Musca 13

General Category => Discutii generale => Topic started by: Tavi on December 12, 2016, 11:08:05 PM

Title: Articole site
Post by: Tavi on December 12, 2016, 11:08:05 PM
Un nou articol pe site de la hasu ma. Multumim!
http://musca13.ro/2016/12/un-nou-trend-in-pescuitul-la-musca-lansetele-microspey/
Cu aceasta ocazie va incurajam sa ne trimiteti articole.
Multumim anticipat!
Title: Re: Articole site
Post by: muskmd on December 13, 2016, 07:10:51 AM
super  !
bine Hasule :D
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on December 13, 2016, 10:30:55 AM
Eu mulțumesc!

 Rog si eu pe această cale colegii de forum să  scrie și ei cāte un articol, despre o tehnică de peacuit, un  echipamnet sau orice legat de pescuitul la musca.

 Așa putem să  ne īmpărtășim cunoștințele noastre altora.
Title: Re: Articole site
Post by: Leowb on December 13, 2016, 11:24:43 AM
Bravo ma ,explicatii simple ,imagini ...Felicitari
Title: Re: Articole site
Post by: Mihnea on December 13, 2016, 11:55:41 AM
Bun articol, multumesc Hasu! Eram pe zero la capitolul microspey, acum am o idee :).
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on December 13, 2016, 12:27:34 PM

Mersi de aprecieri baieti!
Title: Re: Articole site
Post by: tavistan on December 14, 2016, 10:45:34 PM
Mircea, nu te-am felicitat pana acuma pentru ca am vrut sa citesc pe indelete ce ai scris. Acuma pot zice: Felicitari si multumiri! Foarte, foarte misto articolul. Ai reusit sa conturezi o diferenta fata de echipamentele de switch... eu am tot zis ca microspey este o alta chestie de marketing (si inca nu ma dezic total de chestia asta) si ca termenul de echipament switch e suficient de acoperitor si pentru clasele si lungimile mai mici (switch cred ca desemneaza de fapt lejeritatea cu care pot trece cu aceeasi lanseta de la single hand la double hand si invers) si poti sa-l aplici bine mersi si la clase si lungimi mai mici. Dar asa cum ai prezentat lucrurile, termenul de microspey face sens. Pana la urma e bine sa stim exact la ce ne referim...

Legat oarecum de asta, ultimul bat pe care l-am facut e o joarda de nimfa pe un blank de 12 craci, clasa 4, careia i-am montat un fighting butt lung de 5 tzanti care sa poata fi folosit pe post de rear grip, deci joarda sa mearga si de 2 maini. Ideea e asta: lanseta, cuplata cu o mulineta mai generoasa si cu snur de nimfa sa poata fi transformata rapid in batz de 2 maini prin simpla cuplare a unui shooting head de snurul de nimfa, care devine running line. Nu am avut inca timp sa o testez fix in configuratia asta, in schimb am incercat-o pret de cateva minute cu un Barrio SLX de clasa 6. Merge uns; si cred ca mai accepta ceva masa in snur, asa ca urmeaza sa incerc un shooting head intermediar sink de clasa 8.

Eniuei... ca o sugestie din partea mea pentru cine se gandeste la un microspey cu care sa dea shooting headuri detasabile:  a se lua in considerare un snur de nimfa pe post de running line. Acuma... sper sa nu fiu acuzat iar ca bag advertaizing subliminal si indemn lumea sa faca cheltuieli de sarbatori;  :P :laugh: din contra: daca ai un snur de nimfa, fa-l si mai util si foloseste-l si la altceva. Avantajul este o grosime minima (0,55 mm), suplete mare si memorie spre 0.  ;)
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on February 18, 2017, 02:36:52 PM
Un nou articol, acelasi Hasu Ma.
http://musca13.ro/2017/02/traditie-in-pescuitul-la-musca-in-romania/
Multumim!
Title: Re: Articole site
Post by: Mihnea on February 18, 2017, 03:06:49 PM
Multumim Mircea! Inca nu l-am citit pe tot dar imi place :D.
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 18, 2017, 07:32:50 PM
Multumesc  si eu pt aprecieri.

 Articolul nu ar fi putut publicat fara ajutorul unora dintre colegii de forum, cum ar fi Marius G.Liviu, Tavi si Miky care mi-au pus la dispozitie materiale, mi-au impartasit cunostintele lor, mi-au dat indicatii si m-au sfatuit.

 Le multumesc tuturor cu aceasta ocazie.

 Pe ceilalti cegi de forum ii invit sa ne impartaseasca si ei cunostintele, experientele lor legate de pescuit sub forma de articole.

Multumesc inca o data.
 
Title: Re: Articole site
Post by: muskmd on February 18, 2017, 08:26:39 PM
frate da e olea de munca acolo !

COngrats  ;D
Title: Re: Articole site
Post by: ovm on February 18, 2017, 10:57:24 PM

Mersi de aprecieri baieti!
E eronata informația despre muștele pozate pe Topolog ca sunt muste de Burlău,de fapt ele sunt denumite generic" muste īntoarse" dar n-au legătura cu muscatitul ,sunt doar suport pt corpul natural al scorobetelui decapitat care se fixează pe cārlig pana sub pene. Am găsit cu Tavi in 2014 cca 15-20 cārlige identice ale unor silvici veniți din alte zone.Pe Topolog localnicii n-au pescuit și nici n-au tradiție cu astfel de pseudomuste,pur și simplu pun peștișorul sau rama in cārlig.
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 19, 2017, 09:22:20 AM Intr-adevar, unde am gadsit eu descrisa musca de Burlau specifica ca corpul e din lana galbuie cu smoc de fire brune montate in prelungirea corpului - montaj spaniol;

  Dar pozele trimise de colegul Marius mie mi se par a fi foarte asemanatoare cu cele descrise  in cartea D-rului  Antipa.   Nu cunosc eu toate mustele, dar Burlaul e singura musca traditionala  de care stiu in care gulerul se monteaza asa;

Si ce zici tu cu momeala vie, montata pe musca, am gasit si eu  in mai multe locuri mentionat .....  Dar asta cred ca se datoreaza faptului ca taranii nostrii nu pescuiau doar din placere si  ca probabil nevestele ii luau la rost daca nu mergeau cu peste acasa  ;D ;D ;D

  Apropo de pescuit in apele noastre....  Pe o apa pe care am pescuit-o multi ani, nu am vazut niciodata decat pescari cu pestisor sau cu vierme.....  Abia dupa vre-o 6 ani de pescuit pe acea apa, m-am intalnit cu un localnic care pescuia la buldo si avea un sir de vre-o 5 muste - in special  muste de urzica si black zulu. Am intrat in vorba cu el si am ramas suprins sa aflu ca  isi lega singur mustele si ca a invatat sa pescuiasca cu muste cand pe apa respectiva paza era serioasa - si a trebuit sa invete sa pescuiasca asa.

Mai surprins am fost sa aflu ca isi lega singur mustele - care erau foarte frumos si proportionat legate - asta in conditiile in care la mine in oras nu prea se gaseau materiale de legat, Luci fiind singura sursa de materiale pe vremea aceea. 
Title: Re: Articole site
Post by: tavistan on February 19, 2017, 10:08:01 AM
Fain articolul. Multumim Hasu! Chiar ai muncit ceva la el...
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on February 19, 2017, 12:19:38 PM
Excelent!
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 19, 2017, 03:49:30 PM
Mulțumesc d-nilor. Dacă aveți ceva de subiect va rog să postați sau să scrieți un articol...
Title: Re: Articole site
Post by: Varu on February 19, 2017, 07:15:26 PM
 Bravo Hasu...articolul are stofa profesionala..
  Vorbeam demult cu un tip stabilit in Canada dar crescut prin Ardeal...Vazuse in copilarie pescari localnici ce infigeau carligul intr-o crapatura de bustean si legau muste pe malul apei, functie de observatiile asupra insectelor de la fata locului...
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 20, 2017, 07:12:49 PM

 Mersi Varu.

 Scopul articolului este acela de a arata ca si noi avem o traditie si ca fiecare dintre noi poate stie, vede ceva legat ed pescuitul la musca care merita discutat, dezbatut si care, in final, sa ne dea o imagine de ansamblu despre ce avem noi. De aceea  poate in loc sa dezbatem pe 20 de pagini de forum - poate ar fi mai bine sa scriem un mic articol despre o anumita tema;

  Nu e mare filozofie.

Iar peste ani si ani, cand copii nostri vor creste, paote vor gasi raspunsuri in articolele noastre si  vor putea discerne intre  lucruri cu adevarat aplicabile si  prezentarile de marketing sau de sfaturile date  de niste "guru" ai muscaritului.

 De exemplu, vorbeam cu cineva care a citit articolul si care mi-a spus ca toate tarile sud-europene au cocosi care sunt crescuti special pentru pene de legat muste. Culoarea lor e o variatie de dun...   

   Acum poate cineva va scrie un mic articol despre  cocosul de Retezat ... Eu sunt f. curios ....
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on February 20, 2017, 07:18:30 PM
   Acum poate cineva va scrie un mic articol despre  cocosul de Retezat ... Eu sunt f. curios ....
scriu eu! Vrei?
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 20, 2017, 07:54:15 PM
 Vorbeste cu administratorul sa vezi daca ti-l publica   ;D ;D ;D
Title: Re: Articole site
Post by: Leowb on February 20, 2017, 08:01:24 PM
Felicitari  ;)
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on February 20, 2017, 08:03:29 PM
Era odata o baba si un mosneag. Baba avea o gaina si mosneagul un cucos de Retezat. Gaina babei se oua de cate doua ori pe zi, si baba minca o multime de oua, iar mosneagului nu-i da nici unul. Mosneagul intr-o zi pierdu rabdarea si zise:
- Mai baba, mananci ca in targul lui Cremene. Ia da-mi si mie niste oua, ca sa-mi prind pofta macar.
- Da cum nu, zise baba, care era foarte zgarcita. Daca ai pofta de oua, bate si tu cucosul tau de Retezat sa faca oua, si-i minca; ca eu asa am batut gaina, si iacata-o cum se oua.
Mosneagul pofticios si hapsan se ia dupa gura babei, si de ciuda prinde iute si degraba cucosul de Retezat si-i da o bataie buna, zicand:
- Na! ori te oua, ori du-te de la casa mea, ca sa nu mai strici mancarea degeaba.
Cucosul de Retezat, cum scapa din miinile mosneagului, fugi de-acasa si umbla pe drumuri, bezmetec. Si cum mergea el pe un drum, numai iaca gaseste o punguta cu doi bani. Si cum o gaseste, o si ia in clont si se intoarna cu dansa inapoi spre casa mosneagului. Pe drum, intalneste o trasura c-un boier si cu niste cucoane. Boierul se uita cu bagare de seama la cucosul de Retezat, vede in clontu-i o punguta si zice vezeteului:
- Mai! ia da-te jos si vezi ce are cucosul cela de Retezat in plisc?
Vezeteul se da iute jos din capra trasurii si c-un feliu de mestesug prinde cucosul den Retezat si, luandu-i punguta din clont, o da boierului. Boierul o ia fara pasare, o pune in buzunar si porneste cu trasura inainte. Cucosul de Retezat, suparat de asta, nu se lasa, ci se ia dupa trasura, spuind neincetat:
Cucurigu! boieri mari,
Dati punguta cu doi bani!
Boierul, inciudat, cand ajunge in dreptul unei fantani, zice vezeteului:
- Mai! ia cucosul ist obraznic de Retezat si-l da in fantana ceea.
Vezeteul iarasi se da jos din capra trasurii, prinde iarasi cucosul e Retezat si-l azvarle in fantana. Cucosul de Retezat, vazand aceasta mare primejdie, ce sa faca? Incepe a inghiti la apa; si-nghite, si-nghite, pana ce inghite el toata apa din fantana... Apoi zboara de-acolo afara si iarasi se ia in urma trasurii, zicand:
Va urma!
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 20, 2017, 08:31:41 PM
 :D :D :D :D

  Razi tu razi, dar la mine acasa astea sunt povesti pe care le aud toata ziua

  :D :D :D
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on February 20, 2017, 11:29:53 PM
Hasule, tu nu trebuie sa le auzi, tu trebuie sa le spui!!!  :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on February 21, 2017, 08:58:56 AM
Din punctul meu de vedere e ok pentru publicat pe site.
Totusi, ar fi bine sa aiba si imagini.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on February 21, 2017, 09:42:26 AM
Cum sa pun imagini cu un cocos luand bataie? Perversule!
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on February 21, 2017, 10:08:52 AM
Pic de imaginatie n-ai...esti varza ca scriitor. Bine ca nu te-ai gandit sa pui imagini cu mosu si baba... :o
Ia de-aici:
Title: Re: Articole site
Post by: Elias on February 21, 2017, 11:34:25 AM
Ma gandesc ca folosind "r" mic la retezat,gandul tau e la o ciulama de pui,nu ? :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on February 21, 2017, 12:28:27 PM
Mai bine Chef decat scriitor.  :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on February 21, 2017, 12:59:47 PM
Mai bine secretar decat vice!  ;D
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 09, 2017, 05:48:15 PM
In ultimul articol e mentionata cartea regretatului Titus Pintea, Timpul s-a oprit īntre munți. Vreo idee cum as putea sa fac rost de ea? Incercasem de vreo doua ori, in trecut, sa o comand direct dar , dintr-un motiv saul altul nu s-a putut. Acum, cred ca sansele-s si mai mici. Editura e destul de obscura, nu au nici site sau altceva.
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on May 09, 2017, 06:00:07 PM
Eu am reușit să o cumpăr direct de la regretatul domn Pintea.......  Poate găsești datele de contact ale editurii pe net și vezi dacă reușești asa....

Altfel nu știu cum să te īndrum....
Title: Re: Articole site
Post by: liquid on May 09, 2017, 10:47:00 PM
Am gasit aici un telefon unde ar putea fi comandata cartea, o sa incerc si eu maine.

http://agvps.ro/docs/prezentare%20carte%20august%202015.pdf (http://agvps.ro/docs/prezentare%20carte%20august%202015.pdf)
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 10, 2017, 12:09:56 AM
Multam', hasu. Cred ca-i cea mai buna varianta. Incerc.
@liquid: numarul de acolo e numarul domnului Pintea, care, din nefericire, s-a stins anul trecut. Nu stiu cat de buna e ideea sa suni.
Title: Re: Articole site
Post by: liquid on May 10, 2017, 12:19:36 AM
Iti dai seama ca daca stiam nu as mai fi scris tampenii pe forum  :( . Mea culpa
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on May 10, 2017, 10:58:59 AM
Nu e vina ta. Numarul de telefon nu ar mai trebui sa fie acolo.
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 10, 2017, 05:55:05 PM
Bun, am discutat azi cu cineva de la editura. Nu mai exista pe stoc dar ne fac oamenii cateva carti, daca vrem. E vorba de preturi modice, eu stiu sigur ca vreau. Imi iau libertatea de a-l trece pe liquid pe lista. Daca mai e careva intersat l-as ruga sa se manifeste aici pana saptamana viitoare, apoi fac demersurile.
Pana acum:
1. visu43
2. liquid
3. Tavi
4. Hasu
5. prieten Hasu
6. Hell
7. Liviu
8. prieten Liviu
9.
10.
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on May 10, 2017, 06:06:00 PM
Si eu.
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on May 10, 2017, 06:09:33 PM
Si eu mai vvreau penteu cin3va un exemplar.

Mersi
Title: Re: Articole site
Post by: Hell on May 10, 2017, 07:07:00 PM
Si eu
Title: Re: Articole site
Post by: liquid on May 10, 2017, 07:17:53 PM
Imi iau libertatea de a-l trece pe liquid pe lista.

Multzam fain
Title: Re: Articole site
Post by: Crila on May 11, 2017, 12:48:26 PM
Si eu 👍
Title: Re: Articole site
Post by: flydb on May 11, 2017, 01:26:43 PM
Si eu!
Title: Re: Articole site
Post by: miky on May 11, 2017, 01:52:16 PM
si eu !
Title: Articole site
Post by: tavistan on May 11, 2017, 02:01:28 PM
Si eu! Multzam!

Trimis de pe al meu ASUS_Z00AD folosind Tapatalk

Title: Re: Articole site
Post by: essos74 on May 11, 2017, 10:11:59 PM
si eu vreau...daca se mai poate.
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on May 11, 2017, 10:37:54 PM
Dupa ce stabilim cati cumparam, Visu te rog sa imi dai un nr de cont sa viram  banii daca te rog.

Mersi de efort,
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 11, 2017, 11:51:13 PM
1. visu43
2. liquid
3. Tavi
4. Hasu
5. prieten Hasu
6. Hell
7. Liviu
8. prieten Liviu
9. essos74
10. Tavistan
11. Crila
12. flydb
13. Miky
14. AdrianP
15. Cretiu Raul
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 12, 2017, 09:13:34 AM
As mai astepta cateva zile, or fi oameni care intra mai rar pe forum, apoi iau legatura cu cei de la editura. Momentan, am doar  acordul lor de principiu. Cand am cartile, vedem cum facem cu expedierea si banii. Va tin la curent pe masura ce am elemente noi.
Title: Re: Articole site
Post by: AdrianP on May 12, 2017, 10:32:32 AM
si eu... adrianP.... vreau
Liviu trece-ma si pe mine pe lista pentru carte
Title: Re: Articole site
Post by: Hell on May 12, 2017, 09:36:05 PM
+1 la mine.
Asta micu ii in sesiune :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 15, 2017, 10:56:46 AM
1. visu43
2. liquid
3. Tavi
4. Hasu
5. prieten Hasu
6. Hell
7. Hell
8. Liviu
9. prieten Liviu
10. essos74
11. Tavistan
12. Crila
13. flydb
14. Miky
15. AdrianP
16. Cretiu Raul
17. Botez Razvan
Title: Re: Articole site
Post by: tembelfaracauza on May 15, 2017, 11:26:32 AM
Ma inscriu si eu.
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 16, 2017, 10:47:09 AM
Bun, pana acum asta ar fi lista:
1. visu43
2. liquid
3. Tavi
4. Hasu
5. prieten Hasu
6. Hell
7. Hell
8. Liviu
9. prieten Liviu
10. essos74
11. Tavistan
12. Crila
13. flydb
14. Miky
15. AdrianP
16. Cretiu Raul
17. Botez Razvan
18. tembelfaracauza

Am discutat cu cei de la editura, cartile ar trebuie sa vina saptamana asta. Pretul ar fi de 16 lei, cum spuneam, modic. Am comandat, totusi, mai multe, in caz de mai vrea careva pe parcurs. Ramane de vazut cum facem cu transportul. Cum a trimite 17 pachete la care, in parte, transportul sa coste mai mult decat cartea, nu e un scenariu de vis, as vrea sa stiu daca exista situatii in care sunteti mai multi din acelasi oras, etc. Sunt deschis la sugestii.
Title: Articole site
Post by: tavistan on May 16, 2017, 10:55:06 AM
Cei care ne intalnim la MAN2017 putem sa le luam atunci.

Trimis de pe al meu ASUS_Z00AD folosind Tapatalk

Title: Re: Articole site
Post by: AdrianP on May 16, 2017, 10:58:16 AM
cine e din bucuresti?
le pot prelua eu... cu curierul meu... de la intreprindere
daca nu visu te rog o adresa de unde sa ridice curierul coletul
si contul din banca sa virez baniii
Title: Re: Articole site
Post by: liquid on May 16, 2017, 11:26:01 AM
Si eu ma gandeam sa ne adunam cei din B la un singur colet.
E mai simplu pentru visu sa nu se complice cu inshpe pachete.
Title: Re: Articole site
Post by: Tavi on May 16, 2017, 11:57:25 AM
Pentru SB un singur colet, adica:

3. Tavi
6. Hell
7. Hell
12. Crila
14. Miky
16. Cretiu Raul
IBAN PLS
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 16, 2017, 12:21:07 PM
Cei care ne intalnim la MAN2017 putem sa le luam atunci.
Suna bine, as putea sa i le dau direct lui Liviu.
daca nu visu te rog o adresa de unde sa ridice curierul coletul
Si asta suna bine, cand primesc pachetul , iti dau mesaj, vedem cum facem.

IBAN-ul - dupa ce le trimit, vreu intai sa le am fizic, sa nu avem suprize.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 16, 2017, 01:11:28 PM
Suna bine, as putea sa i le dau direct lui Liviu.
vii tu la MAN si le dai personal  ;)
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 16, 2017, 01:26:59 PM
 ;D Nu suna rau deloc numa' ca nu pot stii de pe acuma daca voi fi liber sa nu, ca asa-i in sclavie la capitalisti. Ma manifest intr-o directie sau alta cand o fi ultima strigare.
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 23, 2017, 12:09:07 PM
N-a murit treaba, daca se intreba cineva, doar ca , aparent, e mai greu sa intru in posesia cartilor decat anticipam. Fac presiuni.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 23, 2017, 12:49:32 PM
Visule, da-mi CNP-ul sa te pun pe lista, ca tre sa trimit cererea aia ... sa ma scap si eu de o parte din probleme
Cand vin is bune, nu-i stres ... Cartile
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 23, 2017, 02:18:50 PM
PM
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 24, 2017, 03:39:32 PM
Bun, habemus carti. Va rog sa-mi trimiteti adresele si, undeva pe finalul saptamanii/inceputul saptamanii viitoare, le trimit. Cu banii, vedem dupa.
Title: Re: Articole site
Post by: Mihnea on May 25, 2017, 09:41:30 AM
Visu te rog sa ma pui si pe mine pe lista, daca se ma poate :). Imi pare rau pentru intarziere :|. Multumesc
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 25, 2017, 10:50:55 AM
Am comandat, totusi, mai multe, in caz de mai vrea careva pe parcurs.
No problem. Tu esti din Timisoara, da? Poti trece cand vrei sa o iei.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 25, 2017, 11:11:33 AM
Visu, te sun si trec pe la tine. Le ai la lucru?
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 25, 2017, 11:17:23 AM
Da, hai.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 25, 2017, 04:08:01 PM
1. Tavi
2. Hell
3. Crila
4. flydb
5. Miky
6. Cretiu Raul
Cartile voastre sunt la mine. Acum ca dl Vice lipseste nemotivat, cui le trimit?

Mai am carti si pentru:
7. Flydb
8. Tavistan
9. Liquid
10. AdrianP (iti trimit tie si cartea lui Liquid)

Si atat. Restul sunt la Visu
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 25, 2017, 04:36:02 PM
M-am razgandit: lui AdrianP nu-i trimit nimic, ca nu merita  ;D

Trimit lui RazvanB si mai am una disponibila.
Title: Re: Articole site
Post by: Hell on May 25, 2017, 05:14:20 PM
Trimite-le spre mine.
Cu banii cum facem?
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 25, 2017, 11:42:38 PM
in cont. strange-i si-ti dau contul
da-mi si adresa te rog
Title: Re: Articole site
Post by: AdrianP on May 26, 2017, 07:57:40 AM
M-am razgandit: lui AdrianP nu-i trimit nimic, ca nu merita  ;D

Trimit lui RazvanB si mai am una disponibila.
sorry dar deja am cartea... ajunge azi.. direct de la sursa
si eu si liquid

 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: AdrianP on May 29, 2017, 09:06:42 AM
multumesc visu pentru carte...
Title: Re: Articole site
Post by: liquid on May 29, 2017, 11:04:43 AM
Primit cartea, multumesc visu43!

Multzam si lui AdrianP pt ajutor
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 29, 2017, 11:22:46 AM
Cu placere, baieti. In alta ordine de idei, pentru toti cei care au primit cartea, lasati cascavalul' sa vina la mine pe RO97INGB0000999904871766.
Title: Re: Articole site
Post by: tembelfaracauza on May 29, 2017, 12:35:09 PM
Ca sa putem plati ne trebuie si numele tau. Cat costa cartea? Daca o platesc pot sa o primesc la MAN?
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on May 29, 2017, 12:57:43 PM
Ah, da, scuze. Ma intitulez Claudiu Lucan. Mentionasem pe aici pretul cartii, care e 16 lei (+transport).  Acu', am scris mai sus ca plateste doar cine a primit cartea, adica se afla in posesia ei fizica, nu vreau complicatii. O parte din carti i le-am dat lui Liviu, le-a platit el, daca esti pe lista lui, mentionata si ea mai sus, va descurcati voi cu banii. Din cei care au ramas, le-am trimis lui AdrianP si liquid, iar lui hasu si essos in curand. Cu Mihnea tratez personal, ca-i din oras. Cine e pe lista finala si nu se incadreaza in situatile de mai sus, sa-mi trimita pm cu datele si i le trimit. Daca vrei sa o primesti la MAN, s-ar putea sa ti-o aduc personal, sau, in cel mai rau caz, ti-o aduce Liviu.
Title: Re: Articole site
Post by: tembelfaracauza on May 29, 2017, 02:08:09 PM
Salut Claudiu :)
Eu o sa platesc cartea saptamana asta si mi-o aduci la MAN (sau mi-o aduce Liviu).
Multumesc.
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on May 29, 2017, 02:43:36 PM
Leo, daca vrei ti-o si citesc eu si nu ti-o mai aduc!  ;D
Title: Re: Articole site
Post by: tembelfaracauza on May 29, 2017, 03:16:35 PM
Ok. Imi faci rezumatul. Maxim o pagina! :laugh:
Title: Re: Articole site
Post by: Liviu on June 06, 2017, 08:58:02 AM
Deci: Hasu si prieten Hasu nu au primit cartea.
Razvan B o primeste de la mine. Visule, eu mai am doar 2 carti, nu imi ajung. Daca imi mai dai inca una ii trimit eu 2 lui Hasu si 1 lui Razvan.
Sau iti aduc una inapoi.

Altii care n-au primit??

PS. De fapt ii trimit 1 buc lui Razvan si cea care imi ramine i-o livrez la MAN lui Leo. Trimite-i tu lui Hasu cele 2 carti. Merci
Title: Re: Articole site
Post by: essos74 on June 20, 2017, 04:15:38 PM
Primit cartea, eu multumit, facut transferu, multumiri.
Title: Re: Articole site
Post by: visu43 on June 20, 2017, 06:47:51 PM
Super. Daca mai e cineva care nu urmeaza sa-si primeasca cartea la MAN si l-am sarit, sa dea un semn.
Title: Re: Articole site
Post by: Mugur on February 24, 2018, 10:07:40 PM
Felicitari autorului Hasu ma pt acest articol cu Microspey. Si eu acum ceva timp ma incerca aceeasi necesitate si mi-am pus coada la o lanseta de clasa 7 de 8'6" fara sa stiu ca altii au rafinat acest stil sa-i zic atat de departe !
Este chiar un articol de semnat si pus intr-o  revista de profil din Ro !
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 25, 2018, 05:43:25 PM

 Multumesc Mugur!  Ma bucur ca mai sunt adepti ale acestor lansete.

 Intr-adevar,  acest tip de lansete  rezolva  unele probleme de lansare cand  nu ai spatiu.  Eu folosesc micro-spey-ul  destul de des la clean si  imi place f mult.

 
Title: Re: Articole site
Post by: pehep on February 25, 2018, 08:35:24 PM
voi vb serios ?
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 25, 2018, 08:36:34 PM
@ Pehep
Nu īnțeleg īntrebarea...
Title: Re: Articole site
Post by: pehep on February 25, 2018, 08:46:39 PM
De ce nu fofositi un fir normal ? Macar mai salvati ceva din prezentare .. 5
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 25, 2018, 09:08:08 PM

 Prezentare  se poate face si cu firele descrise  in articol.  Prezentarea nu depinde numai de clasa ci mai mult de profilul lui.

Ansamblul profil fir  - lider asigura prezentarea  mustei.  Poti pleoscai f tare o musca cu un lider prea scurt sau cu un profil defectuos gen asta :

 https://flyfishingoutlet.ro/image/cache/catalog/Rio/Lines/Profiles/InTouch%20OBS%20Flt-1000x1000.jpg

 
Title: Re: Articole site
Post by: pehep on February 25, 2018, 09:29:03 PM
Hefe .. daca am un bullet evolve de ce imi mai trebui micro whatever 
Title: Re: Articole site
Post by: hasu ma on February 25, 2018, 09:50:17 PM
Poate doar ca si o optiune .... 
?>