Musca 13

General Category => Echipamente => Topic started by: Hell on November 29, 2011, 06:50:50 PM

Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on November 29, 2011, 06:50:50 PM
Discutii despre orice accesoriu in care caram cu noi pe malul apei tot calabalacul, aici va rog!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on November 29, 2011, 08:31:54 PM
Hell, mi-ai luat subectul! Dacă mai stăteai o oră, lansam eu asta!
Personal, consider că totul depinde de banii pe care îi avem, cât de "infectaţi" suntem, anotimp şi situaţia concretă de pescuit. Să mă refer numai la ultima.
1. Sa zicem că locuiesti chiar pe malul apei unde speri să prinzi ceva peşti. Pleci de acasă cu lanseta gata montată, cu mulineta şi şnurul pe ea. Mai ai nevoie doar de accesorii, aşa că vesta ar fi de ajuns. Unii ar prefera borseta aia de spining ce sa ţine în faţă, chestie de gust. Pentru alţii, "colierul" e de ajuns. Oricum, e situaţia "travel light".
2. Te duci cu maşina, singur sau cu un prieten. Laşi maşina pe malul apei, dar nu pleci departe. Indiferent cât stai, ai maşina unde să-ţi laşi tot calabalâcul, aşa că vei fi echipat la fel de light ca în situaţia 1.
3. Te duci pe o apă de munte, laşi maşina undeva, te echipezi şi pleci pe apă, conştient că vor trece câteva ore (dar nu prea mult) până te întorci. Ei, aici situaţia se complică. Pe lângă sculele şi accesoriile strict necesare pentru pescuit, poate mai vrei să iei ceva cu tine. Ceva de potol, depinde cât eşti de fomist din fire (eu îs). Apă, cam 1 l ar fi suficient, poţi spera să găseşti izvoare. Să bei direct din râu/pârâu, e un risc. Actele, să probezi că nu eşti braconier (sau poate eşti?). Ţigări, dacă ... O haină de ploaie, poncho, foaie de cort, la munte poate fi foarte util. O lanternă mică, se poate dovedi necesară. Un mic pachet prim ajutor. În cazul ăsta, un rucsăcel mic poate fi util, pe lângă vestă sau ce preferi. Poţi să îl porţi permanent în spate sau poţi să îl laşi pe mal cât baţi o porţiune de râu. Am văzut la LOOP ceva ce combină un rucsac mic cu o vestă de pescuit. Nu e perfect, dar e o un compromis bun.
4. Cea mai dificilă situaţie, ştiu pe cineva care o face. Pleci de dimineaţă, în munte. Laşi maşina, dar până la locul de pescuit mai faci kilometri prin pădure, în condiţii dificile, aproape alpinism uneori. Ştii că te vei întoarce târziu, poate în noapte. Exclus să pleci gata echipat în waderşi/neopren. Aşa că, ai nevoie de un rucsac cam respectabil, în care să încapă "costumul de scafandru" plus ce am înşirat la punctul 4. Plus ceva mai multă mâncare şi poate apă. Mai iei după tine şi un baston, sau îţi confecţionezi unul loco. Arăţi puţin ca Moş Crăciun, dar numai aşa ajungi la locul tău mult visat. Departe de zgomot, lume, maşini, poluare şi nevastă (pentru cine dispune).
Personal, deocamdată mă încadrez la punctul 2. Nu am "echipamentul de scafandru", aşa că vara pescuiesc din apă, la şort iar toamna şi primăvara de pe mal. Iarna, încă nu am încercat. Dispun de o vestă luată din talcioc, la 25 lei. 10 buzunare frontale, două interioare cu plasă, unul mare în spate pentru o pelerină. Inele de atârnat diverse accesorii. Bucle de prins lanseta în faţă, în poziţie de repaus sau dacă ai nevoie de ambele mâini ca să faci ceva. Plasă la interior. Din păcate, este făcută pentru alte stiluri de pescuit, adică e prea lungă. E până la brâu, aşa că poţi ajunge lejer cu ea în apă. Tot din păcate, e un model pe care nu l-am mai găsit, că mi-aş mai lua una, să o scurtez. Ce se găseşte acum prin Timişoara, la preţul ăsta şi chiar mai scumpe, sunt cam jeguri.
De curând, mi-am mai luat o centură pentru scule, marca Topex, pentru care ajungeţi la Metro, Praktiker, Dedeman etc. 11 lei de unde am luat-o eu. Poliester, impermeabilă, solidă. Cataramă rapidă (aia cu 3 colţi), din plastic. Poate fi folosită ca centură pentru waderşi/neopren. Poate duce lejer un cuţit în teacă, un bidon de apă de 0,8 l, tocul cu wading stick-ul (pentru cine are) şi săculeţul pentru peşte (pentru cine practică Catch & Prăjit, bineînţeles în limitele legale).
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 29, 2011, 09:18:23 PM
Am o vesta Cabelas, luata second hand si care face toti banii (pentru ca am dat destul de putin pe ea - ae tottusi ceva cusururi)
1. Puncte forte: extrem de incapatoare - vreo 30 de buzunare, inclusiv un buzunar mare la spate unde poate intra chiar si jacheta de wading sau un fleece usor, o sticla de apa; foarte respirabila - in cea mai mare parte facuta din plasa, vara nici nu stiu ca e pe mine; are jug de neopren, foarte comod de purtat (nu m-as fi gandit ca e asa confortabila)
2. Puncte slabe: 30 de buzunare( ;D) in care te pierzi daca nu esti suficient de organizat; buzunarele aplicate au fermoar simplu, pe jumate de contur; daca le lasi deschise pana te cauti de altceva risti sa pierzi continutul in apa

La ultimele iesiri m-am "insotit" de un batz de traking, din ala ca un bat de schi telescopic, pe care-l prind la o gaica la waderi. Este extrem de util, si pentru pipait, si pentru sprijin efectiv (spre deosebire de betele alea segmentare pliabile care sunt doar pentru pipait fundul apei). Nu as mai pleca fara el mai ales acolo unde nu cunosc apa si il recomand cu caldura. La instrumentul asta, nu merita sa ne zgarcim, cele ieftine sunt de unica folosinta si dupa ce s-a rupt au devenit deodata foarte scumpe (am patit-o!).

Rucsac am intotdeauna, unul mic, dar de cele mai multe ori ramane in masina; alpinism din ala cum descrie seniloiu mai sus n-am facut desi imi doresc - dupa ce mai las vreo 4-5 kile mai la vale :-[
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on November 29, 2011, 09:27:49 PM
Tavi, eu îs puţin mai "dus" - dacă dau de unul ca mine, luăm şi cortul şi rămânem noaptea pe undeva!
Deşi, la oasele mele, poate ar fi necesară şi o saltea, cum o mai cărăm şi pe asta?
Ar putea fi metoda super de a da kilele alea jos (am şi eu nevoie :().
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 29, 2011, 09:34:22 PM
Deci avem 10 kile de dat jos? mai bine le caram pe astea si nu mai trebe saltea ::) :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on November 29, 2011, 09:47:06 PM
Am mai zis si pe alte topicuri. Never ever nu stiu unde voi ajunge. :laugh:
Dece?
Pai locurile de pescuit sunt multe, ma refer strict la cele pe care le frecventez.
Cel mai usor si accesibil este el din spatele gradinii.
Scoala de casting si scoala de pescuit la musca. Target =>CLEANUL
Vin de la Servici,(ca sa fiu si mai nesimtit, firma pentru care lucrez are sediul chiar in spatele gradinii :laugh: )
Daca situatia o cere, pot sa pescuiesc si in timpul pauzei de potol :P

Sau vin de la scarbici, sar direct in cizme, dau o pedala la scuter, si directia Olt :laugh:

DAR

Cand vine vorba de Olt se cam complica treburile  :-\

La 4 km de mine se alfa Oltul, plus un brat vechi izolat complet care vara asta mi-a servit adevarate provocari la capitolul distanta si precizie. Dar asta in alt post :D
Putin mai departe se inalta Muntii, cu vreo doo paraie, usor accesibile, de pastrav.

Cel mai bine  ma simt intr-o camasa de aia de armata. Este chiar camasa mea din armata!
Perfecta pentru soare si insecte. Subtire, se usuca rapid....Simms nu gluma :laugh:
Am vesta de aia scurta, da, te ajuta in locurile in care trebuie sa te bagi mai adanc. Dar odata cu adancimea aia, se cam schimba si tehnica la casting, din placere, in adevarate dureri in umeri ??? din cauza ca stai in apa mai sus de brau.
Asta toamna, din lipsa de spatiu(aveam pe langa hanorac, fleece (sau cum s-o scrie ???) si o vesta din puf sa tina cald.
Deci vesta de fly devenea cam stramta si incomoda. Intr-o cutie, mi-am transferat vreo 6-7 modele de muste care stiam ca merg si am bagat-o in san. Statea bine din cauza stratului de haine, deci castingul nu era incurcat, plus ca era foarte comod!
De aici mi-a venit ideea  ghiozdanel de ala.
Stiu ca VGB-ul are unu de la William Joseph, chiar mi-a placut!
Nu am Wadersi, deci dispare si problema de bocanci.
Am doar o pereche de cizme de guma pana in chiept. Daca este prea cald, le rulez si pot intra in baltile cu multa vegetatie. Balti care ti-ar imbacsi atat bocancii cat si wadersi.
Da este adevarat ca nu respira ....dar isi fac treaba fara greata chiar si in cele mai murdare ape.
Daca plec la pastrav, de obicei am un rucsac mic care se leaga si in talie si sta fix.
Cand este cal si misto, teneshi, pantaloni scurti si baga mare :laugh:

Cand ies cu Tavi, am rucsac putin mai mare in care intra apa, mancarea si cutiile de muste.
Dar asta ramane in masina si iau doar vesta pe mine.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on November 29, 2011, 09:49:01 PM
Deci avem 10 kile de dat jos? mai bine le caram pe astea si nu mai trebe saltea ::) :laugh:
Nu, 15!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on November 29, 2011, 10:10:21 PM
Sheniloiule, eu vreau o camasa de armata d-aia simpla, uni, de pe vremuri! Departe de mine gandul ca una de camuflaj! Ba chiar pot sa spun ca nu imi plac astea de camuflaj, indiferent de care ar fi ... Deci una din garda veche ... cum am purtat io in armata, pricepi?  ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on November 29, 2011, 10:19:09 PM
Sorry, Liviule, dar alea sunt super rarităţi! Începând cu 1994 - 1995 s-au casat, s-au dat la puşcării sau au fost transformate în cârpe de şters armele! Poate or mai fi unele uitate pe undeva, dar cine ştie unde!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 29, 2011, 11:40:43 PM
Deci avem 10 kile de dat jos? mai bine le caram pe astea si nu mai trebe saltea ::) :laugh:
Nu, 15!
Daca stau sa ma gandesc bine, 20! :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on November 30, 2011, 12:43:17 AM

3. Te duci pe o apă de munte, laşi maşina undeva, te echipezi şi pleci pe apă, conştient că vor trece câteva ore (dar nu prea mult) până te întorci.  Pe lângă sculele şi accesoriile strict necesare pentru pescuit, poate mai vrei să iei ceva cu tine. Ţigări, dacă ... O haină de ploaie, poncho, foaie de cort, la munte poate fi foarte util.


aaa, foaie de cort? pence? daca mergi doar cateva ore...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on November 30, 2011, 06:42:21 AM
liviu eu am fo 3 camasi militare si pot sa zic ca materialul poate sa iti f...rece o zi de pescuit....e asa de aspru ca nu il poti tine direct pe piele.....una mai mare am captusito cu polar si a iesit un veston de iarna f bun ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on November 30, 2011, 01:13:02 PM
Tavi, nu e neaparat sa iei chestiile alea de ploaie. Da daca nu e prea cald si vezi niste nori pe sus, mai bine cari! Prin munti poate sa te prinda ploaia rapid si de obicei e foarte rece, chiar si vara. Si mai e si aerul rece dupa. Mai bine cari decat sa-ti blestemi zilele!
Nu m-a prins la pescuit, ca nu am facut asa ceva la munte, dar am patit-o odata intr-o excursie si de vreo doua ori la aplicatii. Daca mai tin bine minte, la Cartisoara, in iulie 1982, eram la trageri cu tancul si aplicatii, timp de o luna. Si doua saptamani ne-a plouat aproape continuu, cu scurte pauze de maxim juma ora! Noroc cu varsta!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on November 30, 2011, 11:40:25 PM
o pelerina usoara de ploaie am tot timpul in buzunarul din spate al vestei
stiu ce inseamna vremea schimbatoare la munte
da cu foaia de cort ce faci?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Sheniloiu on December 01, 2011, 09:14:46 AM
Foaia de cort e un pic mai multifuncţională. Poţi face din ea un poncho, care e tot o pelerină de ploaie, cu glugă. Poţi să îţi încropeşti un adăpost sumar, dacă ai chef să aştepţi până trece ploaia. Poţi să o aşterni pe jos, să faci ce vrei tu pe ea. Desigur, e ceva mai voluminoasă şi mai grea decât o pelerină. Tre să alegi!
Musai să-mi fac rost de o foaie de aia de cort!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: MRobert on November 04, 2012, 12:03:37 AM
mno e bun de ceva ghiozdanelul asta? daca l-a folosit careva..e incomod/greu ????  ;D http://www.peapa.ro/produs/929/Rucsac-dublu-CORMORAN-pentru-muscar-Cormoran.html  veste cam ce ar fi mai bun pana in 150 lei ?   :)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 04, 2012, 07:56:30 AM
Rucsacul asa-i de bun, ca e epuizat!  :laugh:
Vestele cele mai bune sunt alea care tocmai au fost vandute; dar vezi ca are nea miky una mishto de tot.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on November 04, 2012, 01:38:49 PM
Rucsac am luat de la Decatlon....are si pleosca de apa.
Singurul dezavantaj este ca daca schimbi muste multe....te cam enerveaza sa-l tot dai jos din spate si sa bagi mana dupa cutie.

 Ar mai fi o optiune sa il porti pe piept. Are ceva 'chingi' care il asigura in talie si peste piept.
Dupa un timp te obisnuiesti cu el pe piept...si vezi ca este chiar practic.

O solutie ar mai fi o borseta (are Tavi, mi se pare tot de la decatlon) misto, cu buzunare destule.
Ce nu imi place la ea, este ca daca mergi prin apa mai adanca de brau si nu ai cutii impermeabile....se uda mustele toate.

Eu vorbesc strict dpdv al Oltului.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Elias on November 04, 2012, 04:39:42 PM
mno e bun de ceva ghiozdanelul asta? daca l-a folosit careva..e incomod/greu ????  ;D http://www.peapa.ro/produs/929/Rucsac-dublu-CORMORAN-pentru-muscar-Cormoran.html  veste cam ce ar fi mai bun pana in 150 lei ?   :)

Am avut eu,foarte bun,comod,doar sa nu cari multe cu el,adica sa fie foarte greu deoarece il simti la umeri dupa o zi de pescuit.Merge si pe rau dar si pe baraje :D
(http://img19.imageshack.us/img19/8178/dsc03543n.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/19/dsc03543n.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

(http://img525.imageshack.us/img525/7830/dsc03365st.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/525/dsc03365st.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 04, 2012, 05:19:04 PM
Ahhhaaaa! deci despre marsupiu ala de sub stiuca e vorba... :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Elias on November 04, 2012, 05:26:30 PM
Nu se vede prea bine rucsacul? :laugh: Pot pune altele :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: MRobert on November 04, 2012, 06:35:45 PM
  ;D
aha.

si vestute ? ;D

@tavistan am vazut ca are miky dar nu caut sa cumpar acum..acum ma documentez fac o lista pentru la iarna...sunt pus pe fapte mari,vestuta,rucsac,trusa de flytying   8)  :D.

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: colaps on November 04, 2012, 07:13:53 PM
se vede clar ca e photoshopata poza :)))))) ( vorbeste ciuda din mine ) misto cumatra aia acolo omule :))) felicitari .

iti doresc una si mai mare prinsa la fly ;)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: MRobert on November 04, 2012, 07:21:50 PM
elias dar te incomodeaza la spinning borseta?nu de alta dar eu mai am "o borseta" pe langa aia de la rucsac  ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: ovm on November 04, 2012, 07:38:50 PM
 personal m-as orienta spre http://www.fishwest.net/flyfishing/product/WJ80TSCZ.html, mi se pare destul de profi si potrivit in diverse situatii, mai ales cand e cald , chiar vreau sa-mi iau unul
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: ovm on November 04, 2012, 07:53:57 PM
pt. norocosii ce se incadreaza in marime si doresc camasi de pescuit  http://www.sierratradingpost.com/simms-cor3-guide-fishing-shirt-upf-30-plus--long-sleeve-for-men~p~2385c/?filterString=s~simms-shirt%2F&colorFamily=05
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Elias on November 04, 2012, 10:19:23 PM
elias dar te incomodeaza la spinning borseta?nu de alta dar eu mai am "o borseta" pe langa aia de la rucsac  ;D

Sincer la vremea respectiva nu aveam vesta.Daca ar fi sa aleg acum intre ea si rucsacul de mai sus,clar vesta.Mai multe buzunare,mai comoda,nu mai e disconfortul creat de acele bretele,nu mai fuge stanga-dreapta desi o legam.Dar la momentul respectiv si-a facut treaba,puteam duce in el si o sticla cu apa si ceva de mancare dat fiind faptul ca uneori parcurgeam distante destul de mar.Era ok ca puteam duce in buzunarul din fata o singura cutie, destul de mare,unde aveam toate voblerele.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on November 05, 2012, 07:48:11 PM
daca vreodata o sa am bani  :laugh: ....asa ceva imi voi lua
(http://www.riverandriptide.com/images/products/detail/HipPack.jpg)
Water proof....pusa pe shold....destul de  incapatoare....
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: colaps on November 05, 2012, 08:26:05 PM
mda chiar e o chesti despteapta . si mie imi ia apa geanta apropae de fiecare data .... efectiv nu imi dau seama cat de adinc am intrat in apa , da e funny ... ca am de lucru pina usc electronicele :))
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: ovm on November 05, 2012, 08:39:30 PM
daca vreodata o sa am bani  :laugh: ....asa ceva imi voi lua
(http://www.riverandriptide.com/images/products/detail/HipPack.jpg)
Water proof....pusa pe shold....destul de  incapatoare....


...nu e asha incapatoare cum pare...crede-ma..., acum depinde ce si cat  vrei sa cari in ea...ma gandesc daca intri in apa peste talie mi se pare inutil sa o ai la spate si sa fie si in apa...e doar opinia mea
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on November 05, 2012, 08:46:33 PM
Hell, io cu fermoarele water proof m-am lamurit: apa tot intra dar mai cu scarba...  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on November 05, 2012, 09:31:46 PM
Hell, io cu fermoarele water proof m-am lamurit: apa tot intra dar mai cu scarba...  :laugh:
Da da.....acum imi aduc aminte discutia  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on November 05, 2012, 11:18:11 PM
bre io tomai ce am 2 iesiri cu rat packul de la cristi si pot sa zic ca ma satisface janghina :D

chiar am lo sa pun toate cutiile si kkturile :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: JB on May 23, 2014, 01:33:13 PM
imi puteti recomanda camasa pentru piscuit, culoare deschisa, protectie UV, maneca lunga, material respirabil? De preferat cu comanda in RO...
Multam!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Varu on May 23, 2014, 01:57:41 PM
    Am purtat vreo 3...Under Armour nush ce model...Columbia Blood'n'Guts, Misty Mountain...ceva verzuliu, mai vreo 3 bluze cu mineci lungi cu material gen Clima Cool ,respirabil...bersbirabil ,sudoareindepartabil....
   De fiecare data cind soarele ardea la maxim...gindul ma ducea la un tricou alb de bumbac, subtire.. :o....care dorinta mi-o indeplinesc demult.. :D
   Cred ca astfel isi motiveaza producerea de imbracaminte scumpa cu materiale ieftine de kkt, poliesteri, spandex , nyloane
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on May 23, 2014, 02:03:34 PM
Am una ieftinache, kilimanjaro - brand propriu Hervis.
Pe vai racoroase de munte cu soare din cand in cand e ok. In soare puternic e asa si asa.
Mai am o camsa de in, e mult mai misto pe caldura decat plasticele respirabile-uv,  recomand calduros.
Daca gasesti pe undeva sa-mi spui si mie.

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: vgb on May 23, 2014, 06:23:22 PM
imi puteti recomanda camasa pentru piscuit, culoare deschisa, protectie UV, maneca lunga, material respirabil? De preferat cu comanda in RO...
Multam!

am io vo' doo; Patagonia si Columbia; bani dati dejaba...nu recomand decat daca faci poze cu etichetele bagate cat mai in fata  ;)

Mai am o camsa de in, e mult mai misto pe caldura decat plasticele respirabile-uv,  recomand calduros.
Daca gasesti pe undeva sa-mi spui si mie.

subscriu; in plastic mori pe soare puternic, o zi intreaga; inul mi se pare si mie cea mai buna alegere.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on May 23, 2014, 06:32:18 PM
3 camasi de in . grozav pe caldura si arata si grozav ;)

so fuck etichetele de firma  ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: JB on May 23, 2014, 07:43:03 PM
Nu caut de firma....cămasa de in suna bine :)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: cristian ene on May 28, 2014, 11:10:17 AM

 Am si eu mai multe camasi Columbia de care nu sunt multumit pe caldura desi par destul de subtiri unele tranpiri si se imput repede.

Singura ok este un amstec de canepa si bumbac de la Patagonia luata de sale de pe mrfc. Ramane sa vad ce poate  un Simms pe care n am apucat sa-l port.

Si eu cred ca o camsa de in sau ceva fibre naturale de calitate sunt mai  bune decat camasi care doar brandul sunt de ele.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 18, 2014, 11:46:42 AM
Deci rucsac max 40 de litri am decis ca imi trebuie musai.  :laugh:
Pentru partide mai lungi, o apa, o haina un biscuite. Eventual o mulineta si o lanseta in tub pe lateral.
Si pentru ture de o zi pe munte.
Asta sigur e bun dar nu stiu daca merita sa dau atat:
http://www.himalaya.ro/ro/produs/rucsac-guide-35--2025/
Ar mai fi asta:
http://www.attasport.eu/rucsacuri-genti/rucsac-rupal-30-snowboard-1.html
Imi plac buzunarele laterale din plasa, intra la fix un tub acolo.
Sau asta:
http://www.attasport.eu/rucsacuri-genti/rucsac-pinguin-boulder-38.html
Pareri?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on July 18, 2014, 12:01:34 PM
Mie parca al treilea imi place; 30 litri e cam putin pentru ture. Primul e cam scump intr-adevar
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: cristian ene on July 18, 2014, 12:17:24 PM

 Tavi,

Atta doar pe incercate am avut unul de 50L care avea ergonomie lipsa pe zona de suport solduri si pe umeri.

Deuter sun tsolide si cu ergonomie buna.

Daca sunt modele noi poate sunt mai bune, din experianta mea as cumapra ceva foarte bun daca il flosesti si la ture pentru ca te tine 7-10 ani.
Eu ma gandesc la ce e posibil mai  bun in materie de rucsaci si orice e legat de merd pe munte  pentru ca de varsata ,spatele, genunchii ;)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on July 18, 2014, 01:01:16 PM
Pentru partide mai lungi ...
partidele vor fi tot mai scurte, degeaba te amagesti!  ;D
Si spune-mi si mie, toata ziulica il vei avea in spate, sau il lasi si te intorci 1km dupa el cind ai nevoie? Parca tu spuneai ca nu mai ai chef sa revii la masina sa schimbi batul.
Sunt curios, ca si mie mi-ar place un bat de schimb, dar inca nu stiu cum l-as cara, ca deschis la piept cum fac competitorii ... nu imi place deloc
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: luci sj on July 18, 2014, 01:41:43 PM
Eu mi-am luat acu 2 saptamani din cluj de la magazinul nootka un rucsac gregory fury de40l ,dar imi pare ca intra mai mult.Il au si acuma la reducere de la 360 la 200 ron.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 18, 2014, 02:03:25 PM
Am un Atta Serac de 60, cu care am fost numai pe munte, il folosesc de multi ani, inca imi place. Am si un The North Face pivot dracu-lacu, de 90l, dar tot la Atta apelez cand plec 2-3 zile.
Eu nu as da 500 lei pe un rucsac pe care sa-l folosesc in ture de o zi...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: vgb on July 18, 2014, 02:34:05 PM
Deci rucsac max 40 de litri am decis ca imi trebuie musai.  :laugh:
Pentru partide mai lungi, o apa, o haina un biscuite. Eventual o mulineta si o lanseta in tub pe lateral.
Si pentru ture de o zi pe munte.
Asta sigur e bun dar nu stiu daca merita sa dau atat:
http://www.himalaya.ro/ro/produs/rucsac-guide-35--2025/
Ar mai fi asta:
http://www.attasport.eu/rucsacuri-genti/rucsac-rupal-30-snowboard-1.html
Imi plac buzunarele laterale din plasa, intra la fix un tub acolo.
Sau asta:
http://www.attasport.eu/rucsacuri-genti/rucsac-pinguin-boulder-38.html
Pareri?

din aceleasi motive m-am gandit si eu la un rucsac; doar ca principala cerinta pt mine e sa fie impermeabil, cu roll top, pt a fi sigur.

ceva de genul asta - http://www.taimen.com/ro/ro/product/simms-dry-creek-rolltop-backpack_5295/92588.

sunt sigur ca se gasesc si chestii similare, mai ieftine.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 18, 2014, 03:34:50 PM
Ca o sugestie:
mie pentru pescuit mi-ar placea un rucsac compatibil Camelback. E mai usor sa duci gura la tatuca decat sa scoti rucsacul, sa-l desfaci, scoti sticla, si operatiunea inversa. Chiar si pe munte e mai simplu asa.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on July 18, 2014, 04:21:49 PM
dupa juma de zi borasti instant de la apa aia tinuta pe spate....
sticla o mai poti izola, punga aia , mai greu. a avut baiatu si a renuntat....
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 18, 2014, 04:50:49 PM
Folosesti bidon, nu punga. Ideea e sa poti asigura traseul furtunului pana la buza.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on July 18, 2014, 05:56:09 PM
poi nu-i nevoie de camelback. 5 lei furtun pt acvariu , o gaura in dop si gata  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: cristian ene on July 18, 2014, 07:16:28 PM
http://www.amazon.com/Gregory-590-16-Fury-40-Backpack/dp/B005IDBQWA

merita daca e atat de ieftin aici , ma intereseaza am nevoie de un link la magazin
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: luci sj on July 18, 2014, 08:39:08 PM
Cristi www.nootkasport.ro.Magazinul ii in cluj napoca.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: luci sj on July 18, 2014, 08:44:38 PM
Produsele Gregory  nu au nevoie de reclama datorita materialelor de inalta calitate din care sunt facute .
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 22, 2014, 01:36:38 PM
Lista scurta:
http://www.dimisport.ro/echipament-munte/rucsacuri/rucsacuri-intre-35-70l-grupa/rucsac-tashev-eiger40.htm
http://www.attasport.eu/rucsacuri-genti/rucsacuri-30-50-l/rucsac-atta-rupal-40-snowboard-alpinism-montan-multifunctional.html
De ce astea:
1. cordura (pare ca e cel mai rezistent material)
2. au buzunare laterale din plasa (pt. tub lanseta)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 22, 2014, 06:52:57 PM
Atta e romanesc, eu pe asta l-as cumpara. are si multe sisteme de prindere pe laterale.
Am un rucsac de 35, pentru snowboard (de parca mi-ar placea iarna...), dar sistemul de prins placa e facut in asa fel incat sa nu poti prinde si altceva decat daca e destul de voluminos, iar eu cum il folosesc la drumetie sunt cam deranjat de chingile cauciucate, dure si inutile.
La Atta vad ca sunt niste chingi asezate mai bine.
Si celalalt rucsac e fain si bun, chiar mai fotogenic decat Atta.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 22, 2014, 09:14:36 PM
Mda, ramane atta pe motiv ca-i romanesc, celalalt arata mai bine.
Multumesc pentru sfaturi.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on January 07, 2015, 03:02:20 PM
dati-mi voie sa reinvii un pic topicul.....
datorita modificarii stilului de viata ( a se citi job, program , timp liber) vesta nu ma mai satisface...
ma uit de ceva vreme la aceste hip pack/lumbar/waist packuri .....
l-am mai vazut si pe cel al lui Cosmin la vanzare dar nu ma coafeaza ....

care aveti , care ati probat , care ati pipait ?
M-ar tenta ceva cat de cat de calitate, in care sa intre tippeturi, leadere , si minim 3 cutii de muste medii , si musai sa aiba suport pt sticla de apa ....

Bugetul e reglabil , adica momentan ma holbez la un fishpond pe mrfc ( 80 usd) dar parca nu as da banii astia ....

aveti ceva recomandari ?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on January 07, 2015, 03:12:40 PM
si pe mine ma intereseaza asa ceva...
la un pret accesibil...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on January 07, 2015, 03:25:15 PM
https://www.youtube.com/watch?v=e5v-pTp28nk#t=45

http://www.adh-fishing.com/bags/simms-headwaters-sling-pack-new.html

eu sunt pe cale sa imi iau o dracie deasta .. daca nu imi place ti-o dau tie

costa vreo 80 de euro ..
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on January 07, 2015, 03:41:12 PM
nu coane , eu cu slingul m-am lecuit.
e misto daca te bagi prin tiharaie, bushcraft, tufisuri , hatisuri plm.
io nu ma bag  :laugh:
mie imi trebe mizeria aia d epus la brau cu care sa nu ma incalzesc prea tare, care sa incapa mustele de baza (2-3 cutii ) , tippeturile , ceva de taiat , ceva cleste si cam atat....

din pacate alea care imi plac din poza is fishpond , simms sau patagonia pe care scrie guide si au pret din 3 cifre usd sau eur...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on January 07, 2015, 03:52:08 PM
Asa  ? http://www.profishing.ro/bagajerie-cutii-huse/genti-si-rucsacuri/rapture-borseta-7355.html
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on January 07, 2015, 03:59:28 PM
m-am uitat si eu oleaca .... asta n-are suport de sticla si e mai degraba "chest pack"  adica forma prinderilor te cam obliga sa o tii si atarnata de gat, fapt ce nu ma incanta....

acum ma uitam la asa ceva

http://www.ebay.co.uk/itm/VISION-IN-FLY-FISHING-LOVE-HANDLES-CONVERTIBLE-BELT-BAG-FOR-FLY-REEL-BOX-LEADER-/221376271397

pe mine ma intereseaza sa o pot purta si numai la brau , eventual sa ma lase sa o rasucesc si sa o tin la spate cat pescui si s ao sucesc in fata numai cand am de umblat in ea.....
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on January 07, 2015, 04:04:11 PM
misto cu 2 buzure de sticla...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on January 07, 2015, 04:09:58 PM
Aia se poarta la spate coane  ;) ce zici matale ca este atarnat de gat de fapt te ajuta sa o poti folosi in fata  :-*
(http://i57.tinypic.com/23h1z42.jpg)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on January 07, 2015, 04:10:53 PM
Numai la sticle iti este gandul  :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on January 07, 2015, 04:20:43 PM
eu sunt bautor de apa serios
stiu unu de aici de pe forum ... daca ii iei sticla de apa chiar daca e in apa.. il apuca tremuratu...e rau
sa stii
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Leowb on January 07, 2015, 04:39:20 PM
Misto rau aia de la Vision.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Marius on January 07, 2015, 04:45:46 PM
eu sunt bautor de apa serios
stiu unu de aici de pe forum ... daca ii iei sticla de apa chiar daca e in apa.. il apuca tremuratu...e rau
sa stii
Bine ca rezisti tu fara apa  ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on January 07, 2015, 09:17:24 PM
eu sunt bautor de apa serios
stiu unu de aici de pe forum ... daca ii iei sticla de apa chiar daca e in apa.. il apuca tremuratu...e rau
sa stii
Bine ca rezisti tu fara apa  ;D
http://www.decathlon.ro/rucsac-camelbak-rosu-negru-id_8238558.html
http://www.decathlon.ro/rucsac-apa-300-id_8300156.html
uite aici.. si esti alimentat in permanenta..
ce zici????
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on January 07, 2015, 09:33:12 PM
Tot de la Dechatlon am si eu rucsacul.
Are si rezerva de aia de apa....daca pescuiesti toata ziua, si nu te deranjeaza ca primele 2 guri de apa sa aibe un gust de plastic incins...este ok.
Eu il port pe piept, asa am acces la toate cutiile si tot ce-mi trebuie foarte usor.
Trebuie luat in vedere si faptul daca te bagi in ape adanci, gen pana in piept...
Rucsacul va lua apa inevitabil, al meu are doua gauri date pe fund(direct din fabrica) care permit evacuarea apei.
Prefer cele sintetice, rezista foarte bine la ciclul de uscat ud si batut de soare.

In momentul in care te bagi asa in apa, daca nu ai cutii bunce care sa inchida bine...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on January 07, 2015, 09:36:49 PM
Tot de la Dechatlon am si eu rucsacul.
Are si rezerva de aia de apa....daca pescuiesti toata ziua, si nu te deranjeaza ca primele 2 guri de apa sa aibe un gust de plastic incins...este ok.
Eu il port pe piept, asa am acces la toate cutiile si tot ce-mi trebuie foarte usor.
Trebuie luat in vedere si faptul daca te bagi in ape adanci, gen pana in piept...
Rucsacul va lua apa inevitabil, al meu are doua gauri date pe fund(direct din fabrica) care permit evacuarea apei.
Prefer cele sintetice, rezista foarte bine la ciclul de uscat ud si batut de soare.

In momentul in care te bagi asa in apa, daca nu ai cutii bunce care sa inchida bine...

cati litrii? sau ce model?
ca am vazut ca zic astia de 3 litrii dar 1 litru apa?!!! poti pune 3 litrii cati zic astia?
banui ca gura aia cu gust de plastic e dupa furtun?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on January 08, 2015, 12:07:55 AM
...
In momentul in care te bagi asa in apa, daca nu ai cutii bunce care sa inchida bine...

... atunci musai sa apelezi la pungi! :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on January 08, 2015, 10:51:30 AM
cred ca 1.5L
Are un buzunar intre compartimentul principal si spate in care sta pleosca aia.
Da, gura aia de apa cu gust de plastic este de pe furtunul care sta expus la soare. In rest, surprinzator, tine apa destul de rece.
Modelul pot sa ti-l spun doar cand ajung acasa.
Ce nu imi place la el ca sta lipit de corp, transpiri mult vara.

Mai am inca un rucsac de la Dechatlon
http://www.decathlon.ro/rucsac-forclaz-22-air-id_8300760.html
Foarte placut si comod, asta nu este pentru bagat la pescuit...nu inca :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: YoNutzu on January 08, 2015, 11:43:18 AM
Asa  ? http://www.profishing.ro/bagajerie-cutii-huse/genti-si-rucsacuri/rapture-borseta-7355.html
daca vrei mai multe poze, din diferite unghiuri, ma duc eu la profishing ca este langa mine.
mai aveau o vesta mishto de la Rapture ...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on June 21, 2016, 03:12:56 PM
bre ....tre sa imi iau alti papuci gen approach .
scarpa de anul trecut au deja o ciupitura in zona de jos a pielii si se vor rupe in curand ( probabil i-am zgariat undeva) .

stiti unii ieftini si buni sau dau 500 pe un North face ?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 21, 2016, 05:42:23 PM
Unii ieftini ar fi 300-350...
Arunca un ochi pe aci, eu am
http://www.s-karp.com/collections/trail-runnig/products/trail-runner
ieri am fost cu ei pe munte, pe iarba sunt cam tari in talpa, pe piatra si pamant numai buni.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on June 21, 2016, 10:03:18 PM
astia ii am acum si-s f multumit
http://www.craimont.ro/ghete-de-munte-approach-scarpa-zen-72565

dar cum vezi in zona laterala protectia de cauciuc se termina repede si fix acolo , la imbinarea cu pielea gri cred ca i-am atins in ceva si pielea a inceput sa se rupa...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on June 24, 2016, 11:25:47 AM
Lytos nu-ti plac?
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on June 24, 2016, 01:50:22 PM
Talpa de vibram de la lytos e cam prea alunecoasa pe ud. Cel puțin la papucii mei si ai unui prieten. Nu recomand.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 26, 2016, 08:36:47 PM
In 2007 am cumparat o pereche Lytos de la Sport Virus, full piele, a doua zi am plecat cu ei in Retezat pentru 5 zile. Nu m-au ros, au fost foarte ok, si acum ii mai port  :D Ii impermeabilizez inainte de fiecare tura si sunt multumit, inca.
Am avut si ghete mai bune la care s-a dus talpa ...
Nu aveau talpa Vibram pe atunci.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on June 26, 2016, 10:38:42 PM
Ca rezistenta da, sunt f. ok lytos, am si unii cu talpa de ceva cauciuc tot de la ei, imi pare peste vibramul lor... :o
Cu ce ii impermeabilizezi?
Ati cobit cu papucii vostri, m-au  lasat bocancii de munte...ceva sfaturi? Vreau tip gheata, inteleg ca 3-4 sezoane se cheama acum  :laugh:, cat mai multa piele, cat mai putine cusaturi, galosati, goretex+vibram ar fi reteta.
Raposatii au fost salomon cu contragrip, f. ok.
Alte recomandari?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 27, 2016, 11:06:54 AM
Pentru impermeabilizare folosesc o pasta luata de la Virus, e un amestec de grasini, ceara de albine si alte chestii necunoscute, care se lichefiaza la caldura degetelor. Frec direct cu mana pe piele, apoi sterg cu carpa uscata surplusul.
La mandra i-am luat ghete S-karp, doar din piele, pe care dau cu o zeama de la Jack Wolfskin.
Ghetele ei vor tine foarte mult, pe motiv de capuse turele sunt foarte scurte in ultima vreme  :(
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on June 27, 2016, 01:01:49 PM
Ia incearca tu sa iti faci o solutie anticapuse pe care sa o pulverizezi pe ghete si pantaloni...ulei de neem, sapun lichid si apa.
te plimbi pana rupi opincile alea, si te plimbi si repede ca pute saracia aia intr-un hal...o sa vrei sa fugi de miros, el nu si nu, ca raia dupa tine :D 
ps. E pe bune, e super repelent, merge si pe javre fara probleme..totusi, oricat de buna ar fi o solutie nu iti recomand sa scoti cainii in teren superinfestat.


Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 27, 2016, 01:32:55 PM
Nici nu stiam ca exista acel ulei de neam  ;)
O sa deschid laboratorul dexter in curand!
Multumesc!
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on June 27, 2016, 05:55:54 PM
NeEm...e negru si pute a o combinatie de :
-branza coclita
-ceapa clocita
-mujdei de usturoi expirat
-sosetele lu tavi dupa 2 saptamani pe munte
-o gaina moarta alaltaieri si lasata in soare
-3 oua crapate puse sub closca...
- in fine, dipuri de diverse feluri pe care le folosesc unii colegi la feeder ;D

Sa dea dracii daca se mai apropie cineva de tine...

Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 27, 2016, 06:30:51 PM
Sunt unii de la IML care vin aproape, din descriere sigur lesini iar duhoarea aduce toate televiziunile de stiri in preajma.  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on June 29, 2016, 09:19:40 PM
Vand sosete anticapuse.  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: miky on June 29, 2016, 11:19:58 PM
io donez capuse !...  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 30, 2016, 09:43:48 AM
Io am supravietuit muscaturilor de capuse!  >:D
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on June 30, 2016, 11:04:54 AM
Depinde si de zona insa borelioza e o treaba cam imputita si relativ greu de dibuit in sensul ca simptomele pot fi multe si marunte si stiu spre exemplu oameni care au fost pe la 4-5 doctori de specializari diferite, de la oase la testicule si infectioase pana s-a gasit unu mai relaxat care s-a dat putin in spate si l-a intrebat daca vreodata in ultimul an a fost pe coclauri ...

Deci treaba cu muritul e relativa, traiesti bine merci, teoretic, pana te cam saturi de atata viata ::)

Parazitozele astea sunt imputite rau din multe puncte de vedere  nu sunt neaparat greu de tratat dar practic pana afli ce ai si ajungi la tratament ...

Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: miky on June 30, 2016, 11:19:49 AM
Tocmai voiam sa zic ca e drept ca ai supravietuit, dar nu fara urmari  :laugh: , lucru vizibil dealtfel !
Macar e bine ca ai momente cand iti dai seama de la ce ti se trage !  :laugh:
Altfel spus, esti un exemplu "viu" ... :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on June 30, 2016, 11:57:59 AM
Mah, din ce am cetit pe net, cica daca o scoti rapid < 36-48 h sansele sunt minime catre 0 sa iei boala cu pricina.
Am gasit si o scula faina, cred ca imi voi cumpara:
https://animax.ro/croseta-capuse-tick-twister-2-buc.html
https://www.youtube.com/watch?v=PaKU1zjWOyg
Scula pare de valoare. Zilele trecute o incasat taica-meo vreo trei. Pe una am incercat eu sa i-o scot cu o penseta, n-am reusit de frica sa nu o rup. S-o dus la doftor si nici doftoru n-o reusit, pana la urma s-a rupt. A scobit dupa resturi cu un ac. Cica era prea bine infipta. Tratament cu antibiotice zece zile, deci nema palinca.  :laugh:
Faza interesanta e ca am fost cu tot familionu vreo doua zile la cabana si doar taica-meo o fost atacat de ganganii.   ???
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on June 30, 2016, 12:11:20 PM
Aia cu scosul rapid e si nu e adevarata...teoretic e, practic infestatii apar si fara sa gasesti capusa...bine, vorbim de animale acuma, nu de oameni, dar rastratate pt preventie si raspuricate, spalate si verifixate dupa aia ...
dracu te ia din poarta bisericii tinandu-te de mana cu popa...daca e sa te ia...
asa, pragmatic vorbind, oricum un numar infim de insecte sunt purtatoare de mizerii...daca ar fi multe probabil ca ne-ar cam lua dracu pe toti ...
totusi, atata vreme cat auzim de cazuri, cunoscuti, care au avut probleme, cred ca trebuie micsorat pe cat posibil riscul.
nici aia 2-3 pe care ii stiu eu, vorbesc de oameni, nu erau d'aia care sa stea ca vitele cu calusa in cap o saptamana...la niciunul nu a durat mai mukt de cateva ore, maxim de dimineata pana spre seara cand au ajuns acasa...



Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: orka on June 30, 2016, 02:36:16 PM
Capusele purtatoare sunt alea de caprioara,asa ziceau pe la Discovery. ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 30, 2016, 06:50:07 PM
La urgente in Bv am fost cu mandra cand a capatat una, i-au scos-o cu tot cu o bucatica de piele, sub anestezie. 3 zile antibiotic si gata.
Trebuie sa fie un cumul de mai multi factori ca sa ai complicatii, cand a fost criza lansata de televizuini, medicii de la urgente erau disperati ca nu aveau timp sa se ocupe de cazurile reale. Pe atunci unul chiar a demontat pas cu pas, in termeni medicali, mitul capusei.
E cam ca la LOTO, unii mai si castiga, dar atat de rar...
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on June 30, 2016, 10:30:24 PM
Ma eu am avut belele cu un catel si in jumatea aia de an de cosmar am citit  la materiale despe parazitozele astea de nu mai vreau sa aud de ele...
m-am cam lamurit si cat stiu doctorii, si cat se stie in general, si cum se pune problema si in opinia mea la noi e abia un inceput timid ...si babesia, si borelioza, si leishmanioza si dirofilariozele si alte kkturi nu prea au treaba cu noi, sau nu au avut pana acum ceva ani....deja evolueaza mult prea galopant in unele privinte si chiar daca pt om situatia e incomparabil mai buna decat pt animale, unde e jale, eu tot as fi extrem de precaut..am vazut pe viu ce poate face o mizerie d'aia si sincer sa fiu, depaseste cu mult imaginatia multora.


Ca o paranteza, poate unii nu stiti, dupa umila mea parere, unul dintre colegii nostri de pasiune, chiar prieten cu multi dintre noi, este printre cei mai buni doctori, in cazul de fata veterinar, pe care eu l-am putut vedea in munca lui...stiu cativa, multi as spune, am vazut multi la treaba si i-am vazut cum gandesc, cum judeca niste treburi...per total pentru mine el este printre cei mai buni si in mod cert in top 3 cei mai daruiti pentru meseria asta.
nu spui cine, multi probabil banuiesc, v-am zis-o asa ca sa stiti ca printre noi sunt si supermeseriasi in domeniile lor de activitate. ;)

Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on June 30, 2016, 10:46:04 PM
Prima capusa mi s-a agatat de glezna, prin ciorap, in timp ce eram pe bicicleta. Credeam ca e un ac de brad care ma inteapa si nu i-am dat mare importanta, pana cand m-am oprit si am vazut-o.
Cum poti fi precaut? Larvele astora pot intra si prin plasa de protectie de la fereastra...
Cred ca o sa-mi pun un flacon de Parakill pe ceafa si imi vad de treaba  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 01, 2016, 10:31:50 AM
Parinte, deci trebe sa merem la Dragos, in cazul de fata veterinar, sa ne trateze de capuse?  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: miky on July 01, 2016, 02:18:42 PM
Ca o paranteza, poate unii nu stiti, dupa umila mea parere, unul dintre colegii nostri de pasiune, chiar prieten cu multi dintre noi, este printre cei mai buni doctori, in cazul de fata veterinar, pe care eu l-am putut vedea in munca lui... per total pentru mine el este printre cei mai buni si in mod cert in top 3 cei mai daruiti pentru meseria asta.
Dl. Doctor... era sa aveti o scama...
In mod umil, va rog sa-mi dati voie sa indepartez din jurul dvs eventualitatea unor astfel de pericole viitoare...
stiti.... asaaa... preventiv !  :laugh:

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 11, 2016, 02:03:05 PM
Deci am comandat S-Karp:
http://www.s-karp.com/collections/back-packing/products/sherpa-cx
Mersi pt. recomandari!  :-*
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 15, 2016, 11:58:53 AM
Deci au venit, din pacate 43 imi sunt cam mici, tre sa schimb cu 44.
Altfel, ca prima impresie la rece, sunt fix ce trebe pentru muntii de la noi pe timp de primava-vara-toamna, in special pentru zona de creste, stanci, trasee ceva mai accidentate.
Pt. iarna cred ca max trasee usurele de o zi, conform descrierii.
Usori, comozi, suficienta sustinere pe glezna, talpa ok, echilibru bun rigiditate-elasticitate, par durabili.
Pentru trasee prin padure si poteci lejere merge si ceva mai light, asa zisul trekking.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 15, 2016, 12:10:30 PM
Incep sa ma plictisesc de Lytos, cred ca trec si eu pe Brasoveni :)
Sa-i porti cu placere pe ceilalti
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 15, 2016, 08:05:52 PM
Mersi, de-abia astept! Din pacate s-a cam stricat vremea, sus e frig tare si bate vantul, tura de maine se amana... :-X
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on July 15, 2016, 10:00:19 PM
si eu voiam sa ies duminica la un ceahlau cu al mic dar se anunta ploaie....
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 20, 2016, 04:04:21 PM
Am mai aflat de niste romani care fac chestii interesante:
http://merino-shop.ro/ro/
Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on July 20, 2016, 04:35:36 PM
Si maimuta invelea staniolu in ciocolata.
Eu zic sa iei chiloti de lana ca fiind de lana, si atat, stii ce e aia lana...
merinosu e vrajeala, e o lana cavorixe lana doar ca moale, fina...alea cu termoregleaza, e ignifuga si elastica sa o zica lu ma-sa.

Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 20, 2016, 05:56:34 PM
Parinte, merinosu e tot lana dar cica e mai moale,asa-s oile din Spania.  :)
Daca se comporta ca ciorapii facuti de bunica-mea din lana de oi de pe la noi eu declar ca merita. Daca e si mai moale ca lana obisnuita conform vrajelii de marketing cu atat mai mult.
Eu purtam ciorapii direct pe piele, cu o soseta normala peste. Intepau o tzara ca mai avea tot felu de scaieti  :laugh:dar confortul era mult mai bun decat cu soseta ordinara pe piele sau decat sinteticele smechere din ziua de azi.

Title: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Parintele on July 20, 2016, 09:24:07 PM
Coane, eu de cand vine frigul si pana vine vara port doar sosete de lana, asa ca ...ziceam doar ca unele vorbe ale alora sunt putin trase de par, unele preturi la fel, altfel boarfele de lana sunt super dar sunt in general, lana asta nu e cu nimic mai desteapta decat altele in afara faptului ca fibrele sunt foarte fine si nu te racaie la oo...sau ma rog, OO, 0, ooo...fiecare dupa posibilitati :D  :D

Inteleg, da' nu pricep...

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on July 20, 2016, 09:33:22 PM
E ignifuga, elastica, miroase a gogosi dupa purtare indelungata, etc, e din cauza fibrelor aflate in amestec.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 20, 2016, 10:23:55 PM
Or fi sau nu trase de par unele caracteristici insirate pe-acolo, e nerelevant pentru mine, oamenii tre sa vanda si ei marfa.
Pentru mine e suficient sa fie o lana moale ca stiu pe pielea mea ca e mai buna ca alte carpe.
Cat despre preturi, eu zic ca-s bune, dati un ochi pe la firmele cu staif.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on July 20, 2016, 10:33:50 PM
Ba, eu zic ca poluati topicul de rucsaci si camasi cu chiloti... Vi-i dor de o polutie... Eu folosesc de ani de zile chiloti de microfibra de la Mondex... Mondex SIBIU! ?Eu va incurajez productia locala si voi va amestecati lanile cu ale altor oi... pai se poate??? :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Varu on July 21, 2016, 01:25:41 AM
Ba, eu zic ca poluati topicul  cu chiloti... .... Eu folosesc de ani de zile chiloti
     :laugh: :laugh: :laugh:...
    La ce folosesti si cam de cati ani? :P
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on July 21, 2016, 08:14:16 AM
... Eu folosesc de ani de zile chiloti de microfibra de la Mondex...
sper ca la MAN sa vii cu unii noi nu tot cu aia de-i porti de ani de zile  :o :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Varu on July 21, 2016, 01:23:56 PM
  Barbatii au chiloti cu macrofibra... :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 30, 2016, 10:09:56 PM
Primul test al bocancilor: 1500 m diferenta de nivel, ~ 9 ore de mers. Inceput poteca, Cabana Negoiu, Piatra Pranzului, varful Negoiu si retur.
Confort ok, o usoara jena pe calcaiul drept. Cred ca rezolv cu branturi subtiri, par o idee mari. Super aderenta, usurei. Multumit, recomand cu caldura.

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Varu on July 31, 2016, 03:03:04 AM
 Ai aerul ca ai mai putea urca 1500 de metri deci bocancii e buni... :D spre deosebire de persoana din punga care pare kaput... :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 31, 2016, 08:15:05 AM
Nu mai aveam unde sa mai urc, asa ca am coborat 1500 de metri.  :laugh:
Si persoana s-a ridicat si a plecat, nu era kaput.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on July 31, 2016, 09:44:32 AM
jacheta si nadragii de care sunt?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 31, 2016, 05:53:45 PM
Jacheta:
http://gravity.ro/product/jacheta-titanium-b/
Nadragii sunt Millet, nu stiu modelul. Nu sunt rezistenti la apa dar sunt comozi si subtiri.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on May 25, 2018, 01:01:59 PM
Deci ca tot s-a vorbit aici, m-am procopsit si eu cu o capusa.
Mica si simpatica, cat o gamalie de ac. Am scos-o "curat", cu cap cu tot, cu ajutorul nevestei si a unui tippet stroft de 0.12. :laugh:
Nu cred ca a stat prea mult, era in zona cotului, la vedere, si era mica mica, probabil nimfa,  nu a apucat sa pape ceva sa se umfle.
A ramas pe piele o pata mica rosie de vreo max 5 mm care nu a evoluat dar nici nu a disparut.
M-am dus a doua zi la doftorul de familie care a zis sa nu iau antibiotic ca nu e cazul. Si n-am loat.
No, sa iau?  ???
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on May 25, 2018, 01:05:25 PM
Trece cu palinca :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on May 25, 2018, 01:42:43 PM
Deci ca tot s-a vorbit aici, m-am procopsit si eu cu o capusa.
Mica si simpatica, cat o gamalie de ac. Am scos-o "curat", cu cap cu tot, cu ajutorul nevestei si a unui tippet stroft de 0.12. :laugh:
Nu cred ca a stat prea mult, era in zona cotului, la vedere, si era mica mica, probabil nimfa,  nu a apucat sa pape ceva sa se umfle.
A ramas pe piele o pata mica rosie de vreo max 5 mm care nu a evoluat dar nici nu a disparut.
M-am dus a doua zi la doftorul de familie care a zis sa nu iau antibiotic ca nu e cazul. Si n-am loat.
No, sa iau?  ???
La fel am patit si eu cu una ca a ta acum vreo 5 zile.
Deci pot sa stau linistit

PS: cum adica cu tippet?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: miky on May 25, 2018, 03:08:24 PM
A ramas pe piele o pata mica rosie de vreo max 5 mm care nu a evoluat dar nici nu a disparut.
M-am dus a doua zi la doftorul de familie care a zis sa nu iau antibiotic ca nu e cazul. Si n-am loat.
No, sa iau?  ???
Bah, deci io zic ca-i nasol !
In principiu o sa inceapa sa te doara cam pe duminica, apoi fix luni, in mijlocul Dunajecului, sau Sanului, sau Vahului sau Sava or Soca, or mama naibii stie pe unde te va prinde, iti va paraliza mana fix in drill,...
Acuma nu e clar, ca n-ai zis, dar daca e la mana cu care tii minciocu' nu-i asa bai, il tragi afara fara,... ca dai cu tippet gros, te stiu io !  :P
Daca insa e la mana cu care tii batul,.. ai pus-o !... Nu mai iesi la mal nici cu peste si poate nici cu mana !  :laugh:
Oricum la intoarcerea acasa, vor trebi sa-ti amputeze batul !  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on May 25, 2018, 03:28:04 PM
E la mana cu care am votat Presedintele.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: GeorgeS on May 25, 2018, 09:15:19 PM
Am avut 3 infipte, toate 3 au papat ceva din mine. Nu am luat tratament, nu am avut efecte nedorite, inca... Au trecut 3 ani de la ultima :)  Am citit un interviu luat unui medic de urgente, disperat ca nu isi putea face treaba din cauza isteriei capusilor. Trebuie sa fie un cumul de factori, sa stea minim 12 ore infipta, sa fie ea purtatoare de Borelia (si sunt putine) si omul sa fie cu sistemul imunitar la pamant. Doar asa exista riscul infestarii.
Sa fii sanatos!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on May 25, 2018, 10:45:20 PM
E la mana cu care am votat Presedintele.
Da, clar trebuie amputata!
Legat de capusa din brat, eu inca am semnul rosu de care vorbesti tu dupa aproape o luna si de atunci ma tratez zilnic, ca sa nu ma imbolnavesc! Trebuie sa bei zilnic tuica, bere, vin si rom, cite 100ml din fiecare, cu 2 ore inainte de fiecare masa!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: hasu ma on May 25, 2018, 11:28:42 PM
Având de a face cu un caz recent in familie, va pot spune că nu e joaca deloc cu căpușele....

 Din experiența proprie - trebui urmărit locul mușcăturii timp de 3 săptămâni și dacă se formează o pata vineție, circulară, de dimensiunea unei monede de 50 de bani, prezentati-va de urgență la infecțioase....

 Apare după aprox 3 săptămâni eritemul - pata circulara vineție și trebuie urmărită cu atenție...

Boala are șanse mari să fie transmisa daca căpușă sta mai mult de 12 ore, deci e recomandat că după fiecare ieșire în natură să vă uitați după ele.

Boala Borelia nu e joacă.

Pe de altă parte eu am fost mușcat de 3 ori până acum și nu mi-a apărut... Cineva apropiat mie a fost mușcat o singura data și a fost infestat cu virusul ....

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on May 26, 2018, 08:47:49 PM
Boala are șanse mari să fie transmisa daca căpușă sta mai mult de 12 ore ...
Tavi, sper ca nu te-ai grabit sa o scoti! Las-o putin sa suga, sa ai de ce prinde cind tragi de ea! Minim 12 ore, auzi!  ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: luci sj on May 26, 2018, 09:15:10 PM
Sau mai bine o tii ca animal de companie!Campania adoptati cate o capusa! ;D
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on May 29, 2018, 07:19:02 AM
E clar, Stroft e un tippet care face toti banii!  :laugh: :laugh:
Don Vice, fa-ti un antibiotic! Mergi pentru asta la un infectionist, iti va spune ce si cum. Daca s-a prins in piele, riscul infectios, desi mic, exista. Aia nu e larva din cate stiu eu, e o capuza "goala". flamanda. Cand se agata, ea incepe sa secrete saliva aia cu proprietati anticoagulante inainte de a incepe efectiv sa se hraneasca. Nimeni nu stie care e doza minima infectanta, asa ca....
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on June 01, 2018, 12:15:02 AM
Mda. Intre timp pata aproape ca a disparut, nu mai e nimic rosu, a ramas o vaga cicatrice. A loat si frate-meo una, dar el neavand tippet stroft :laugh: s-a dus la urgenta sa si-o extraga. Aia i-au zis sa ia antibiotic dar si sa-si faca dupa vreo 21 de zile un test ca sa vada daca (mai)are bacteria care provoaca boala...ce n-o reusit nici el nici io sa intelegem e faza cu testu...pai frate, daca iei antibiotic PREVENTIV de ce mai faci si testul? Inseamna ca chiar daca iei antibiotic tot mai exista un risc???? Si daca dupa antibiotic tot o ai ce faci???
Am concluzionat ca m-oi duce sa fac si io testu cu pricina si vad dup-aia ce si cum. Adica pana mea, dupa logica mea precara de nespecialist, inainte sa iei un antibiotic ar trebui sa stii sigur daca ai sau nu...BIOTICU, nu? Ca sa sti daca si ce  ANTI administrezi... Vorbesc prostii?

Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Varu on June 01, 2018, 02:02:49 AM
 Poa sa dea pentru inceput un antibiotic generic, concentratie foarte slaba, spectru larg, care face bine la deochi , urdori , cufureala si scos argintu viu...
 Apoi test si daca identifica pricina iti baga un dozaj de cal ,de nu te mai aduni 3 zile .
  Asa mi-a facut mie cu capusa la 11 ani, da antibioticu puternic mi l-a dat dupa 6 luni, cind mina stinga era deja paralizata aproape 100 %...A durat in an sa mi-o repun in functiune , in clasa a cincea am fost internat de 10 ori cite 3 sapamani intr-un centru de recuperare neuro-motorie, la Dezna in judetul Arad.
  Nu mai zic ca in alea 6 luni, vreo 3-4 nu am dormit ca lumea din cauza durerilor...
  Oricit am incercat sa-mi sterg din memorie anul ala, nu am reusit, al dracu toate micile detalii au ramas pe hard disc, parca vad un film la cinema cu oamenii si locurile de acolo...
 
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: tavistan on June 01, 2018, 12:45:12 PM
Mda. Intre timp pata aproape ca a disparut, nu mai e nimic rosu, a ramas o vaga cicatrice. A loat si frate-meo una, dar el neavand tippet stroft :laugh: s-a dus la urgenta sa si-o extraga. Aia i-au zis sa ia antibiotic dar si sa-si faca dupa vreo 21 de zile un test ca sa vada daca (mai)are bacteria care provoaca boala...ce n-o reusit nici el nici io sa intelegem e faza cu testu...pai frate, daca iei antibiotic PREVENTIV de ce mai faci si testul? Inseamna ca chiar daca iei antibiotic tot mai exista un risc???? Si daca dupa antibiotic tot o ai ce faci???
Am concluzionat ca m-oi duce sa fac si io testu cu pricina si vad dup-aia ce si cum. Adica pana mea, dupa logica mea precara de nespecialist, inainte sa iei un antibiotic ar trebui sa stii sigur daca ai sau nu...BIOTICU, nu? Ca sa sti daca si ce  ANTI administrezi... Vorbesc prostii?
In cazul asta esentiala e preventia. O doza unica (mare ce e drept) de antibiotic ar trebui sa asaneze bacteria din corp, in faza initiala, si nu face asa pagube colaterale. O iei si gata! Testul se face pentru a vedea daca mai exista infectia. Adica daca a fost sau nu a fost nu mai are asa importanta, mai important e sa nu MAI fie. Ce spui tu are logica cand ai o infectie cu ceva ce nu se cunoaste si e ideal sa stii ce e ca sa faci tratamentul cat mai tintit, pentru ca un tratament cu eficienta scazuta poate atenua bacteria dar nu o vindeca sau o vindeca doar partial, cu riscul recidivei si al dezvoltarii rezistentei la antibiotic de catre goanga respectiva.
In cazul intepaturii de capusa, te adresezi Boreliei, se stie ce e se stie la ce antibiotic(e) e sensibila. Iar in conditiile in care nu exista un test rapid pentru Borelia, nu e indicat sa astepti pana iese testul. Din cate stiu, este un test serologic care depisteaza anticorpii anti-Borelia dezvoltati de gazda. Asta inseamna ca daca astepti zile in sir pana dezvolit anticorpii, bacteria s-a inmultit suficient si nu poate nimeni stii cat de eficienta este imunitatea personala (se pare ca are variabilitate individuala foarte mare, de-asta unii fac boala altii nu, chiar in prezenta unei primoinfectii).
Si ajungem la cazul nedorit in care testul iese pozitiv, in ciuda dozei initiale de antibiotic. In cazul asta se trece la un tratament antibiotic cu doze mari, nasol, destul de greu de suportat (eventual cu crize de sevraj alcoolic  :laugh: :laugh: :laugh: ) si cu repetarea periodica a testelor serologice.

@Varu, nu se mai da antibiotic in doza mica si cu spectru larg. Se da tzapan! A luat si fi-miu dupa ce i-am depistat o capusa, pe care un rezident chirurg a scos-o fara tippet, deci nici nu se fixase. De-asta zic...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: hasu ma on June 02, 2018, 08:05:16 AM
Cazul de cate vorbesc eu a adunat într-un an undeva la 90 de zile de antibiotice. Ultimul tratament a durat 50 de zile și a constat în 3 antibiotice distincte - câte unul pentru fiecare tip de bacterie/virus...

ANALIZA din care reiese este IGM-ul dar nu se pozitiveaza decât după 6 săptămâni de la mușcătura.

 Mare grijă -urmariti eritemul daca apare în zona mușcăturii...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on June 03, 2018, 05:18:41 PM
Bai, groaznic!
Si deci, ce trebuie facut? In ce consta testul? Iti ia sange siiti face analiza? Orice laborator?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 04, 2018, 03:48:10 PM
M-am gandit sa las in cui vesta de care m-am folosit ani de zile si sa incerc altceva.
Sezonul asta m-am dat cu un fel de chest pack , de fapt o posetuta  8). Nu o tin in fata ca ma enerveaza, o port pe umar in diagonala si sta undeva in lateral. In posetuta tin 1-2 cutii de muste, potiunile si prafurile magice, lidere, tippet, pensa, unghiera, chestiile care trebe sa fie la indemana.
Pe langa asta, mai am un rucsac mic pentru pelerina, ber... pardon, apa, eventuale alte cutii de muste, o mulineta, eventual mancare, minciog si ce cred ca imi mai trebe daca merge ceva mai departe de masina.
Cu ocazia asta am descoperit ce misto e sa nu mai ai in fata buzunarele alea umflate ale vestei...ai libertate totala de miscare a mainilor, firul nu se mai agata de toate zdranganelele agatate de vesta...
Si asa ca ma gandeam sa unesc cumva posetuta cu rucsacul si sa iasa un sling pack.
Si va intreb: ati folosit sling pack? De care? Cam cate/ce bagati in el si cat de confortabil e?
Mersi
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on July 04, 2018, 04:31:06 PM
eu am Rapala

https://www.youtube.com/watch?v=gT0mjVAAbHM

sunt citeva marimi..., io cred ca am marimea cea mai mica
mie imi place..., am la indemina patentul... incape numa bine in buzunarul de pe umar tot acolo tin si bucati de camera de bicicleta
in cutiile originale tin musele pt stiuca
se gasec cutii de aceiasi marime
in unele tin jiguri in altele voblere
nu am result sa lipesc pe cutiile de schimb asa zis scai sau cum naiba s-ai zic dar e ok
in buzunarul interior tin tot feel de prostii
peruci de titan si lidere de fluoro ... inele virtejuri carabine etc...
incape potrivit in el si e comod chiar si din barca
in fine strictul necesar incape numa bine si il poti folosi schimbind cutiile la mai multe stiluri
nu e o alegere rea !
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 04, 2018, 04:50:03 PM
No, e clar. Daca tu folosesti si recomanzi...se poate inchide.  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on July 04, 2018, 05:39:32 PM
atentie la neatentie ! nu recomand !

altfel da... e de la sine de inteles...  nush la ce ai mai raspuns !   :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 04, 2018, 09:48:45 PM
Da, ai zis ca nu e o alegere rea...
Atunci ce recomanzi? :P
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on July 04, 2018, 09:53:25 PM
io am un fel de hyp pack
de pe china. fo 27 de iepuroi a fost
il pun la brau in fata , in spate , pe lateral
tine sticla de apa
e ok daca nu te bagi in apa pan la gat.

am optat pt asa ceva ca ma dispera alea de pus pe umar
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 04, 2018, 10:39:03 PM
Deci tre sa dau cateva detalii.
Am dat cu : 2 veste, 1 chest pack, n genti, 2 borsete(inclusiv cu sticla), 3 rucsaci. Cam stiu cum e.  :laugh: Nu stiu cum e cu slingul.
Vreau asa:
1. Sa nu mai am chestii voluminoase in fata. Deci pica vesta si chest pack, rucsac castiga.
2. Sa pot cara 2-3 cutii de muste, unelte, apa, pelerina, loc de agatat minciog. Daca e cazul sa fie loc si de mancare si haine extra. Nu incap toate in hip pack. Chest pack imposibil, vesta mai greu, rucsac e the best.
3. Sa fie confortabil si fix pe tine. Si aici rucsacul e the best, greutatea distribuita mai bine decat la orice altceva, daca prinzi curelele de piept si brau poti sa alergi prin apa. :P 
4. Sa ai acces facil la cele necesare in timpul pescuitului. Aici vesta castiga, urmeaza chest packul, rucsacul e cel mai naspa.
5. Sa poti intra in apa si mai sus de brau, deci nu hip-packul. Alea waterproof sunt scumpe. Iar daca pescuiesti in apa peste brau cum umbli in borseta ca sa schimbi o musca de ex.?  :laugh:
Varianta actuala rucsac + posetuta e destul de ok. Singurele dezavantaje ar fi ca tre sa iau pe mine doua chestii si ca sunt plin de curele si cureluse. Dar odata echipat e mai confortabil decat vesta.
Ar mai fi varianta cu rucsac + lanyard, dar zdranganelele agatate de gat sunt o noua sursa de agatat firul...
Si uite asa, prin deductie am ajuns la sling, care rezolva cu oaresce compromisuri cam toate cele 5 cerinte.
Deci de-aia ii intreb pe aia care au folosit sling:
De care? Cam cate/ce bagati in el si cat de confortabil e (dupa o zi pe coclauri)?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on July 04, 2018, 11:31:08 PM
io cre ca tu de fapt vrai wadersi cu fermuar lung lung intre picioare  ca sa nu-i dai jos cind te duci la treaba mare

in fine... solutia la tine e sa porti dupa/la nevoie rucsacul in fata nu in spate  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on July 04, 2018, 11:34:25 PM
 :laugh:

ca sa iti raspund Tavi
in kktu ala al meu intra asa
in compartimentul principal 4 cutii medii de muste sau 3 mari. de alea duble , waterproof cica., dupa care intr un buzunar laterl am pe suport toate rolele de tippet ( fo 7) iar in celalalt o sticla de juma cu apa.
in buzunarele din fata mai am nist eplumbi , leadere, kkturi .
de agatatori am clipsu , clema de scos carlige, uleiul cdc

cam asta car in kktu de borseta
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on July 05, 2018, 06:07:46 AM
hai gata ca teroristu vrea brigeag ielvetian si noi nu recomandam dar ne laudam ca avem una si alta si ne si place...  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on July 05, 2018, 07:57:45 AM
https://www.aliexpress.com/promotion/promotion_molle-sling-pack-promotion.html?src=google&albch=search&acnt=479-062-3723&isdl=y&aff_short_key=UneMJZVf&albcp=266121556&albag=7593673036&slnk=&trgt=aud-30186416528:dsa-42862830006&plac=&crea=64152518476&netw=g&device=c&mtctp=b&memo1=1t1&aff_platform=google&gclid=CjwKCAjw4PHZBRA-EiwAAas4Zj3s1KhHQ8DhYO2IVXfky0h7WpTmS_rqt6FpkAk3EB4eM2zio2-qgRoCleoQAvD_BwE

uite aici versiunea low cost...
si o versiune waterproof in care ai de toate

https://www.aliexpress.com/item/Military-Tactical-Backpack-4-in-1-Waterproof-Outdoor-Bag-Travel-Camping-Hiking-Trekking-Bag-Shoulder-Sling/32825680960.html?spm=2114.search0303.3.131.7735267aTxE1Yo&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_0_10152_10151_10618_10059_10696_10084_100031_10083_10624_10304_10546_10623_10307_10548_524_10341_10065_10340_10068_10343_10342_10103_10620_10344_10325_10820_10622_10621,searchweb201603_0,ppcSwitch_0&algo_pvid=3af16cdd-64f0-4bea-aa0f-df0f38b22226&algo_expid=3af16cdd-64f0-4bea-aa0f-df0f38b22226-15
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: liquid on July 05, 2018, 08:22:30 AM
Eu o sa.mi iau o drona care sa ma urmeze la mica distanta si cand deschid mana cu palma in sus sa rostesc 'pensa' sau 'adams 14', si ea sa se conformeze. Eventual sa.mi dea jos si ancora pe care am lasat.o in pom cand am recuperat musca  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 05, 2018, 08:39:35 AM
Le-am vazut si pe astea militare.
Aia din linkul tau e micuta, 20cm*26cm*11cm, intra tot la categoria poseta, nu pot baga in ea tot ce vreau.
Eventual asta:
https://www.military-line.ro/rucsaci-tactici?product_id=6696
10 litri
Sunt si mai mari, de 20-30 de litri.
Problema cu astea militare e ca din ce vad nu sunt facute ca atunci cand le intorci in fata sa ai acces usor in ele, pentru ca deschiderile sunt pe sus, nu in lateral ca la slingurile dedicate de fly.
Dar daca aveti, nu va sfiiti sa spuneti cum mere treaba.
Astea sunt in lista scurta:
Patagonia 15 l:
https://www.youtube.com/watch?v=cqGN2cBSI8Q
https://www.youtube.com/watch?v=Uln_L6uM2ks
Fishpond 10l
https://www.youtube.com/watch?v=D-z1kTVrVpM
Daca Patagonia ar avea curele pe laterale sau macar loc sa pun curele n-as mai ezita. Cu acele curele iti poti  prinde pelerina ca sa eliberezi loc in interior pentru bagaj mare sau eventual inca un bat.
Atat de putin le-a lipsit sa o faca ideala.
Fishpond are curele si tot felul de agatatori dar e doar de 10 litri...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on July 05, 2018, 09:01:14 AM
tavi
vezi ca au si astia la OPST
https://www.youtube.com/watch?v=k_zqKby6JAk
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 05, 2018, 09:08:00 AM
Mersi, dar aia e o borseta waterproof, nu e sling pack de care intreb.
Io cred ca voi nu sunteti atenti... intreb una imi raspundeti alta. Numa Irelevantul e atent. :laugh:
Deci NU vreau borseta (hip-pack, waist pack sau funny pack), nici mcar impermeabila, NU vreau linkuri. Borsete am, linkuri am tot studiat.
Vreau doar pareri din experienta proprie de la cei care au folosit deja SLING PACK.
Mersi inca o data.  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: liquid on July 05, 2018, 09:35:47 AM
Io la pescuit n.am folosit, dar pe doua roti da, si pot sa.ti zic ca e cea mai practica alegere pt ture scurte, mai ales in oras. Acu' am un chest cu rucsacel pt pescuit si e obositor sa le invart in jurul gatului sa umblu in sac cu toate ca pot sa car toate prostiile in spate. As incerca un sling pe apa.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on July 05, 2018, 11:48:00 AM
Am avut un sling de la simms .. l-am vandut instant pentru ca toata miscarea pe care o faceam cu aducerea lui in fata ma enerva groaznic.Libertatea de miscare cu el in fata lasa de dorit cel putin pentru mine care nu vad aproape sacul fortandu
 ma sa tin coatele pe el .Plus ca in momentul cand tii lanseta la subrat si incerci sa schimbi o musca iti ramane doar o mana libera .. Drept urmare am un opst la cur pe care il aduc in fata si mai pot pune si lanseta pe el deci doua maini libere .Spatiu suficient pentru doua cutii cu stremere de stiuca si loc suficient pentru accesorii.Inauntru exista buzunare ceea ce la alte firme ( vision , guideline ) nu exista. Incer cat de mult posibil sa nu ma folosesc la fircare schimbare de sling,borseta si poseta  ;D si imi tin o cutie mica de muste in buzunarul de la pantalon sau in camasa ,tippet , un lider,cleste si dispozitivul de atarnat lanseta. Am partide fara sling , borseta si poseta . Si inca ceva .. am trei borsete fiecare pentru pescuitul care il fac  ;)
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 05, 2018, 02:12:27 PM
Da, rotitul poate enerva. Dar la borseta nu e aceeasi problema cu rotitul?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on July 05, 2018, 02:37:54 PM
Nu pentru ca are curea care vine peste umar https://www.youtube.com/watch?v=k_zqKby6JAk min 1.40 si in momentul cand vrei sa schimbi doar dai drumul la catarama si vine borseta  singura in fata. Poti sa lasi cureaua mai larga si merge si asa .La sling trebuia sa trag de el sa vina in fata , cu o singura mana pentru ca cealanta este ocupata cu lanseta.La dihania asta doar fac click la curea , o miscare de lambada si vine singura in fata.Eu nu impaturesc capacul pentru ca sunt rare partidele cand intru peste borseta doar il prind ca pe un plic. Accesul este mult maibun in interior , vezi  tot ce ai prin borseta  si nu bajbaii.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 05, 2018, 04:02:06 PM
Da, borseta asta e smechera.
Doar ca nu prea incape berea, pelerina, mancarea...
Legat pozitia in fata, din ce vad in filmul asta, daca slabesi cureaua principala iti vine destul de jos pe burta, aproape ca o borseta si poti pune lanseta pe ea.
https://vimeo.com/73577116
Pe mine incerc sa ma conving.  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on July 05, 2018, 04:12:56 PM
De 3 ani am o borseta cu 50 de lei de la Decathlon.
Din masina nu iese decat in momentul in care intra schiurile.
Intra in ea fix cat imi trebuie (streamere, ude, uscate, slapi, nimfe nelestate, o cutie cu alici de Pb, praful, uleiul, tippet-uri, polyleadere, portofelul cu headuri si doo sticle de apa la jumate, (nu ma spurc cu bere))
Nasol este doar daca ma bag in apa peste brau.
Dar atunci o arunc peste un umar si este ok-ish.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on July 05, 2018, 04:34:00 PM
ba nu ! atunsi ii zici borsesinglish !  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on July 05, 2018, 04:36:24 PM
 :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on July 05, 2018, 04:38:02 PM
Sa vezi vara ce misto e un sling atarnat de gat  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Liviu on July 05, 2018, 04:49:05 PM
Eu o sa.mi iau o drona care sa ma urmeze la mica distanta si cand deschid mana cu palma in sus sa rostesc 'pensa' sau 'adams 14', si ea sa se conformeze.
big like!
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on July 05, 2018, 04:50:11 PM
Eu o sa.mi iau o drona care sa ma urmeze la mica distanta si cand deschid mana cu palma in sus sa rostesc 'pensa' sau 'adams 14', si ea sa se conformeze.
big like!
Si nu vreti sa va aduca si bere?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on July 05, 2018, 04:51:49 PM
Din masina nu iese decat in momentul in care intra schiurile.
Deci pescuiesti din masina sau cand mergi la pescuit bagi schiurile in locul borsetei.
Super logic.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on July 05, 2018, 05:15:27 PM
Io cre' ca te-a acaparat oleaca prea mult noul job
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: vgb on July 05, 2018, 10:57:02 PM
Io folosesc un sling; de-ala ieftin de 20$. mai mic putin decat orvis si patagoniile alea de le-a postat Tavi in filmulete. si nu mi se pare insuficient. se roteste pe umar sa vina in fata cand am nevoie de acces, fara briz briz-urile alea de la Orvis. are si 2 D-ringuri de care se pot prinde lip gripuri, mincioguri, o capra-n lesa, ce vrea fiecare  :laugh:

pe bretea, in fata, am un buzunar in care intra mobilul la fix, o gaica in care bag patentul daca dau la spin si un D-ring de care prind zingerul cu pensa, daca dau la fly (pensa agatata de zinger intra in gaica de patent si nu se balangane).

cand si slingul mi se pare mare, am o borsetuta de la Fishpond, iar pt o muscareala de seara, e perfecta.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: liquid on August 06, 2018, 10:02:10 AM
Eu o sa.mi iau o drona care sa ma urmeze la mica distanta si cand deschid mana cu palma in sus sa rostesc 'pensa' sau 'adams 14', si ea sa se conformeze.
big like!
Si nu vreti sa va aduca si bere?
Fara bere (prea multa) ca-s obligat sa trec la wet wading pentru o rezolvare rapida a necesitatilor.
Si daca nu trec la wet wading exista riscul sa vina natural   :laugh:  :laugh:  - it's a lose lose situation
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on August 06, 2018, 10:34:36 AM
 :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 01:24:55 PM
Deci nu va loati sling pack chinezesc! Degeaba am dat cu bat si mulineta Sage...la prima partida cu slingul am dat gherla! :laugh:
In rest e ok. Pe cureaua de pe piept mi-am agatat ce-mi trebe la indemana: un patch cu mustele de baza, scula de taiat, flotant, asa ca trebe sa o rotesc in fata doar daca am epuizat mustele din patch sau vreau sa schimb tippet/leader. In spate incap lejer doo-trei cutii mari de muste, leadere, tippeturi, apa, pelerina. Mai e loc de un sandvish, o mulineta si o extra toala, o tzara inghesuite dar se poate.
Are si agatatoare pt. chingi de compresie sa atarni de exterior pelerina sau altceva, ca sa ai mai mult loc in interior, dar orice agati acolo cam lovesti cu cotul drept cand lansezi, e naspa.
Concluzii:
Avantaje sling vs. vesta:
Nu mai ai  buzunarele alea umflate in fata (big +)
Mai ok pe caldura
Mai confortabil de carat pelerina, sandvis, apa, extra toala.
Dezavantaje sling:
incarcat la maxim e o tzara inconfortabil fiind pe un singur umar.
tre sa-l rotesti din cand in cand, rezolvabil cum am scris mai sus.
Concluzii:
Pentru pescuit in jurul masinii: lanyard + o cutie de muste in buzunar.
Pentru partide de cateva ore: sling.
Pentru partide/distante mai lungi, bagaje grele: rucsac + lanyard.
Asta e slingul:
https://www.maxcatchfishing.com/Fly_Fishing_Wears_Maxcatch_.html/fly_fishing_vest_backpack_bag_.html/Fishing_Sling_Pack_.html/adjustable_nylon_fishing_sling_pack.html
Pret imbatabil,e bine facut, marime optima, are toate agatatorile si buzunarele necesare, nu merita variantele mai scumpe de la firme consacrate.
Vesta e over and out.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on September 10, 2018, 01:30:50 PM
pune si tu o poza reala cu el... pare interesant... daca stiam il probam cand ne-am vazut la sibiu
si minciogul ? are agatatoare? sau cum il pui??
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 01:51:45 PM
Are un ochet pe spate, il agati cu magnet ca si la vesta. Are si un buzunar special pt. minciog dar nu am testat asa. Se vede in pozele de pe site.
Poze:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on September 10, 2018, 02:00:58 PM
whaterproof ceva? sau ii tb o husa? de ploaie?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 02:05:48 PM
Nu e waterproof. Dar nu as da banii pe asa ceva, sunt mult mai scumpe, mai grele si cu mai putine agatatori si buzunare.
Am o pelerina larga care acopera si rucsac/sling.
In caz de picat in apa, toalelele/mancarea intr-o punga zip-lock, cutiile de muste majoritatea sunt waterproof iar restul acareturilor n-au nimic daca se uda.
Dar vestele sunt waterproof?  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on September 10, 2018, 02:09:36 PM
tavi
si eu tot ma uit dupa asa ceva...
te intrebam ca sa stiu ce masuri sa imi iau.... ca as baga si tel si portofelul in el... si geaca de ploaie...
just ask..
vesta nici eu nu o mai suport...
merci de informatii
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 02:16:07 PM
Telefonul si cheile de la masina le tin in buzunarele waterproof de la wadersi.
Oricum telefonul meu rezista 30 de minute in apa. Cica... :laugh:
Pentru protejat de apa merita sa iei dry bag-uri:
https://www.nootkasport.ro/rucsacuri-genti/saci-impermeabili--150.htm
.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: AdrianP on September 10, 2018, 02:18:39 PM
linkul asta ii trebuie lui Tembel... ca a facut baie +tel acum pe Ribnik  :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 02:23:58 PM
Dupa umila mea parere, pentru muscari best option e telefon rezistent la baie. Am incercat cu tot felul de huse impermeabile dar fie uiti sa-l bagi in husa fie nu-l poti folosi ca lumea la o poza macar.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on September 10, 2018, 04:45:11 PM
Deci nu va loati sling pack chinezesc! Degeaba am dat cu bat si mulineta Sage...la prima partida cu slingul am dat gherla! :laugh:
In rest e ok. Pe cureaua de pe piept mi-am agatat ce-mi trebe la indemana: un patch cu mustele de baza, scula de taiat, flotant, asa ca trebe sa o rotesc in fata doar daca am epuizat mustele din patch sau vreau sa schimb tippet/leader. In spate incap lejer doo-trei cutii mari de muste, leadere, tippeturi, apa, pelerina. Mai e loc de un sandvish, o mulineta si o extra toala, o tzara inghesuite dar se poate.
Are si agatatoare pt. chingi de compresie sa atarni de exterior pelerina sau altceva, ca sa ai mai mult loc in interior, dar orice agati acolo cam lovesti cu cotul drept cand lansezi, e naspa.
Concluzii:
Avantaje sling vs. vesta:
Nu mai ai  buzunarele alea umflate in fata (big +)
Mai ok pe caldura
Mai confortabil de carat pelerina, sandvis, apa, extra toala.
Dezavantaje sling:
incarcat la maxim e o tzara inconfortabil fiind pe un singur umar.
tre sa-l rotesti din cand in cand, rezolvabil cum am scris mai sus.
Concluzii:
Pentru pescuit in jurul masinii: lanyard + o cutie de muste in buzunar.
Pentru partide de cateva ore: sling.
Pentru partide/distante mai lungi, bagaje grele: rucsac + lanyard.
Asta e slingul:
https://www.maxcatchfishing.com/Fly_Fishing_Wears_Maxcatch_.html/fly_fishing_vest_backpack_bag_.html/Fishing_Sling_Pack_.html/adjustable_nylon_fishing_sling_pack.html
Pret imbatabil,e bine facut, marime optima, are toate agatatorile si buzunarele necesare, nu merita variantele mai scumpe de la firme consacrate.
Vesta e over and out.

am inteles ! ti-ai luat rucsac cu o singura toarta..., care e bun... dar nu merge...
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on September 10, 2018, 04:46:29 PM
nu era mai ieftin sa tai o toarta la rucsacul tai vechi ?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 05:29:44 PM
 :laugh: Cum sa stric bunatate de rucsac?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on September 10, 2018, 05:36:18 PM
deci mai simplu si usor o fo sa-ti iei o nashpeta noua !  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Tavi on September 10, 2018, 07:58:11 PM
Pai si placerea de a cumpara jucarii noi? :P
Acu serios, normal ca mere si un rucsac purtat ca un sling, folosesti o singura curea prinsa in diagonala. Insa nu-ti vin buzunarele si fermoarele la indemana cand il intorci in fata sa umbli in el.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: The Sovereign on September 10, 2018, 08:10:58 PM
probabil pt ca intors iti vine pe dos... sau nah daca vrei s-al slinguiesti trebe purtat pe dos ca sa-ti vina frumos...
ma rog.. nici io nu mai stiu... fermuare buzunare alea alea...   :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on December 17, 2018, 07:33:48 PM
na d-aci ultima fitza in domeniu

https://www.paxispax.com/
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: pehep on December 17, 2018, 08:28:38 PM
vai ce gunoi :laugh: :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on December 17, 2018, 09:51:51 PM
are haluminiu qoaie, e preșăs ....
nic nu stii  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on December 17, 2018, 10:29:48 PM
Aia umbla pe feisbuc acum un an.
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on December 18, 2018, 05:15:35 AM
bine ca ai tu feisbuc ma  :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on December 18, 2018, 02:20:44 PM
Pai daca esti la fel de rapid in line dreapta ca un bmw pe zapada, ce sa-ț' fac?
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: muskmd on December 18, 2018, 03:57:39 PM
nu exista linie dreapta la BMW connaisseurule ... :laugh:
Title: Re: Rucsace, Veste, Camasi si alte accesorii
Post by: Hell on December 18, 2018, 06:19:38 PM
Exact! :laugh:
?>