''
Eu zic ca ar fi bine ca atributile si obligatile paznicului sa fie aduse la cunostinta pescarului.
Cine credeti voi ca poate fi un judecator mai corect decat beneficiarul servicilor oferite de AJVPS 8)
Uitati-va la Ilie ca mai are un pic sa ii haleste cu tot cu pene.
Deci asta da feed-back!!
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 24, 2012, 09:26:36 PM
da deci noi vom fii paznici lor
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 24, 2012, 09:28:34 PM
Paznic la paznic :laugh:
Eu prefer sa inclin inspre Ilie, adica ala care ii plateste salariul, deci sunt ala care decide cat de bine isi merita salariul 8)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 24, 2012, 11:28:25 PM
Astazi am participat, Nelu, Miky si cu mine la o adunare a Filialei Sibiu a AJVPS, unde s-a discutat propunerea de buget pentru 2012.
Primul lucru bun, s-a pregatit buget separat, pentru vanatori si pentru pescari. La fel s-a si discutat, vanatorii primii, pana am studiat noi propunerea de buget, apoi pescarii. Daca initial, onor conducerea a vrut sa mareasca cota de cotizare a pescarilor la cheltuielile comune de la 22% la 25%, in propunerea pe care am primit-o s-a pastrat cota de 22%.
Am constatat cifre umflate la multe din cheltuielile propuse pentru 2012, am facut calcule si dupa multe discutii, concluzia a fost ca lunar,  un economist va verifica cheltuielile ce se fac din banii pescarilor.
Ni s-a reconfirmat infiintarea sucursalei de pescari, dupa Adunarea generala din martie.
La discutii a participat pe langa Dl.Varga, care eDirector la Filiala Sibiu si Dl.Popa Sorin, in calitate de Presedinte al Filialei Sibiu.
Vreau sa il felicit pe Miky pentru hotararea cu care a pledat cauza separarii si mai ales a infiintarii contului separat, cu toata opozitia economistei, care a sustinut ca se mareste mult volumul de munca si se complica contabilitatea asociatiei.
Dupa sedinta am discutat cu Alex un plan de paza si speram ca in perioada urmatoare sa se schimbe ceva in zonele fierbinti ale hatarilor.
De asemenea s-a aprobat infiintarea paginii web www.apssibiu.ro, care va fi functionala in perioada urmatoare.
Maine dimineata mergem din nou la sediul Filialei, la o convocare cu paznicii. Vrem sa ii avertizam ca sunt sub observatie, si daca nu respecta programul de paza stabilit, vor fi concediati.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: sorinB on January 24, 2012, 11:32:35 PM
Bravo voua Adi, tineti-o tot asa  ;)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 24, 2012, 11:54:44 PM
Deci ...
am fost azi la sedinta, unde s-a discutat proiectul de buget pe 2012

- primul aspect pozitiv - Filiala Ajvps, a respectat intelegerea si a facut 2 bugete separate 1 pentru vanatori, si 1 pentru pescari
- al doilea aspect pozitiv - Vanatorii s-au purtat foarte Ok, si-au discutat proiectul lor de buget, la care noi nu ne-am bagat, apoi am discutat noi despre bugetul pescarilor, unde vanatorii nu s-au bagat ! Discutiile le-am purtat cu Dl Director Varga si cu Contabila

despre bugetul nostru facut de ei...  :laugh: :laugh: :laugh: , scuze nu pot sa vorbesc... ca ma umfla rasul !  :laugh: :laugh: :laugh:

mai bine va spun ce mai e pozitiv in chestia asta si cum a ramas  8) :

- Intr-un final, a inteles si contabila negru pe alb, ca nu evidentierea cheltuielilor pe pescari si pe vanatori e problema ci gestionarea separata a veniturilor si cheltuielilor ! Tot intr-un final, s-a impacat cu ideea ca noi vom avea contul nostru, in banca unde vor trebui sa intre veniturile si de unde noi, adica NOI PESCARII, vom da drumul la cheltuieli, nu le va opera ea !  8)
am convenit (si aici n-am avut contraargumente) ca acest cont sa se infiinteze peste cca 3 luni, cam deodata cu nasterea fizica a filialei ! Pana atunci, cheltuielile vor fi evidentiate in contabilitate transparent separat vanatori, separat pescari, iar lunar, colegi de-ai nostri, vigilenti dar economisti,  >:D , sunt asteptati pentru verificare si discutii tete a tete cu dna contabila care le sta la dispozitie !
IMPORTANT, intre timp:
1 - definitivat proiectul nostru de filiala, schema organizatorica, mod de functionare, obligatii asumate ca si cheltuieli comune, etc...
2 - maine, miercuri, cei 5 paznici, sunt convocati la ora 9:30, la sediul Ajvps, unde Dnii Nelu Benta si AdrianSB (sigur) , si poate si eu, (daca pot ajunge), le vor explica in lumina noii strategii, cine le sunt sefii incepand de maine, care le sunt noile atributii, programul de lucru, schema de deplasare si mai ales faptul ca sunt pusi sub lupa !
Sincer, s-ar putea nici sa nu fim nevoiti sa-i dam noi afara !  :laugh: Cred ca o sa plece singuri, dupa ce li se va explica semnificatia notiunii de program = 8 ore/zi ! :laugh:
Concret, incepand de joi, lucrurile trebe sa se schimbe radical ! Pentru acest lucru:

VA SOLICITAM INSISTENT ! in urmatorul interval de timp (2 saptamani minim), daca mergeti la pescuit, in zona celor 2 puncte fierbinti, 1 - Podul de la Turnu Rosu, si 2 - zona de hatari de la Avrig,
deci va solicitam insistent sa va uitati SPRE POD (cei care pescuiesc la Turnu Rosu), respectiv SPRE ZONA CRITICA AVRIG (cei care aleg sa mearga acolo ! Notati ora, si ce vedeti !
daca pe zona respectiva :
- vedeti paznic = BINE !
- nu vedeti paznic, dar nici braconieri = BINISOR !
- vedeti braconieri pescuind si nu vedeti paznici = NASOL ! CINEVA O SA AIBA GHINION, PROBABIL O SA PRIMEASCA PREAVIZ !
- vedeti braconieri pescuind si paznici pe langa = SI MAI NASOL ! CINEVA O SA AIBA GHINION, DAR FARA PREAVIZ !

Deci incepand de joi, chiar va rugam sa monitorizati problema si sa o faceti publica !

UPS ! o postat si Adi ! n-am vazut ! Sper ca n-am spus altceva decat el !  
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 12:27:35 AM
De fapt,dupa mine bineinteles,e doar o falsa cerere de opinie toata treaba asta.Imi cer scuze de pe acum daca nu-i asa,dar cred ca deja se stie cum vor merge treburile in noua asociatie.

Ilie,
vrei sa fii un pic mai explicit si sa-mi zici ce ai vrut sa spui cu asta ?
Io's mai obosit la ora asta si nu pricep subtilitatile !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on January 25, 2012, 12:54:37 AM
Felicitari !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 25, 2012, 05:37:47 AM
da felicitari
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 09:45:32 AM
De fapt,dupa mine bineinteles,e doar o falsa cerere de opinie toata treaba asta.Imi cer scuze de pe acum daca nu-i asa,dar cred ca deja se stie cum vor merge treburile in noua asociatie.

Ilie,
vrei sa fii un pic mai explicit si sa-mi zici ce ai vrut sa spui cu asta ?
Io's mai obosit la ora asta si nu pricep subtilitatile !


Vroiam sa zic ca nu cred ca veti renunta la sistemul cu paznici nici in viitor,iar orice alta propunere venita imi pare mie sau e desfintata din start?Pe mine unul nu ma deranjeaza la o adica nici ideea de paznic, sa vedem insa ce poate face el si cum vom il vom sustine mai departe.Raman ferm convins la ideea ca fara sprijin din partea jandarmilor e egal cu zero toata prezenta lui pe apa si atunci e platit pe undeva degeaba.Ce poate face?Sare la gatul braconierilor?Suna la sediu?Bine,pana-n aprilie n-avem ce-i face,el trebuie platit,iar noi il  scoatem la lucru.Dar dupa data respectiva, ce va fi?
Poti sa ne spui mai multe despre:
1 - definitivat proiectul nostru de filiala, schema organizatorica, mod de functionare, obligatii asumate ca si cheltuieli comune, etc...
ps:Felicitari pentru ziua de ieri. ;)
Si mie imi pare rau ca msj.mele nu sunt asa scurte ca ale celorlalti,dar no,stiii  cum sunt eu :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on January 25, 2012, 10:12:01 AM
multumiri ptr efortul depus,"bagati"viteza in paznici sa isi faca datoria si daca sio fac pot sasi pastreze postul,obiectivul este combaterea braconajului in cele 2 puncte fierbinti ,ulterior a celor din baraje dupa dezghet si altor locuri unde se braconeaza
 ce ma bucur ca ati convinso pe contabila ;D,chiar imi faceam griji ptr ea saraca  :P
 ca o paranteza ,in dotarea paznicilor ar fi fine sa fie si o camera video ,ptr ca daca i filmezi pe baieti in actiune si apoi le derulezi imagiile nu au cum sa mai conteste fapta.altfel eu iam vazut cu 2 bete in apropiera lor si sustin ca pescuiesk ok,doar ca legatura cu plumbi tocmai so rupt(adica montura de hatanit),astfel filmat...este o proba adevarata.totul este sa vrea paznicu sa se puna pe burta in boscheti si sa filmeze
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 25, 2012, 10:34:36 AM
In acest caz ar trebuii intocmita o procedura de prindere a braconierilor.
1.
 filmati de la distanta cu o camera
2.
Anuntata politia si asteptarea sosiri lor.
3.
Impreuna cu politia se ridica inculpatu si in acelasi timp i se prezinta  dovada incrimanatorie.
 
In acest caz orice ar nega braconierul se poate contra.
Imaginile filmate pot servii drept dovada si pentru membrii asociatiei si/sau in caz de proces dovada incontestabila
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 25, 2012, 10:53:28 AM
Ilie,
Ti-am explicat cu citate din lege cine are dreptul sa constate contraventiile si infractiunile si sa dea sanctiuni.
Este adevarat ca avem nevoie SI de sprijinul jandarmilor si al politistilor.
Propunerile tale au fost, daca imi aduc bine aminte:
1.  firma de paza - de acord, trebuie analizata;
Din punctul meu de vedere:
paznicii firmei de paza nu au niciun drept in plus fata de paznicii ajvps
e posibil sa fie mai scump
2. doi sefi de paza care sa actioneze cu doi jandarmi care sa fie zilnic la dispozitia lor sau cu paznicii firmei de paza
poti sa le spui si presedinti de paza daca asa vrei tu, dar nu sunt cu nimic mai buni ca un paznic dpdv al drepturilor legale. Eventual ii platesti mai bine si ai alte pretentii de la ei daca le dai "functie"
3. Rangeri: sincer nu stiu ce e aia ranger. Din punct de vedere al drepturilor legale, aceeasi problema.
4. Sa cerem ANPA sa imputarnicieasca Rangerii sa dea sanctiuni - imposibil, ti s-a explicat.
Concluzionand:
Este nevoie ca pe apa sa fie prezenti cat se poate de des oameni ai Asociatiei, evident in limita bugetului .
Indiferent cum vrei tu sa-i numesti (paznici, sefi, rangeri) si chiar daca nu au dreptul de a aplica sanctiuni, prezenta lor constanta pe apa va limita "micul braconaj" (parasutistii, cei fara permis, cei care nu respecta perioada de prohibitie sau cantitatile de peste, etc).
E nevoie de aceste controale dese pentru a intelege toata lumea ca nu e apa nimanui. In niciun caz nu e egal cu 0.
Vezi cum sunt pazite apele asociatiilor in alte tari: cu paznici proprii. Nici acolo nu umbla toata ziua politia pe ape. La fel sunt pazite si apele private.
Pentru cazurile grave (hatarii de la Avrig, plasarii, etc), DA, va fi nevoie de interventia "organelor". In acest moment putem doar sa speram ca vor colabora cu noi. Discutia cu ei va fi inceputa oficial de conducerea noii filiale.
Dar trebuie sa fim realisti! Jandarmii si politistii nu pot si nu vor fi in fiecare zi pe apa! Cu toata bunavointa lor, au treburi mai importante decat braconajul de pe Olt. Au si ei limitari mari, bugetare si de personal,  nu au combustibil si oameni disponibili toata ziua pe coclauri ca asa vrem noi!
Eu zic sa fim multumiti daca obtinem cateva controale comune cu ei in fiecare luna. In restul timpului trebuie sa fie cineva pe apa. Cine?
Propunerea mea:
paznici proprii, coordonati indeaproape de cineva (eventual seful pazei) care sa le spuna clar ce au de facut, cat si pe unde sa umble, sa-i grupeze cate doi trei daca e nevoie, samd.
Intreaga activitate de paza monitorizata atent de comitetul filialei si de toti pescarii, dupa cum a propus Miky.
Asta e doar propunerea mea. Pescarii si reprezentantii lor vor decide care varianta e mai buna, nu e musai sa fie a mea! Tot asa cum nu e musai sa fie a ta!
Se va dezbate si se va vota, democratic si transparent.
Asa ca te rog lasa scenariile de genul ca e "o falsa cerere de opinie", se stie dinainte cum va fi treaba si acuzele de falsitate.
Sari calul cu chestiile astea.


Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 11:55:00 AM
1.O firma de paza,bine organizata, din punct de vedere logistic este net superioara fata de ce ne pot oferi paznicii la ora actuala.Astia au echipe de interventie si pot cere ei ajutorul jandarmilor in unele cazuri.Cred ca un contract bine facut in care sa nu lasi nimic la voia intamplarii ne-ar scuti de multa bataie de cap.Si trebuie sa recunoastem ca o masina-n patrulare cu niste baieti intr-o uniforma,chiar daca-i de la firma de paza,are mai multe sanse de intimidare decat un paznic de-al nostru.
2.aici mai are rost sa vorbim cand cei doi paznici,sau sefi de sefi sunt insotiti de jandarmi?E solutia ideala pentru mine,desi nu stiu intr-adevar daca lucrul asta e posibil zilnic.
3.rangerii...dupa cum am spus mai sus,in urma intrebarilor puse de mine,cei de la Infogrup mi-au raspuns ca:"... evidentierea abaterilor si sanctionarea acestora".Din asta, eu am inteles ca rangerul poate chiar sanctiona.Daca intr-adevar e asa,atunci aici se poate discuta ca o solutie clara de viitor.La ora actuala cam toate parcurile nationale functioneaza cu asa ceva.
4.paznicii filialei...mi-am spus parerea si nu are rost sa o repet pentru ca apoi va zice cineva ca am ceva cu ei personal.Nici nu-i cunosc,eu unul nu i-am vazut niciodata,dar din punct de vedere legal sau cum vrei sa-i zici sunt doar de decor.

Am spus,sunt de acord cu ei pana-n aprilie ca nu avem ce face.Dar apoi ce facem?Ramanem pe aceeasi organizare?A-ti cerut sa venim cu propuneri,eu am facut cateva,poate-s cele mai tampite .Dar daca-i asa,vino si tu cu una care sa stea in picioare de la cap la coada.Si crede-ma ca nu o spun cu rautate.
Fara sa se supere cineva,consider ca ne cunoastem deja,dar ma asteptam la mai multe opinii,pareri, din partea pescarilor.Sunt bune mesajele cu "bravo si felicitari",le-am adresat si eu baietilor,dar cred ca atunci cand nu-ti convine ceva,sa ai curajul sa o spui franc in fata.Mahh,recunosc ca eu sunt cel mai inversunat de pe forum,desi uneori ma intreb ce draku am de castigat din asta,dar nu am fost singurul care a avut nemultumiri.Au ramas msj voastre de pe alte forumuri 8) ce naiba.Nu trebuie sa-mi dati mie dreptate ca n-am nevoie,dar macar spuneti ce vreti in continuare.Si pe ce hotaram acum pe aia sa mergem si la intalnire,mai bine sa fim acolo un nucleu cu ceva idei clare,indiferent care or fi alea.Chiar si eu,fie ca-mi convine sau nu,o sa ma dau dupa majoritate.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 25, 2012, 12:00:24 PM
1. nu am respins ideea unei firme de paza, e de discutat si de cantarit avantajele si dezavantajele.
2. cu jandarmii - vom vedea
3. Ce ti-a spus tie doamna aia nu tine loc de text de lege.
4. Nu ma refer la actualii paznici, ca persoane. Imi e absolut egal ca vor fi aia sau altii atata timp cat isi fac treaba. Strict la subiect, mi se pare corect sa li se dea o sansa, asa cum inteleg ca s-a procedat. Nu fac fata, la revedere.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 12:19:40 PM
Mahh,sincer,nici eu nu-ti mai puteam explica de multe ori.Unde nu se poate nu se poate.La revedere.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 12:33:50 PM
Ilie,
deci:

1 - rangerii - din ce ai descris tu acolo, precum si din alte surse, am inteles acelasi lucru: Rangerii, si daca exista deja la ora actuala, potrivit legii, pot avea atributii "numai in cadrul Ariilor Naturale Protejate", NU SI IN ALTA PARTE  !
Apele naturale, cuprinse in autorizatia de pescuit a AJVPS Sibiu, NU SUNT ARII PROTEJATE !
2 - rangerii - sunt incadrati, cumva tot ca personal silvic, sau sunt vizati/atestati/autorizati/ ceva de genul asta, ... de catre RNP
Stiu asta, pentru ca am prieten, Sef de Ocol, care cocheteaza cu ideea de a-si face unitate de rangeri !
3 - Cum va fi cu rangerii si ce vor putea face ei in viitor, ce puteri vor avea si ce sarcini, ... inca e neclar ! Deci pentru moment, nu sunt o solutie, nici dupa aprilie, din acest motiv si nu pentru ca nu vrea Tavi, Miky sau altul !
Daca cadrul legal se va schimba, si Rangerii vor deveni o alternativa viabila, in mod cert va trebui sa o luam in calcule ! Pana atunci insa, TREBUIE  sa mergem pe alte solutii !
4 - In privinta Jandarmeriei, in urmatoarele cateva zile voi incerca sa merg cu Alex, la sediul lor si sa ma documentez asupra posibilitatilor de colaborare oficiala cu acestia !
5 - Paznicii -
- deocamdata ii avem pe astia care ii avem ! Azi au fost "prelucrati" si pusi in cunostinta de cauza cum sta treaba si cine decide soarta lor si pe ce criterii ! De fapt la criterii, le-am dat unul singur, pe care l-am tradus limpede, pe intelesul lor:
REZULTATE ! unde rezulltate = Nu hatari, Nu parasutisti , Nu braconaj d-asta mic de gainari pe Olt ! In privinta plaselor si mafiotilor, acolo fara jandarmi sau politie ... nu le poti pretinde mare lucru !
- pe de alta parte, atunci cand le pretindem rezultate, trebe sa ne gandim si la conditia paznicului si la cauzele pentru care nu au rezultate (LOR NU LE-AM SPUS ASTA - V-O SPUN VOUA ! ) evident nu e momentul sa punem acum in discutie aceste lucruri, dar va trebui in viitor sa ne gandim la toate aspectele !
Deci nu e vorba de niste "false cereri de opinie, sau ca se stie cum va functiona asociatia si de acum inainte !"
Parerea mea e ca te pripesti sa tragi concluzii !
Tot parerea mea e ca noi incercam sa expunem lucrurile si sa tragem concluzii, bazati pe argumente si contraargumente !
Si tot parerea mea, este ca tu , probabil din prea multa motivare, si inversunare, nu din rea vointa, tragi concluziile prea repede, bazandu-te pe etichete pe care le-ai pus prematur sub impulsul unor judecati rapide si prea transante !
Nu iti minimalizeaza nimeni propunerile, dar nici nu putem toti, tot timpul gandi la fel ! Asta nu inseamna ca cineva face false cereri de opinie, sau ca e ceva prestabilit in mersul lucrurilor de acum incolo ! Un singur lucru pot sa-ti spun sigur:
De acum incolo, lucrurile vor merge exact atat de bine cat vom sti si vom reusi singuri, dar impreuna, sa ne gestionam ciorba ! Nu mai bine !
sunt multe lucruri de pus cap la cap, sunt multe lucruri de rutina care trebe facute si alea de cineva ca sa putem veni cu idei noi in subiectele care ne preocupa !
De pilda, in momentul de fata cred (si profit sa spun :D )ca devine de maxima actualitate, compararea domeniului si creerea paginii web a asociatiei !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 25, 2012, 12:34:47 PM
Din textul dat de tanti acea se intelege ca rangeri au dreptul sa constate sanctiuni in PARCURILE NATIONALE. La noi din cate stiu doar porumbacul are statut de sit natura 2000 dar asta nu stiu daca i confera statut de parc national
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 25, 2012, 12:42:09 PM
Cred ca iar ai inteles altceva...
Cand am scris "nu fac fata, la revedere" ma refeream la paznici. Nu fac fata noilor cerinte - le spunem la revedere. Nu e musai sa fie pana in aprilie, daca nu fac treaba le spunem la revedere mai repede.
Din punctul meu de vedere, propunerea mea cu paznicii sta in picioare de la cap la coada si poate fi aplicata instant.
Propunerea cu firma de paza: nu cunoastem acum toate detaliile: pret, ce ofera de banii aia, etc pentru a putea decide daca e mai buna sau nu varianta asta. Evident sunt unele avantaje. Astea de obicei costa: logistica superioara, uniformele, bastoanele, etc sunt pe bani!
Ideea de baza la care nu renunt si la care nu am vazut contra-argumente este ca trebuie sa fie pe apa cat mai des cineva controlat de noi si care face ce-i zicem noi :
1.  paznici angajati care fac ce le zicem noi sa faca -  daca nu -  la revedere sau
2. firma de paza pe baza de contract cu obligatii clare - plan de paza dat tot de noi -daca nu respecta contractul  - la revedere.
Pe jandarmi si politisti nu poti sa-i controlezi si nu-i ai la dispozitie cand vrei tu, degeaba ai doi sefi de paza, nu vor fi sefii jandarmilor si nici sefii firmei de paza. Pot doar colabora cu ei, daca aia vor. Si iti garantez ca nu vei avea zilnic la dispozitie jandarmi sau politisti, un an de zile, nici macar o luna! Astea sunt vise! Si atunci ce fac sefii tai de paza? Baga teren ca orice paznic caz in care doi sunt insuficienti. Sau monitorizeaza firma de paza , caz in care unu ajunge.
Clar acum?Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 12:49:06 PM
Ok Miky.Am inteles ca asta e solutia aleasa de voi si va respect alegerea.La o adica voi sunteti cei care raspundeti ca totul sa se desfasoare normal.
Ok Tavi,ne-am lamurit.Si da,sincer,vroiam ca sefii aia sa bage teren grupa mare.Sau careva credea ca eu m-am propus sa stau la birou? :laugh: :laugh: Nuuuu,eram pe apa Tavi,99%.De asta am ce am cu Alex.Ma rog,scuze pentru raspunsul meu lulterior la postarea ta.Bine,intre timp mi-a trecut si cu propunerea aia.Nu-si are rostul in situatia data.Mi-e bine asa cum e acum. 8)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 01:33:17 PM
Poti sa ne spui mai multe despre:
1 - definitivat proiectul nostru de filiala, schema organizatorica, mod de functionare, obligatii asumate ca si cheltuieli comune, etc...
Pot, dar nu prea multe:
Deci conceptul de proiect de filiala, schema organizatorica, mod de functionare, etc, etc... a aparut in contextul discutiilor despre buget, la cererea contabilei, in momentul in care fiecare discuta in versiunea lui, si riscam sa n-ajungem nicaieri !
In acel moment, nu stiu cum, am reusit sa pun punct paralelismului discutiilor, prin exprimarea transanta a ideii ca:

Dna, cu scuzele de rigoare, n-ati inteles subiectul !  :laugh: :laugh: :laugh:

dupa care am expus subiectul, cum ca noi ne aflam acolo, in singura alternativa in care, noi pescarii vrem o filiala, sucursala, sau cum vor ei s-o numeasca (aici "am cedat" lasandu-le s-o numeasca ei  ;D), dar care sa functioneze independent, adica:
o sa aiba contul propriu, unde sa intre veniturile, adica banii pescarilor, si de unde o sa se faca platile pentru obligatiile asumate, plati facute si gestionate tot de catre pescari, adica nu va opera altcineva in conturile alea !
Iar in privinta bugetului, in baza contractului/protocolului/ statutului, sau ce-o fi ala, sa ne achitam obligatiile dupa care, cu restul banilor, ... noi decidem ce sa facem cum sa facem, nu e nevoie sa vina altcineva sa ne numere pixurile si sa ne cumpere hartia xerox sau sa ne achite telefoanele ! Deci gestiune complet independenta atata vreme cat lor le dam ce avem de dat !
La ideea ca Dna contabila va avea mult mai mult de lucru in felul asta, am oferit alternativa sa avem contabila noastra care sa faca toata contabilitatea primara, si sa i-o ofere pe tava, ea numa sa o impreuneze cu cea a vanatorilor, adica ce facea si inainte ! Sincer, ideea contabilei proprii, mi se pare mai... "economica", decat sa lasam contabilitatea comasata la un loc cu a vanatorilor ! Sa nu ma intrebati si acum de ce, ca nu dau raspunsul aici pe forum !  8)
Se pare ca am fost convingator  8) astfel ca, lucrurile au fost acceptate cu curtoazie si buna intelegere, si atunci, pentru evitarea unor noi interpretari eronate, ni s-a cerut sa explicam de la capo al fine tot proiectul asta de filiala a noastra asa cum il vedem noi structurat, cum sa functioneze, etc, tot tacamul, astfel incat ei sa ne poata da concursul cat mai bine si mai constructiv  ;D ;D ;D
Acest proiect de filiala, structura organizatorica, si tot ce am mai zis acolo, NU exista inca, sunt niste lucruri care trebe sa ne apucam sa le creem sa le punem pe hartie vizionar, si mai apoi sa le punem in practica, facandu-le cunoscute si lor !
Asa ca... acea structura organizatorica trebe creeata la sedinta, modelul de functionare, trebe gandit, impreuna, economistii dintre noi ar trebui sa-si spuna cuvantul,... si deci, modelul... trebe sa-l facem ! Fiecare avem ceva in cap, ... trebe sa le adunam si sa le punem pe hartie !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 25, 2012, 04:37:11 PM
Atunci sa continuam.
La adunarea din 10 trebuie sa ne organizam:
Pentru noua Sucursala cred ca avem nevoie de:
- o structura de conducere - Consiliu. Eu propun un numar de 5 sau 7 membri, pe ideea ca daca vor fi mai multi, sedintele vor fi ineficiente. Din aceasta structura ar fi bine ( dar nu este obligatoriu, sa fie inclusi unul, doi sau toti trei membri care sunt acum in consiliul Filialei)
- un presedinte al Sucursalei, care poate fi ales de membri sau de Consiliu, cum hotaram. Presedintele obligatoriu va fi un membru al Consiliului, ca sa poata fi numar fara sot.
- un economist, care fa fi cenzorul nostru in cadrul Filialei.
- o persoana care sa se ocupe de gestionarea paginii web www.apssibiu.ro
- un grup de persoane care vor primi legitimatii de control pe apa.
- o persoana desemnata pentru relatia cu presa, pentru a scrie articole la ziare, sa faca cunoscute actiunile Sucursalei

Acestea sunt propunerile mele, ca sa avem un punct de pornire.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 25, 2012, 05:19:19 PM
Consiliu
Eu as merge pe 5 membri in consiliu sau comitet? -  e suficient , din care:
Cei trei deja alesi sunt bineveniti, eu personal ii sustin pentru ca:
1. au facut deja treaba buna, si ii felicitam!
2. Au idei bune
3. Trebuie sa continue ce au inceput
Mai trebuie
un secretar
+inca unul
Dintre acestia 5 ei se va alege presedintele, corect
Unul dintre membri consilliului va trebui sa fie responsabil cu paza
Persoanele desemnate sa se ocupe de relatia cu presa si site pot fi, si cred ca e mai bine asa, tot din consiliu.
cenzorul e separat, nu face parte din consiliu, nu e organ de conducere, prezinta rapoarte pe partea financiar contabila.
Legitimatiile de control sunt o idee buna, practic vom extinde numarul celor care mai pot face cate ceva in privinta pazei -  fara costuri.
Mai e o problema:
trebuie redactat statutul, practic aceste lucruri acolo trebuie scrise.
Aici asteptam un voluntar jurist...
Si o persoana sau grup de persoane care sa se ocupe de formalitatile de infiintare respectiv dobandirea personalitatii juridice prin sentinta judecatoreasca, inscrierea in registruil asociatiilor, obtinerea codului fiscal, deschiderea contului bancar, stampile, etc   -  nu sunt tocmai simple!


 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 05:38:07 PM
Si ei ii sustin pe cei trei,sunt de acord cu tine.E numai meritul lor pentru ce s-a intamplat in zilele astea.Intr-adevar,5 persoane e suficient.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 25, 2012, 05:49:18 PM
Tavi, inca o data : vom fi o sucursala fara personalitate juridica, iar ca statut trebuie sa respectam statutul Ajvps. Doar sa fim atenti la ce modificari se vor face  in el, pentru a putea face separarea.
Din ce ai zis tu, vom avea doar contul si stampila si doar dupa infiintarea sucursalei.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 06:10:03 PM
Ma ! Stati un pic !
Mie unul mi se pare ca incepem prin a pune carul inaintea cailor !
1 - intai si intai pentru a nu crea confuzii:
Deci aceasta filiala, de fapt va avea statut de sucursala, adica : FARA PERSONALITATE JURIDICA !
Nici o secunda n-am spus ca au fost de acord cu o desprindere ca persoana juridica, ci doar ca sucursala !
singura problema care am reusit s-o punem concret pe tapet e ca aceasta sucursala sau cum vor ei sa-i spuna, .. sa aiba independenta organizatorica (de fapt administrativa) si financiara ! Cu alte cuvinte sa functioneze ca si o personalitate juridica chiar daca nu e !
Respectiv: Venituri si cheltuieli in conturi proprii, contabilitate (primara) proprie, putere de decizie si administrare a banilor si actiunilor proprie, atata timp cat ne achitam de obligatiile care ne revin fata de Ajvps si Agvps, plus cheltuielile comune cu vanatorii, atent verificate si acceptate !
Asa pornim ! daca intre timp lucrurile evolueaza astfel incat si ei sa realizeze ca pana la urma e mai simplu sa avem si personalitate juridica si nu simt ei un pericol si o amenintare prin asta, o s-o facem si juridica ! Deocamdata nu e !
2 - Organizare
Vad ca vreti comitet din 5 persoane din care 3 le considerati alese din oficiu  ;D ... Pai atunci de ce mai facem intalnirea din 10 februarie ? mai alegem 2 aici, si asta e !
Deci zic ca nu e bine pusa problema !
3 - Io as incepe structura de jos in sus !
first off all - organul suprem AGA
cine participa la AGA ? Reprezentantii grupelor ! Bun ! Cate grupe ? De cati oameni ? Cati reprezentanti in AGA pentru fiecare grupa ? Cum se desfasoara, norme de reprezentare  ;D , cine o convoaca, ce atributii are AGA ? ...etc. etc. etc...
second off all:
Comitetul - (off topic : stiu io pe cineva care ar zice in loc de comitet: Boardul filialei, chestie care aici in particular mi se pare ca suna misto  ;D )
Deci, comitetul ! din cate persoane, cum vor fi alese, de catre cine ?
Cum lucreaza, sau cum se convoaca ? Are numai puteri de decizie sau si executive ! Intreb pentru ca daca are sensul unui comitet ca in Ajvps, inseamna ca se convoaca o data la X luni, iar daca are puteri executive, atunci comitetul asta devine Board si trebe sa lucreze, ca probleme de administrare sunt zilnice !
Pe langa comitet, ce mai trebe sa avem ? presedinte, vreun vice sau doi, cu ce rol, un secretar ? (mai trebe daca Alex este pe jumate al nostru ?), Cenzor ? cu atributii de cenzor si atat sau cu mai multa treaba ! Altii pe langa astia ?
Deci astea ar fi probleme de structura !
Apoi:
Personal adiacent avem acum:
o jumate de secretar de filiala ;D
o jumatate de sofer
5 paznici
1 contabila proprie (N-o avem inca, dar asa cum am spus, ne e necesara)
o jumate de casier :)) - care in timp probabil ca vom renunta la el - contabila noastra poate foarte bine sa fie casiera, mai ales daca e tanara si are fusta scurta si picioare lungi  ;D
o jumatate de femeie de serviciu
cine coordoneaza activitatea acestora, cine le da zilnic tema de lucru, le pregateste terenul sa poata fi eficienti, .. deci cine va avea aceste puteri executive ? cu siguranta nu un comitet care se intalneste o data pe luna !
Si mai sunt...
io acu' trebe sa ies o ora la dat zapada ca ma freaca vecinii... dar mai reganditi si voi ...
Plus chestia aia cu alesi, deja din oficiu..... neee... nu mi se pare nici democratic, nici corect !


Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 25, 2012, 06:50:17 PM
Ar fi chiar culmea sa fie sau sa aibe pretentii, altcineva ,in afara de voi trei.Democratic sau nedemocratic cum vrei sa-i zici.Cred ca ar fi bine ca in 10 februarie situatia sa fie prezentata clar celorlalti pescari,adica ceva de genul"noi astia trei alesi ca vicepresedinti  vrem sa facem asta,cu ajutorul vostru".Daca te apuci sa-i intrebi daca le convine cu voi, apoi nici doo zile nu ajung si poate mai iese altceva.Eu stiu ce zici tu,dar iti spun sigur,nu lasati garda jos.Daca voi nu erati,in 10 toata lumea era acasa la televizor si urmarea PVTV,visand la marea captura.Nu zic ca nu trebuie ascultati si luate hotararile impreuna,e normal sa fie asa,dar unele lucruri e bine sa fie clare de la inceput.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on January 25, 2012, 06:52:18 PM
si eu sunt de acord cu Ilie !+
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 25, 2012, 07:02:40 PM
Cum sva pzenta problema acolo v-a scutii cam jumate din munca depusa in vederea obtineri boardului (am scris bine Miky? ) :D

Inlcin si eu spre Ilie cu treaba asta!
Odata ajunsi acolo se poate prezenta problema in felul urmator:
- un scurt rezumat a ce a fost pana acum, cu toate nemultumirle pescarilor
- preluarea intiativei de catre voi in urma intalinirii din decembrie
- Se prezinta ude s-a ajuns in momentul de fata
- Necesitatea formarii de grupe in vederea organizari
Aici eu zic ca ar fi bine ca fiecare Localitate sa aibe un reprezentant a carui cuvant sa fie egal cu numarul de pescari reprezentati.
In cazul sibiului se poate si 4 persoane sau fiecare cartier sa aibe unul
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 25, 2012, 07:05:39 PM
retrag afirmatiile despre statut si personalitatea juridica... graba si neatentia
recitesc statutul ajvps sibiu si revin
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 25, 2012, 07:37:40 PM
Avand in vedere ca Ajvps are pentru inca 4ani in concesiune apele Sibiului, nu prea avem ce face. Dupa expirarea perioadei, poate vom putea sa depunem un dosar se atribuire a apelor din jurul Sibiului, pe structura proprie, sa ne rupem de tot de vanatori. Vom vedea ce legislatie va fi atunci, si cine ne va conduce  :D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 08:35:02 PM
Gata, am venit de la zapada ! Am muncit putin, am baut destul, acu' sunt mai limpede la cap  :P
asadar...
1- pana nu-mi uit: sucursala asta a noastra va trebui sa aiba statutul propriu, pe scheletul Ajvps, dar nimeni nu ne impiedica sa-i dam o nota personalizata  >:D
2 - la capitolul organizare io cam asa as vedea lucrurile dupa o ora la dat zapada !

Organul suprem de conducere AGA (in mod firesc )
La AGA participa toti reprezentantii alesi ai grupelor Respectiv... :

Grupele:
Avand in vedere ca trebe sa pornim calculele de la numarul cotizantilor de anul trecut, adica cca 3500 pescari, as propune sa facem cca 20 grupe a cate 150-200 oameni (ele nu trebuie sa fie neaparat egale, insa trebe sa fie comparative) impartite pe zone, sau cartiere . De pilda:
Grupa 1 - V. Aurie
Grupa 2 - Strand
Grupa 3 - V. Aron
Grupa 4 - Hipodrom 1
Grupa 5 - Hipodrom 2
Grupa 6 - Hipodrom 3
Grupa 7 - Terezian
Grupa 8 - Turnisor
Grupa 9 - Lazaret + Gusterita
Grupa 10 - Centru + V Milea
Grupa 11 - Cisnadie + Talmaciu + Turnu rosu
Grupa 12 - Marsa + Avrig + Porumbacu +Bradu si altele de pe acolo
Grupa 13 - Alte imprejurimi
Grupa 14 -...
.
.
.
Grupa X -

Deci vom vedea cum le completam in functie de numarul pescarilor din fiecare cartier, asa ca nu sariti
Fiecare grupa ar trebui sa-si aleaga reprezentantii pentru AGA . Cati ?
Aici as face o mentiune !
MENTIUNE:
Cred ca ar fi bine cand alegem norma de reprezentare sa fim prevazatori si pentru urmatoarele etape si posibile "reprize" cu Ajvps ! Asa ca, in scop defensiv, as proceda asa:
As alege o norma de reprezentare de 1 reprezentant la 5 membri - conform recomandarilor AGVPS din 2009, norma egala cu cea care se aplica vanatorilor. Mai departe pot continua doar pe exemplu:
Sa zicem o grupa de 200 de membri ; 1 reprezentant la 5 membri = 40 de reprezentanti OK ! ... Dar ...
 daca participa cca 40 reprezentanti din fiecare cele 20 grupe, vom avea o AGA de 800 de membri - MULT ZIC EU ! Va fi greu sa strangi atata popor ! Asa ca... revenind si aplicand o norma de reprezentare de 1-20 tot conform recomandarilor AGVPS din 2009 (minimul recomandat ca sa ramana reprezentativ) ar veni: 200 : 20 = cca 10 reprezentanti
cca 10 reprezentanti /grupa x 20 grupe ar veni o AGA de cca 200 de oameni , ... mai uman, mai usor de strans, cu 101 prezenti, deja devine statutara sedinta !  :P
Insa : cum as ajunge la cei 10 reprezentanti si ce putere le-as da ?
pai as ajunge din cei 40 rezultati din raportul 1 la 5, astfel: la fiecare 4 reprezentanti 3 din ei sa delege, prin procura comuna (la notar ca AJVPS sa fie obligata sa ia in seama la o adica) votul lor catre al 4-lea . Astfel, fiecare din cei 10 reprezentanti ai grupei ar purta cu ei puterea a 4 voturi in sedinta AGA !
Acest lucru ne-ar putea fi de folos in orice viitoare posibila sedinta AGA pe asociatie, extraordinara sau nu, atunci cand vom vrea sa le amintim cati suntem si care-i norma fireasca de reprezentare !
Apoi... din cei 10 reprezentanti gonflati cu puterea a 4 voturi, grupele ar trebui sa-si aleaga un sef de grupa, un vice, eventual un... secretar/gospodar/ sau cum vreti sa-i ziceti ... Cei 3 sa fie un fel de capul Grupei,... astfel incat pe viitor comitetul si conducerea sucursalei sa transmita in teritoriu prin ei, orice masura, actiune, informatie, o considera necesara !
Ma mai urmariti, sau m-ati pierdut ?  :P :P :P
Deci:
200 ----->40----->10-----> 3
Revin cu varful piramidei sucursalei,...  8)

PS : daca recitesc din urma cred ca io am iesit un pic pe aratura cu AGA de 200 de persoane ! Dar pe acelasi model, cei 40 de reprezentanti, se pot imparti in 5 astfel ca din fiecare grup de 8 reprezentanti, unul sa ramana delegat AGA, ceilalti sa-i delege votul lor pe acelasi model. In felul asta vom avea AGA de 100 delegati, fiecare purtator de 8 voturi ! Mult mai uman, si cred ca nimic nu ne impiedica !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 09:00:46 PM
Varful Piramidei - adica... Nomenclaturistii  :P
Comitet sau Board ?
Rol de conducere, sau de executie ?
Eu as zice sa avem si Comitet si Board

Comitetul
parerea mea,... ar trebui sa aiba functia de organ de conducere, conform statut, in corespondenta cu organele Ajvps si cred ca ar trebui sa fie format din 9 sau 11 membri
Rolul Comitetului ar fi de conducere, sa se intruneasca... lunar sau cum stabilim, sa decida strategia, masurile si directiile de actiune si de cheltuire a banilor, si sa voteze si sa ia toate celelalte masuri pe care trebe sa le ia orice comitet si in Ajvps !
Din cine sa fie format comitetul ? pai din membri ai Boardului (vedem care) plus diferenta de pescari pana la 9 sau 11
De ce sa fie 9 sau 11 (numar impar) ? pentru ca sa fie in orice vot o majoritate !

Boardul
Boardul = un fel de comitet executiv -  are rol de executie si punere in practica a hotararilor comitetului, are rol de gestionare directa a activitatii curente, zi de zi, a sucursalei si a personalului angajat (si neangajat, adica voluntariat, daca exista asa ceva)
Boardul eu cred, ca in prima faza ar trebui sa fie format din:
- inevitabil contabila noastra proprie - care e implicata direct in tinerea contabilitatii primare la zi . Contabila desi e membru al Boardului, nu va avea drept de vot in cadrul Boardului, si nu va face parte din Comitetul Sucursalei !
- Secretarul - Adica Alex in momentul de fata, ... e omul care gestioneaza direct personalul de paza angajat, plus inca foarte multe lucruri de care se ocupa si in prezent legat de pescari !
- Presedintele Comitetului / Sucursalei - care sa aiba putere executiva si drept de semnatura pe contul din banca !
- Cenzorul (impropriu zis) nostru, adica omul noastru cu cifrele, economistul necesar oriunde, care sa vizeze si sa participe la gestionarea cheltuielilor cu cap, care sa poata sa se interpuna discutiilor argumentate cu Contabila Ajvps intr-un control pe care si-l vor face reciproc la nevoie - Si la acesta i-as da drept de semnatura pe contul din banca !
daca cele doua semnaturi vor fi independente sau nu intre ele... asta urmeaza sa hotaram !
- pe langa acestia, in Board as mai coopta 2 persoane dintre pescari, dispusi sa se implice in activitatile executive ale sucursalei si sa preia unele probleme care vor aparea, si pe care la momentul asta nu le banuiesc !
Deci Boardul va avea 5 membri :
secretarul
Presedintele
Cenzorul
2 Membri Pescari

Acestia, vor face parte din comitetul de conducere al sucursalei, cu drept de vot alaturi de alti 4 membri pescari si in felul asta ajungem la 9 membri = comitetul sucursalei de pescari, adica exact cati membri are si in prezent comitetul filialei Ajvps Sibiu !
Lucrurile imi par fair, cu o mentiune :
S-ar putea ca ei sa aiba pretentia, si va trebui sa tinem seama de asta, ca directorul de filiala sa faca parte din comitet, adica Dl. Varga ! Caz in care nu avem argumente sa zicem nu ! Noi insa la prezentare, vom merge pe formula noastra de 9, adica fara el si mai vedem acolo !

PS 1: Fac mentiunea ca in toata compozitia asta pe membrii pescari implicati in organele astea i-am considerat voluntari= neretribuiti  singurele persoane retribuite sunt contabila noastra si Secretarul ... pe care oricum il avem, si daca il avem, io zic, ca trebe sa-l folosim ! :D
PS 2: In privinta dreptului de semnatura in banca nu trebe sa fie neaparat asa, putem sa ne gandim la cum e mai bine ! Oricum, orice cheltuiala va trebui aprobata in prealabil, deci dupa aia nu mai conteaza cine face OP-ul  :D
Pareri ?
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 25, 2012, 10:25:06 PM
Am vagul sentiment ca cu ultimele 2 postari,... v-am adormit !

 :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 25, 2012, 10:44:28 PM
Se vede? :laugh:
Imi place matematica de la grupele alea. :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 26, 2012, 01:41:15 AM
deci miky dupa cum ai expus problema  ori ai fost singur la zapada  :P  ori locul tau nu este in aceasta aga  :laugh: ci in cea pe tara :laugh:  am glumit         hotarit lucru sunteti pregatiti si aveti si sprijinul meu 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 26, 2012, 07:07:23 AM
Daca vorbim de o Sucursala fara personalitate juridica, conform statutului AJVPS Sibiu, va invit sa-l cititi cu atentie
Sunt deja prevazute organele de conducere ale Sucursalei.
Comitetul are 7-15 membri.
Sunt prevazute si atributiile AGA si ale Comitetului, cititi-le si pe alea cu atentie. Si cititi si atributiile Consiliului AJVPS si ale Directorului.
La fel si la grupe, sunt prevazute organele de conducere si atributiile
Nici nu cred ca ne mai trebuie statut propriu... e deja scris cam tot si discutam degeaba pe partea asta. De intrebat daca actuala Sucursala de Vanatori si Pescari Sibiu are un statut propriu.
Grupele se constituie pe fonduri de pescuit, grupe de fonduri sau pe asociatie si sunt stabilite de Consiliul AJVPS. In acest caz trebuie sa-i convingem sa le facem pe alte criterii...sau sa modificam statutul, ca pe fonduri de pescuit nu merge.

Miky: contabila nu are ce cauta in niciun board sau comitet. Doar daca e vreo pescarita si e aleasa de pescari.
cenzorul in nici un caz nu poate avea drept de semnatura pe contul din banca, si nici o alta atributie executiva  si nici nu e membru al niciunui comitet . Asta ar fi o incompatibilitate cu atributiile unui cenzor!
cenzorul trebuie sa aiba studii economice, dar pentru membrii boardului nu ai nevoie de economisti....nu e nimic complicat acolo  incat sa necesite diplome. E mai simplu decat sa-ti gestionezi banii firmei tale, crede-ma! Si nu esti economist, nu?  ;D

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 26, 2012, 08:05:40 AM
Hell,
matematica aia s-ar putea sa sufere, ca o fost scrisa la repezeala, ideea de fond era importanta !

Tavi,

Statut:
E si nu e asa !
Sucursala noastra e si nu e una obisnuita ! De aia asteapta de la noi proiectul de structura organizatorica, ca sa faca modificarile de statut necesare care sa permita ceea ce vrem noi sa facem !

Grupe:
Nu se pune problema creerii acestor grupe pe fonduri de pescuit ! Nu se pune problema "fondurilor de pescuit" in general ! Deci ramane pe cartiere !

Board
Contabila - ca va face sau nu parte din board, zi-i cum vrei, io am mentionat ca trebe sa fie si ea pe acolo, inevitabil va trebui sa faca si ea unele operatiuni si activitati, adica ce i se da de lucru... deci nu cu putere de decizie , am mentionat asta ! insa nu ne asteptam sa te duci tu, sau eu, sa cumparam pixuri, hartie xerox si igienica, chitantiere si alte alea, cineva ca ea trebe sa faca asta ! si chestia asta tot executie se cheama !

Cenzorul :  :laugh:

Am zis "impropriu" cenzor, ca sa nu zic, de pilda... Tavi  :P ; ideea era de omu cu cifrele ! E drept ca de condus poti conduce si fara sa fii economist, dar am zis, trebe pe cineva sa punem fata in fata cu contabila Ajvps ! Acel cineva trebe sa cunoasca din interior problemele sucursalei noastre si trebe sa vorbeasca pe limba dnei contabile Ajvps ! Eu as zice, stiindu-te pe tine si vazand-o pe ...ea. ca va potriviti !  :P :P :P
Cu dreptul de semnatura, acolo am zis, nu e musai, nu stiu daca cum am zis io e bine, ideea e ca cineva din Board, si nu unul singur, trebe sa aiba acel drept de a opera pe contul din banca ! Ziceti voi cine-i ce-l mai bine sa fie ala, si lasa semantica, ne folosim de "cumul de functii": esti cenzor cand te duci la Ajvps la contabila in birou, cand te intorci inapoi , esti Sef serviciu financiar sucursala, na !  :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 26, 2012, 08:17:09 AM
Serios, nu merge cumul de functii. Cenzorul are alte atributii.
Cenzorul este al AJVPS, nu al sucursalei. El e cel care trebe pus fata in fata cu contabila, asta e treaba unui cenzor. Eventual pescarii vor propune un cenzor din partea lor. Numai ca atentie: daca e comisie de cenzori, minim unu tre sa fie expert contabil. Io nu-s  :P
Io inteleg ca sucursala noastra se vrea una speciala, dar nu poate fi mai speciala decat statutul actual al AJVPS. Deci ori se modifica statutul ori ne modificam noi dorintele. Nu stiu exact cum ati agreat cu Dl Varga.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 26, 2012, 08:25:00 AM
Tavi,
Glumeam la faza cu Cenzorul !
Retrag notiunea de cenzor, spune-i cum vrei (de pilda omul potrivit, la locul potrivit)  ;D ! Pe noi ne intereseaza in primul rand conducerea noastra nu Cenzorul Ajvps !

In alta ordine de idei, cred ca am mai zis:

Dl. Varga a agreeat ideea de a face modificari in statutul Ajvps, care sa fie aprobate in sedinta din martie 2012, si care sa permita sa facem cum vrem noi  8) , atata vreme cat nu li se pare ca sarim calul !
Ceea ce inseamna ca in ciorba noastra nu se baga cata vreme relatia cu Ajvps se deconteaza normal si sigur !
Deci pe ei ii intereseaza banii care le vin de la noi, sa fie multi si sa fie siguri !  :laugh:
Atat !  8)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 26, 2012, 10:48:04 AM
...nu e nimic complicat acolo  incat sa necesite diplome. E mai simplu decat sa-ti gestionezi banii firmei tale, crede-ma! Si nu esti economist, nu?  ;D 
:laugh: :laugh: :laugh:
Ma, uite aici ai zis o chestie importanta:

Io banii firmei mele ii gestionez cu frica (de criza, de teapa, etc. ), chit ca la mine la firma io centrez, io dau cu capul, ba chiar tot io validez si golurile !  :laugh:
cand vine vorba de a gestiona banii altor 3600 de "suporteri si fani"  :P, in simplitatea lor, lucrurile se complica mult ! In mintea mea, cel putin !
Insa, sunt de acord cu tine, noua asta ne trebuie, niste persoane carora sa le vina usor sa gestioneze si sa lucreze cu banii altora ! 100% de acord !
As zice ca profilul asta de CV adecvat, trebe sa-l cautam in mediul celor care lucreaza in domeniu bancar !  :P
si daca ne uitam un pic la CV-urile membrilor activi ai Ajvps, cu cotizatia platita la zi (pe 2011), as zice ca deja avem un candidat potrivit din randul pescarilor !  :P :P :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 12:39:45 PM
:laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 27, 2012, 12:50:44 PM
Corect, ce zici, Miky. Referitor la delegarea membrilor simpli catre sefii de grupe, nu cred ca trebuie mers la notariat, e de ajuns o imputernicire simpla. Cel putin la participarea in AGA a SC Victoria SA,(fabrica de napolitane) nu am avut nevoie de confirmarea notarului.
Am inca o propunere:
Dat fiind ca, referitor la separare, ce a fost mai complicat am rezolvat: promisiunea ca se accepta separarea, si ca in martie se va si realiza, in urmatoarea perioada problema principala e rezolvarea braconajului si gestionarea pazei. De aceea va rog sa acceptati inlocuirea mea in conducerea sucursalei, cu Ilie Tincu. El cunoaste problemele specifice mult mai bine decat mine, are pregatire in domeniu, are timp mai mult si implicarea lui in asociatie (poate in timp si cu salarizare 1/2 norma sau norma intreaga) poate creste eficienta in gestioarea apelor. Asta nu inseamna ca nu voi mai fi activ in actiunile ce vor organiza in continuare si de aceea voi candida la functia de Sef de cartier  :) in Strand.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 27, 2012, 12:55:30 PM
Ce te-a apucat acuma?Ce problema ai cu mine? :o
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 27, 2012, 01:11:48 PM
Chiar nu s-a inteles, ca nu vreau sa am de-a face nimik cu noua filiala,chiar daca la un moment dat facusem propunerea cu implicarea mea in braconaj?Ce legatura are functia ta vicepresedinte cu ce am vrut eu?Totul era intre mine si ing.Mares,pentru ca eu consideram ca pot face lucrul asta mai bine ca el.ATAT!Am inteles ca nu sunt dorit,trebuie sa se mearga in continuare cu ACEEASI oameni,asta e.Dar atacul tau de astazi e cel putin deplasat,sa nu zic PENIBIL.Intrasem doar sa vad cum pot si daca-mi pot sterge contul,dar vad ca sunt atacat.In ziua de azi se pare ca si atunci cand vrei sa ajuti esti perceput ca altceva.Jenant,jenant.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 01:20:36 PM
Nu poti conduce 3600 de oameni cu nervi. La functie de conducere iti trebuie om organizat, cu experienta in functii de conducere.
Ilie, no offence
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 27, 2012, 01:22:59 PM
Ilie, nu am avut nici o intentie sa te atac. Am considerat ca vrei sa te implici in problema braconajului si organizarea pazei. Era o varianta mai buna sa o faci din interior. Daca nu vei sa te mai implici, e decizia ta. Daca consideri ca te-am atacat sau jignit cu ceva, imi cer scuze. E ultima mea postare pe aceasta tema.
De asemenea vreau sa va anunt ca implicarea mea in conducerea sucursalei, va fi pe maxim un an de zile. In cei 3.500 de pescari, se va gasi cu siguranta altul mai bun ca mine sa continue.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 01:35:25 PM
Prima data haideti sa ne vedem ajunsi in fata faptului implinit.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 27, 2012, 01:45:11 PM
Mai oameni buni,NU VREAU NIMIC,NICI O FUNCTIE DE CONDUCERE.Intelegeti ca am facut acea propunere,de a ma implica in actiunile antibraconaj doar pentru faptul ca,credeam ca o pot face mai bine,mai eficient decat anumiti oameni,pe care i-am vazut de atatia ani ca nu fac nimic.ATAT!!!Nu ma intereseaza nici macar grupele,NIMIC.Am vazut ca nu sunt dorit,AM INTELES.Asta e,mergeti in continuare cu aceeasi echipa.Succes.
Adi,pe tine te-am respectat pe toate forumurile si nu numai.Singurul lucru care l-am facut a fost sa-ti dau un mail in care recunosc ca ti-am reprosat ca nu m-ai sprijinit.In naivitatea mea crezusem si sperasem acest lucru.Intrasem aici astazi pe forum doar pentru a incerca sa-mi anulez contul,asta daca pot,tocmai ca nu mai am nici o motivatie,si stupoare vad ca sunt atacat.PENTRU CE?Pentru ca am vrut sa fie mai bine ca pana acum?Nu pot sa cred.
Am spus ca totul imi pare dinainte stabilit?Pai e parerea mea,trebuie sa fiti constienti ca nu toti vor fi de acord cu ce veti spune.De ce zic asta?Pentru simplul fapt ca pescarul de rand(si ar fi bine sa tineti cont de e),vor starpirea braconajului in primul rand.Si voi ce faceti?Ramaneti la ideea de paznici,aia vechI,bun, deocamdata(aud ca inca se braconeaza),cu acelasi sef paza,ba mai mult a-ti fi de acord si cu cooptarea in consiliu a dl.Varga,care citesc prin ziare ca mai e si cercetat.Vanatotii-l acuza,noi il luam de bun.O fi bine,o fi rau?Timpul va hotara.
ps:Repet.NU VREAU NIMIC.NIMIC.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 01:48:34 PM
Eu cred ca in realitate ce e mai greu,... de-abia de acum incepe !
Si mai cred, ca incepand din momentul asta, trebe sa ne implicam mai multi ! Pentru ca lucrurile nu pot fi duse mai departe la bun sfarsit numa in 3 oameni, indiferent cie-s aia !
Ca atare:
In formarea grupelor:
Avand enumerate grupele mai sus, pe cartiere, ar trebui incepand de acum, cei care tinem legatura pe canalul asta sa ne identificam fiecare cu cartierul sau, si acolo unde avem deja om, dintre userii de aici, acela sa preia voluntar si provizoriu, lista cartierului sau ! astfel, sa vedem pana la sedinta in ce grupe si ce zone suntem neacoperiti cu oameni care sa fie in tema si sa fie "pro" ...

In privinta separarii,... acolo am obtinut acordul separarii, e adevarat, insa lucrurile nu-s mai usoare:
Nu uitati ca Ajvps-ul ne asteapta cu proiectul de organizare si functionare a sucursalei !
Acest proiect trebe sa-l facem cat mai repede, ca sa-l putem discuta cu ei...
 Apoi,... pentru proiectul asta,...
1 - trebe stabilita structura de conducere: comitetul, cati oameni, atributii de conducere - cine ? , atributii executive- cine ?
2 - trebe facut ROI - adica regulamentul de organizare interna si functionare al sucursalei, in care trebe specificat, cum e organizata, cum functioneaza, si mai ales ce obligatii isi insuseste sucursala fata de Ajvps, ca sa le respecte !
2.1 - pentru asta, bugetul pe pescuit pe 2012, in forma in care ni l-au prezentat ei, si care nu poate fi acceptabil, intrucat in el nici macar 1 leu nu e prevazut a fi cheltuit in folosul pescuitului , deci acel buget, trebe luat la purecat, fiecare element din el, trebe eliminate capcanele care ni s-au intins (si fiti siguri ca sunt destule), sa ramana strict obligatiile pe care pot fi indreptatiti sa ni le ceara defalcate la sange cat revine pe pescuit, din acte si de pe teren, obligatii pe care sa ni le asumam, si pe care mai apoi trebe sa le negociem bucata cu bucata (ala va fi momentul cel mai greu si acolo as vrea sa vad cine se mai ofera pentru discutii la rece , pe agrafe de birou" cu ei ...) La aceasta discutie, orice lucru nenegociat bine, inseamna cheltuiala in plus pentru noi !
Dupa ce am extras acele obligatii, trebe sa refacem bugetul, care precum iti amintesti Adriane, la ultima discutie a ramas in aer si asteptare de la noi ! Bugetul trebe refacut cu cheltuielile pe care vrem sa ni le personalizam, incepand de la stat de plata si pana ala contracte de telefonie mobila, contracte cu terti , etc...

3. trebe musai sa structuram comitetul si cand ne-om duce data viitoare sa ne ducem la ei si sa le zicem, astia suntem ! Astia vom fi !
Ei, acu' ca ajunseram aici, ... apropo de inlocuirea ta... nu stiu daca e nevoie, pentru ca util ar fi data viitoare sa ne ducem tot comitetul spre prezentare, nu numai noi 3 ! Deci loc e oricum pentru Ilie, daca vrea sa se implice !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 27, 2012, 02:29:53 PM
Mai, l-ati banat pe Ilie? ca mi-a dat SMS sa imi multumeasca ca l-am banat.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Liviu on January 27, 2012, 02:41:30 PM
Nu-i nimeni banat. Doar ca a fost picat forumul o zi intreaga.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 02:54:41 PM
Ma ! ...
Mi se intampla uneori dupa ce postez sa recitesc ce s-o scris in timp ce postam io ! Aproape de fiecare data raman perplex, ca lucrurile o iau pe de laturi !
Deci ca sa fie niste lucruri foarte clare :

1.  De ani de zile, toata lumea am criticat si criticam Ajvps-ul ca nu face nimic pentru pescari, si pe buna dreptate ! Si eu am criticat si continui sa-i critic in rand cu toata lumea pentru dezinteresul lor fata de pescuit, in timp ce se hranesc cu cotizatiile noastre !
Cu niste mentiuni !!! :
- Criticam de pe margine !
- In afara de critica, nu facem nimic altceva, de ani de zile ! Suntem virulenti, transanti, neiertatori, cu coloana vertebrala, duri si belicosi ! Toti ! Dar nu facem nimic altceva !
- Razmeritele ca nu ne mai platim cotizatia, sau ca rupem cateva plase intr-o zi, sau ca in alta zi punem pe fuga doi hatari si un parasutist ... sunt acte laudabile dar nu rezolva fondul ! Zi de zi, situatia e aceeasi sau mai rea ! Deci astea nu-s solutii !
- Cadrul legal, nu ne ajuta nici pe noi, nici apele noastre ! Incalceala cu cine are drept de control si cine nu, cum si cati trebe sa fie ca un rahat de braconier gainar sa primeasca o amenda, sunt legi facute sa incurajeze infractiunilie mici, ca sa nu putem sa ne mai legam de infractiunile mari, de adevaratele furturi ! Ajvps, se complace in situatia asta, braconierii se complac in situatia asta ! Noi, numa criticand si nefacand nimic altceva, ... ne complacem in situatia asta !
2 - Sa faci ceva diferit, de la temelie, cu oameni noi, cu solutii noi, cu idei noi,... s-a dovedit imposibil, terenul e ocupat de cei vechi care nu se dau dusi ! Si ca sa-i dai la o parte nu este suficient totusi numa' sa-i impingi, sau sa le zici: "da-te bre la o parte !"
3 - In tot conglomeratul asta de lume care se complace, pentru prima oara, ACUM, noi, pescarii, am putut observa din tribune ca AJVPS SIBIU E SUBRED ! si nu e subred pentru ca l-am subrezit noi, ci a subrezit singur pentru ca i s-au imputinat vanatorii !
In mod nefericit pentru ei, s-au trezit mult prea putini fata de pescari, ca sa mai aiba putere chiar si dupa regulile lor ! In mod nefericit pentru ei, am inceput si noi pescarii sa realizam lucrul asta !
4 - Eu m-am bagat in proiectul asta, nu pentru ca am nevoie de asa ceva ! Io pescuiesc pe munti, unde nu ajunge Ajvpsul, io cand ma scarbesc ma duc pe dincolo, pentru ca in situatia mea mi-o pot permite financiar !
Io am firma mea, am familia mea, am viata mea, care era plina si pana acum ! Ba chiar fac parte si dintr-un club de "goblenarese" care croseteaza muste in timpul liber, deci am cu ce sa mi-l umplu ! Iar pentru 3 iesiri pe Olt cate apuc eu sa fac pe an, zau ca nu mi se merita sa ma complic cum m-am complicat !
Cu toate astea m-am bagat in treaba asta, pentru ca am sezizat ca se poate face ceva bine, ACUM !
Nici eu nu am de gand sa fac pureci in meserii si functii  de "ales", nu-mi trebe sa mi se spuna presedinte, reprezentant, delegat, ales, sau poola mea sa fiu "dorit" sau nu !  Mie imi ajunge multumirea personala ca am impins si io la caruta in directia in care imi dicteaza constiinta ca-i bine ! Atat !
Inteleg sa stau pe aici si sa ma implic in asta atata vreme cat cred io ca am idei utile si pot ajuta sau forta lucrurile sa se schimbe in bine ! Dar nu inteleg sa fac asa ceva, doar sustinut de pe margine, incurajat si ... asa, doar cu sufletu ' , restul poola, ... suntem cu tine dar suntem si... cu ochii pe tine, si-ti spunem noi cand nu-i bine, ca deja stim incotro se indreapta lucrurile !
Deci frecusuri d-astea de pe margine, dorit, nedorit si retras sau neretras... eu zic ca n-ar trebui sa aiba loc !
suntem intr-un moment in care daca nu va oferiti imediat vreo 7 - 20 de voluntari sa incercam sa realizam ceva, mai bine decat ii acuma, n-o sa facem nimica !
Niste lucruri trebe sa ramana clare, cu tot regretul pentru cei care gandesc ca Ilie !

- in momentul asta, in situatia de fata, Ajvps nu poate fi sters de pe harta ! Daca se poate schimba ceva din interior, se poate schimba numai prin compromis ! Compromisul e cu atat mai mult in favoarea noastra cu cat stim sa ne folosim de avantajele pe care le-am obtinut ! Dar nu poate tine loc de "sters de pe suprafata pamantului "! Asta in ce priveste Ajvps -ul. Deci ca stii sau nu dinainte Ilie, iti spun io, ca fara sa-i faca nimeni declaratii de dragoste, Directorul Varga va trebui sa faca parte din comitet ! Nu pentru ca vrem noi, ci pentru ca nu se poate face altfel ! Noi am sustinut si am dorit separarea organizatorica si financiara,... nu independenta fata de Ajvps, care NU SE POATE OBTINE ACUM, ASA, DIN INTERIORUL AJVPS !
Deci obisnuieste-te cu ideea, dar fara a mai trage concluzii pripite !
- Nu mai judeca oamenii fara sa ai toate datele, as fi preferat sa am ragazul sa-ti spun astea frumos, la o bere candva ! Tu pretinzi de la altii, patriotism pentru niste obligatii de serviciu, doar imaginandu-ti acele obligatii, necunoscandu-le in detaliu ! Nu cunosti obligatiile , nu cunosti sustinerea interioara, nu cunosti salariul motivant, nu cunosti nimic ! Stii tu ca "cutare" trebuia sa-si faca altfel datoria ! Ca nu stii, nu-i bai ! Dar ca nici nu incerci sa te informezi, sa intelegi, sa vezi, cat ii delasare si cat is piedici care stau in calea "patriotului" ... aia ii bai ! Pentru ca te face sa gresesti !
Asa cum gresesti si aici pe forum pripindu-te cu interpretarile, ba nu esti dorit, ba esti atacat, ba ti se zice la revedere, ba tu ai inteles cum stau lucrurile ! Nimic mai fals ! Nimeni nu-si face un scop din a-l marginaliza pe Ilie !
Cu interpretarile astea pripite, insa, .. risti sa te ajuti singur sa te marginalizezi; Cui foloseste asta ? nici noua , nici tie , nici macar Ajvpsului !
deci daca mai discutam d-astea pe aici, ... incep sa-mi fac si io planuri cand o sa ma retrag !
In momentul asta, eu cred ca e nevoie de voluntari (pe care ii astept), sa se implice, sa coopereze, cu ceilalti, cu Varga, cu Alex, cu oricine trebe sa realizam ce am inceput, sa impingem lucrurile macar pana intr-un punct unde n-au ajuns niciodata pana acum, si sa ramana o vreme acolo !
V-astept ....
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 27, 2012, 03:10:19 PM
Miky, in privinta D-lui Varga, nu cred ca ai dreptate ca trebuie cooptat in consiliul de conducere (sau cum s-o numi) al sucursalei de pescuit. Asta pentru ca el face deja parte din structura superioara - Filiala AJVPS Sibiu.
referitor la postarea "Mie imi ajunge multumirea personala ca am impins si io la caruta in directia in care imi dicteaza constiinta ! Atat !" subscriu. Este tot ce ne impinge acum la actiune.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 03:20:46 PM
Adrian,
Varga este in structura Ajvps, director peste filiale !
Precum ai observat este membru in comitetul filialei Sibiu !
Noi filiala Sibiu o divizam in doua sucursale, care vor avea probabil doua comitete proprii, care vor suplini comitetul pe filiala !
Ce te face sa crezi ca va accepta sa nu faca parte din comitetul nostru ? Eu cred ca exact asta este parghia de control pe care va dori sa o pastreze (Si e in spiritul statutului Ajvps), ca sa fie la curent cu ce facem !
Asta insa nu e o problema, intr-un comitet format tot din 9 oameni, in care ii incluzi pe Alex si pe Varga, vom fi in cel mai rau caz 7 voturi de pescari la doua voturi Ajvps, daca nu cumva vor fi si situatii de 8 la 1 :D
Deci nu vad o problema in asta ! Decat de transparenta ! Si cand le pretindem transparenta, trebuie sa le raspundem cu transparenta !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 27, 2012, 03:21:15 PM
1. Nimeni nu a fost si nu este banat pe acest forum. Nu intentionez, si nici ceilalti admini si moderatori nu au de gand sa baneze pe nimeni.
2. Toti cei care au dorit sa-si faca user aici si sa scrie au fost primiti.
3. Am pus acest forum la dispozitie tuturor pentru a putea fi o platforma de comunicare publica pentru ceea ce vrem acum sa facem legat de AJVPS. In continuare sunt DORITI si INVITATI toti cei care doresc sa participe, atat la discutiile de aici cat si la intalnirea din februarie.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on January 27, 2012, 03:30:32 PM
Eu propun rapid intilniri fata in fata cit ma repede pana nu se duce naibi tot si sa lasam forumul doar pentru completari la discutiile avute la intilniri ca pana in februaire sa fie totul pe hirtie.Nu e buna directia in care aluneca discutile dupa parerea mea .

Pot sa fie si 100 de varga daca in consiliu sunt 1000 de miky si 1000 de adi si 1000 de benta.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 03:32:06 PM
Pot sa fie si 100 de varga daca in consiliu sunt 1000 de miky si 1000 de adi si 1000 de benta.
Exact !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 27, 2012, 03:47:57 PM
Miky, am inteles cum vezi problema. Asta ar inseamna ca Filiala Sibiu AJVPS sa nu mai existe ca structura, or Varga este Director al acestei structuri. Dupa cum zici tu, in loc de Filiala sibiu care dispare ca structura, in subordinea AJVPS, se formeaza direct doua Sucursale cu Varga la conducerea amandoura. Nu cred ca Varga va accepta asta. Mai degraba in subordinea Filialei Sibiu, pe care el ramane director, vor fi doua sucursale, in care el nu mai are ce cauta in consiliu, fiind director pe structura superioara.
Am recitit mailul tau si cred am inteles eu gresit ca Varga este director doar pe Filiala Sibiu nu pe toate filialele judetului.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on January 27, 2012, 04:18:48 PM
Eu stiu ca e asa:
Ajvps  Sibiu, condusa de Consiliu care are presedinte - Dl. Blaj, vicepresedinti ,   si de Director executiv- Dl Varga
Filialele Sibiu, Agnita si Medias conduse fiecare de cate un comitet, cu presedinte si vicepresedinti si secretar
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on January 27, 2012, 04:57:25 PM
 Hai ca nu mai este mult pana in 10, se vor expune problemele acolo,eu zic ca se va cadea de acord usor ptr ca deja sunt niste planuri facute si nu prea vor comenta oameni ptr ca scopul este unic
 daca ulterior vom obtine separarea de fonduri va fi bine si oricum"suntem alaturi de ei",de cei care luau decizi singuri pana acuma(ajvps-ul)iar dupa separare vom putea influenta cursul lucrurilor de atuncea in colo,asa sper
 am aflat ca sunt deja indivizi care sau facut membri ,au cotizat pe 2012?ar fi bine sa avem unde pune intrebari de astea daca isi vor face un site unde sa ne informeze zilnic de actiunile lor,nu sa aflam asa ,pe sustache daca sau facut controale sau nu?
 cum este bine,sa cotizam de azi? :)sau asteptam pana vedem separarea si actiune pe apa?
 despre ce fel de voluntariat e vorba mai sus?ce sa faca exact???
 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: elias on January 27, 2012, 05:26:41 PM
! Deci loc e oricum pentru Ilie, daca vrea sa se implice !
In fine,pot posta.
Nu Miky,multumesc de propunere,dar va doresc succes.Sincer.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 06:52:16 PM
da mino pot fi 100 de varga daca suntem uniti si hotariti in ceea ce vrem 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 07:19:13 PM
despre ce fel de voluntariat e vorba mai sus?ce sa faca exact???
In momentul asta, cel mai util ar fi sa avem cate unul dintre noi cei de aici , din fiecare cartier/zona in parte .
Acestia, ne pot ajuta la pregatirea formarii grupelor, si inscrierea persoanelor in grupe la sedinta din 10 !
De pilda:
V. Aurie - parca era Nicky
Strand - mai e pe aici cineva din Strand, in afara de AdrianSb ?
V. Aron - e cineva pe forum din V. Aron ?
Dar din Hipodrom 1, 2, 3 ? dar din Turnisor, Gusterita ?
Talmaciu - Hell
etc. ...
Ei bine, cu acestia as vrea sa ma intalnesc zilele astea la o cafea/suc/bere, sa le explic cum pot sa ne ajute la sedinta !
Nu-i nici un secret, dar pe forum mi-e mai greu de explicat !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 07:21:30 PM
ok, pana acum am inteles pentru ce ne adunam in 10.feb...dar...am mici dubi legate de detaliile organizarii viitoarei filiale...ex:
nu pricep metoda concreta de organizare pe grupe (de cartier sau zona ) ca sa alegem 1-2 reprezentanti ce vor fi trimisi in viitoarea AGA, am citit statutul si nu scrie nicaieri cum alegem concret pe "gospodarul" grupei .
  ??? mergem efectiv la adunarea din 10 si facem "strigare" :... " mahh!!!! care esti din Hipodrom 1 ??.... hai sa ne alegem "gospodarul"... ???
sa vezi taraboi.!!!! :-[

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 07:22:13 PM
nah...a postat miky deja...dar nu-i bai...sacuze !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 07:30:29 PM
Ar fi bine sa avem unde pune intrebari de astea daca isi vor face un site unde sa ne informeze zilnic de actiunile lor,nu sa aflam asa ,pe sustache daca sau facut controale sau nu?
danutt,
Site-ul , noi il facem ! Ei doar il platesc !  ;D
Deci:
domeniul probabil, cel mai tarziu luni va fi cumparat si saitul se va numi www.apssibiu.ro
Va fi platit de catre Ajvps si va fi o cheltuiala decontata pe fondurile pescarilor !
Va fi administrat de catre sucursala noastra de pescari si va incerca sa contina la vedere toate miscarile, si informatiile necesare referitoare la actiuni, bani, cotizatii, controale, rezultate plus forum si contact direct cu membri sa poata intreba orice si sa poata propune orice ! Va fi la vedere si transparent totul !
Problema e: odata luat domeniul, cine face saitul ? putem sa platim pe cineva din banii nostri, sau sa speram ca printre cei 3500 de pescari sunt sau este macar unul care sa se si priceapa si sa... se ofere !  8)
Apoi mai trebe rezolvata problema cu hostingul ! Deci, ...si in directia asta avem nevoie de suport si voluntari ! Sau de bani !  :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 07:30:38 PM
data si locul
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 07:35:55 PM
data si locul
Cu exceptia zilei de maine (am o aniversare la care nu pot lipsi), eu pot oricand, la orice ora,... deci hotarati voi !
In privinta locului, localul unde a tinut Musca 13 doi ani la rand intalnirea aia de sfarsit de an, mi se pare linistit si potrivit pentru discutii, insa daca vreti altundeva, tot voi hotarati ! Eu imi fac timp !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 07:36:11 PM
pentru intilnire
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 07:37:51 PM
hotariti si vin si eu
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 07:43:39 PM
din lazaret este careva
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: sorinB on January 27, 2012, 08:01:13 PM
Problema e: odata luat domeniul, cine face saitul ? putem sa platim pe cineva din banii nostri, sau sa speram ca printre cei 3500 de pescari sunt sau este macar unul care sa se si priceapa si sa... se ofere !  8)
Ar fi o solutie Dan, adminul de pe  Pescuitul.info...  ::)
Nu stiu daca vrea...
Sau Tavi....
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 08:51:18 PM
[In momentul asta, cel mai util ar fi sa avem cate unul dintre noi cei de aici , din fiecare cartier/zona in parte .
Acestia, ne pot ajuta la pregatirea formarii grupelor, si inscrierea persoanelor in grupe la sedinta din 10 !

revin la intrebarea mea de adineauri, cum ii gasiti pe acestia, cum devin ei reprezentativi pt zonele din care provin....din talmaci doar hell da la peste?!!...din valea aurie niky?...in strand adrian...?!?!
eu stau in Hipodrom...cunosc din vedere zeci de pescari dar nu indraznesc sa-i reprezint...pe ei nu i-a intrebat nimeni ce vor, majoritatea nu intra pe net din diverse motive dar sunt sigur ca sunt deacord cu noi diferenta consta in informatie iar ei nu o au...deci...pornid de la baza viitoarei filiale adica grupele de pescari care nu sunt constituite inca, nu exista...de unde sefi de grupe sau "gospodari" (cum sunt numiti in statutul AVPS), cu cine vreti sa vorbiti la urmatoarea intalnire...?!?!?
eu zic ca mai devreme de 10.02. cand se aduna majoritatea celor interesati de soarta pescuitului sportiv, si unde se pot organiza oamenii cat-decat ( asta daca le explica cineva, clar si concis ) pe grupe, nu se poate purta o discutie relevanta pe subiectul constituire/organizare filiala...cel putin nu in cunostinta de cauza.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 08:59:56 PM
marcele nu e vorba de reprezentat eu am luat legatura cu citiva din valea aurie noi trebuie sa i adunam pentru data de 10 .    pe urma ma gindesc ca in functie de ce se va vorbi acolo vom face grupe asa cu sa hotarit dar ei nu cunosc decit ce lea-m spus noi si sunt cam sceptici recunosc dar asta e noi trebuie sa i adunam chiar daca apoi vor fii alti reprezentanti  din grupe
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 09:00:05 PM
[....din Talmaciu doar hell da la peste?!!...
Toate au un inceput, si cum pescarii pe care ii stiu eu evita netul....
Am imprastiat vorba ca s-a acceptat despartirea de vantori a pescarilor.
Azi m-a si sunat un amic ca daca este adevarat, stiind ca eu mai discut cu Alex.....i-am confirmat
Pe langa asta, l-am invitat la un biliard si un suc sa mai povestim una alta.
Sa te accepte un grup ca  lider :-X....nu cred ca trebuie pusa problema in felul asta, mai ales in contextul in care multi sunt ''haiduci''
Mai bine sa te vada ca un simplu pescar care este la curent cu toate treburile ce se invart.
Bine, si detinerea informatii te face mai cautat :laugh:

Mie unu imi este deajuns sa am 10 numere de telefon a pescarilor care stiu ca umbla mult pe balta...
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 09:02:59 PM
corect hell doar asa ii facem mai curiosi si ii atragem spre lege
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 09:12:56 PM
zici bine hell, insa hipodromu-i mare...insa dilema mea era de alta natura, miky vrea ( eu asa am inteles din postarile anterioare ) ca la intalnirea din 10 sa se mearga cu lectiile invatate iar pentru asta a propus ca inainte de 10 sa se mai faca o intalnire la un nivel mai restrans in localul cu... ;D "berea o dam noi musca" :P...sa se aseze lucrurile pe un fagas normal...aici intervine intrebarea mea...care-s aia care au curaj sa reprezinte cate un cartier sau zona inainte de 10.02 si apoi la la data respectiva sa adune "semnaturi" de la simptizanti si sa-i reprezinte mai departe.... ???  in hipodrom o sa fie circ...
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 09:18:00 PM
marcel eu cu cine am vorbit le am indicat sa intre pe musca 13  acum care au vrut au intrat iar miky vrea macar citiva sa i aiba aproape in 10 care sa stie cit de cit despre ce e vorba
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on January 27, 2012, 09:22:12 PM
 ma marecele de ce sa fie circ?cine este chiar asa de ahtiat sa se implice tare sa fie el reprezentant de hipodrom?si daca e asa,unu care vrea sasi bata capu cu atat mai bine
 eu unu danstiucaru vreau sa se gate taraboiu asta iute si sa se desparta fondurile,sa am permis in regula si sa vina naibi sezonu o data ca mam saturat de iarna
 chiar crezi ca se vor bate intre ei care sa fie pe valea aurie? mas bucura,zau  :P
 toti in ramanica vor functiiii...oaa
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 09:23:06 PM
ai dreptate
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 09:26:20 PM
ok, sa fie cum ziceti voi... ;D dar...mai vorbim...
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 09:29:54 PM
dane, ai vazut la "sedinta" din decembrie cand am iesit afara sa ne alegem pe cei trei...cum s-au agitat spiritele...si am fost o mana de pescari...39 parca...pai sa vezi circ cand or fi 2-3oo
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 09:32:23 PM
Marcele, cauta-i pe cei mai tari in bafe...si ai sa vezi cum se duce vestea.....Degeaba i spui la unu care pescuieste odata la 2 luni.....
Cauta-i pe aia care sunt cel mai des pe apa....adica pe stationaristi
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 27, 2012, 09:33:31 PM
Marcel. hai ca iti explic eu !
in momentul de fata nu putem vorbi de nici o reprezentativitate ! Nici tu, nici nicky, nici eu, nici Adriansb nici Nelu Benta.
Bine, poate ca cei 3 alesi atunci pe fuga la sedinta din decembrie am putea avea tupeul sa zicem ca suntem reprezentativi pentru aia 30 care ne-au votat, desi nici asta nu e adevarat total, dar in nici un caz nu suntem reprezentativi pentru 3500 de pescari !
si totusi de undeva trebe pornit ! si trebe pornit de acolo de unde s-a nascut o idee, de unde s-a facut un pas, in noianul asta de neimplicare al tuturor !
Daca acel pas considera ca e bun si le straneste interesul, vor veni la intalnire ! Daca le starneste si curiozitatea probabil vor vrea sa-l vada si pe al doilea ! Noi la intalnire, putem doar explica care vrem sa fie pasul urmator, eventual sa le explicam si unde vrem sa ajungem ! Daca vom reusi sa fim convingatori, ne vor sustine, si atunci ne vor da credit sa facem pasii de care vorbim ! Daca nu convingem, nu ne vor lasa sa terminam ce avem de spus si probabil ca va iesi un haos, din care vom pleca toti acasa, derutati, dezamagiti ca n-am reusit  sa ne intelegem ! Nu avem alternativa decat sa ne straduim prin ce vorbim acolo, sa fim convingatori pentru majoritatea aia de acolo ! Doamne ajuta sa fie asa !
Fara intalnire, nu se putea, exact pentru ca nu avem reprezentativitate si pentru ca nici nu suntem destui care sa faca pasii imediati, si atunci avem nevoie de ajutoare si de voluntari sa se implice ! Asa ca prin momentul asta trebe sa trecem, n-avem ce sa facem !
Pe de alta parte, ...
 de la aceasta intalnire esential este sa plecam cu un comitet ales, care nici ala nu va fi reprezentativ inca, dar va trebui sa poarte girul delegarii sa dea ochii cu conducerea Ajvps si sa faca pasii despre care vorbeam !
Nu cred ca e relevant in prima instanta sa avem gospodari si ajutori de gospodari incepand cu 10 februarie ! Important este sa formam grupele, sa stim cine vor face parte din ele ! Cei care se ofera, sau ajung in fruntea listei, in prima faza, vor fi doar vremelnici si interimari, misiunea lor nefiind una placuta ! In momentul asta, si in aceasta faza, nu e un privilegiu sa te pui in fruntea grupei sau a multimii in comitet, ci mai degraba o corvoada ! Avantaje n-ai sa fii gospodar, n-ai nici daca esti in comitet ! Bani nu castigi, permis mai ieftin n-o sa iei, nici cotizatie mai ieftina, ba poate ca nici la pesti n-o sa te mai poti duce la fel de des la inceput ! Deci cine sa te invidieze, cine sa te conteste, si pentru ce motiv ?
Noi de la intalnirea din 10 trebe sa plecam cu cca 7 oameni care sa-i punem fata in fata cu Ajvps, zicand ca astia sunt primul nostru comitet, si cu grupele in spate formate ! atat !
Cei din comitet, vor avea sarcina sa se negocieze cum stiu ei mai bine cu Ajvpsul, si sa puna lucrurile in miscare, pana la infiintarea fizica a sucursalei !
Cei din fruntea grupelor, vor avea sarcina sa le completeze, si sa identifice nr de membri, sa-i noteze, sa le ia datele decontact, si in timp, sa-i adune, la bere, la mici , la chat, la ce vreti voi, ...si sa alegeti niste sefi de grupa mai recunoscuti, moment cu care li se termina rolul lor de lideri ...
Deci cine isi va dori atata glorie ? atata rang inalt de functii ?
Rolul tuturor celor care vor vrea si vor sti sa se puna in fruntea listelor in 10, este sa pregateasca terenul, astfel incat prima AGA care va avea loc dupa infiintarea fizica a sucursalei, sa dea intradevar lideri reprezentativi ...
sper ca am fost clar !
Cum vom proceda in 10 pentru asta ? Sincer...cu emotii ! Practic, daca zici ca esti din hipodrom, hai si tu sa ne intalnim zilele astea cand stabilim la o cafea toti cei care vor sa se implice, si acolo, cu 10 oameni, mi-e mai usor sa va explic strict ce va intereseaza la cum ne gandim sa procedam ca sa nu creem haos la adunare ! Evident, daca veti avea si pareri mai bune,.. ne completam reciproc !

deci la primi sefi, ...aproape ca le plang de mila ! In nici un caz nu vor fi de invidiat !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 09:38:00 PM
Nu priviti problema ca pe cine este seful grupei. De sefi toti suntem satui :laugh:

Ca sa tii contactul cu oamenii eu sunt de parere ca trebuie facuta o lista cu cei prezenti si sa li se ceara si numarul de telefon.
Seara, stai frumos acasa, bei o bere, un pahar de vin....dai o buc* 8)....apoi relaxat aprinzi tigarea si arunci un ochi pe forum....apar schimbari.....poti da un sms la 30 de insi :laugh:
La ce oferte au telefonile mobile....slava domnului :laugh:
Sau direct de la Filiala....conectezi telefonul la PC...si dai sms la TOTI MEMBRI printr-un singur click 8)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 27, 2012, 09:45:44 PM
corect asta e inceputul  prima miscare daca e buna le sporim increderea laceilalti
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: marcel_b on January 27, 2012, 11:12:46 PM
  Cei care se ofera, sau ajung in fruntea listei, in prima faza, vor fi doar vremelnici si interimari, misiunea lor nefiind una placuta ! In momentul asta, si in aceasta faza, nu e un privilegiu sa te pui in fruntea grupei sau a multimii in comitet, ci mai degraba o corvoada ! Avantaje n-ai sa fii gospodar, n-ai nici daca esti in comitet ! Bani nu castigi, permis mai ieftin n-o sa iei, nici cotizatie mai ieftina, ba poate ca nici la pesti n-o sa te mai poti duce la fel de des la inceput ! Deci cine sa te invidieze, cine sa te conteste, si pentru ce motiv ?

aici e buba la care ma refer, temerea mea, ca o se certe pe sefie, destul de multi nu inteleg pentru ce se aduna... trebuie facut cumva sa ajunga la urechilor cele de mai jos...

Noi de la intalnirea din 10 trebe sa plecam cu cca 7 oameni care sa-i punem fata in fata cu Ajvps, zicand ca astia sunt primul nostru comitet, si cu grupele in spate formate ! atat !
asta cred ca e mesajul pe care-l cautam, sa putem lamuri pe cei ce vor sa stie amanunte !!
apoi ...
Cei din fruntea grupelor, vor avea sarcina sa le completeze, si sa identifice nr de membri, sa-i noteze, sa le ia datele decontact, si in timp, sa-i adune, la bere, la mici , la chat, la ce vreti voi, ...si sa alegeti niste sefi de grupa mai recunoscuti, moment cu care li se termina rolul lor de lideri ...
Deci cine isi va dori atata glorie ? atata rang inalt de functii ?

sper ca veti reusi sa-i lamuriti pe oameni ca nah...eu sunt lamurit acum, (multumesc miky si celor care au avut rabdare cu mine, pentru explicatii !)
luati "sacaiala" mea ca pe un antrenament inanitea adunarii din 10... :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 27, 2012, 11:49:49 PM
Quote
luati "sacaiala" mea ca pe un antrenament inanitea adunarii din 10...
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 28, 2012, 12:04:54 AM
sacaiala e bine venita Marcel !
Pana la urma e si utila !
Pentru cei multi din sala, care vor avea pretentii de sefi, le vom spune ca cei din capul listei, NU sunt sefi de grupa ci "responsabili cu completarea grupelor", ... in felul asta o sa sune a corvoada nu a privilegii si putere...
iar sefii le promitem ca o sa fie alesi dupa ce fiecare grupa e intocmita si se aduna sa si-i aleaga !  8)

Deci de aia avem nevoie de 10 oameni care sa se ofere, pentru a putea face o strategie a intalnirii sa iasa cum trebuie !
Avem o singura incercare la indemana, iar aia trebe sa fie cu succes !
Acolo trebe sa parem un grup de initiativa care stie ce are de facut si stapaneste situatia ! Altfel nu vom inspira incredere !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on January 28, 2012, 12:18:55 AM
Doamne ajuta !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 06:16:32 AM
adevarat  doamne ajuta
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on January 28, 2012, 11:11:53 AM
Ar fi bine sa mergem la sedinta cu un gen de pancarde cu numele cartierelor -grupelor, sau sa le punem in sala, ca pescarii sa se aseze direct in zona cartierului, sau sa le luam afara intr-o pauza de 15 minute, unde sa se faca alegeri rapide, pe sistemul celor de la restaurantul Sonne, de la sedinta Ajvps.
 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 28, 2012, 11:46:32 AM
pai cam asa ceva vom face, vom avea, nu pancarde, dar niste cartonase format A4 cu numele cartierelor, dar nu-i vom pune sa se aseze pe cartiere, si nici sa iasa afara sa faca alegeri acolo pentru ca ar iesi bulibaseala ! Plus ca alegerile acolo vor fi la fel de nerelevante ca si alea din decembrie cand am fost alesi noi ! Nu se cunosc intre ei, nu au cum sa iasa reprezentativi, si inevitabil ar fi discutii... "sonore"  ;D !
Acolo cu cele 20 de cartonase, puse pe 10 mese, cu 10 oameni in spate (2 cartonase /om) dotati fiecare cu cate doua liste (tabele) si un pix, ii vom... RUGA FRUMOS   :D... la un moment dat, daca si cand vom simti ca le-am obtinut sprijinul si interesul (numai atunci), sa treaca ordonat fiecare pe la masuta cu "cartierul lui" pe cartonas, si sa se inscrie frumos in grupa potrivita : nume, prenume, adresa, nr. telefon, eventual nr de carnet Ajvps (daca-l stie sau daca il are la el) Atat putem face acolo deocamdata !
Si ii vom asigura ca cei care fac listele ii vor informa, sau mobiliza, pentru a se aduna acolo la ei in cartier, la o alta data, sa-si aleaga reprezentantii !
Acum stiti si la ce ne trebuie acei 10 oameni !  8)

Eu sunt convins ca nu se vor inscrie toti (vor fi si destui sceptici), dar macar de ar face-o majoritatea, tot e bine !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 28, 2012, 12:04:20 PM
Chiar adresa nu cred ca trebuie.
Nume, prenume, numar de telefon si cartierul, eventual localitatea ar fi deajuns
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on January 28, 2012, 12:13:34 PM
Hell,
vei fi sanctionat pe linie de Musca 13  :P, cu 2 streamere de avat si 3 slapi, pentru ca pui la indoiala cuvintele sefilor tai directi  :laugh: :laugh: :laugh:

1- Cartierul nu e nevoie sa-l notezi, omul se va inscrie oricum pe lista din dreptul cartonasului cu cartierul, lista care va avea si ea ca si cap de tabel pe modelul :

GRUPA X - TALMACIU
 :P
2- Cand vom prezenta listele cu grupele formate, in fata Ajvpsului, adresa este dovada faptului ca le-am intocmit bine !
Altfel de unde sa stie cei din Ajvps, ca toti cei scrisi pe lista aia sunt sigur din cartireul respectiv sau sunt pusi "din burta" ?

Eventual, ca sa-ti ingreunam tie situatia (pentru ca vei fi unul din cei 10, aia e clar  :P ), le vom cere si CNPul sau seria si numarul de buletin (CI)  >:D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Hell on January 28, 2012, 12:19:55 PM
 :-X  :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 12:45:42 PM
bingo ;)

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 03:09:23 PM
cred ca hell nu are  :P talmaciu :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 03:22:06 PM
acum serios cind ne vedem  fata in fata
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: jupanu on January 28, 2012, 04:16:50 PM
Salut!Laudabil este faptul ca incercati si o sa si reusiti sa va organizati!Va spun si de ce.Pana acum Varga et.Comp nu au avut de dat nici o explicatie nimanui,acest fapt a facut sa se ajunga in situatia in care sa ajuns.Dar asta inseamna ca trebuie o buna organizare punctual cu toate problemele ce le implica fiindca in caz contrar ei o sa speculeze fiecare gresala sau scapare ca sa spuna uite domnule ca nu sunteti in stare sa va organizati deci lasati-ne ca si pana acum sa va organizam noi!Pe Mares asi zice sa nu va bazati prea mult,va spun eu in particular de ce.Poate ca ar fi mai nimerit sa nu dati prea mult din casa lui Alex.Pot sa va spun ca la momentul oportun o sa avem mult de cerut de la aceasta Asociatie,lucruri pe care putini le stiu!(ma refer groso modo la patrimoniu) Trebuie folosit fiecare atu in aceasta Adunare Generala pentru ca cred ca nu vor ceda asa usor la o vaca de muls!
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 04:21:03 PM
stai incet ca vaca da lapte doar daca sti sa o mulgi
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 04:22:35 PM
pina acum a fost mulsa destul  si nu sa opus
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on January 28, 2012, 11:58:02 PM
gata ca am ocupat tot spatiul de parca ar fii al meu   :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on February 06, 2012, 11:15:53 AM
Am vazut azi ca domeniul www.apssibiu.ro a fost luat. Bravo! inseamna ca cineva a trecut de la vorbe , la fapte. In concluzie, cand ne mutam cu forumul pe noua platforma?
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 06, 2012, 01:16:45 PM
cand ne mutam cu forumul pe noua platforma?
indata ce gasim si pe cineva sa faca noul sait !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on February 06, 2012, 06:27:15 PM
Voluntari?  ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 06, 2012, 06:47:46 PM
pentru    e doar luni
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Liviu on February 06, 2012, 11:56:10 PM
V-ati gindit la ceva? Cum sa arate, ce functionalitati sa aibe, butoane, meniul ce sa cuprinda? Oricine ar incerca sa va faca un site asta v-ar intreba in primul rand.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on February 07, 2012, 03:39:54 PM
In prima faza o pagina simpla cu ceva informatii generale, sa putem atasa un forum.
Poate la intalnirea din 10 gasim un pasionat, care sa dezvolte proiectul inceput.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 08, 2012, 03:57:18 PM
surse ne oficiale  la compa e zvonul  ca adunarea se tine la ramada :o
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 08, 2012, 03:58:10 PM
am negat si i-am chemat la grand hotel
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 08, 2012, 08:40:29 PM
am negat si i-am chemat la grand hotel
Bravo ! Bine ai procedat !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 08, 2012, 09:03:33 PM
deci ramine vineri la ora 17,30   eu miine nu pot lua legatura cu voi
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 08, 2012, 09:18:11 PM
Da ! Asa ramane !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 08, 2012, 09:43:25 PM
Ok Miky,deci suntem acolo!!!
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on February 11, 2012, 09:41:42 AM
Am vazut azi ca domeniul www.apssibiu.ro a fost luat. Bravo! inseamna ca cineva a trecut de la vorbe , la fapte. In concluzie, cand ne mutam cu forumul pe noua platforma?

 am inteles ca si la asta sar fi gasit o solutie? :)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 11, 2012, 10:05:35 AM
se pare ca da !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Emi on February 12, 2012, 07:24:56 PM
De maine (luni) se incepe munca pentru forumul aps. In 1 sapt o sa putem vota si un logo al noii asociatii.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 12, 2012, 07:35:35 PM
o veste buna
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 12, 2012, 11:23:41 PM
Emi,
indiferent cum va arata saitul, trebe avut in vedere ca el trebuie sa poarte si sigla Ajvps Sibiu !
Poate ar trebui sa ne intalnim sa discutam un pic ce ar trebui sa contina saitul asta, astfel incat el sa fie o sursa a intelegerii nu un mar al discordiei !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 13, 2012, 06:20:00 AM
nu are rost sa provocam  neintelegeri cu conducerea  ajvps 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 15, 2012, 06:28:44 PM
Pt Miky " Pescuitul de iarna sau pescuitul la copca" fain articolul din Tribuna :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 15, 2012, 08:12:25 PM
tot in tribuna trebuie atrasa atentia asupra braconierilor  doar si ei sunt abonati la ziar
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 15, 2012, 08:31:33 PM
In articolul de azi, doar o parte din cuvinte sunt ale mele ! Dra de la Tribuna cu care m-am intalnit a venit cu tema asta in cap, dar a venit sa discutam si despre adunarea de vineri si despre aps sibiu :D
In cele din urma, avand probabil prea mult material, l-a impartit in doua articole !
Ala cu aps sibiu, probabil urmeaza ! In acel articol, am facut referiri si la braconaj ! Adica io am zis, ... nu stiu ce si-o notat Dra !  :D
In mod cert in viitor (cat mai curand), ar trebui sa incepem si in presa o campanie despre braconajul piscicol de pe Olt !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 15, 2012, 09:04:34 PM
da atac in toate partile   le putem sugera si jandarmilor un interviu in ziar pentru as-i da seama ca nu e gluma  poate se linistesc daca le expune si pedepsele la care se expun   amenzi sau dosare penale   :o sa nu zica ca nu au fost informati 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 15, 2012, 09:05:32 PM
scuze pentru 2 expun :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 11:56:58 AM
nu e suficient ca tu sa fii norocos....mai trebuie ca ceilaltisa nu fie :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 19, 2012, 12:32:11 PM
 ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 12:36:02 PM
nu ai mai pastrat motto - ul asta   de ce
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 12:38:11 PM
de 6 ore tot caut pe forum  ,la diferite ideii de combaterea braconajului si am dat de el
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 19, 2012, 12:45:14 PM
nu ai mai pastrat motto - ul asta   de ce
Ba acolo unde l-am pus l-am pastrat ! doar ca nu l-am pus pe toate forumurile ! Dar e bun de motto, trebe sa recunosti !  ;D
As zice chiar ca e un motto de bun simt !  :laugh:
In alta ordine de idei, ca sa revenim la subiect, din pacate orice idee de combatere a braconajului, in situatia actuala, trebe sa porneasca de la propuneri legislative ! Altfel, se numeste carpeala si devine hopeless !
Problema e ca cine trebuie sa fie sensibil la propunerile legislative, nu e! De aceea, trebe gasita metoda de sensibilizare potrivita ! 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 01:07:59 PM
ai dreptate  eu vroiam sa gasesc ce au incercat altii dar nimic concret   ,iar motto-ul da chiar e sic
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 01:09:59 PM
ceva despre site   
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 19, 2012, 08:40:46 PM
ceva despre site
miine voi incerca sa mai iau legatura cu ceilalti 8 baieti alesi si voi discuta si despre site ! unul dintre ei stiu ca are legatura cu cei care s-au oferit sa ni-l gazduiasca si sa ni-l faca, gratis !
Vom discuta atunci despre cum trebe sa fie, cand o sa fie gata, ce o sa contina, etc...
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 19, 2012, 08:56:31 PM
da am vazut ca este in lucru ;)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Sorin on February 20, 2012, 01:12:06 PM
Ia bagati un ochi aici:  http://epal.ro/   asa de curiozitate.
E site-ul celor cu aria de protectie :  Avrig-Scorei-Fagaras ( ROSPA0003 ).

Citez din regulamentul lor:
Pescuitul sportiv
Art. 5. Este permis pescuitul sportiv doar în zonele special amenajate sau în zonele deschise spre
vizitare pâna la limitele de interdictie semnalizate în teren.
Art. 6. Este interzis pescuitul sportiv din si cu barca (indiferent de tipul ambarcatiunii) fara acordul
scris al custodelui, inclusiv pe canale


Art.21. Este obligatorie achitarea taxei ecologice de 5 lei/zi de catre toate persoanele care viziteaza situl
ROSPA0003 Avrig – Scorei – Fagaras, conform Ordinului ministrului mediului si padurilor nr.
1142/23.07.2010. Suplimentar se vor achita: 5 lei/zi pentru fiecare autoturism fara remorca; 5 lei/zi
pentru fiecare cort de maxim 2 persoane.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 20, 2012, 02:14:17 PM
Pentru ce e taxa aia "obligatorie" ca eu nu intaleg mai ales ca e o asociatie "non-profit '' , daca zona e arie protejata bratul de la scorei de ce nu a fost protejat ? o fi in alt judet ....... >:D.
Domnu ala din ALBA care reprezinta legea oare de ce are voie sa intre in "aria protejata" sa cosntruiasca ditamai cabane, soproane , sa imprejmuiasca cu card , sa se dea cu barci cu motor cu multi caluti ?
Care populatie de pasari se diminueaza ca mie imi face impresia ca se inmultesc in continuu din 90 incoace .....e o nebunie ce e pe olt , toate natiile de pasari pe care de obicei le vezi in delta .
In mod normal era sa fim si intrebati daca suntem de acord cu asemenea schimbari radicale ca si noi traim aici .Parerea mea ...... o alta metoda de a face bani fara sa muncesti.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 20, 2012, 02:19:54 PM
incet incet avem interzis la tot ca asa vrea unu sau altu .Sunt de acord cu protejarea naturii da nu asa cum o fac astia.
Mai bine suna daca opreau taierea padurilor ca si acolo cuibarersc pasari ........oricum e tara nimanui .

Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 20, 2012, 02:25:35 PM
din sait ...." Teritoriul vizat de proiect este acoperit în proporţie de 53% de râuri şi lacuri, 15% sunt mlaştini şi turbării, 15% culturi, 12% păşuni şi 5% alte terenuri arabile. Terenurile acoperite cu păşuni precum şi suprafaţa agricolă din sit sunt proprietăţi private, iar cursul Oltului inclusiv lacurile, mlaştinile şi turbăriile sunt în proprietatea statului."

pentru unii nu !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 03:50:41 PM
astea trebuie sa le zica miky la adunare in 23 la anpa
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 04:12:44 PM
tot asa e si la colun proprietatea statului ,la celelalte canale de fuga ,la porumbacu  linga gara ,la avrig sub baraj aproape de pod cum au ajuns in posesia lor  :o :o
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 04:16:14 PM
alex anul trecut a zis ca noi suntem pescari nu turisti asa ca nu trebuie sa platim taxa asta  trebuie sa vedem clar despre ce e vorba  ca ajungem sa pescuim doar la sopa  daca nu cumva ajunge rezervatie si acolo ??? ???
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 04:19:24 PM
sau se reduce permisul ::) ::)   sau sa faca abonamente mai ieftine pe an pentru acele zone >:( >:(
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on February 20, 2012, 09:36:01 PM
  sau nu mai platim niciun permis de nici un fel nimanui si fiecare de capu lui  ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 09:39:00 PM
uita-te pe harta lor ,ne mai ramine doar avrigul sub baraj  :D :D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on February 20, 2012, 09:50:27 PM
Deci azi a fost sedinta plenara a comitetului pescarilor. :)
In deschiderea a luat cuvantul domnul Vicepresedinte care a si condus lucrarile. Probabil tot el a luat cuvantul si la inchidere.
S-au facut echipe de lucru, ca sa nu le zic comisii.
Io cu AdrianSB si cu Romeo vom face bugetul .
Paul si...cu mai multi vor pregati regulamentul de organizare si functionare.
Ambele vor fi prezentate AJVPS Sibiu ca sa demaram infiintarea filialei sau scucursalei de pescari.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 09:58:25 PM
e bine ca se misca lucrurile
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: pescuitorul on February 20, 2012, 10:20:12 PM
raspunsul oficial de la mediu privitor la taxa de acces in rezervatie este afisat din iulie 2011 la sediul asociatiei si scrie negru pe alb ca nu trebuie platita taxa.
pe langa asta epal avea obligatia sa faca intalniri cu toti factorii interesati din cuprinsul ariei si sa isi faca regulament in concordanta cu activitatile acestora.nu au facut.
mai departe acel regulament pana sa fie postat pe ape trebuia supus aprobarii agentiei de mediu.nu s-a facut din informatiile care le-am primit de la ag de mediu sibiu.
maine o sa sun pe cineva din garda de mediu sa vedem ce imi poate spune.
daca o sa am noutati o sa va anunt.
o seara placuta
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 10:26:39 PM
mersi de ajutor  :),,
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 20, 2012, 10:33:43 PM
ce fain ii cand comunicam si participam la discutii sa nu ne mai tot dam cu presupusu .
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 20, 2012, 10:37:27 PM
ce-a mai buna solutie ,cei care stiu despre ce e vorba sa explice ,unde putem sa ajutam, ajutam unde nu asta e dar fara cearta ca altii  abia asteapta sa vada ca nu merge treaba :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 20, 2012, 10:40:43 PM
am vazut destule forumuri stricate tocmai din motivu asta ...
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on February 20, 2012, 11:19:44 PM
In plus fata de ce a zis Tavi, am discutat si forma si continutul paginii web si a forumului, la care se lucreaza in prezent.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: grey-wolf on February 20, 2012, 11:47:17 PM
Ia bagati un ochi aici:  http://epal.ro/   asa de curiozitate.
E site-ul celor cu aria de protectie :  Avrig-Scorei-Fagaras ......

in link aveti un raspuns mai amplu dat de catre Alex pe rapitori .ro (cum multi suntem membri si acolo cred ca nu e o problema link-ul ) nu am putut sa il iau cu copy/paste din cauza unor probleme de afisare . sper sa mai fie valabil raspunsul ca daca nu trebuie sa le sarim si alora la beregata  >:D

http://www.rapitori.ro/forum/suntem-si-sibieni-t2386-6230.html
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 21, 2012, 12:14:05 AM
nu stiu de ce apar literele alea ciudate in text pe rapitori da poate ne ajuta Alex cu un atasament aici sa il putem printa.Te miri ce garcea vine sa-ti strice ziua pe apa.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 21, 2012, 06:24:38 AM
anul trecut la carta au fost tot calare pe pescari sa le ia bani  au stat oamenii mai multe zile in mlastina aveau permise vizate ,sau certat de fiecare data cu ei  .dar dupa cum scrie pe rapitori.ro e clar nu suntem turisti :P :P :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: flydb on February 21, 2012, 09:53:41 AM
Pentru o buna informare privind pescuitul recreativ/sportiv in ariile naturale protejate este bine sa cititisi:
http://www.mmediu.ro/legislatie/acte_normative/protectia_naturii/biodiversitate/Ordin%20pescuit%20sportiv%20recreativ.pdf
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 21, 2012, 12:04:06 PM
http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/pescarii-sibieni-grupati-pe-cartiere-74974.html
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 21, 2012, 01:06:22 PM
Fain articol ! felicitari.Cred ca suntem pe drumul cel bun.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on February 21, 2012, 02:01:28 PM
 Chiar ca da
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 22, 2012, 06:08:40 AM
acum anpa-ul :P :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 22, 2012, 07:26:19 PM
sa vedeti cind se intoarce miky de la bucuresti cit o sa avem de citit pe forum  eu cred ca imi iau liber o zi :P ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: pescuitorul on February 23, 2012, 11:09:56 PM
si ptr ca domnul vicepresedinte mi-a promis o prima ca l-am dus la bucuresti la sedinta anpa unde a putut sa isi dea  liber la ce tinea in el si sa il asculte presedintele anpa, i-am promis ca o sa scriu primul despre ce a fost acolo.(apropo sa va ganditi la alt vicepresedinte ca am ajuns la ora 23 in sibiu ca am negociat 2 ore cu presedintele anpa termenii transferului lui miky la anpa  :D :D :D :D :D :D :D :D :D)
si acum serios:
ptr ca tarziu si nu am nici talentul lui de orator o sa va spun scurt:
in fata reprezentantiilor asociatiilor din tara si a conducerii anpa,si dupa ce a fiert in suc propriu pana cei 3 inscrisi la cuvant in fata lui au terminat de vorbit(li s-a sugerat sa vb 3 min fiecare)a venit randul lui.a atins 3 subiecte , scurt, concis ,la obiect , si atentie fara sa fie avertizat ca a depasit 3 min si o liniste deplina in sala.subiectele(prohibitia la salmonide, cu explicatii despre ce se intampla in tarile vecine si ce rezultate au; 2.sistemul de atribuire a apelor pe criterii de tarif de acces cel mai mic ineficient si cu rezultate nu 0 ci cu minus si 3. permisele de pescuit tip card si modul de atragere de fonduri la bugetul de stat.)
anpa a notat tot ce a vorbit el, iar la  final presedintele a spus ca permisele nu vor mai fi tiparite pe card de catre ei, ci vor fi date catre asociatii (in alb=nescrise)si asociatiile vor inscrie datele pescarului in el,pe o banda magnetica,odata cu eliberarea.
iar la final toata sala la aplaudat(am dovata l-am inregistrat ,dar i-am spus ca e 100Euro minutul  :D :D :D :D).
iar la finalul intalnirii atat el cat si eu am primit felicitari de la oameni ptr ce a vorbit si cum a vorbit.inclusiv de la vicepresedintele agvps din Romania.
mai multe maine
noapte buna
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: mino on February 24, 2012, 12:24:33 AM
Faine vesti !referitor la miky ......ce-i a lui e a lui,jos palaria .
Exista vre-o sansa sa vedem si filmul ?  ::)
Sper sa ne scrie Miky in detaliu tot ce a fost acolo si despre ce sa vorbit. 8)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 24, 2012, 06:05:28 AM
care este suma de transfer ,aveti grija la d.n.a  borcea si veri becali sunt in pericol sa stea 20 de ani la bulau din cauza transferurilor care le-au facut :P :P :P :Pfelicitari ptr actiunea de la avrig  hai ca se poate.acum asteptam sa vedem ce ne scrie miky bine ca miine e simbata si avem liber sa putem citi tot
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: danutt on February 24, 2012, 09:48:59 AM
  cine mai avea nevoie de vreo confirmare despre calitatiile lui miky? avem noroc ca face ce face ;)
 
 toate ca toate da voi vedeti ca vine primavara? :o
 
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Crila on February 24, 2012, 03:29:50 PM
miky rullllzzzzzzzzzzzzz
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 24, 2012, 06:16:01 PM
mai avem o tira pina la primavara :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: dragos74 on February 24, 2012, 07:28:40 PM
cand va transformati in partid eu va votez....  ;)
partidul Musca 13...  ;D

...candidat la presedentie ...muscoiul Miky ... :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 24, 2012, 07:34:24 PM
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 25, 2012, 08:40:46 AM
Salut baieti !
Recunosc ca o fost fun la Bucuresti !
Adica no... io m-am distrat ! Plus ca,... ca sa nu ma mai framant cu formularea zile intregi, pe forum, daca tot am fost fata in fata cu andrisantii, io i-am intrebat 4 din cele 6 subiecte initiale pe care le-am pus aici, cu intentia sa le scriem !
Deci 4 subiecte nu 3 cum zicea Alex, pentru ca dupa cum mi le-au adus la fileu baietii care or vorbit inainte, doua a trebuit sa le comasez intr-o singura abordare (paza plus tarifele) ... strategie de ultim moment !  8)
Ce pot sa va zic, e ca nu e nici un fun sa le scrii, merita sa te uiti in ochii lor cand le zici personal ! Asa, simplu si direct, nu urat, dimpotriva, poate un pic simandicos  :laugh:, dar pe un ton verde crud !  :laugh:
Ce raspunsuri am obtinut ?

1 - La paza: - ANPA are in vedere sa repuna problema introducerii in lege a dreptului de control si constatare a actelor de braconaj, pentru paznicii de pescuit ai asociatiilor
2 - La tarife - o cam tacut meditativ  :P
3 - La prohibitie privind salmonidele - ANPA va reanaliza lucrurile impreuna cu institutul ala de cercetari salmonicole si va incerca sa regandeasca aceasta prohibitie
4 - La permisele tip card - dupa ce am vorbit io, am avut vagul sentiment ca le pare rau ca au achizitionat deja cardurile (in alb), dar nu mai au ce face... asa ca nu vom scapa de permisul card, dar procedura se va simplifica in sensul ca ni le va trimite sa ni le completam noi  :laugh:
In linii mari, cam asta o fost ...
Acuma daca vor si face ce au zis, cu glas destul de stingher, ... nu stiu !... dar o fost fun !

Si, ... ajvpsisti sau nu,... mi s-o parut si mie ca o fost multa lume in sala de acord cu intrebarile mele  :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Tavi on February 25, 2012, 09:32:34 AM
No bine ca te-ai descarcat in sfarsit ca nu se mai putea intelege omu cu tine.  :laugh:
Acu daca le-ai zis ce-ai avut pe suflet sper sa fi mai relaxat. ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 25, 2012, 11:33:09 AM
Acu daca le-ai zis ce-ai avut pe suflet sper sa fi mai relaxat. ;D
Da ! In consecinta, relaxat fiind exact acum ma duc pe Lotru la Malaia !
Am uitat sa spun ca Bucuresti m-am intalnit si cu Mugurel Minca de la RNP, care m-a rugat sa ma duc special sa fac un pescuit de cercetare pe Lotru si Bradisor, sa vad cum s-au adapatat la libertate cele XXXXX exemplare de pastrav eliberati in decembrie 2011... I-am promis ca ma duc !  :P
Bye !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: Adrian Sb on February 25, 2012, 03:41:24 PM
Si eu vreau sa cercetez... Stiuci  :)
Miky, ma bucur ca Anpa-ul a ajuns sa isi puna intrebari. Incet, incet se vor misca in directia care trebuie.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 25, 2012, 06:55:40 PM
asociatiile trebuie sa se arate interesate de ce face anpa  :-*
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 25, 2012, 07:38:26 PM
a aparut saitul nostru uraaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-* :-* :-* :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 25, 2012, 07:53:15 PM
mersi alin :-* :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 25, 2012, 08:59:06 PM
TOTUSI NU POT INTRA PE APS.SIBIU
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 06:37:07 AM
 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-X :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\nu pot intra pe aps sibiu  inebunesc >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 26, 2012, 09:06:20 AM
O sa-l sezizez astazi pe alin, sa ia massuri cu accesul !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 09:30:20 AM
mersi
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 10:07:58 AM
te anunt cind intru
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 26, 2012, 10:50:27 AM
nicky,
 am vorbit cu alin, si mi-o spus sa-i explici ce eroare iti da, pentru ca teoretic, tu esti inregistrat ca member deja, de ieri !
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: alin on February 26, 2012, 11:23:41 AM
te rog sa imi spui ce eroare iti da sa pot repara. pe privat iti dau nr meu de tel daca nu te descurci te ajut eu
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 02:37:10 PM
Sorry, you do not have the permissions to see the profiles of other members on the Board. If you have followed a valid link please contact us at alin@cassb.ro.
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 02:45:53 PM
sa-r putea ca ,al meu calculator sa aiba o hiba  :P :P :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 03:41:32 PM
adunare generala 15 03 20012 ajvps   in tribuna de simbata 25 02 2012
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: nickysibiu on February 26, 2012, 04:58:07 PM
baietii la revedere ,si ma bucur ca am colaborat..... :-*     multe succesuri :laugh: si ne citim pe aps sibiu ;) ;) ;)
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: dragos74 on February 27, 2012, 08:46:00 PM
Acu daca le-ai zis ce-ai avut pe suflet sper sa fi mai relaxat. ;D
Da ! In consecinta, relaxat fiind exact acum ma duc pe Lotru la Malaia !
Am uitat sa spun ca Bucuresti m-am intalnit si cu Mugurel Minca de la RNP, care m-a rugat sa ma duc special sa fac un pescuit de cercetare pe Lotru si Bradisor, sa vad cum s-au adapatat la libertate cele XXXXX exemplare de pastrav eliberati in decembrie 2011... I-am promis ca ma duc !  :P
Bye !

crezi ca daca as tine si eu un mic monolog prin sala de asteptare de la anpa , as avea vreo sansa sa pescuiesc ..... experimental ? ? ?  ;D
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: miky on February 28, 2012, 01:29:09 PM
 :laugh:
Dl doctor, sunt sigur ca oricand m-as duce voi avea nevoie de parerea unui specialist veterinar, expusa chiar acolo la fata locului, discutand cu... "cazul" in mana !
Asa ca nu e nevoie sa faceti anticamera pe la ANPA, luati legatura pe direct cu persoana potrivita !  :P
Title: Re: Si totusi... cu ce incepem ?
Post by: dragos74 on February 28, 2012, 07:06:02 PM
ei bun ....asa mai venim de acasa... ;D

ca ceva daunatori sigur ii gasim in pielea pistruiata a saracului pastrav..... iar daca nu gasim ...descoperim... :)
?>